Respectloze ultra-malloot Rogier Meijerink gaat ondanks uitspraak rechter morgen tóch schreeuwen op de Dam

Hoe herken je een totaal verknipt persoon? Het antwoord op die vraag is vandaag eenvoudig: hij heet van voren Rogier, van achter Meijerink en hij heeft totale lak aan fatsoensnormen en de rechtsstaat.

Rond de klok van vijf uur kwam daar de zucht van opluchting waar Nederland, Amsterdam en de nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog zo naar verlangden. De man achter het ‘lawaaiprotest‘ dat morgen moet plaatsvinden op De Dam kreeg nul op rekest van de rechter. Hem wordt verboden om actie te voeren, en het gebiedsverbod dat de gemeente tegen hem had ingesteld blijft ook van kracht.

Duidelijk, toch? De rechter heeft gesproken. Dan past het je als brave burger alleen maar om die uitspraak te volgen, ongeacht of je had gehoopt op een andere uitspraak of niet. Als goede onderdaan van onze rechtsstaat schik je je gewoon in de uiteindelijke beslissing. In je voordeel of niet.

Nou, dan kennen we de hondsbrutale Rogier Meijerink nog niet. Nauwelijks heeft dit sujet de rechtbank verlaten, of hij kondigt aan zich niks aan te trekken van de uitspraak in het kortgeding dat hij nota bene zelf aanspande. Rogiertje speelt voor verstiertje en gaat toch z’n uiterste best doen om morgen de Dodenherdenking met zoveel mogelijk herrie in het honderd te schoppen, zo vertelde hij zonder enige twijfel of schaamte:

“„Ja, ik ga morgen wel naar de Dam. Wat ik daar ga doen? Schreeuwen”, zei Meijerink, meteen na de rechtszaak in een live video van De Telegraaf. „Ik ben niet bang om opgepakt te worden. We maken een aanklacht tegen het kolonialisme. Wat een koloniaal instituut als de rechtbank daarvan vindt, is niet interessant.”

„We gaan straks naar de Dam”, zegt Meijerink, die eerder werd veroordeeld tijdens krakersrellen in Utrecht. „We gaan niet in groepsverband, maar individueel.””

Laten we dus hopen dat de politie ook het nieuws volgt. En dus zal besluiten om de loslopende sociopaat Meijerink ergens morgenmiddag te arresteren. Dan mag de ontspoorde demonstrant de Dodenherdenking via een oude tv in een politiecel volgen. Want volgens mij is één ding duidelijk: het hele land is volledig klaar met alle respectloze strapatsen van dit schertsfiguur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. springmaarachterop

  Moet hij zelf weten, of hij wordt dan gearresteerd of de Ajax hooligans van Molukse afkomst en veteranen trappen zijn kop in elkaar, ik hoop op het laatste!

 2. DolleDries

  Iemand die aangeeft bewust de orde te gaan verstoren kun je toch vastzetten.

  1. van Urk

   DolleDries@ Dat is nou dan ook weer het typische Nederlandse halfslachtigheid als het om straffen en verboden gaat. De rechter verbied de dader om te schreeuwen maar geeft met haar zwakke oordeel de dader evengoed de ruimte om het toch stiekem te kunnen gaan doen.

 3. sjun

  Rogier Meijerink krijgt vast nog een goede reden om te schreeuwen nu zijn giechel in menig papieren nieuwsmedium te bewonderen is.

  1. Pit

   @Sjun: Ja als je wil opvallen moet je niet vreemd opkijken dat je gaat vallen, met je neus op de Amsterdamse klinkers.

 4. Ni28

  Natuurlijk gaat ie schreeuwen want wat kan hem nu eigenlijk gebeuren. Drie keer niets als het aan de instanties ligt. Voor sommige zaken geldt hier een soort ongestrafte wetteloosheid.

 5. P.Sisterons

  Natuurlijk is dit sujet een verknipte sociopaat.
  Maar er zijn ook veel sociopatische politici die dan wel niet lopen te schreeuwen maar stiekem uit eigen belang Nederland onder de voet laten lopen door buitenlands gajes.

  1. buitenbeentje

   Nee, hij is gewoon extreem links, die hebben namelijk altijd gelijk, sterker nog zij kunnen niet ongelijk hebben. Kortom gewoon een fascist, anders krijgt hij nog een aai over z´n bol vanwege verzachtende omstandigheden, want geestelijk gestoord.

   Soms begrijp ik helemaal waarom ze in middeleeuwse kastelen vergeetputten maakten.

 6. Tguard

  Wederom een idioot die aandacht nodig heeft en ze b.. moet houden over koloniaal verleden. Bemoei je niet met zaken waar je niets vanaf weet ongelooflijke respectloze flapdrol. Leer eerst maar eens respect te hebben voor deze herdenking en zo niet dan hoop ik oprecht dat er iemand in het publiek je er op een doeltreffend manier aan herinnerd. Vreselijke idioot

 7. Beukman

  Het zal voor velen hier wel een teleurstelling zijn dat het een klaagblanke betreft.
  Sterker nog: Meijerink is een geenstijl-adept. Hij gaat schreeuwen, gewoon omdat het kan.

  1. Duke

   Hoezo? Idioten heb je in alle kleuren. De nazi’s waren blank, en zonder hen geen dodenherdenking, dus hoezo teleurstelling?

   1. Beukman

    @Duke
    Meijerink gaat niet met een aap worden vergeleken, er komen geen voorstellen om hem “te doen”, geen oproepen dat hij op moet sodemieteren naar zijn eigen land, geen Facebook uitzwaai-acties. Ik ben blij dat jij er nog een positieve draai aan weet te geven.

  2. Ernst Quispel

   Maar toch wel links, mag ik hopen?

   1. Beukman

    Een megalinkse kraker, lawaaidemonstrator en verfbommengooier. Heeft van ludiek bezig zijn zijn beroep gemaakt.
    Bovenal is het een Utrechtenaar. Heeft sowieso dus niks te zoeken op de Dam in Amsterdam op 4 mei.

  3. sjun

   Het gaat om een AFA-‘jongen’ uit Utrecht. Stuur die arme man bloemen als hij in het UMC ligt omdat niet iedereen evenveel geduld met hem weet te betrachten als zijn moeder zodra hij weer eens d.w.a.r.s ligt.

  4. Rechtsaf

   @Beukstra gelijk neerhoeken zulke gasten..

 8. Uiterst Links

  Een herdenkingsceremonie verstoren gewoon omdat het kan is zo’n beetje het laagste wat je kunt doen. Gewoon een sneu persoon die aandacht tekort komt

 9. Gerlos

  Opsluiten en laten onderzoeken door een psychiater op eigen kosten, los laten als hij weer genezen is, hoop dat het lang duurt.

 10. hassanjasaan

  Nationale dodenherdenking??? Waarom heet het nationale?
  Definitie nationaal:van alle inwoners van een bepaald land.
  Ik vind het dan ook raar dat de andere Nederlandse doden NIET herdacht mogen worden.

  Ps: Is mijn mening en hoop dan ook dat ik die nog mag hebben in NL en dat “journalist” Tim Engelbart mij niet een verknipt persoon gaat noemen.

  1. springmaarachterop

   Je mag herdenken wie je wilt hoor, als je maar stil bent om 8 uur, persoonlijk herdenk ik ‘de Turk’ Neerlands held tijdens de politionele acties, hadden wij nog maar zulke patriotten, nu moeten we het doen met watjes.

  2. Tguard

   Natuurlijk mag je anderen ook herdenken alleen doe je dat niet op dat specifieke moment door te gaan schreeuwen of een luchtalarm af te laten gaan. Heb je die intentie wel, dan ben je idd gewoon een verknipt persoon en zou je bij jezelf eens ten rade moeten gaan wat je nu eigenlijk wil bereiken.

  3. Original NL

   Nationale dodenherdenking is nationaal omdat het hele land hieraan mee doet!
   Dus niet meteen weer een blanke rascistische herdenking suggereren.
   Dit is denken op silvana niveau!

 11. Frits Jansen

  Ik ben het een met DDS, gaat het wel goed met me?
  Deze griezel vooraf arresteren is tegen de rechtsstaat, maar het is ook niet nodig. Een paar stevige agenten moet met hem meelopen, en metéén ingrijpen als die knul geluid begint te maken. Dat hoeft geen seconde te duren.
  Ik moest ook wel denken aan gevaarlijke wilde dieren die met een spuitje uit een geweer worden verdoofd.
  Wilders zal protesteren dat de vr8jheid van meningsuiting is geschonden en maakt zich daarmee definitief onmogelijk.

  1. Beukman

   @Frits
   De knul heeft medestanders. Hoe hou je die in de gaten als je niet weet wie het zijn.
   Rogier heeft inmiddels zijn moment of fame gekregen, zijn kop 10 seconden op het journaal. Ik denk dat ie het daar maar bij moet laten.

   1. sjun

    Die herken je direct hoor. De koppen van de Utrechtse krakersscene zitten in het archief dat zomaar op straat kwam. Dat kan nog een aardige veldslag worden vandaag. Popelende uitdelers bij wie wel wat te halen valt doen er goed aan hun acties tijdig aan het camerazicht te onttrekken.

   2. Rechtsaf

    @Beukman maar vindt jij het goed wat hij doet of keur jij het af?

 12. EllyD18

  Krijgt hij echt geen kans voor, ze stoppen hem in een cel met een pleister op z’n mond.

  1. Original NL

   Dat had de rechter kunnen en moeten regelen…..maar dat deed hij dus niet elly.

 13. Steve Van der Vekens

  Als er iemand kolonialiseerd, zijn het de Moslims wel.

 14. Pit

  Preventief aanhouden, dat doen ze ook met waxinelichtjes gooiers.

 15. Rechtsaf

  Deze jongen is een beetje ziek in z’n hoofd..

 16. OmeJoop

  Voor dit soort mensen hebben ze TBS of is het TBR in dit geval toch uitgevonden?

 17. B. Pascal

  Het nazisocialisme was en is Extreem-links!
  Daarom is herdenken op 4 mei niet voor hen die Links zijn!
  Links wil geen herdenking!
  Links wil een eigen geschiedenis.

  4 mei is voor Nederland; niet voor Links Verlicht Nederland.
  5 mei is Bevrijdingsdag van het Linkse gedachtegoed.

  Het is te begrijpen dat Wilhelmina zwaar teleurgesteld was toen ze Links weer in de 2e kamer zag in 1945. Het was overwonnen, maar kwam in een ander jasje weer binnen.

  Hitler was niet zomaar links; hij was zelfs groenlinks. Meteen in 1933 werd vivisectie verboden en in 1934 de vossenjacht. Goring sprak over “de martelingen en het onverdraaglijke lijden in experimenten met dieren” en liet weten dat “degenen die nog steeds denken dat zij dieren kunnen behandelen als een gebruiksvoorwerp dat zij bezitten” naar een concentratiekamp zullen worden gestuurd. De nazi’s waren actieve natuurbeschermers en richtten diverse Nationale Parken op. Hitler was natuur- en dierenliefhebber, vegetariër, sinds de aanvang van zijn politieke carrière niet-roker (daarvoor rookte hij twee pakjes per dag), geheelonthouder en aanhanger van de homeopathie. Zijn regering voerde campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groenten en fruit van het seizoen. De nazi’s ondersteunden ook de biologisch-dynamische landbouw en de SS-leider Himmler bezat een eco-boerderij.

 18. meijer61200

  Zo, die Meijerink heeft zijn moment of fame wel gehad. Fijn dat hij uitgebreid in beeld was. Ik hoop van harte dat zijn ouwelui hem kunnen herdenken op 4 mei volgend jaar.

 19. Ego-non-solus

  Als het zijn (Meijerink) doel was om door bekendheid levenslang nooit meer aan het werk te komen dan is hij daar m.i. in geslaagd. Geen werkgever zal hem ooit nog willen. Daarmee verwerft hij levenslang martelaarschap, gratis inkomen en heel veel tijd om acties als deze uit te denken en uit te voeren. En dat allemaal met het vermeende gelijk aan zijn zijde. Het is het soort levensgeluk waarvoor n.m.m. alleen mentaal zieke mensen (kunnen) kiezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.