Schandalig! Arrogante Ollongren weigert voorlopig motie tot wegsturen Amsterdamse krakers uit te voeren

Minister Kajsa Ollongren (D66) geeft aan geen enkele haast te gaan maken met het uitvoeren van een door VVD, CDA, PVV, SGP, CU, FVD en 50PLUS aangenomen motie die haar oproept om krakersbolwerken in Amsterdam aan te pakken. De uitgeprocedeerde asielzoekers annex inbrekers mogen er voorlopig dus gewoon blijven zitten van de D66-diva.

Afgelopen dinsdag wist een centrum-rechtse meerderheid in de Tweede Kamer een motie aan te nemen die paal en perk stelt aan de bizarre taferelen in Amsterdam, waar uitgeprocedeerde asielzoekers gewoon verder door het leven kunnen gaan als krakers en daar sociale huurwoningen indringen en bezetten. De Amsterdamse gemeenteraad vindt het allemaal best, maar dat is natuurlijk tegen de wet. Kraken is namelijk verboden. Het is zelfs strafbaar. De Tweede Kamer zette er deze week dus een grote rode streep door.

Ollongren, die als minister van binnenlandse zaken ook over huisvesting gaat, moet dus zorgen dat de krakers in Amsterdam worden uitgezet. Maar gaat ze dat doen? Nou, voorlopig niet. Dat deelt ze mee aan parlementair verslaggever Ernst Lissauer (video hierboven). Ollongren meldt doodleuk:

“Ik voel vooral grote behoefte om snel te kijken wat er in het collegeakkoord [van Amsterdam] staat.

En daar blijft het bij?

Ja, zeker. Ja.”

Met andere woorden: als ik een kraker in Amsterdam was, zou ik gewoon nog wat pandjes binnenvallen met m’n criminele posse. De gemeente Amsterdam vindt dat allemaal geweldig, en politiek Den Haag is niet van plan er erg snel op te reageren. Fijn zeg, zo’n regering met die wegkijkers van D66 erin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ritter

  Nederland begint steeds meer op een bananenrepubliek te lijken.

  Alleen als de motie “bevalt” word hij uitgevoerd.

  Net zoals het kraken door uitgeprocedeerde asielzoekers niet word aangepakt alhoewel kraken verboden is.

 2. Fortiori

  Perfekt !! Niemand zit op rellen te wachten. Dat is vooruitzien. Geen afspraken tussen hooligans die wel wat willen matten onder elkaar.

 3. Ernst Quispel

  Tim heeft het weer niet begrepen. Ollongren wijst geen enkele motie af maar wil even de feiten ie studeren en komt dan met een reactie.

  1. van Urk

   Moet je daar nog een studie voor gaan maken wat sinds 2010 een strafbaar feit is? Opzouten met dat tuig net als vroeguh!

  2. penis aqua di rosa

   Hé dropleuter, wet is wet. Als ik iets illegaals doe, wordt ik ook in mijn lurven gegrepen en beland achter de tralies. Hier is maar één remedie mogelijk: bij kop en kont over de grens en tot nooit meer ziens. Dat is de wet die nageleefd moet worden!

  3. Control

   “feiten ie studeren”

   🙂

  4. Baron von Munchhausen

   Ernst Quispel
   Moet je niet naar de Moskee? Het is bijna donker!
   Kan je de volgescheten konten van je biddende vriendjes aflikken!
   KLOOTZAK!
   Of eerst even masturberen, daar houden masochisten van, en dan reageren?
   LUL! ( als je die hebt)

 4. Beukman

  Wat hep Den Haag met onze krakers te maken? Ik dacht trouwens dat ze hier op DDS zo gek waren op decentralisatie? Voor één keer moet ik Ollongren gelijk geven.

 5. Frits Jansen

  9llongren heeft groot gelijk. Die “ongedocumenteerden” kunnen verder nergens heen. Dus zouden ze een gevaar vorm3n voor de openbare orde als de gemeente ze niet met rust zou laten 8n een paar afbraakpandjes.
  Strafbaar? Als de politie optreedt in opdracht van het OM komt er chaos. In de “driehoek” hoort het OM met de burgemeester samen te werken maar dan komen ze als vijanden tegenover elkaar te staan.
  Ik zie het al voor me: de politie wil de burgemeester arresteren maar krijgt zelf een gebieds verbod van de burgemeester.

  Sinds de hoekse en kabeljouwse twisten was onze politiek nog niet zo grimmig

  1. Ritter

   Frits Jansen

   “ongedocumenteerden” ?

   U bedoelt kennelijk uitgeprocedeerde asielzoekers die weigeren mee te werken aan hun uitzetting omdat ze liever in luilekkerland blijven waar ze worden onderhouden door de belastingbetaler.

   1. van Urk

    Ritter@ Studeert ie ook nog rechten.

    1. Stanly2000

     Nee Fritsje is meester in de rechten en woont in Berlijn en heeft overal GEEN verstand van.

  2. van Urk

   Die ongedocumenteerden moeten hun documenten maar in het ondergrondse riool van Amsterdam weer naar boven gaan halen. Zij hebben geen toestemming om in ons land rond te lopen en dus ook geen rechten om zomaar een huis binnen te gaan vallen. Enige plek is het gevang en of terug sturen van waar zij oorspronkelijk vandaan komen. Maar aangezien hier de term “”geen mens is illegaal” rondbazuint wordt, moeten deze bazuinblazers deze personen maar een echt huis en werk gaan aanbieden.

 6. Heinz

  Geef die drommels een thuis. Organiseer activiteiten en de uitkomst is dat je daarmee meer oplost dan met de lange lat. Haal de spanning er uit.

  1. van Urk

   Heinz@ Een tent op een camping dus.

 7. Floris

  Schaf die asielprocedures maar af.

  Zet de grens wagenwijd open.

  Geef ze onderdak, eten, een telefoon en flink wat zakgeld.

  Gratis zorg.

  Later een mooie woning en 10.000 euro om die te meubileren.

  Deze kansenparels verdienen het!

  1. denk eens na

   Geef de blanke bevolking dan een jacht vergunning en kop geld op die negers dan ben ik ook voor, snijd het mes aan twee kanten

 8. Ni28

  Regels zijn er om te worden overtreden en dat weet een minister zoals Ollongren ook wel goed. Beetje wetteloosheid in Amsterdam, dat past het stad wel nu er een superlinks coalitie gevestigd is wat zij graag ziet. Krakers zijn prima en uitgeprocedeerde krakers nog beter. Wie zou Ollongren nu terugfluiten, er is toch niemand van de regering die de hersens nog gebruikt.

 9. Ni28

  Uitgeprocedeerde asielzoekers horen niet meer in Nederland te zijn. Zo simpel is het.

 10. Rechtsaf

  Nee natuurlijk heeft ze geen haast, dat hebben ze sws niet in Den-Haag, ho, behalve als het gaat om het invoeren van nieuwe belastingen, afschaffen van referendum en het door de strot drukken van privacy schendende middelen en natuurlijk blanco checks voor Griekenland etc etc etc etc etc, etc

  1. Control

   Juist Rechtsaf, met een sneltreinvaart werden het referendum afgeschaft en de sleepnetwet ingevoerd. Het grote voorbeeld van een overheid die haar ingezetenen haat.

 11. nienke

  Je snapt niet dat er wetten zijn in dit land en een minister lapt deze wetten aan haar laars.
  Wordt het niet de hoogste tijd deze minister aan te pakken, stuur haar naar huis.
  Als iedereen de wetten aan z’n laars lapt wordt het een zooitje in dit land.
  Zij als minister kan zich dit helemaal niet veroorloven.
  Weg sturen deze minister!!!!!!!

  1. denk eens na

   De hele regering heeft 2 weken volmondig zitten liegen , waar hebben we het nog over? dit is toch niet seeraanmeneus te nemen

 12. Gerlos

  Om te beginnen deze IKEA TRUT verbannen uit het parlement en vervangen door een minister die eindelijk eens gaat optreden tegen dit soort ongedierte., en tegen de instroom van adiel/ gelukszoekers.

 13. palko

  En ik maar denken dat inbreken in andermans woning en/of het toeëigenen van andermans bezittingen al heel lang bij wet verboden is. Als ik VVD, CDA of CU was zou ik geen genoegen nemen met de bizarre reactie van de D’66 bewindsvrouw. De Nederlandse wetten gelden toch voor geheel Nederland? Of heb ik wat gemist en heeft Amsterdam tegenwoordig een eigen wetgeving? Het moet niet nóg gekker worden.

 14. Florissa

  Dit toont overduidelijk de onmacht aan van dat zooitje feestgangers en recesvierders in de tweede kamer ,debat na debat ,voorzitter hier voorzitter daar ,maar het is een polonaise van comedie,met als afloop een riante baan als burgemeester of wachtgeld voor het leven ,als dank voor het jaknikken .Als er besluiten worden genomen over uitzetten ,en er wordt vervolgens geen gehoor aan gegeven door de instantie die dat moet uitvoeren ,zijn die incompetent , moeten dus op staande voet ontslagen ,en vervangen door iemand die dat wel doet . Ministers kunnen voor zichzelf binnen een dag een vlucht boeken ,kan voor gelukszoekers ook .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.