Sylvana’s BIJ1 gaat vanavond twee minuten stilte houden voor ‘in deze tijd geweigerde vluchtelingen’

BIJ1, de politieke partij van Sylvana Simons, gaat vanavond tijdens de twee minuten stilte op de Dam niet meedoen aan lawaaiprotesten. Maar het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog? Liever denkt de partij aan “vluchtelingen weigeren aan de grens”, zo kondigt de hoofdstedelijke SJW-partij aan op Facebook.

Goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat zelfs Sylvana Simons totaal geen trek heeft in het ondersteunen van enige lawaaiactie vanavond op de Dam. Het toont maar weer eens het volkomen gemarginaliseerde denkwereldje van Roger Meijerink en Geen 4 mei voor mij aan, dat ze zelfs Sylvana Simons (en overigens ook DENK) niet voor hun anti-globalistische extreemlinkse karretje weten te spannen.

Tot zover het goede neiuws, want het BIJ1 van Sylvana Simons is dan weer niet van plan om zich aan de traditionele betekenis van de Dodenherdenking te houden. Waar andere mensen de doden uit de Tweede Wereldoorlog sindsdien herdenken, daar denkt BIJ1 liever aan de ‘problemen’ van nu. Zoals vluchtelingen die aan de grens geweigerd worden:

“Op 4 mei staan we stil bij de herdenking van de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Het is een belangrijk moment in het jaar om stil te staan met elkaar bij de vreselijke gebeurtenissen van de tweede wereldoorlog en om met elkaar te zeggen dat dit nooit meer mag gebeuren. Zeker in deze tijd waar we zien dat er weer groepen mensen beoordeeld worden op hun uiterlijk en/of hun religie, groepen mensen weggezet worden als oorzaak van problemen en we vluchtelingen weigeren aan de grens. Juist nu is het tijd om stil te staan bij de geschiedenis en ons met elkaar hard te maken voor het feit dat deze dingen nooit meer mogen gebeuren.”

Verder laat BIJ1 expliciet weten dat de twee minuten stilte “niet verstoord mogen worden.” Maar dat wil dan weer niet zeggen dat ze helemáál niets voelen voor het gezanik van Rogier Meijerink. Want BIJ1 beaamt wél zijn belangrijkste punt. Vanuit BIJ1 vindt men namelijk ook “dat de herdenking meer inclusief mag zijn omdat er tijdens alle acties niet alleen Nederlandse slachtoffers gevallen zijn.”

En zo weten Sylvana Simons en haar BIJ1 tóch weer een schot voor open doel te missen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. B. Pascal

  Houdt ze in ieder geval 2 minuten per jaar haar ”drek” binnen!

 2. Anders55

  Ik vind het een schande dat mw. Simons niet het respect en fatsoen op kan brengen om op deze dag slechts 2 minuten stil te staan bij de slachtoffers vd Tweede Wereld oorlog, ik weet heus wel dat groepen vluchtelingen worden geweigerd ( om welke reden dan ook?)
  maar 4 Mei is geen dag om haar eigen opvattingen en/of haar eigen denkbeelden op deze wijze moet profileren?
  Maar ach mw. Simons doet wel meer dingen om in beeld te blijven; van mij mag ze/ moet ze vooral doen als zij zich daar fijn bij voelt; maar of de 4e Mei daar de aangewezen dag/ datum voor is?
  denk van niet, en met mij denken waarschijnlijk velen hetzelfde?

  1. DolleDries

   Ik ga morgen vieren dat ze niet binnen gekomen zijn.

   1. Pedrito

    Dat vier ik met je mee morgen !!!

   2. swetsnek

    ik vier het ook met je mee en dat de rest het land wordt uitgeknikkerd

  2. meijer61200

   Mevrouw Simons en “respect en fatsoen”passen niet bij elkaar zoals iedereen weet. Die mevrouw geilt op ieder beetje aandacht. Op zich een goed idee om voor 2 minuten haar bek te houden, maar kan ze daar geen twee jaar van maken? Het volk zou haar dankbaar zijn.

 3. DolleDries

  Velen slaakten een zucht van verlichting, toen de via PvdA chantage op de post van Minister van Buitenlandse zaken geparachuteerde Frans Timmermans vertrok Maar de wens om deze super narcist nooit meer in de politiek tegen te moeten komen werd niet verhoord en zo dook Frans op in Brussel om zijn onzinnig en gevaarlijk verwoestende werk voor te zetten.
  En daar heeft Timmermans nu voorlopig !!!! even weer een kroon op geplaatst, door in een volle EU parlementszaal te zeggen dat er twee opties zijn :
  Bron: http://www.geennieuws.com/
  of de burgers accepteren het feit dat zij zullen moeten leven in een multiculturele samenleving…… of
  de burgers moeten accepteren dat er een oorlog zal uitbreken
  Het is uiteraard hemeltergend en diep triest dat deze man die reeds jaren geleden een veilig onderkomen had moet krijgen in een gesloten inrichting toch nog de kans krijgt om dit soort onzin uit te kramen. Ofschoon,….. Franske zou wel eens ongewild gelijk kunnen krijgen, want het geduld van de gemiddelde EU burger wordt door de ene misstap na de andere van de EU+ een volledig gebrek aan realiteitszin, dusdanig op de proef gesteld dat een burgeroorlog zeker niet ondenkbaar is.
  Maar dat juist een charlatan, die ook reeds tijdens zijn politieke bestaan in Nederland hard er toe heeft bijgedragen, dat deze potentieel gevaarlijke situatie is ontstaan en daar in Brussel ongestoord mee door kan gaan, dit lezers, is weer eens een staaltje van brutaliteit, zoals alleen de politiek dat kent.

  Dat je dan een dergelijke gevaarlijke gek ook nog uitnodigt om op 4 mei in Loenen een toespraak te komen houden ter gelegenheid van Dodenherdenking, dat slaat alles en toont de wereldvreemdheid aan van nog steeds te veel Nederlanders die denken dat het allemaal wel mee zal vallen, los van het feit dat een toespraak van Timmermans een regelrechte belediging is ten aanzien van hen die voor de vrijheid van het land hun leven lieten.
  Dat dit allemaal nauwelijks doordringt tot de hersens van Timmermans is verklaarbaar. Oma zei altijd, ‘”als je voor een stuiver geboren wordt, wordt je nooit een kwartje ” , en een beter voorbeeld dan Timmermans de zoon van een 3e rangs ambtenaar in diplomatieke dienst valt ons niet te binnen. Hetzij dan, dat Frans door zijn ouders behoed, nu juist in Rome net de verkeerde school bezocht, waar zeker Nederlander expats hun kinderen niet onderbrachten.
  Maar, ook dat is wel weer begrijpelijk, want als je het hebt over mensen van kaliber, kennis en kunde, zul je die in de politiek of bestuurlijke ambtenarij nauwelijks tegenkomen, het is het bezinkselputje van wat de maatschappij voortbrengt.
  Enfin, kijk en luister naar wat Frans te melden heeft en trek uw conclusie, zo u die bij het lezen van de naam Frans Timmermans niet al bij voorbaat heeft getrokken.
  Voorts hebben wij gemeend een mail te moeten zenden aan de Oorlogsgravenstichting, waarvan u de screenshot voor de video aantreft.

 4. NoDoubt

  Naast het jatten van partijnamen, zitting nemen in DENK en dan eruit springen. Maakt ze ook al geen onderscheid meer tussen vluchtelingen en gelukszoekers. Het is dus alleen maar om stemmen te doen. Op de lange termijn houdt het binnenhalen van al deze mensen geen stand. De welvaart gaat ten onder en kunnen wij voor anderen niets meer betekenen. En indien de overgrote meerderheid de Koran uiteindelijk invoert, zal zij als een van Keffirs zijn en kan ze als slavin worden ingezet, aldus de Koran, die beweert dat je moet leven als Mohammed. Als het zover komt, zal zij de eerste zijn die naar het buitenland vlucht. Het lijkt mij dat zij alvast twee vluchtelingen in huis neemt als ze zo met deze mensen is begaan.

 5. penis aqua di rosa

  Is deze vrouw al eens een vriendelijke hint gegeven, dat zij hier niet hoeft te wonen?
  Ik weet dat zij al zo lang onder ons is, maar misschien een hint om zich bij de gedachtengang van asielzoekers aan te sluiten, die ook hun land verlieten om beter te vinden. De schlemielen betalen wel (opgelegd pandoer).
  Mevrouw SS het gras is altijd groener bij de buren, al zou u ook kunnen overwegen om die grote plas over te steken met behulp van een ijzeren vogel. Onder elkaar is het toch beter toeven.
  Wij zitten niet echt op al uw hersenspinsels te wachten en o ja, neem dan gelijk uw trouwe BIJ1 adjudanten mee, die ook helemaal niet blij zijn hier te MOETEN leven.
  Dit consult is gratis hoor.

 6. palko

  En ik ga morgen de vlag ook uithangen voor het streven om alle nepvluchtelingen uit Azië en Afrika te weren uit Europa. Waarbij ik de Hongaarse regering enorm dankbaar ben voor het feit dat ze het lek aan de grens met Servië voortvarend en vakkundig hebben gedicht. Waardoor niet nog meer zgn. vluchtelingen naar de Luilekkerlanden van Europa kunnen komen om daar te parasiteren en profiteren. Het ‘monster zonder waarde’ dat luistert naar de naam Sylvana Simons zou het verschil tussen de tegenwoordige ‘vluchteling’ en die van 70 jaar geleden kunnen weten. Tenzij je geen hersens hebt. Wacht even? Zou dat de oorzaak zijn?

  1. JanKlaasen

   Hongarije? Wat thans leegloopt? De jeugd verlaat in grote getallen het land
   . Hoe zou dat nu komen?

   1. penis aqua di rosa

    Misschien ook met in hun achterhoofd dat zij elders een hogere financiele waardering ontvangen, noord-west europa dus. Maar van Hongaren hebben wij nog nooit last gehad, ik herinner mij 1956 nog. Geluidloos geintegreerd en dankbaar voor het hun gebodene!

    1. JanKlaasen

     Helaas verlaten de meeste Hongaren hun land omdat ze het niet een zijn met Orban.

     1. penis aqua di rosa

      Je reinste flauwekul. Dat jij het niet eens bent met Orban is zo klaar als een klontje. Volgens mij denk jij dat jij hier het leidende geweten bent.
      Waar haar jij jouw kennis vandaan?

    2. palko

     Je slaat de spijker vierkant op zijn ronde kop. Hongaren waren, zijn en blijven een verrijking voor onze samenleving. De onbenullen die roeptoeteren dat Hongaren het gehad hebben met hun premier, hebben er totaal geen kaas van gegeten. En roepen dat in het kader van de wens is de vader van de gedachte. Als tijdens de parlementsverkiezingen van begin april 2018 maar liefst de helft van de Hongaarse kiezers op Fidesz, de Christen Democratische partij van Viktor Orbán, heeft gestemd dan zegt dat genoeg over de gevoerde politiek. Laten we blij zijn dat de extreem rechtse Jobbik partij niet meer dan 20% scoorde. En laten we minstens zo blij zijn dat de overige, met name linkse, partijtjes de stemkruimels mochten verdelen.

    3. palko

     @padr, Jan Klaasen de Trompetter weet absoluut niet waar hij het over heeft. Praktisch alle Hongaren die ik ken en hier wonen of werken, hebben op de Fidesz partij gestemd. Als vloeiend Hongaars sprekende heb ik enig recht van spreken, dunkt me. Het grappige daarnaast is dat steeds meer Nederlanders een huis kopen in Magyarország. En er zich vestigen. Met name vanwege het alsmaar afnemende thuisvoelgevoel in Nederland als gevolg van de niet-aflatende instroom van nepvluchtelingen uit Afrika en Afrika.

 7. Frits Jansen

  Geweigerde vluchtelingen bestaat niet. Wie een echte vluchteling is wordt namelijk niet geweigerd.
  Dat hier niet altijd plaats is voor migranten die geen vluchtelingen zijn zal iedereen beamen.
  Al vraag ik me af wat we straks doen met de Britten die na de Brexit de Zuidas zullen overspoelen. Die passen toch helemaal niet in onze cultuur, met hun eeuwige flauwe grappen en hun drankzucht?

  1. meijer61200

   Jansen; “Al vraag ik me af wat we straks doen met de Britten die na de Brexit de Zuidas zullen overspoelen. Die passen toch helemaal niet in onze cultuur, met hun eeuwige flauwe grappen en hun drankzucht?”. Die cultuur past ons wat beter denk ik dan de cultuur van verkrachters en messentrekkers.

  2. swetsnek

   Het is en blijft toch ook een zorgenkindje onze fritz

 8. Rosasolis

  Wel of niet dat het om echte oorlog vluchtelingen, of illegale ” economische vluchtelingen” uit arme Afrikaanse landen gaat, de problemen omtrent asiel zoekers in onze land hebben niets te maken met onze jaarlijkse 4 mei Nationale Dodenherdenking! Wat wil Sylvana, Bij 1, en Denk? Dat Nederland wordt overspoeld door duizenden ongeschoolden uit Afrikaanse landen? Dit is niet de manier om de mensen uit die landen help aan te bieden.
  Moet ons land de volgende “vluchteling land” worden, na Griekenland? De hele vluchtelingen probleem moet behandeld door de UN en de Rode Kruis.

 9. Steve Van der Vekens

  Wat een kieken.
  Ze zou beter een minuut stilte houden voor de wereldwijde slachtoffers van terreur.

 10. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( lees uitkeringen en andere “goodies”) naar Noord/West Europa reizen.

  Daarbij (mis) gebruiken ze de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  Daarbij tonen de feiten van de afgelopen 50 jaar migratie aan dat de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Met alle gevolgen van dien.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. DutchDropveter

   Daarom als iedereen ze vluchtelingen blijft noemen terwijl dit feitelijk totaal niet het geval is blijft de domme Nederlander dit slikken. Geef de migrant de juiste naam: “Econoische uitbuiter”.

   een paar honderd meter van mn werk staat een moskee maar als ik zie hoevaak die lui in hun gewaad in groepjes van tientallen met allemaal dure telefoons op en neer lopen naar die haathut, vraag ik me hard op af waarom werk ik nog? en waar krijg ik zon uitkering!?

   1. JanKlaasen

    Dan sta je er kennelijk bovenop om te kunnen zien dat ze een dure telefoon hebben. Durf je dat wel? Eng hoor zo vlakbij een moslim.:-)

    1. meijer61200

     Als je tegen die zure pislucht kunt vanonder hun Zeeman pyama; waarom niet?
     Ik blijf liever uit de buurt van de nieuwe kazernes.

   2. palko

    @DutchDropveter, daarom gebruik ik al jaren lang het woord ‘nepvluchteling’ voor asielzoekers. Dat is de enig juiste benaming. Echte vluchtelingen bestaan er ook wel. Maar dat betreft in de tegenwoordige tijd alleen die burgers die vanwege oorlogsgeweld en met hulp van de UNHCR en Europa tijdelijk een veilige plek toebedeeld krijgen in de eigen regio. Tot het moment dat ze weer kunnen terugkeren naar hun vaderland. De rest hoort thuis in de categorie Mickey Mouse-vluchteling of nepvluchteling. Ik keur, als je het niet erg vindt, beide benamingen goed!

  2. Frits Jansen

   Met de Vreemdelingenwet-2000, een creatie van toenmalig PvdA staatssecretaris Cohen, is een halt toegeroepen aan het eindeloos doorprocederen. Maar voor een populist is het geen probleem om te blijven doorzeuren over een probleem van de vorige eeuw.

   De werkelijke vluchtelingen moeten we opnemen. Dat is al zo besloten na de Tweede Wereldoorlog, omdat in de periode vóór de Tweede Wereldoorlog veel Joodse vluchtelingen wanhopig op zoek waren naar een veilige plek, en uiteindelijk alleen “welkom” waren in Auschwitz.

   Wat de integratie betreft hebben we het vooral over een derde categorie: de ((klein)kinderen van de) gastarbeiders die we in de jaren ’60 naar ons land haalden omdat we arbeidskrachten nodig hadden. Die mensen zijn kansarmen uit achtergebleven gebieden gebieden, vind je het een wonder dat ze problemen geven.

   Als u populistisch wilt zeuren moet u wel de feiten respecteren anders heeft uw klacht zeker geen effect.

 11. Peter Loosduinen

  Goed nieuws voor dit weekend ?
  Staande magistratuur houdt hoofd koel na aangifte extreemlinkse beroeps gekwetsten.

  Het cowboys- en indianenfeest dat TivoliVredenburg vorig jaar juni organiseerde, was niet strafbaar. Dat concludeert de officier van justitie in Utrecht na aangifte van de actiegroep De Grauwe Eeuw. De aangifte wordt verder niet behandeld.

 12. Pit

  Alsof iemand interesse heeft in die klaagclaimer.

 13. Peter Loosduinen

  Sylvana…………..??
  Het hele clubje bestaat uit malloten en zotten waarvan een groot aantal op onze kosten leeft.
  Wilt u kennis maken met een genderneutrale eikel ?
  Kijk hier maar eens naar :https://vimeo.com/181976192

 14. Tguard

  inclusief. Is exclusief voor mevrouw Simons.waar je aan denkt tijdens de nationale dodenherdenking weet niemand en wil ik ook helemaal niet weten. Dus hou je gedachten lekker voor jezelf

  1. Pit

   @Tguard: Amen!

 15. Mariposa78

  Goh wat goed voor je, ga je gang, be happy negrita tu mamma esta in campo.

 16. Baron von Munchhausen

  Oewah,….oewah,…..oewah,….. oewah,…..oewah,….. oewah,…..oewah,….. oewah,…..oewah,….!!!!!
  Twee, écht waar, SS twee minuten haar mond dicht???
  Hoe redt SS dat?
  Oewah,…..oewah,….. oewah,…..oewah,….!!!

 17. Barry330

  Hier konden we uiteraard op wachten, SS u kent haar wel, multiculti beroepszielige en hersenloze vrouw, brult dat haar Partijtje wel twee minuten stilte zal houden echter alleen maar om geweigerde gelukszoekers te gedenken. Who the F#$k gives a…. Wat fijn om te weten dat ze iig haar b#k zal houden.

 18. Bes Tolen

  Het hele foute in Nederland is, dat de politieke vrijheid en daarmee de vrijheid van meningsuiting op politiek gebied voor de oorspronkelijke bevolking aanmerkelijk geringer is dan voor het overgrote deel van de bevolking, dat van buitenlandse afkomst is. Voorzover autochtonen het eens zijn met de feitelijke bevolkingspolitiek en het multiculturalisme zijn zij m.i. als onderdrukkers te beschouwen. Daarom moeten veel huidige ”volksvertegenwoordigers” met allerlei fraaie kreten wat persoonlijke vrijheden aan gaat, met argwaan worden bekeken. Niet in het minst op 4 en 5 mei. Zij verbloemen m.i. de huidige toestand in Nederland.

  1. Baron von Munchhausen

   Barry330

   1000% gelijk.
   Hier onder mijn mening over 4 mei:
   4 Mei dodenherdenking. Voor wat? Hadden de soldaten geweten dat stereven voor vrijheid zou stranden toekomstige Islamisering? NEE!!! Dan hadden ze hun bloed niet gegeven!
   4 Mei dodenherdenking? Voor wat? Hadden de soldaten geweten dat sterven voor vrijheid zou stranden in vernedering van Nederlanders? NEE!!! Dan hadden ze hun bloed niet gegeven!
   4 Mei dodenherdenking. Voor wat? Om een stelletje lafaards op de Dam te laten paraderen om het Nederlandse ‘klootjesvolk en gepeupel” wijs maken dat we in “vrijheid” leven!
   Welke vrijheid?

   1. Frits Jansen

    4 mei is om te herdenken dat akelige volksmenners een kleine tachtig jaar geleden bedachten dat Joden hier niet thuis horen, met argumenten die griezelig veel doen denke aan de argumenten die we nu horen dat moslims hier niet thuis horen.

    4 mei dient om het “nie wieder” (nooit weer) gevoel te versterken, maar als dat te veel verflauwt zijn we gedwongen de geschiedenis te herhalen.

    De gaskamers in Auschwitz staan nog gedeeltelijk overeind, en kunnen snel weer operationeel worden gemaakt. En ik wed dat Bayer snel een enorme hoeveelheid gifgas kan maken.

 19. Gerlos

  Wat een rust.

 20. Peter Loosduinen

  Een Nederlandse soap ????
  Aanstaande maandag moeten Lily en Howick in het vliegtuig stappen, maar volgens de krant is de kans klein dat ze dat ook daadwerkelijk doen. Lily en Howick dienden namelijk na de gerechtelijke uitspraak meteen een zelfstandige asielaanvraag in, los van hun moeder. De uitspraak mogen ze in Nederland afwachten.

  Daarmee gaat de soap rond de broer en zus weer verder.

  Lieve Nederlandse Overheid,
  Zet de kinderen maandag uit.
  De kinderen en hun moeder hebben ons al meer dan 700.000 euro gekost !!

 21. Frits Jansen

  Gelukkig hebben we geen gedachtenpolitie (“Gedankenpolizei”) dus iedereen mag denken wat hij wil, *zelfs* op 4 mei.

  Al zouden Wilders en Baudet graag een salafismeradar willen hebben om de mensen die aan salafisme denken (zeker op 4 mei) op te sporen en vervolgens islamitisch in mootjes te hakken.

  Moslims hakken dieven een hand af, zodat ze niet meer kunnen stelen. Als je verkeerde dingen denkt zouden wij het hoofd van die moslims af kunnen hakken. Dan weet je héél zeker dat ze geen foute gedachten meer zullen ontwikkelen. Op een aantal leerzame filmpjes laat IS zien hoe je iemand radicaal al zijn gedachten ontneemt: met een guillotine.

 22. FransP

  volgens mij heeft ze dan nog wat in te halen.
  Denk dat twee jaar wel genoeg om stil te zijn.
  of zal het wat meer zijn ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.