Teleurstellend: NOS geeft 4 mei-schreeuwer beetje gelijk en vraagt: “Tijd voor een andere Dodenherdenking?”

De NOS denkt dat een paar onverlaten die een “lawaaiprotest” willen houden bij Dodenherdenking vanavond wel een beetje gelijk hebben. En dus stelt de Staatsomroep de vraag open en bloot: “Is het tijd voor een andere Dodenherdenking?” Het antwoord laat zich natuurlijk raden.

Heel Nederland moet vandaag kotsen van Rogier Meijerink, die gisteren een rechtszaak tegen de gemeente Amsterdam verloor maar aankondigde tóch te komen protesteren vanavond. Heel Nederland? Nee, niet heel Nederland. Eén dorpje hield dapper stand tegen deze vlaag van common sense en bewondert stiekem wel de moed van deze respectloze herdenkingsverpester. Dat dorpje is natuurlijk Hilversum, de standplaats van de NOS. U weet wel: onze enige echte staatsomroep.

Die staatsomroep vraagt zich vandaag hardop af of we niet toe moeten naar een ‘ander soort Dodenherdenking.’ Eentje waarbij zielige mensen als Rogier Meijerink toch ook een beetje gelijk krijgen:

“Verstoringen van de herdenking zijn van alle tijd, zegt Ilse Raaijmakers die een boek schreef over de herdenking; De Stilte en de Storm. Volgens Raaijmakers is gedoe over de herdenking juist goed. “Het heeft een functie om er zo met z’n allen over te discussiëren. De ophef maakt mensen betrokken”, zei ze in het Met Het Oog Op Morgen op NPO Radio 1.

Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei staat dat de vorm en inhoud van de herdenking blijvend in ontwikkeling is om een zo breed mogelijk draagvlak te realiseren. Of de inhoud van de herdenking opnieuw moet worden aangepast, zal nog moeten blijken.”

Wat volgens mij vooral blijkt, is dat Nederland totaal niet zit te wachten op idioten als Meijerink die met dwang en geroeptoeter over kolonialisme hun mening proberen op te leggen aan de rest van het land. Dus nee, NOS, het zal helemaal niet “nog moeten blijken” of de Dodenherdenking anders moet worden ingericht. Het is prima zoals-ie nu is, en tbs-klanten als Rogier Meijerink hebben het daar maar gewoon mee te doen – klaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Pit

  Ira heeft wel een witte achternaam.

  4 mei is en blijft natuurlijk gewoon 4 mei, degene die daar met z’n jatten aankomt moet genegeerd worden.

  1. Rechtsaf

   @Pit uiteraard negeren, maar wel eerst even een statement maken tegen dit soort figuren.
   Het wordt tijd dat we naar Amsterdam gaan om voor een rustige 4 mei te zorgen..

   1. Pit

    @RA: Zeker, ik wil best een stapje verder gaan.

    Commentaar op 4 mei? Oprotten naar de rimboe in je thuisland.

    1. Rechtsaf

     @Pit dat zou natuurlijk nog beter zijn voor ons land..

 2. B. Pascal

  Het nazisocialisme was en is Extreem-links!
  Daarom is herdenken op 4 mei niet voor hen die Links zijn!
  Links wil geen herdenking!
  Links wil een eigen geschiedenis.

  4 mei is voor Nederland; niet voor Links Verlicht Nederland.
  5 mei is Bevrijdingsdag van het Linkse gedachtegoed.

  Het is te begrijpen dat Wilhelmina zwaar teleurgesteld was toen ze Links weer in de 2e kamer zag in 1945. Het was overwonnen, maar kwam in een ander jasje weer binnen.

  Hitler was niet zomaar links; hij was zelfs groenlinks. Meteen in 1933 werd vivisectie verboden en in 1934 de vossenjacht. Goring sprak over “de martelingen en het onverdraaglijke lijden in experimenten met dieren” en liet weten dat “degenen die nog steeds denken dat zij dieren kunnen behandelen als een gebruiksvoorwerp dat zij bezitten” naar een concentratiekamp zullen worden gestuurd. De nazi’s waren actieve natuurbeschermers en richtten diverse Nationale Parken op. Hitler was natuur- en dierenliefhebber, vegetariër, sinds de aanvang van zijn politieke carrière niet-roker (daarvoor rookte hij twee pakjes per dag), geheelonthouder en aanhanger van de homeopathie. Zijn regering voerde campagnes voor het eten van volkorenbrood, streekproducten en groenten en fruit van het seizoen. De nazi’s ondersteunden ook de biologisch-dynamische landbouw en de SS-leider Himmler bezat een eco-boerderij.

  1. B. Pascal

   om maar te zwijgen van de vergaande ethische kwesties die Hilter volkomen negeerde; hij maakte mensen tot gebruikt voorwerp. Hij is de vader van Abortus in huidige vorm, euthanasie in huidige vorm, het experimenteren met embrio’s ect.

   1. Pit

    @B. Pascal: De voormalig secretaresse en later echtgenote van Hans Janmaat werd blijvend invalide door een aanslag uit de linkse geest, diezelfde geest joeg Pim Fortuyn een kogel door het hoofd.

    Het is ook deze geest die met z’n jatten aan 4 mei loopt te klooien. Tegn dat soort geesten moet je snoeihard optreden. Het zijn onze familieleden, onze ouders en voorouders die hun leven gaven voor onze vrijheid. Degen die daar aan morrelt moet aangepakt worden.

 3. Ernst Quispel

  Uit niets in het NOS-artikel blijkt dat de NOS Meijering een beetje gelijk geeft, het is een zuiver neutrale opsomming van de verschillende standpunten in deze discussie.
  Keurige journalistiek waar DDS niet aan kan tippen.

  1. Rechtsaf

   @Ernst jij moet lekker oprotten met je geneuzel, jij antisemitische islamprostituee..

   1. Guus Geluk

    DFTT.

    1. Betoverd Konijn

     Krijg nou wat, ik ben het zowaar eens met Ernst.

   2. Pit

    @RA: Dat sowieo! De zuigtrol is er als de halalkippen bij om het fikkie flink op te porren. Zulks moet je natuurlijk volkomen doodzwijgen, waarvan akte!

  2. dannyvermeulen69

   Smerige kakkerlak had iemand je al niet eens gezegd dat je langzaam en pijnlijk moet sterven

   1. Ernst Quispel

    Ik ook van jou, Danny.

    1. dannyvermeulen69

     Kom maar op pisvlek ,nogmaals ergens afspreken ?

   2. Dubbele Komma

    ja, ik heb dat ook tegen die linkse nazi (pleonasme) gezegd ,danny,maar die landverradende vieze volkert vd graaf luistert niet.

    hij zou de mensheid een grote dienst bewijzen door gewoon lekker dood te gaan. de slachtoffers van de dagelijkse moslimterreur in de samenleving zeker,en dat zijn er niet weinig in europa!!!!

    hitler was inderdaad links! en kwispeldoor met al zijn andere valse nicks is gewoon een hedendaagse gestapo!

 4. Rechtsaf

  De NOS is zo links als het maar kan, waait met alle windjes mee..

 5. H.A.M. Burger

  Totdat elke blanke ras-Nederlander dit land verlaten heeft zullen we dit gezeik denk ik houden. Van mensen die hier naartoe gekomen zijn omdat ze het hier beter hebben dan het land waar ze vandaan kwamen. Half Suriname is op het vliegtuig gestapt om Nederland te koloniseren.

  Weg met ons!

  1. Ernst Quispel

   “elke blanke ras-Nederlander”

   Met racisme heeft dit uiteraard niets te maken.

  2. Pit

   @H.A.M. Burger: Ik neem aan dat je weet dat W i m p i e een zuigtrol is. Compleet negeren en doodzwijgen is het devies.

   #jekunthet

 6. Paaldanseres

  Warhoofden die strijden voor niemand,
  tegen spoken die niet bestaan,
  met argumenten die nergens op slaan.

  1. Pit

   @Danseres:

   Ergo: de linkse geest.

 7. Pindas

  Dat ze daar al JAAAAREEENN de weg kwijt zijn is een feit.Jammer dat ons geld er nog elk jaar heengaat!

 8. Ruud562

  Oh, ook dit ronduit respectloze, walgelijke en gore proefballonnetje van die totaal verrotte NOS/NPO zal wellicht net zolang dooretteren totdat al die niet-blanke (of is het niet-witte?) parasieten met hun aanhang hun zin hebben. Net zoals met Zwarte Piet.

  Net zoals Pit het hier zeer goed beschreef: Van 4 mei moet men afblijven
  (en het tot een pure herdenking aan de slachtoffers uit WO II laten!)

 9. Rosasolis

  Volgens het onderzoek van Stempunt, 96% van alle Nederlanders zullen stil blijven voor 2 minuten tijdens de Dodenherdenking vanavond. Alleen 4% zijn tegen. Wat zijn onze landgenoten gevoelig voor dit belangrijke nationale herdenking ieder jaar op 4 mei.
  Gedurende de hele dag, vandaag, kan je muziek verzoeken op radio 4 doorgeven, samen met een korte bericht. Alle omroepen doen dit vandaag, om de gevoelens van verdriet en verlies enigszins te verzachten.

 10. Ni28

  Altijd aan elke schreeuwer toegeven hoort bij de polderpolitiek. Misschien zijn wij aan een andere soort politiek toe want toegeven kunt je niet eindeloos doen zonder jezelf een helemaal weg te geven.

 11. Gerlos

  Wordt een beetje misselijk van die linkse staats omroep ONS om de activisten steeds maar weer een beetje of gelijk te geven. Stop daar eens mee want de meerderheid van de bevolking van ONS LAND wil dat niet dwarskikers

 12. meijer61200

  “Is het tijd voor een andere Dodenherdenking?” Nee hoor, het is WEL tijd voor een minder links fascistische omroep!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.