Tuigpalestijnen zetten Israëlische velden in lichterlaaie met brandende vliegers

De Israëlische brandweer is de hele donderdagmiddag druk geweest met het blussen van een grote brand op een veld in de buurt van de Gazastrook. Met vliegende brandbommen hebben Palestijnse pyromanen het veldje in vlammen op laten gaan – de zoveelste keer dit jaar.

Groenvoorziening in de buurt van de Gazastrook wordt steeds schaarser. De reden? Roekeloze Palestijnen steken alle bosjes, veldjes en parkjes in de brand door vanaf de Gazastrook brandbommen bevestigd aan vliegers te laten opgaan, die vervolgens neerkomen in de Israëlische natuur.

Vanmiddag was het weer raak, ditmaal in het zuiden van Israël. Daar moest de brandweer uitrukken om een grote brand die tussen de kibboetsen Kissufim en Ein Hashlosha was uitgebroken meester te worden. De Palestijnse vlammenzee liet weinig over van het veldje:

“Firefighters on Thursday battled a brush fire on the Israeli side of the border with the Gaza strip that authorities suspect was caused by firebomb-laden kites flown across the security fence by Palestinians.

It has become a widely adopted tactic during the weekly “March of Return” clashes on the Gaza border, which Israel accuses the Hamas terror group of orchestrating as a cover for attacks and attempts to breach the border fence.”

Video’s tonen de ravage en de zwartgeblakerde velden zover het oog rijkt:

En hier:

Maar de Palestijnse pyromanen die deze afschuwelijke daad op hun geweten hebben zullen door de professionele Israël-bashers van deze wereld wel weer worden weggezet als vrijheidstrijders en vredelievende demonstranten. Ja, de wereld is dikwijls een bijzonder kromme plek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Mag ik deze lieden ook kut-Palestijnen noemen ?

  1. Vit

   Palezwijnen mag ook.

   1. Mart

    Zwijnen zijn intelegente beesten…dus beter ”ASSHOLES”.

 2. Ernst Quispel

  Gelukkig vielen er geen doden. Dat was in 2014 anders toen Israel het dichtbevolkte Gaza meende te moeten bombarderen. Bij die operatie vielen aan Palestijnse zijde meer dan 2100 doden, grotendeels burgers, en raakten meer dan 10.850 Palestijnen gewond, waaronder 3300 kinderen en meer dan 2000 vrouwen.

  Dat lijkt me andere koek dan moord en brand gillen over en veldje dat in de fik wordt gestoken.

  1. lugar

   @Ernst: In jou gaat er een grote antisemiet verloren, een oprechte voorvechter van de islamitische zaak.

   1. Rechtsaf

    @lugar antisemiet is nog een understatement voor deze domme jongen… 🙂

    1. lugar

     Een domme verwarde jongen en een matige Havist.

    2. Vit

     Oorzaak en gevolg kan die halve tamme maar moeilijk uit elkaar houden.

  2. lugar

   Ik ben blij dat Israël dit op waarde weet te schatten en nog steeds niet met zich laat sollen.

  3. Rechtsaf

   @Ernst heel Nederland hoort precies wat jij zegt, want de Palestijnen worden door links Nederland continue uit de wind gehouden..

   1. Ernst Quispel

    Dat is prettig om te horen, Rechtsaf.

    1. lugar

     @Ernst: Alleen jammer dat ze het voortdurend verknallen. En jij maar zeiken dat Israël legitiem en snoeihard terugslaat. Met Israël kun je beter niet sollen, vraag dat maar aan de islamitische alliantie van ’67 🙂

     1. van Urk

      En natuurlijk die van 48-49, 56, 73 en 82-83. De Palestijnse leiders vinden het wel best dat zij Israel als vijand hebben. Bij ieder vorm van agressie van Israel stroomt het geld wel binnen vanuit de gekke westerse wereld. Het is belachelijk dat de UNRWA de taken heeft overgenomen die normaal gesproken de verantwoordelijk zijn van de lokale Palestijnse overheid. https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/achtergrond/2018/01/sigrid-kaag-en-het-geld-voor-de-palestijnen-577766/

    2. Rechtsaf

     @ernst ja jij neemt het serieus natuurlijk, domme jongen toch ziet het verschil niet als het gaat om sarcasme nog dommere jongen..

    3. Bloem

     Antisemiet!

   2. swetsnek

    Heeeeeel Nederland hoort precies wat je zeg hahahahaahahahahaahah ja hoor dit flut blogje wordt door heeeeeeeeeel Nederland bekeken .
    Maak die slapende honden nou niet wakker voor je het weet ben je ze hier kwijt .
    Dat zou zonde zijn .
    Zolang ze hier ztten onze trolleks hebben ze geen tijd om echte sites te bezoeken.hahahahaha

  4. van Urk

   Ernst@ Wat er in Gaza op afschuwelijke wijze is plaats gevonden wilde Hamas zelf. Hamas weet dat het zijn macht aan de Palestijnse volk kwijtraakt als Israel geen vijand meer is. Ik zou als ik Netanyahu was, de wereld en Hamas in hun hemd laten staan door spontaan de grens hekken bij Gaza weg te gaan halen en de blokkades op zee op te heffen om daarna rustig af te wachten wat er komen gaat.

   1. Ernst Quispel

    De heer van Urk meent dat de schuld van de 2100 dode Palestijnen bij Hamas ligt.

    Hoe verward kan men zijn?

    1. Ritter

     Ernst Quispel

     De inval in Gaza was het gevolg van de oorlog die Hamas iedere dag voert tegen Israël l met raket beschietingen en het bouwen van tunnels waarlangs ze terreur aanvallen uitvoeren op burgers in Israël.

     Het hoog aantal doden bij de Palestijnen is het gevolg van de tactiek van het menselijke schild die Hamas voert. De verantwoordelijkheid ligt dus bij Hamas.
     ——————-

     Hamas pleegt oorlogsmisdaden en gebruikt Palestijnse bevolking als menselijk schild tegen Israël

     “Hamas bedrijft een dubbele oorlogsmisdaad wanneer het tracht Israëlische burgers te verwonden [met raketten en mortierganaten] en het de Gezaanse burgerbevolking gebruikt als een menselijk schild”

     https://brabosh.com/2014/07/10/pqpct-x3l-2/

     1. Ernst Quispel

      Iemand die Brabosh opvoert als bron verdient geen inhoudelijke reactie.

     2. Roughwood

      Typisch (extreem)linkse reflex. Je zelden verdiepen in de andere zijde van het verhaal, zeker niet als die zijde je niet aanstaat. De mening is op voorhand al gevormd nietwaar? Is eveneens de pest in de linkse media. Hoor en wederhoor? Alleen wanneer het ons uitkomt. ‘Two sides of the story’ doen er niet toe, wij dragen de deugboodschap uit die we willen uitdragen, hetgeen zich uit in voornamelijk links georiënteerd geraaskal. Toch lastig dat accepteren van de onwelgevallige realiteit!

     3. Stanly2000

      Alleen door Ernst goedgekeurde bronnen worden serieus genomen.

    2. lugar

     @Ernst: Die doden zijn heel vervelend Ernst, zoveel leed gun je niemand. De vraag is echter of de “Palestijnen” en hun bestuurders ook zo denken. Binnen islam wordt de dood namelijk vereerd en aangemoedigd. Bovendien, en dat blijf ik herhalen, moet je niet vreemd opkijken als je wordt gestoken wanneer je je hand in een wespennest steekt. Israël laat namelijk nooit met zich sollen, die luxe hebben zij namelijk niet omdat zij vanaf dag één fundamenteel zijn bedreigd met de totale vernietiging.

     Ach en ik weet dat jij als moslim en pleiter van de Palestijnse zaak geen boodschap heb aan de waarheden en de feiten, ze zijn je grootste vijand.

    3. Roughwood

     Verward Quispel? Dat ligt toch echt anders. Hierbij nogmaals stukje duiding aangezien het kwartje bij u maar niet wil vallen…

     https://www.youtube.com/watch?v=1OmjACtZbG0

  5. Bloem

   Antisemiet!

   1. Ernst Quispel

    ..argumenteerde de heer Bloem.

    1. Rechtsaf

     Islamitische antisemiet!

  6. Roughwood

   Netjes uit wikipedia overgetikt Quisling. Triest inderdaad, maar dat krijg je ervan als machthebbers hun commandocentra en wapens tussen de vrouwen en kinderen situeren. Over de aanleiding van van het conflict in 2014 hoor ik u dan weer niet, een gemiste kans.

  7. Stanly2000

   Ernst, domme jongen toch!

 3. van Urk

  Toch wel een clash van culturen; Israel bouwt en Hamas verwoest het weer. Het gaat niet alleen maar om trapveldjes maar ook om landbouwgrond. Die brandbommen vanuit Gaza vormen niet alleen een probleem voor Israelische boeren, maar ook voor de inwoners van Gaza. Zo stichtte Hamas voor de derde keer in tien dagen tijd brand bij de grensovergang Kerem Shalom. Dat is een van de drie locaties waar de door Israel en Egypte grotendeels afgesloten Gazastrook bereikbaar is voor de invoer van (humanistische) goederen. Volgens de Arabische nieuwswebsite Al Monitor leidt het vandalisme bij Kerem Shalom door Hamas tot boosheid bij de Palestijnse politieke partij Fatah. Zij vonden het in brand steken van de grensovergang een “onvergeeflijke misdaad” door Hamas tegen zijn eigen burgers.

 4. NoDoubt

  Waarom zou je de Palestijnen nog serieus nemen. Al het geld gaat nimmer aan opbouw. Alleen maar naar haat en wapens.

 5. Ries

  De schijnbaar slimme Mispel is een 5 eurootjes grabbelaar. Bij elke scheet die hij laat, krijgt hij wat aalmoezen op zijn rekening bijgeschreven vanuit de linkse Haatkerk. Hij verdient enige coulantie, net zo als patiënten van een psychiatrische inrichting.

 6. DolleDries

  Dit is vrij oud nieuws

 7. denk eens na

  Als ik pallestijn was zou ik maar diep in de grotten kruipen , het volgende bombardement komt er aan. Israel laat niet over zich heen lopen als de nederlander

 8. Babaji538

  Dank u, mijnheer Grapperhaus.
  Petra Hermans

 9. Ritter

  De bal ligt in het kamp van Hamas: ‘Wat wordt het nu, oorlog of vrede met Israël?’

  https://brabosh.com/2018/06/01/pqpct-itd/

 10. Vit

  Palestijnen worden in Israëlische ziekenhuizen opgelapt, dat dan weer wel.

  1. lugar

   En naar verluidt wonen en verblijven er ongeveer 1 miljoen arabieren (moslims) in Israël, ook maken zij deel uit van de Israëlische regering. Dat dan weer wel. Omgekeerd kan dat trouwens niet. De meeste islamitische gebieden zijn Judenrein und judenfrei.

  2. Troelstra

   Met dit Mr. Nice Guy spelen moest Israël maar eens gaan stoppen.

   1. Baaz

    Dat gaan ze ook doen en dat doen ze ook. Er is inmiddels voldoende ervaring met “de buren” van waaruit de kunnen opmaken dat alleen de snoeiharde repressie vruchtbaar is. Je kunt namelijk niet onderhandelen en samenleven met een club die alleen maar uit is op conflicten en geweld.

    Als de Hamas vrede wil met Israël dan is het gisteren gepiept, maar Hamas wil geen vrede…

 11. Vit

  Als je met raketten bestookt wordt kun je een tegenreactie verwachten, gelukkig kunnen Palestijnen niet goed mikken, dit in tegenstelling tot het IDF die zelfs de bevolking waarschuwt voor een ophanden zijnde.

  1. lugar

   Klopt. In veel gevallen stuurt het IDF eerst een z.g.n. ‘klop op het dak’ waarmee de bewoners tijd krijgen om het huis zo snel mogelijk te verlaten. Daarna volgt de fatale explosie. Die explosie blijft overigens uit als je Israël niet aanvalt. Dus als je wil blijven leven en wil genieten van je nieuwe bankstel in je mooie Perzische tapijt, dan moet je niet sollen met Israël, ze slaan namelijk altijd keihard terug. En geef ze eens ongelijk. Israël kent een roerig verleden en ze weten uit ervaring dat er mensen rondlopen die ze graag zouden willen uitroeien. Ik adviseer zulke mensen altijd om terug te denken aan 1967.

   https://www.youtube.com/watch?v=v4q-_rKLPU8

   1. Vit

    Het IDF doet aan ‘Paint The Target’ oftewel altijd raak.

 12. meijer61200

  Om een lang en treurig verhaal kort te houden; Het is de schuld van Wilders en Baudet.

 13. Troelstra

  In Vlissingen zit namens 50+ Rens reijnierse in het college van B&W. Uit “solidariteit” met de brandvliegerterroristen was er een vliegerexpositie op het strand. Compleet met Palestijnse vlaggetjes, Kassamraketten, Rijksadelaars uit het Derde Rijk.

  Hij schreef op twitter:

  Vliegers op het badstrand. Prachtige herfstdag in Vlissingen, geen wind, dus de vliegers vliegen niet. Project voor Palestina toch geslaagd

  1. Troelstra

   Hieronder een link naar de gewraakte tweet en lees dan ook eens de reacties daarop:

   https://twitter.com/rensreijnierse/status/1053645457040261120

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.