Tuigvlogger Ismail Ilgun doet stoer omdat hij op televisie in psychotherapie gaat

Volgens zichzelf heeft de Zaanse treiter-YouTuber “gevochten en dan gewonnen”. Omdat hij straks op televisie psychisch doormidden gezaagd zal gaan worden door een psychiater.

ismail-therapie-fb

Na ‘sterren’ die dansen over het ijs, net doen alsof ze orkesten kunnen dirigeren, van duikplanken het zwembad in ploffen en met z’n allen op vakantie gaan naar Ibiza heeft de vaderlandse tv-fabriek weer een nieuw “succesformat” ontwikkeld voor de kijkbuis. Het heet BN’ers in therapie, en diverse ‘beroemdheden’ krijgen te maken met pittige kruisverhoren van een gediplomeerd psychotherapeut. Uiteraard doen aan het tv-programma ’s lands eeuwige non-valeurs mee: Patty Brard en Patricia Paay. Maar ditmaal is er ook plek ingeruimd voor de enige echte tuigvlogger Ismail Ilgun. Ook hij mag tussen de B-artiesten en aandachtsnozems zijn opwachting maken bij een psychiater.

In die nieuwe RTL-show wordt vast en zeker Ismail helemaal doormidden gezaagd, waarbij Nederland dan zal kunnen kirren van leedvermaak als de pijnlijke details, de genante onthullingen en de vernederende feiten boven tafel komen. De BN’ers, waaronder Ismail Ilgun en Patty Brard, zijn in dit format niet meer dan circusdieren. Ze moeten door een hoepel springen en emotie opwekken bij het publiek. Hun hele leven op straat voor wat kijkcijfers en commercialinkomsten. Verder niets.

Nogal een ondankbare taak dus, maar de Zaanse tuigvlogger denkt zelf dat hij de klus van zijn leven gescoord heeft. Op Facebook schept Ismail met een Engelstalige post op over het “project” waarin hij zichzelf binnenkort zal storten:

“Het grote nieuws mag eindelijk naar buiten! Binnenkort te zien op RTL 5! First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Ismail denkt zelf dat dit betekent dat hij een grote jongen is geworden. Maar wij weten wel beter. Hij is uitgerangeerd, en mag z’n publieke leven nu slijten tussen alle andere aan lager wal geraakte pseudo-BN’ers die zich in elke kuil storten die een televisieproducent voor ze graaft.

Succes, jongen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Dit programma bevat alle ingrediënten om niet te gaan kijken.

 2. Ritter

  De media zijn vastbesloten om van Ismail Ilgun een knuffel Turk te maken.

  Op de achtergrond werkt kennelijk een (media) team om hem in al die shows te krijgen.

  Hetzelfde hebben de media gedaan met Ali B na de moord op van Gogh. Die werd ook enorm gepromoot na de moord kop van Gogh omdat de media een knuffel Marokkaan wilde hebben.

 3. Meester Kong

  Off Topic.

  Speciaal voor @DolleDries die socialist en islamofoob is.

  Op 5 mei is het tweehonderd jaar geleden dat Karl Marx in Trier ter wereld kwam. Met zijn geschriften zoals het vurige Communistisch Manifest (samen met Friedrich Engels) uit 1848 en Das Kapital (1867) zou hij de grondlegger worden van het communisme en de sociaaldemocratie, stromingen die in ieder geval in de vorige eeuw de loop van de geschiedenis sterk bepaalden.

  Neem bijvoorbeeld de accumulatie- en concentratietheorie van Marx. Het concurrentiekarakter van het kapitalisme dwingt de kapitalist de winst te investeren (uitbreiding van zijn bedrijf, nieuwe machines, overnames). Datzelfde concurrentiekarakter van het grootbedrijf betekent een bedreiging voor het midden- en kleinbedrijf, dat dikwijls wordt overgenomen of ten onder gaat. Er vindt een concentratie van kapitaal plaats. En dat is precies wat er nu gebeurt. Een paar cijfers ter illustratie van dit proces.
  Inkomensongelijkheid

  Thomas Piketty toonde in zijn meesterwerk Kapitaal in de 21ste eeuw (2014) de toenemende ongelijkheid van inkomens en vooral vermogens aan. Het Oxfamrapport uit 2017 constateert eveneens: de inkomens- en vermogensongelijkheid neemt wereldwijd toe. De 80 rijkste mensen van de wereld bezitten nu evenveel als de armste 3,5 miljard mensen. In de Verenigde Staten eigent 1 procent van de bevolking zich 20 procent van het nationale inkomen toe. Marx’ voorspelling over kapitaalconcentratie lijkt dus uit te komen.

  Arbeiders verenigden zich in vakbonden en politieke partijen en konden zo een vuist maken. Sociaal- en christendemocraten bouwden na de Tweede Wereldoorlog zeker in West-Europa de verzorgingsstaat op. En al is er geen sprake van massale Verelendung, toch loopt het aandeel van de factor arbeid in het nationaal inkomen terug.

  Met Reagan in de VS en Thatcher in het Verenigd Koninkrijk begon de afbraak van de verzorgingsstaat. Met de Val van de Muur en daarmee van het communisme in 1989 leek de triomf van kapitalisme en vrije markt compleet. Het resultaat: een leger van (dikwijls gedwongen) zzp’ers, flexwerkers, permanente bestaansonzekerheid, een kansloze onderklasse (Lumpenproletariat, zou Marx zeggen), groeiende armoede en voedselbanken.

  Dan de crisistheorie van Marx. In zijn visie zou het kapitalisme geteisterd worden door steeds heviger crises. Die voorspelling kwam niet uit, omdat de staat volgens de theorieën van Keynes na de Tweede Wereldoorlog met redelijk succes ingreep in de economie bij een crisis. Toch leek de bankencrisis van 2008 een herhaling in te luiden van de Grote Depressie van de jaren ’30 met massale werkloosheid, miljardenverliezen van pensioenfondsen en particulieren, snel stijgende staatsschulden en als gevolg daarvan harde bezuinigingen. We mogen in ieder geval constateren dat economische crises inherent zijn aan de kapitalistische productiewijze.

  Fundamenteler is zijn kritiek op de kapitalistische geest en de overheersende rol van het geld. ‘Het verandert de trouw in ontrouw, de liefde in haat, de haat in liefde, de deugd in ondeugd, de ondeugd in deugd, de knecht in heer, de heer in knecht, de domheid in verstand, het verstand in domheid.’ Zo citeert hij uit Shakespeares Timon van Athene. En in het Communistisch Manifest drukt Marx zich als volgt uit: ‘(De bourgeoisie) heeft geen andere band tussen mens en mens gelaten dan het naakte eigenbelang, dan de gevoelloze ‘contante betaling’… Zij heeft de persoonlijke waardigheid opgelost in de ruilwaarde’.

  Geld is de macht in de moderne maatschappij waaraan alles ondergeschikt gemaakt wordt. Gebieden waar de overheid in het recente verleden invloed op had zijn grotendeels prijsgegeven aan commerciële belangen zoals zorg, onderwijs, volkshuisvesting , openbaar vervoer en media. We leven in een genotzuchtige consumptiecultuur. Misschien is Marx’ kritiek op de overheersende geldcultuur wel de belangrijkste reden om deze grote denker op zijn 200ste geboortedag te herdenken.

  1. Meester Kong

   Oeps, gedeeltelijk overgenomen uit de Volkskrant

   1. DolleDries

    Interessant stuk. Allemaal aan de tomatensoep.

 4. Gerlos

  Ik dacht hij al lang retour thuisland was, volgens hem klopte toch weinig van de Nederlandse samenleving

 5. Steve Van der Vekens

  Off topic: Je moet eens zien op wat voor een irritante, politiek correcte, islampleitbezorgende wijze dit nieuws geschreven is:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/05/03/waarom-het-er-zo-hard-aan-toe-ging-op-1-mei-in-parijs

 6. palko

  Ik zal zeker en vast niet kijken naar dit soort droeftoeterige programma’s. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. RTL is bij mij thuis al veel eerder in de ban gedaan vanwege haar landverraderlijke visie op de Zwarte Piet-discussie. Met uitzondering dan van het vermakelijke praatprogramma Voetbal Inside. Hoewel de dragende krachten van Voetbal Inside na de zomer van RTL7 verkassen naar Veronica.

 7. Beukman

  Tim timt:
  “Ismail denkt zelf dat dit betekent dat hij een grote jongen is geworden. Maar wij weten wel beter. Hij is uitgerangeerd, en mag z’n publieke leven nu slijten tussen alle andere aan lager wal geraakte pseudo-BN’ers die zich in elke kuil storten die een televisieproducent voor ze graaft.”

  Kinnesinne Tim? Ismail heeft na een valse start als tuigvlogger zijn leven snel gebeterd. Tegenwoordig gaat hij de straat op, waar hij praatjes maakt met normale mensen, ook met de jochies die overal worden uitgekotst. Hij heeft een zeker charisma en hij is gewoon aardig, mogelijk zelfs een ideale schoonzoon. Zijn reportages kun je onder andere hier bekijken:

  https://www.youtube.com/user/IlgunIsmail

  Al lang geleden heb ik voorspeld dat hij het nog ver zou gaan schoppen. Het programma waar hij nu aan mee gaat doen is een eerste aanzet. Het is niet my cup of tea, maar hij heeft dit toch maar weer mooi voor elkaar. Wij van DDS wensen hem veel geluk en succes bij het door midden worden gezaagd!

 8. Arubano

  Wow, ik voorspel groot succes voor dit format! Er is ook een schier onuitputtelijke voorraad labiele BN-ers als materiaal beschikbaar. En zelf denken ze allemaal dat ze de ster zijn in deze show.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.