Venozelaanse drugsbaron als consul-generaal: ‘Aruba geserveerd op een gouden schaaltje’

Narcos
Foto: Narcos

Carlos Figueroa, ex-minister van Defensie onder Hugo Cháves en nogal een opvallend ‘Figuer-‘ in de drugswereld, mag van Nederland gewoon consul-generaal voor Aruba worden! Zo meldt de Volkskrant.

Venezuela droeg Figueroa al in februari aan als kandidaat-consul voor Aruba, wat een autonoom land binnen het Nederlandse koninkrijk is. Minister Blok heeft dit per 1 mei goedgekeurd. Opmerkelijk want de Verenigde Staten hebben de man al sancties opgelegd. Minister Blok, bekend om zijn avontuurlijke kijk op het leven, kan het allemaal aan de reet roesten dat er nu een soort Escobar op Aruba gaat vertoeven. Het brengt tenminste wat leven in de brouwerij en zo krijgen we het snelst een nieuw seizoen Narcos!

In april ging minister Blok al onaangekondigd naar Venezuala om de transportblokkade tegen de Caribische eilanden op te heffen. Dit is hem gelukt. Nu is de vraag of de goedkeuring van Figueroa als consul-generaal ook ‘part of the deal’ was. De Venezolaanse vicepresident Tareck El Aissami, ook geen lieverdje, was namelijk ook aanwezig bij de ondertekening van het akkoord.

De Verenigde Staten heeft namelijk beslag gelegd op de Amerikaanse bezittingen van El Aissami. Doen ze natuurlijk niet zomaar! Want wat blijkt? El Aissaimi is óók een internationale drugsbaron! Who would’ve guessed…

George Lichtveld, Curaçaose consultant, spreekt van het serveren van Aruba aan Venezolaanse drugsmaffia ‘op een gouden schaaltje’. Lekker bezig minister Blok! Ik weet nu al waar u heen gaat op vakantie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

6 reacties

 1.   

  Meneer Blok, even een lesje in Nederlandse spreekwoorden. De kat op het spek binden. De kat op het spek binden. Volgende keer vraag ik je wat dit betekent. Je hebt, heb ik net gelezen, vijfentachtig vakantiedagen per jaar. Tijd genoeg om het op te zoeken, zou ik zo zeggen.

 2.   

  Een scene uit een komische gangster parodie?

 3.   

  Blok is toch VVD’er? Nou, 1+1 is nog steeds 2! Meer commentaar is overbodig!

  1.   

   Ja, die Blok is een geweldige ster…..we moeten ons doodschamen met zo’n minister van BZ…..

   1.   

    Minister Blok kent waarschijnlijk het woord NEE niet, veel van de ministers trouwens niet.

 4.   

  Hij heeft nu een Blok aan zijn been , vraagje ,waar worden de centen geparkeerd ??? Buitenlandse reisjes doen ze meest niet voor niks ,de heren in het kabinet ,een huisje ??moeten ze er toch minimaal aan overhouden .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!