Venozelaanse drugsbaron als consul-generaal: 'Aruba geserveerd op een gouden schaaltje'

Geen categoriemei 05 2018, 11:00
Carlos Figueroa, ex-minister van Defensie onder Hugo Cháves en nogal een opvallend 'Figuer-' in de drugswereld, mag van Nederland gewoon consul-generaal voor Aruba worden! Zo meldt de Volkskrant.
Venezuela droeg Figueroa al in februari aan als kandidaat-consul voor Aruba, wat een autonoom land binnen het Nederlandse koninkrijk is. Minister Blok heeft dit per 1 mei goedgekeurd. Opmerkelijk want de Verenigde Staten hebben de man al sancties opgelegd. Minister Blok, bekend om zijn avontuurlijke kijk op het leven, kan het allemaal aan de reet roesten dat er nu een soort Escobar op Aruba gaat vertoeven. Het brengt tenminste wat leven in de brouwerij en zo krijgen we het snelst een nieuw seizoen Narcos!
In april ging minister Blok al onaangekondigd naar Venezuala om de transportblokkade tegen de Caribische eilanden op te heffen. Dit is hem gelukt. Nu is de vraag of de goedkeuring van Figueroa als consul-generaal ook 'part of the deal' was. De Venezolaanse vicepresident Tareck El Aissami, ook geen lieverdje, was namelijk ook aanwezig bij de ondertekening van het akkoord.
De Verenigde Staten heeft namelijk beslag gelegd op de Amerikaanse bezittingen van El Aissami. Doen ze natuurlijk niet zomaar! Want wat blijkt? El Aissaimi is óók een internationale drugsbaron! Who would've guessed...
George Lichtveld, Curaçaose consultant, spreekt van het serveren van Aruba aan Venezolaanse drugsmaffia 'op een gouden schaaltje'. Lekker bezig minister Blok! Ik weet nu al waar u heen gaat op vakantie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten