Video: linkse advocate beschuldigt PVV’er Dion Graus van “rassendiscriminatie”, Graus pikt het niet!

PVV-Kamerlid Dion Graus schoot vanmiddag uit zijn slof in een hoorzitting van de Tweede Kamer. Graus vond dat alle honden – ongeacht hun ras – hetzelfde behandeld moeten worden. Maar een uitgenodigde ‘expert’ vond dat de PVV juist zélf een partij was die van rassendiscriminatie aan elkaar hangt.

PVV-Kamerlid Dion Graus had vanochtend een pittige aanvaring in de Tweede Kamer. Het parlement organiseerde een hoorzitting over bijtende honden, en uiteraard was Graus – sinds jaar en dag de PVV-woordvoerder over alles wat met dieren te maken heeft – daarbij ook aanwezig.

Dat ging echter niet allemaal zoals gepland. Graus kwam hard in botsing met één van de deelnemers aan de hoorzitting, ene Iaira Boissevain (ze omschrijft zichzelf als “juriste en dierkundig ingenieur”). Als Graus wil weten hoe Boissevain kan zorgen voor een aanpak van bijtgedrag die bij alle handen gelijk is – en bepaalde rassen niet worden achtergesteld op anderen – besluit Boissevain om haar minachting van de PVV nog maar eens te laten blijken.

Boissevain suggereert dat het niet de hondenindustrie is die een beleid van ‘rassendiscriminatie’ hanteert, maar juist de PVV. Op dat moment dat vergaderingsvoorzitter Attje Kuiken (PvdA) haar best om de kemphanen Boissevain en Graus uit elkaar te houden, maar Graus is op zijn tenen getrapt en eist tekst en uitleg van de naar links overhellende advocate:

“Hoe haalt u het in uw hoofd, kom op zeg!

Mevrouw de voorzitter, ik wil nu een bewijs hebben wanneer ik aann rassendiscriminatie heb gedaan. Ik wil het nu weten!

Ik vind het schandalig, man. Dat is strafbaar wat ze doet. Ik vind het echt schande. Dit is me nog nooit voorgekomen in elf jaar tijd, dat iemand dat tegen me zegt. Ik vind dat echt schandelijk, zeg.”

Voor zover bekend heeft de PVV’er geen excuses gekregen van Iaira Boissevain.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. DolleDries

  Direct de kamer uittrappen dat wijf.

  1. Hermann

   Dol !

 2. Tguard

  Je moet lef hebben om op zo een manier jezelf neer te zetten als je ergens te gast bent. Ik zou zeggen onbeschoft

 3. Ritter

  De PVV doet niet aan rassendiscriminatie.

  De PVV is kritisch op de islam (religie/ideologie) en op de (illegale) massa immigratie maar dat heeft niets met “rassendiscriminatie” te maken.

  Dus de beschuldiging van “rassendiscriminatie” slaat nergens op.

 4. Guus Geluk

  Grauss zit er niet namens de PVV, maar namens de commissie. Een commissielid vervolgens aanspreken op grond van de partijkleur is mijns inziens niet acceptabel.

  Hier geldt ongeveer hetzelfde voor als men Ollongren aanspreekt op haar D66-achtergrond: zij handelt namens de ministerraad.

  1. JanKlaasen

   Dat snappen ze hier toch niet Guus. 🙂

   1. Guus Geluk

    🙁

   2. Top

    Ga je wijf slaan vrouwenmepper. Oh wacht even je kan niet weg, want je hebt die gehele arm in je reet en dat vindt jij toch lekker.

    1. Original NL

     ++++++!

  2. van Urk

   Hoezo hetzelfde? Het zijn anders wel D66 standpunten die zij naar voren brengt en die dan pas door de ministerraad behandelt zullen gaan worden. Zij handelt pas namens de ministerraad als haar verzoek in het openbaar via een persbericht wordt aangenomen of afgewezen wordt.

   1. Guus Geluk

    Ollongren is vicepremier en handelt in wezen namens de Kroon. Net zoals Graus namens de Vaste commissie etc etc aan deze hoorzitting deelneemt.

    Daarom is het niet zinvol Ollongren op haar partijkleur aan te spreken. Hetgeen wel keer op keer gebeurd.

    1. van Urk

     Als de Kroon het met haar D66 standpunt mee eens is en haar die opdracht geeft die uit te voeren, wel ja. In de volgende topic heeft ze weer haar eigen linkse agenda over het weigeren van een motie van het wegsturen van krakers. Dat verwacht je alleen van een D66-er en niet van een CDA-er.

     1. Guus Geluk

      van Urk,

      Maar ook daar handelt zij namens het kabinet.

     2. van Urk

      Ik zal Rutte wel bellen of hij er meer van af weet. 😉 Volgens mij wilde de VVD het het kraken wat harder gaan aanpakken. Dus het lijkt me sterk dat Ollongren namens het kabinet handelt. https://www.trouw.nl/home/cda-vvd-en-cu-hekelen-uitspraak-over-kraken~aea660eb/

 5. Heinz

  Als heel erg betrokken bij alles waar het om dieren gaat, maakt Dion van een mug een olifant.

 6. sjun

  Boos worden heeft nooit zin. Met gelijke munt terugbetalen werkt beter. De PVV kan deze exercitie bijvoorbeeld gebruiken om ziekenhuiswaardig Iaira Boissevain beleid te munten. Je kunt daarbij denken aan een geparafraseerd advies als:
  “Jouw import, jouw verantwoordelijkheid, klaar. Zo ook voor het asielzoekerscentrum met de vecht- en verkrachtmigrant en het buurmeisje. Het asielzoekerscentrum probeerde nog om te stellen dat het buurmeisje eigen schuld had. Wie komt er nu in de buurt van een asielzoekscentrnum met vecht- en verkrachtingsmigranten in huis? Dat moet je niet doen als 6 tot 36-jarige. Een verstandige ouder houdt dochters mijlenver bij dit soort lieden uit de buurt – als dat lukt”.
  https://www.bvdv.nl/bijtend-geweld/

 7. Frits Jansen

  Het heeft weinig praktische betekenis, maar NATUURLIJK moet-ie even ingekopt worden als een PVVer plotseling tegen discriminatie is.

  Misschien kunnen we asielzoekers beestachtig behandelen naar de maatstaven van dierenliefhebbers.

  Ik zou wel eens willen weten of een kameel een islamitisch dier is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.