VIDEO! Populaire Thierry Baudet en Theo Hiddema spreken in volgepakte Zeeuwse zaal: “Zet illegalen gewoon vast!”

Wie had ooit gedacht dat politici die niet van CDA- of SGP-huize zoveel aanhang zouden vergaren in Zeeland? Thierry Baudet en Theo Hiddema draaien er hun hand niet voor om, om zelf in het slaperige provinciestadje Middelburg een zaal helemaal vol te pakken met enthousiaste supporters. Met veel applaus en gejoel luisterden ze naar de politieke boodschap die de FVD-voormannen er kwamen vertellen.

Het Forum voor Democratie was gisteravond weer on the move. Ditmaal deden FVD-Kamerleden Theo Hiddema en Thierry Baudet het pittoreske Middelburg aan. Het ligt ver weg van wat wordt beschouwd als de FVD-machtsbases, maar voor een partij die inmiddels op 16 zetels in de peilingen staat en één van de grootste politieke bewegingen van het land is geworden is dat niet per sé nog een relevant gegeven – het was gewoon bomvol in de zaal waar de twee Forum voor Democratie-voormannen breeduit spraken over alles wat hen politiek bezig houdt.

Zo hield Baudet een verhaal waarin hij nog even alle hoofdpunten van het FVD-programma aanstipte. Het onderwijs holt achteruit, de Europese Unie neemt de macht over in Nederland en premier Mark Rutte is alleen nog maar bezig met het scoren van zijn volgende baantje.

Voor het juridische dichttimmeren van de voorstellen was Theo Hiddema aanwezig. De 74-jarige parlementariër legde uit hoe het FVD ervoor gaat zorgen dat niet-meewerkende illegalen eindelijk Nederland eens gaan worden uitgezet. Je moet die lui gewoon in hechtenis nemen, aldus de stelling van Hiddema. Moet je eens kijken hoe creatief ze dan worden om weer terug te komen naar het land van herkomst.

Tenslotte hadden Baudet en Hiddema nog een aankondiging in petto: bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar zal Forum voor Democratie ook meedoen in Zeeland. Gezien de populariteit van FVD in Nederland én in Zeeland is dat geen echte verrassing. Maar voor de talloze aanwezigen bij het Middelburgse avondje van de jonge partij was dat toch een aangename opsteker om weer tevreden mee naar huis te nemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Holland

  Illegale immigranten vastzetten is een plan dat al enkele jaren op DDS circuleert. Eindelijk lijkt het gezonde verstand door te sijpelen naar bredere volkslagen. Weg met de policor obsessie, red Nederland!

  1. Ernst Quispel

   “bredere volkslagen”

   🙂

   1. Signaal

    Blablabla blaaskaak, pisvlek, uitkeringstrekker

   2. Heinz

    Een taalkunstig bedenksel. Je blijft lachen in deze examenweek.

    1. Control

     “Je blijft lachen”

     😛

  2. Vit

   WH valt niet onder bredere volkslagen Holland, het is een eenzame eenling zonder vrienden.

   1. Mart

    En dus omringd hij zich met zijn eigen dubbelgangers…die Wmpie toch.

    1. Control

     ‘die Wmpie toch.’

     Het staat er echt!

     🙂

     1. Guus Geluk

      Ik constateer dat Bureau Pitloos de werkzaamheden weer heeft hervat.

 2. springmaarachterop

  Hadden die twee ook nog wat te zeggen over de grootste ramp na de Watersnood in 1953 die Nederland heeft getroffen?

  Namelijk de komst van meer als een miljoen moslims en hoe we die weer kwijt gaan raken?

  1. Meester Kong

   PVV-leider Geert Wilders heeft kritisch gereageerd op uitspraken van Thierry Baudet over de islam. In een interview met De Telegraaf zei Baudet dat er in de islam “allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof”. Een gevaarlijk standpunt, zo meent Wilders.

   In het interview zegt Baudet binnenkort met een paar imams te gaan spreken. “Ik wil gewoon weten: wat speelt daar nou”, aldus Baudet. De FvD-voorman ziet zichzelf vooral als criticus van het islamisme, de politieke islam. “Ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”

   1. Vit

    Hmm valt me tegen van die jongen, ik had hem intelligenter ingeschat.

    1. Guus Geluk

     Islampleitbezorger. 🙂

     1. Vit

      Als hij zijn aanhang wil kwijtraken moet hij vooral zo doorgaan.

     2. Guus Geluk

      Hardliners wat de islam betreft zullen nooit tot de aanhang van Baudet horen. Baudet gokt op de lieden die Rutte te soft en Wilders te radicaal vinden. Een bonte mengeling van voormalig PVV-er, VVD-ers en CDA-ers.

     3. Vit

      Ja daar ben ik het wel mee eens, maar er is ook een grote groep die wil dat Baudet zich afzet tegen de islam.

     4. Vit

      Mij kun je wel een hardliner noemen.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      U vindt Baudet te soft op de islam en u vindt Wilders te radicaal op de islam?

     6. Ernst Quispel

      Het luistert nauw!

      🙂

     7. Vit

      Na dit nieuws wel maar ik gun hem het voordeel van twijfel omdat de Telegraaf nog al eens nieuws uit zijn verband rukt, tegen de islam kun je niet radicaal genoeg zijn.

     8. Meester Kong

      @Vit, niet te geloven, dit interview niet gelezen!
      Al een paar weken oud.
      Typisch een reaguurder die denkt dat hij genoeg informatie krijgt via DDS.

     9. Guus Geluk

      Vit,

      Terug naar Geert dan maar weer? 🙁

     10. Vit

      @Meester Kong

      Het was me inderdaad ontgaan, mijn fout geef ik toe.

     11. Vit

      @Guus

      Jenever ken tel.

     12. Vit

      Het hangt nauw samen.

    2. DutchDropveter

     Het doet me goed om te zien dat Guus een beetje door zijn argumenten heen is 🙂

    3. DirkSteen

     Dat valt mij ook erg tegen van Baudet. Hij is gewoon dommer dan ik dacht!

   2. Ernst Quispel

    Baudet begrijpt dat islamofobie, waar een wereldgodsdienst zonder enige nuance wordt afgewezen, niet alleen waanzin is maar ook electoraal betekent dat je een racistische splintergroepering blijft.

    1. springmaarachterop

     Islamofobie bestaat niet dom figuur, mensen hebben een gegronde hekel aan de islam en aan moslims!

     1. Vit

      En terecht!!!

     2. Ernst Quispel

      Voor een kleine extremistische minderheid in dit land is dat inderdaad het geval.

     3. DutchDropveter

      @guus niks extreems aan. Als ik 5x op rij iets uit jouw portomonee jat dan sla je de 6e keer (dan al niet eerder) het geld uit mn handen. Gewoon allemaal heel logisch gedrag dat jij anders bent hoef je niet te bewijzen dat stellen we zo ook wel vast 😉

     4. Original NL

      En deze groep wordt groter en groter..yes!!

     5. Guus Geluk

      De haat ten opzichte van een geloofsgroep is een reflectie van de onvrede in het hart van de hater. Het overgrote deel van de Nederlanders haat moslims niet, hoewel zij wel kritiek kan hebben op de conservatief-islamitische cultuur.

   3. Frits Jansen

    In de catechismus van de PVV staat dat nooit iets positiefs over de islam gezegd mag worden.
    Praktisch ingestelde PVVers die opperden dat we ook andere problemen hebben dan de islam konden meteen opzouten.
    Je moet toegeven: de strategie van Wilders werkt wel: zelfs mensen die ik vroeger voor verstandig hield beginnen nu te twijfelen of de islam niet toch VERSCHRIKKELIJK is. Dat is het resultaat van twintig jaar lang consequent dezelfde boodschap uitdragen.

 3. Pedrito

  Niet alleen vastzetten, maar ook een dagelijkse arbeidsverplichting, om zo de kosten van opsluiting te drukken. Wie daar niet aan meewerkt rest slechts water en brood. Dat laatste geheel conform de strafuitvoering in het land van herkomst.

 4. Guus Geluk

  Maar dit gebeurt toch al, of zie ik het verkeerd?

  https://nos.nl/artikel/2041739-vreemdeling-te-makkelijk-in-detentie.html

 5. Syntha

  Hij kan beter de geschriften lezen van de Islam, heeft ie meer aan.

 6. Guus Geluk

  Ik begreep dat Amnesty meende dat illegalen te vlug en te vaak worden vastgezet. Hetgeen Baudet voorstelt is dus al standaard beleid.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/amnesty-international-huilt-tranen-met-tuiten-illegalen-worden-in-nederland-te-lang-opgesloten-in-detentiecentra/

  1. springmaarachterop

   Als je Amnesty-international serieus neemt in deze ben je rijp voor een lobotomie….

   1. Guus Geluk

    Springmaarachterop,

    Welnee, maar het ging me niet om Amnesty.

   2. Frits Jansen

    Het gaat om een restgroep. “illegaal” = zonder geldige verblijfstitel. Het beleid is om asiel te weigeren als daar geen reden voor is, om de echte vluchtelingen wel te helpen. Velen gaan dan toch terug. Er zijn er ook die een baantje zoeken. Werkgevers mogen geen illegalen in dienst nemen maar als werkster bijv. kun je toch wel aan de gang als illegaal. Alleen oppassen dat de politie je nooit staande houdt: een kapot achterlicht kan al fataal zijn.
    Zodat de politie nu vooral mensen controleert die een werkende fietsverlichting hebben want legalen hebben dat zelden.

    1. Heinz

     Heel sterk van die fietsverlichting…

    2. Frits Jansen

     Ik bedoelde: illegalen hebben zelden GEEN werkende fietsverlichting.
     Gelukkig heb ik geen zwart haar, anders zou ik zorgen dat mijn achterlicht kapot is.

   3. denk eens na

    amnesty en oxfam je merkt het verschil niet eens bijde op de pedo toer

  2. Ernst Quispel

   Dat klopt, het beleid op dit punt wordt gestaag harder.

   1. Guus Geluk

    Rechts beleid.

    1. springmaarachterop

     Niks geen rechts beleid Guus Gelul, bij rechts beleid speelde deze materie niet, dan was dit ongedierte al lang uitgezet!

     1. Guus Geluk

      Springmaarachterop,

      Dat worden ze, daarom zijn het ook illegalen. Die nog moeten worden uitgezet.

     2. DutchDropveter

      @Guus daarom je bent illegaal dan hoor je geen recht te hebben om vrij door de maatschappij te kunnen bewegen om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Dit hebben de illegalen dan toch simpel gezegd aan hun zelf te danken? Zij tasten ons vertrouwen aan door tientallen truukjes uit te halen om de Nederlander een poot uit te draaien. Als dit de eerste kennismaking is vind ik het niet gek dat het beleid steeds stricter wordt.

     3. Guus Geluk

      DutchDopveter,

      Yep, en daarom worden ze vastgezet, in afwachting van het uitzetten naar het land van herkomst of het eerste land waar zij asiel aanvroegen.

     4. DutchDropveter

      @Guus en dat is nou juist het tweede probleem het land wil ze niet terug hebben. Dus worden wij eigenlijk met de rug tegen de muur gezet. Deze landen moeten dan ook sancties krijgen, Nou EU doe is waarvoor je bent opgericht een vuist maken vele landen een vuist extra gewicht in de schaal. Ow wacht wij tekende afgelopen week nog een vedrag met noordafrikaanse landen… HAHAHAHAHAHAHAHA KUT LAND

     5. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Dat klopt, de Afrikaanse landen willen geen illegalen terugnemen. Integendeel: migratie wordt aangemoedigd, omdat het voor Afrikaanse landen winstgevend is. Nu kunnen we denken aan sancties, maar dat is riskant. Immers, het is mogelijk dat Europa op die wijze Afrikaanse landen van zich vervreemdt, waardoor elke verdere dialoog over migratie niet mogelijk is.

     6. DutchDropveter

      @Guus ik denk dat dialoog sowieso moeilijk gaat deze landen hebben zelf niks te bieden (en wij hebben dus niks te verliezen). Daarom sluit de migratie wegen. Geen migranten meer. Vluchtelingen worden in kampen op de locatie zelf gescreend. Ga je toch per bootje het water over? Dan mag geen hulp geboden worden. Maak de migranten bang en nodig ze vooral niet uit zoals Merkel deed.

      Maar het heeft toch allemala geen zin men heeft geen idee wat men importeerd. Een ding is duidelijk onze kleindkinderen zullen dit gaan voelen.

     7. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. We kennen bijvoorbeeld een enorm probleem met mensensmokkelaars. In de kern blijven de grondoorzaken van migratie ook bestaan, omdat de Afrikanen er nu eenmaal één grote puinhoop van maken.

      Ik pleit altijd voor herkolonisatie, maar dat is thans praktisch onuitvoerbaar.

   2. DutchDropveter

    òf je bekijkt het van de andere kant uitgeprocedeerde illegalen zijn steeds harder aan het pushen naar een vast verblijf terijl de mogelijkheden voor de overheid om een humane oplossing te zoeken bijna op zijn.

    Let wel illegaal is illegaal dat is niet perse rechts beleid maar gewoon een grens trekken tot hier en niet verder.

    maar goed deze twee seniele oude mannetjes hebben natuurlijk het hele huis vol zitten met deze gelukzoekers… Juist jullie generatie denkt er goed aan te doen maar als jullie eenmaal in de kist liggen hebben wij de sorres..

  3. nogmaals

   Guus, ik heb jouw link gelezen.
   Ik begrijp dat AI problemen heeft met het feit dat deze illegalen worden opgesloten in een gevangenis. Waarom heb jij het dan over “te vlug en te vaak” ?

   1. Guus Geluk

    Nogmaals,

    Mijn welgemeende excuses, u heeft natuurlijk helemaal gelijk: “we gebruiken in Nederland gevangenissen om vreemdelingen op te sluiten.”.

    Dank voor uw oplettend oog.

 7. Frits Jansen

  In een rechtsstaat kan dat dus niet, zelfs niet als de wetgever anders beslist want er zijn grondrechten in het geding.
  De illegalen zelf zullen er niet eens op tegen zijn want dan hebben ze bed bad brood

 8. Ni28

  De huidige machthebbers hebben legaliteit en illegaliteit tot een geheel samengesmolten. De juiste weg om nog meer illegalen binnen te krijgen want zij weten allemaal dat er eens weer zo generale pardon komt. Eenmaal binnen is altijd binnen. Legaal met uitkering en illegaal met bed, bad en brood. Wat wilt je nog meer? Een paradijs waar de blanken werken en gekleurden leven. De ultieme wraak voor de slavernij.

 9. Jetske

  Vit

  U gunt hem het voordeel van twijfel omdat de Telegraaf weleens iets uit zijn verband rukt.
  Hij heeft het zelf bevestigd, er is dus niets uit zijn verband gerukt. Baudet is behoorlijk wat leden aan het verliezen omdat ze heel erg in hem teleurgesteld zijn. Zelfs van de Jongerenclub zijn er die schoon genoeg van hem beginnen te krijgen. Raar dat je daar hier niets van leest, ik heb het toch echt gelezen.

  1. Heinz

   Los van alles Jetske, het is toch gewoon een grap. Baudet. Je komt voor het theater. Hiddema zit bij alles besmuikt te lachen…Niet serieus te nemen deze poppenkast en de aanhang maar denken dat ze iets hebben om aan te klampen.y

 10. Jetske

  Vit

  Lees even vn.nl van maandag 14 mei over Macht.

 11. rosmalen53

  Daar staan ze weer in een volbepakt zaaltje vol met idioten met hun zgn stoere taal
  Het grootste probleem en gevaar waar alle problemen mee samenhangen nl de Islam daar hoor je ze niet over
  Alleen alles napappagaaien wat de PVV zegttijd voor echte stevige taal dat hebben we hier al jaren nodig

 12. Rosasolis

  Ik ken Middelburg heel goed. Dit is beslist geen “slaperige-provincie stadje”.
  Illegalen moeten hier niet vastgezet worden. Ik heb begrepen dat vooral de zogeheten
  “economische vluchtelingen” uit arme Afrikaanse landen, worden op cargo vliegtuigen gezet, die hen naar hun thuislanden terug sturen. Zelfs binnen enkele uren naar hun
  aankomst in ons land. Alleen moeten de zieken wel wat zorg kregen, en naar hun herstel meteen terug naar hun thuisland. De meeste van deze mensen zijn geen criminelen,
  dus hoeven zij niet als gevangene behandeld te worden. Velen zijn ongeschoold en weten niet beter. Zij hoeven alleen terug gebracht naar hun thuisland. Als bekendheid wordt gegeven over het terugsturen van illegalen, in die landen, zullen er minder durven de tocht naar Europa (en Nederland) te maken. De F.v.D heeft een vreemde
  manier om leden aan te schaffen. Altijd zeuren over wat fout is… Hoewel er nieuwe wetten zijn allang gemaakt! over hoe de AIVD en de grenspolitie samen werken om te
  zorgen dat wij geen hordes van illegalen zomaar binnen ons grenzen krijgen!
  Om leden te werven op oude, VERLOPEN wetten, is geen manier om nieuwe leden te werven! Maar dit is typisch tactiek van Thierry & Theo. Overal oude verlopen weten naar voren brengen alsof die nog steeds bestaan! Een zeer ONEERLIJKE manier om zielen te winnen, die geld moet betalen om Thierry & Theo te steunen!
  Hopelijk dat er meerdere INTELLIGENTE mensen in Middelburg, hoofdstad van Zeeland weten dat F.v.D alleen wil zich baseren op sensatie, en helaas om ook op oude
  niet meer geldig wetten! Als de asielzoekers centrums zou nu, in deze tijd overvol lopen van illegalen…waarom horen wij niets van?…Niets op radio/TV nieuwsdiensten.
  en onze dagblad Trouw vermeld HELEMAAL NIETS over hordes van illegalen in Nederland. Ik denk dat dit fanatieke gedoe van de F.v.D. alleen een oneerlijke poging is om nog meer zielen te winnen.

 13. Jetske

  Rosasolis
  Heb in Middelburg gewoond, die gaan echt niet over één nacht ijs en laten zich zeker niets aanpraten door deze twee clowns!

  1. wheelboy

   Jetske ,
   Hoezo Clowns? Hiddema heeft jaren als advocaat achter de rug .Neem toch aan dat de man eea gezien heeft in zijn leven . Denk (ik ben geen FvD stemmer) als er een ervaring heeft is hij het wel . Baudet heb ik geen menig over die komt pas kijken . Al moet ik zeggen heb hun programma gelezen en meeste kan ik me best in vinden .

 14. wheelboy

  Een van de eerste daden die PVV bij het gedoog beleid wide was illegaliteit strafbaar maken . Na het intrekken van de steun aan VVD en CDA .Werd dit door links en CDA en VVD ingetrokken . Vooral omdat VVD en CDA de steun van links nodig had om in het zadel te blijven . Ik heb dit altijd raar gevonden . Als u en ik de wet overtreden (das illegaal hier zijn toch ook) dan staat daar een sanctie tegenover of je het leuk vind of niet . Daaraan alleen al kan je zien hoe een soft beleid ze voeren als het om illegalen gaat .

  1. Frits Jansen

   Nee, dat ziet u verkeerd.
   Als ik een deuk rijd in de auto van mijn buurman is dat onrechtmatig, en moet ik de schade vergoeden. Strafbaar is het echter pas als ik het opzettelijk doe. Maar een aanrijding gebeurt typisch bij ongeluk.
   De strafbaarheid van “illegaal” verblijf (= verblijf “zonder geldige verblijfstitel”) is een populistische oprisping.
   Er zijn landen waar “illegaal” verblijf inderdaad strafbaar is, zoals Thailand, maar dan gaat het om mensen die langer blijven dan hun visum geldig is. Op het vliegveld in Bangkok staat bij de douane een bureau “overstay” waar mensen kunnen dokken die dit verschrikkelijke vergrijp hebben begaan.
   De zogenaamde “illegalen” in ons land zijn heel andere mensen, vaak lieden wier verzoek om asiel is afgewezen. Deze straatarme sloebers een boete opleggen zal niet werken. Als ze dat geld al kunnen betalen komt dat gegarandeerd uit misdrijf. Zo stoppen we het ene gat met het andere.
   Een “illegaal” die nadenkt zal dan NOOIT meer vrijwillig vertrekken want dan komt zijn misdrijf uit.

 15. Gerlos

  Heren ga zo door dan komt het meer dan goed.

 16. Frits Jansen

  Zijn de heren echt populair?
  Het voorstel is zo simplistisch dat ik ze verdenk van hemeltergend populisme.
  Ik wacht op de onderzoeksjournalisten die blootleggen dat Baudet eigenlijk nog steeds een Belg is (zoals zijn voorouders), en Hiddema nooit zijn Friese pas heeft ingewisseld voor een Hollands paspoort.
  Nog even doorvorsen en beide grootmoeders van Baudet blijken moslima’s.

 17. HEM

  Denk je eindelijk met een verstandig iemand te maken te hebben, gaat ook die weer de islam verdedigen.
  Er is bij de islam (net als bij het katholicisme overigens) géén mogelijkheid voor een andere interpretatie.
  Zij hebben gelijk, jij moet dood.

  We hebben 80 jaar geknokt om die katholieken in hun hok te krijgen, en we hebben het toegestaan dat de moslims hier naar binnen zijn gespoeld. Inderdaad, een nog grotere ramp dan de watersnood.

  Tijd dus voor een nieuw deltaplan.

  Hogere grenzen, en het vuile water er uit!
  Het mag wat kosten. Corendon heeft vliegtuigen genoeg en met de bus is het ook goed te doen.

  Geachte heer Baudet: Nee tegen islam, en ieder geloof goed in de gaten houden of het niet uit de hand loopt (KVP, CU en SGP)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.