Viktor Orbán boekt belangrijke overwinning: Soros stopt met campagnevoeren in Hongarije

snapshot
Foto: Een bekladde Soros-verkiezingsposter van Orbans Fidesz-partij. Bron: ATVzrt / YouTube.

De Hongaarse premier Orbán heeft één van zijn belangrijkste doelen bereikt: hij heeft de politieke activiteiten van de links multimiljardair George Soros in zijn land weten te stoppen. Vandaag maakte Soros’ donatiemachine – de Open Society Foundation – bekend dat het zich terugtrekt uit Hongarije.

In huize Orbán wordt vanavond vermoedelijk een extra feestelijke goulashschotel gekookt: de grote tegenstrever van de Hongaarse minister-president, George Soros, heeft namelijk aangekondigd dat hij geen campagnes meer zal houden die gericht zijn op Hongarije. Hij vindt het onverantwoord om nog verder te gaan met actievoeren in Boedapest en omstreken, zo meldt het NRC:

“De Open Society Foundations (OSF) van filantroop George Soros staakt haar activiteiten in Hongarije. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Volgens voorzitter Patrick Gaspard kan de veiligheid van de “operaties en medewerkers niet meer beschermd worden tegen inmenging van de regering”.

Orbán verwijt de Hongaars-Amerikaanse oprichter George Soros de spil te zijn in een netwerk van mensenrechtenactivisten, links-liberale media, oppositieleden en “Brusselse bureaucraten” die Hongarije willen overspoelen met vluchtelingen.”

De honderd medewerkers van het OSF in Hongarije moeten nu op zoek naar ander werk. Het OSF zelf is down, maar niet out. Soros is nog altijd een graaggeziene gast in Brussel, en zal gewoon verder gaan met diens politieke campagnes vanuit het hoofdkwartier in Berlijn. Het lijkt er dus op dat Europa nog lang niet van de man af is. Maar Hongarije is dat echter nu wel – en weer bewijst Viktor Orbán daarmee dat hij prima in staat is om tegen de Brusselse stroom in te roeien.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

67 reacties

 1.   

  Heerlijke man
  En uniek
  Althans als je onze Magyar afzet tegen de castraten die W-Europa regeren

  Iemand die zijn volk en land verdedigd. Kom daar maar eens om bij onze beenloze Rutte en zijn gevolg van Harlekijnen.

 2.   

  Orban snoert andersdenkenden de mond wat natuurlijk onacceptabel is. Hongarije is weer een stapje dichterbij het worden van een totalitaire staat. Mocht Orban zo door gaan dan kunnen we niet anders dan Hongarije uit de Unie zetten!

  1.   

   “dan kunnen we niet anders dan Hongarije uit de Unie zetten!”
   Wie of wat denkt de heer Henk-Jansen wel dat hij is? Frans de Tweede soms?

   1.   

    @ stanly….Hij lult in ieder geval net zo bezopen als juncker!
    Soros die gevaarlijke oude gek uit je land trappen is een prima actie !!

    1.   

     @Original NL dat zouden ze in Duitsland ook moeten doen…eruit gooien die satan. ook hier heeft hij zijn tentakels uitgespreid…

  2.   

   Dat kan niet. Een lidstaat kan uitsluitend zélf tot het besluit overgaan uit de EU te stappen. Aangezien Oost- en Zuid-Europa, even kort door de bocht, van West-Europa profiteren, zullen zij nooit uit de EU stappen.

   Ik ben het ook volstrekt oneens met de stelling dat Hongarije de EU moet verlaten. Juist in een samenwerkingsverband moeten we het met elkaar oneens kunnen zijn zonder elkaar direct de hersenen in te slaan: moet Nederland uit de EU, omdat zij de korting wenst te behouden en derhalve niet voor het “totaalpakket” gaat? Nee toch?

   1.   

    Dan moeten de verdragen maar aangepast worden. Het mag niet zo zijn dat landen als Hongarije de rechtstaat afbreken en zich niet houden aan Europese afspraken zoals het verdelen van vluchtelingen zonder dat die acties consequenties hebben.

    1.   

     Henkie, die ‘Europese afspraken’ zijn tot stand gekomen zonder de visegrad landen En Hongarije is vanaf het begin tegen een verdeling geweest. Die afspraken zijn dus afgedwongen en van bovenaf opgelegd. Dat zijn geen afspraken waar je je aan hoeft te houden.

     Bovendien: ‘vluchtelingen’ moeten niet over Europa worden verdeeld, die moeten worden teruggestuurd. Allemaal.

    2.   

     Als Orban de rechtsstaat afbreekt kan de Europese Commissie een voorstel doen om Hongarije het stemrecht te ontnemen, en de Hongaarse premier waarschuwen, zoals de EC eerder bij Polen deed. (Daar is de situatie echt ernstig). De EC kan Hongarije niet meteen uit de EU donderen. Buiten beschouwing laten we nog maar even de vinger die Fidesz in de pap van de Europese Volkspartij heeft.

     Orban kleurt echter altijd nét binnen de lijntjes. Daardoor kan niemand hem iets maken. Brussel en Orban hebben in feite ook een beetje een haat-liefde-verhouding: de Hongaarse premier meende eens te “bidden” om de overwinning van Merkel bij de Bondsdagverkiezingen.

 3.   

  Realistisch rechts -waartoe Orban behoort- weet hoe je met linkse maffia om moet gaan. Soros is een levensgevaarlijke manipulant en intrigant die al veel te veel schade heeft aangericht. Hoe eerder Soros de pijp uit gaat hoe beter voor de wereld.

  1.   

   @Holland
   Verander Soros in Wilders-Trump – Bibi -Orban en wat denk je … DDS ontploft

   1.   

    En dat zegt een MAO-knecht?

  2.   

   @Holland
   Doodwensen zijn wel in hier op DDS, zie o.a seniele Seneca

   1.   

    Ja, sommige mensen gunnen andersdenkenden het licht in de ogen niet. Die moeten allemaal kapot.

    1.   

     Natuurlijk maakt links zich daar totaal onschuldig aan. /s

     1.   

      Archetype01,

      Linkse PvdA-ers zullen zich er ook wel schuldig aan maken.

  3.   

   @Holland…Manipulant bestaat niet. Dat woord is een taalkundig verzinsel, dat rekenen wij niet goed in deze examenweek. red.

   1.   

    Heinz, we zitten hier niet op een linguistisch congres. Taal is er om te communiceren. En iedereen weet wat een manipulant is – het is immers in het het dagelijks gebruik volledig ingeburgerd.

 4.   

  De slechterik Soros is weggewerkt uit Hongarije maar voor de EU is Orban de duivel en Soros de apostel van vrede. Nu kan hij gaan Merkel financieren om samen te kunnen roepen: Wir schaffen das!

  1.   

   Ja, helaas we zijn nog niet van deze manipulerende randfiguur af, vrees ik. Hij zal wel steun vinden in Brussel om van daaruit Hongarije en andere Viségradlanden kapot te maken onder het toeziend oog van dictatoren en baantjesjagers.

   1.   

    Neen Stanly2000, niet Soros, maar de bolnak Viktor Orban sloopt Hangarije. De bevolking denkt er anders over. Hongarije loopt leeg.

    1.   

     Misschien bedoel je bolknak en Hongarije i.p.v. Hangarije? Dat rekenen wij niet goed in deze examenweek.
     Van de leegloop merk ik anders weinig. Er zijn veel Hongaren die in het westen meer kunnen verdienen dan in hun eigen land en dus tijdelijk het land verlaten, maar dit is een andere reden dan het land ontvluchten, zoals jij suggereert,

     1.   

      @Stanly2000, er zijn andere MEO-landen die vele malen harder leeglopen dan Hongarije. Voorbeeld? Roemenië dat zijn bevolking in amper 15 jaar tijd terug zag lopen van ruim 22 miljoen naar nu nog ruim 18 miljoen. Terwijl dat land pakweg zeven keer groter is dan Nederland. Wat critici op Hongarije te gemakkelijk vergeten is dat steeds meer West Europeanen hun toevlucht zoeken in Magyarország. Met name vanwege de leefbaarheid in het land en vanwege het behoud van eeuwenoude normen en waarden.
      Het zou voor de leefbaarheid van ons eigen land goed zijn als het aantal inwoners van Nederland gaat afnemen in plaats van dat het maar door blijft groeien. Als gevolg van de ongebreidelde instroom van immigranten.
      Kortom: Diep en diep respect voor Viktor Orbán wiens Fidesz partij er voor de derde (!) keer in successie in slaagde de parlementsverkiezingen met ruim verschil te winnen.

     2.   

      Palko, zo is het maar net!!!

     3.   

      Stanly2000, je hebt 2 credits verdiend voor goed opletten!

 5.   

  Waarschijnlijk zal Soros zien, dat hij in de EU beter op zijn plaats is.

  1.   

   Ja daar kan hij heel nuttig zijn voor zijn mede Jodenjagers.

 6.   

  Terwijl Duitsland 93 miljard aan asielzoekers besteedt, leven de gepensioneerden steeds vaker in bittere armoede
  Posted op mei 14, 2018 door Fubar in Nieuws // 3 Comments
  Foto ter illustratie.
  De Duitse belastingbetaler betaalt miljarden voor de 1,5 miljoen asielzoekers die het land zijn binnengekomen. In 2016 werd al 93 miljard euro gereserveerd voor de komende jaren.
  Ondertussen worden de Duitse gepensioneerden steeds armer. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat 15 procent van de gepensioneerden in het land in armoede leeft en dat het aantal snel toeneemt.
  Hieronder is het verhaal van een bejaarde gepensioneerde die haar hele leven heeft gewerkt om een pensioen op te bouwen, maar nu dagelijks met armoede wordt geconfronteerd. Aan het eind huilt ze omdat ze zich geen speciale rolstoel kan veroorloven die haar meer mobiliteit zou kunnen geven.
  //www.youtube.com/watch?v=zfgS1p5HZcA

 7.   

  Wat ik überhaupt niet snap dat een Amerikaans staatsburger als Soros zich met Europa bemoeit. Als dit seniele stuk vreten zo graag nepvluchtelingen uit Afrika en Azië aan een betere toekomst wil helpen dan kan hij ze veel beter een enkele reis naar de veel minder druk bevolkte Verenigde Staten aanbieden. Of zou dombo Soros bang zijn voor Donald Trump? Het is de hoogste tijd dat George Soros nog vergeetachtiger wordt dan hij al is. En dat hij binnenkort vergeet wakker te worden. In Hongarije kan hij voorlopig maar beter zijn boeventronie niet meer laten zien. Anders zou hij de volgende dag wel eens in het dagblad Népszabadság kunnen staan, bij de overlijdensberichten. Eigen schuld, dikke bult!

 8.   

  Welnee, Hongarije is nog niet verloren. Soros verplaatst alleen zijn kantoor.

  Historisch: “Denkt u dat er buitenaardse wezens bestaan?” Antwoord: “Ja, en die hebben een menselijke gedaante aangenomen. We noemen ze Hongaren!”

  1.   

   Humor Fritsje? Zeker rechtenstudie gevolgd?

  2.   

   :)

 9.   

  Nu hopende op de rest van de wereld nog die deze vieze linkse volgevreten dikkop wegjaagt en voor eens en altijd verdrijft. Hoop dat ie snel tussen 6 plankjes ligt… maar opstoken mag natuurlijk ook voor de zekerheid.

 10.   

  De hysterische haatcampagne tegen Soros in Hongarije is onmiskenbaar antisemitisch van aard.

  https://www.niw.nl/wij-zijn-alles-wat-rechts-haat/

  1.   

   :)

 11.   

  Hongaren koesteren een diepe haat tegen vluchtelingen, behalve wanneer ze zelf op de vlucht zijn.

  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6848/hongaarse-vluchtelingen-in-nederland.html

  1.   

   Pfoeh…de bron van dat stuk zal deze rechtse site met extreem rechtse reaguurdertjes die allemaal veinzen zo van Joden houden toch niet kunnen negeren.

   Ik kopieer je link nog meer weer even….om de reaguurdertjes er aan te herinneren dat bruin rechts altijd weer vervalt in onversneden Jodenhaat.

   https://www.niw.nl/wij-zijn-alles-wat-rechts-haat/

   1.   

    “die allemaal veinzen zo van Joden te houden”

    De spijker op de kop.

    1.   

     ernst scheert alle hongaren overeen kam , beetje racistische vind u niet ernst?

   2.   

    Blue monday en Ernst,
    Ik heb het verhaal doorgeworsteld. Het eerste deel gaat over de Jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog en zie verband met de Jodenvervolging in eigen land. (Soros heeft hier ook zelf een steentje bijgedragen) Verder gaat het over gevoelens en andere vermoedens. Een paar regels heb ik er voor jullie uitgehaald want jullie hebben het verhaal niet gelezen, alleen de kop schijnbaar.
    “Elke complottheorie is in zekere zin antisemitisch,” reageert de rabbijn, “want antisemitisme is de eerste en ultieme complottheorie.” Toch steunt Köves Orbáns anti-immigratiebeleid volmondig, wat hem in de linkse pers al op de kwalificatie ‘de racistische rabbijn’ is komen te staan. Maar ook nu neemt hij geen blad voor de mond: “Wij zijn er dankbaar voor dat er in Hongarije geen islamitisch antisemitisme bestaat. De veiligheidssituatie van de Joden hier is niet te vergelijken met die in welk West-Europees land dan ook.”

    1.   

     Fijn dat je het gelezen hebt, voor degenen die Orban zo’n toffe peer vinden moet het toch wel wat ongemakkelijk aanvoelen.

     1.   

      Ik raad je aan het ook maar te lezen en niet die domme jongen klakkeloos te volgen.

    2.   

     Stanly2000, ik worstel nimmer de verhalen door die hier door linkse beroeps actifascisten middels een gekleurd linkje worden neergekwakt. Ik vind het vele malen belangrijker wat de Hongaarse burger zelf vindt van de in dat land gevoerde politiek. Als voor de derde (!) keer in successie de centrum rechtse partij Fidesz de parlementsverkiezingen met ruim verschil wint, dan betekent dat simpelweg dat een groot deel van de Hongaarse bevolking al 8 jaar het beleid van de regering steunt. Wat parasieten en profiteurs in Nederland ervan vinden, boeit me totaal niet. Die kunnen maar beter blij zijn met het feit dat de extreem-rechtse Jobbik-partij recentelijk maar circa 20% van de Hongaarse stemmen vergaarde. En mogen, wat mij betreft, best verdrietig zijn dat een paar linkse partijen, waaronder de corrupte MSZP, door het Hongaarse politieke ijs zijn gezakt.

  2.   

   Ik raad iedereen aan om iets of wat te lezen over de periode in de aanloop naar de tweede wereldoorlog. (De Pijlkruisers) De dagelijkse standaar heeft er een artikel over:

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/09/pijnlijke-herinneringen-aan-een-halve-eeuw-totalitarisme/

   Een weerzinwekkende periode.

   Ik bedoel maar..

   1.   

    Heinz,
    De pijlkruisers kan je vergelijken met onze Nederlandse NSB-ers. Ook deze hebben meegeholpen aan de Jodenvervolging. Niet fraai, maar dit kan je de huidige Hongaar/Nederlander niet aanrekenen lijkt mij.
    Maar lees het artikel nog een goed. Het gaat voor het merendeel over de terreur van na de oorlog door de communisten. Ik zou zeggen bezoek het huis van de terreur eens en verdiep je in de geschiedenis.

  3.   

   Geachte heer Quispel,
   De Hongaren konden zich als vluchteling aanpassen, want zij waren en zijn katholiek/christen en passen binnen onze cultuur.
   Bovendien waren ze echte vluchtelingen en geen nepvluchtelingen zoals de met boten overgezette agressieve zwerfnegers met een moslimachtergrond.
   Dus U mag ze hier niet mee vergelijken.
   Peter

 12.   

  Soros ziet er beroerd uit op de foto , dat word Mc Cain achterna ,2018 wordt een fantastisch jaar, proost

  1.   

   ps het konings huis en soros hebben hechte banden

   1.   

    Dat Dikke Willem hechte banden heeft met dit schorem behoeft geen uitleg. Heeft hij allemaal geleerd van zijn nazi opa, de mof Bernard, die goddank veilig in zijn kist ligt.

 13.   

  Soros is een JOOD

  1.   

   :)

   1.   

    jesus ook

  2.   

   O ja??????? Gossie wat ben jij slim sletvana.

 14.   

  Die hongaren zijn ook maar een triest volkje….

  De nationale valuta is zo gammel dat alle zakelijke transacties (en dus hypotheken) in zwitsere franken en euro’s wordt gedaan.

  Dan komt er een financiele crisis onder het bewind van Orban en stijgen de euro en frank keihard ten opzichte van de failliete forint, enorme lastenverzwaring tot gevolg.

  Alle hongaren in rep en roer en Orban schijft zijn eigen falen af op de europese unie.

  Het punt is gewoon dat Hongarije de europese vooruitgang niet bij kan benen en ze zelf
  een zieke economische agenda voeren.

  1.   

   Blue monday,
   Ook hier zit je ernaast. Na de communisten zijn de Hongaren door het westen financieel finaal uitgekleed. Bedrijven en andere zaken werden voor een appel en een ei verkocht aan mooi pratende westerse zakenlui. Zo werden ook leningen en hypotheken goedkoop aangesmeerd.De Hongaren zijn door louche praktijken en mooie beloftes een ook door ons verfoeide wurghypotheek aangepraat. Hier hebben naast de Zwitsers ook de Nederlandse banken een dubieuze rol gespeeld. Dat de koers van de Zwitserse frank zo flink gestegen is staat los van het financiële beleid van Orban.
   De koers van de forint is gekoppeld aan de Euro en al jaren stabiel rond de 310 Huf/Euro.

   1.   

    Tsja, Stanly, sommige dombo’s hier weten werkelijk en totaal niet waar ze het m.b.t. Hongarije over hebben. Voor hen is er als bemoeizuchtige buitenstaander maar één waarheid. Dat is de zelfgedroomde en vooringenomen linkse waarheid. Ik heb het opgegeven met dit soort non-valeurs in discussie te gaan. Dus dat laat ik dan ook achterwege. Voor je informatie: Ik ben zelf zakelijk aktief in Hongarije en spreek vloeiend Hongaars.

    1.   

     Palko,
     Ik kan me helaas af en toe niet inhouden als ik de verdraaiingen en/of glasharde leugens hier lees en probeer ze netjes van repliek te dienen. Ik bezoek Hongarije elk jaar soms meerdere keren vanaf 1971, dus denk ik dat ik wel een beetje mag meepraten wanneer het over Hongarije gaat.

     1.   

      @Stanly, als ik de laatste reactie van ene Blue monday lees dan val ik van het lachen bijna onder mijn bureau. Knap dat deze onverlaat er in slaagt zoveel onzin in tien tekstregels te stoppen. Deze parasiet en profiteur heeft ergens heel ver weg de kekklok horen luiden maar weet absoluut niet waar hij het over heeft. Zijn schriftures hebben alles weg van het kakelen van een kalkoen zonder kop. Mijn advies aan deze non-valeur is: Als je geen flauw benul hebt waar het over gaat, houd dan beter je mond. Dan maak je je in ieder geval niet, zoals nu, volkomen belachelijk.

     2.   

      Maar je bent zelf toch ook een extreem-rechts warhoofd, Stanley?

      Daar kun je wel over meepraten.

     3.   

      Stanly, laat je niet op de kast jagen door de autistische trol en megalomane psychopaat Ernst Quispel. Deze gek komt hier uitsluitend om onzin te spuien en te provoceren. Van debatteren heeft hij geen kaas gegeten en datgene wat hij met veel poeha te berde brengt is inhoudsloos geklep van Tante Betje. De man is een nitwit en wordt door iedereen -terecht- al jaren uitgekotst op alle fora waar hij zijn trollentrucs probeert uit te halen.

 15.   

  Beenloze Rutte versus Ruggengraat Victor Orban
  De ene laat jihadisten binnen, de ander houdt ze buiten.
  Logischerwijs staat 99% van de ‘kwaliteits’media achter Beenloze Rutte en zijn crusade om jihadisten op de burgers los te laten.
  Maar ik zou best wel eens een keer peilinkje willen zien wat Nederland zou denken van die tweestrijd.
  Zeker wanneer de veelzijdige onafhankelijke ‘kwaliteits’media voor 1 dag op slot zou gaan zodat we eindelijk eens de andere kant van het verhaal kunnen horen.

 16.   

  Hulde voor Viktor Orbán !!
  De gemene smiecht George Soros tracht met zijn poen de wereld naar zijn visie om te vormen.
  Ik hoop dat meer en meer burgers hier tegen in opstand komen.
  Ieder land in Europa dient BAAS IN EIGEN HUIS te zijn en moet opstaan tegen het ongenodigd op slinkse wijze binnensluizen van door ONS ongewenste “vluchtelingen”.

 17.   

  Sörös heeft zich uitvoerig met verkiezingspolls en verkiezingen in Nederland bemoeid. Met meer zelfs zoals steun aan onder meer islamitische organisaties. Het is dus buitenlandse politieke inmenging van een rijke Amerikaan in Nederland, die er heel specifieke denkbeelden op na houdt gericht tegen autochtone bevolking en de Nederlandse democratie heeft geschaad. Zijn organisaties moeten in Nederland om wettelijke redenen verboden worden en hijzelf als ongewenst vreemdeling worden aangemerkt.

  1.   

   Eens met Bes Tolen !!

 18.   

  Ik mag hem wel deze Hongaarse staatsman, beter dan het softe zootje van de Europese bestuurders.

 19.   

  Ik ben ook een Jood zweetlana.

 20.   

  Zo! Die Orbán weet van aanpakken! Kijk even mee Rutte. Als jij maar 1% van zijn daadkracht had waren we al een stuk verder in dit land wat door jou en je horigen volledig nasar de kloten wordt geholpen. Soros kan toch wel een eigen talkshow krijgen bij de extreem linkse NPO??

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!