Volkskrant-journalist beschuldigt Viktor Orban van 'omvolking'-propaganda, geeft tussen neus en lippen door dat het niet klopt

Geen categoriemei 19 2018, 13:00
Viktor Orban moet kapotgemaakt worden. Dat wil de EU, en dus doen 'journalisten' van het partijkartel hun best om dat voor elkaar te krijgen.
In zijn inaugurele rede sprak de Hongaarse leider Viktor Orban over de noodzaak voor Hongaren om zichzelf voort te planten. Als ze dat niet doen is het uiteindelijk gewoon einde oefening voor dat volk. Dat zei Orban tenminste. Daarom wil hij Hongaarse koppels aanmoedigen om meer kinderen te krijgen. En snel een beetje.
Op zich lijkt me dat geen controversiële uitspraak -- het CDA pusht al decennia een vergelijkbaar beleid in Nederland -- maar Volkskrant 'journalist' Jenne Jan Holtland denkt daar heel anders over. Volgens hem zijn de uitspraken van Orban namelijk bewijs dat de Hongaarse leider in de extreemrechtse theorieën over "omvolking" gelooft:
https://twitter.com/jjholtland/status/997114093331984384
Nu is het merkwaardige dat dit absoluut niet terugkomt in Orbans speech. Lees hem maar. Een volger van Holtland merkt dan ook op:
"Kun je hier niet ook een pleidooi voor een actieve demografische politiek in lezen? Aantal geboortes blijft in Hongarije sterk achter."
Jenne Jans antwoord?
"Zeker, hij wil dat Hongaarse vrouwen 2.1 kinderen pp krijgen. Dat is nu 1.6."
En dus vraagt de volger hem:
"Maar is het dan niet zozeer de angst om te ‘verdwijnen’ ipv ‘omvolken’?"
Het antwoord van de Volkskrant-journalist maakt duidelijk dat hij het daar eigenlijk helemaal mee eens is, en dat zijn eerste tweet in zijn eigen ogen dus alles behalve fair is, maar vervolgens probeert hij het toch even allemaal in zijn eigen voordeel te spinnen:
https://twitter.com/jjholtland/status/997124106779799552
Jaja, Krastev heeft erop gewezen dat... Heel indrukwekkend. Een blinde kan nog zien dat dit belachelijke onzin is en dat Holtland Orbans woorden bewust verdraait in een goedkope poging om hem zwart te maken.
Triest. Maar ja, wat konden we anders verwachten van een 'journalist' (en ik gebruik die term nogal gemakkelijk) van de Volkskrant?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten