‘Volwassen’ Iran reageert op einde deal: vlagverbranding in parlement, ayatollah wil dat “slangen Trump opeten”

vlagverbranding-khamenei
Foto: Ayatollah Khamenei (bron: Mahmoud Hosseini / Wikimedia) en de vlagverbranding in het Iraanse parlement.

Iran vindt zichzelf het grootste en belangrijkste land van de wereld, maar komt op de dag na de Amerikaanse opzegging van de Irandeal niet verder dan puberale provocaties. Terwijl parlementsleden een Amerikaanse vlag verbrandden in hun plenaire vergaderzaal, sprak ayatollah Khamenei over wilde dieren die het dode lichaam van Donald Trump zouden moeten gaan opvreten.

De Amerikaanse president Trump wordt door velen gezien als een groot klein kind, en het Witte Huis als een veredelde kindercrèche. Dat mag je uiteraard vinden, maar Iran slaagt er vandaag in om Trump de meest presidentiële president ooit te laten lijken, vanwege allerlei idiote dingen die Iraanse politici lieten zien. Als ‘wraak’ voor het opzeggen van de nucleaire deal met Iran laat laatstgenoemde zich van diens meest kinderachtige kant zien.

Twee voorbeelden. Eén: in de plenaire zaal van het Iraanse parlement werd een Amerikaanse vlag verbrand. Uiteraard werd er het altijd gezellige “dood aan Amerika” geschreeuwd en werden kopieën van het door Trump opgezegde verdrag eveneens in de as gelegd. Nogmaals: door volwassen mannen. Die niet dronken waren. Het deed nogal zielig aan.

Maar wat zijn marionetten in het parlement kunnen, dat kan ayatollah Ali Khamenei natuurlijk ook gewoon zelf. Het staatshoofd van de islamitische republiek hield een preek waarin hij de Amerikaanse president persoonlijk enkele macabere zaken toewenste, die eerder thuishoren in een aflevering van The Walking Dead dan in een speech van een gezaghebbend staatshoofd:

“Wacht tot de dag is gekomen dat Trump dood is en zijn lichaam opgegeten is door slangen en mieren, maar de Islamitische Republiek Iran zal levend zijn om die dag mee te maken.”

Daarna dreigde de ayatollah dat de Europeanen nu Iran in de watten moesten leggen, en anders stopte het land ook maar meteen met de nucleaire deal. Wat. Een. Tuig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

61 reacties

 1.   

  Precies zoals de ayatollah beschrijft zou Trump verdienen, sterker nog, het zou hem te goed zijn

  1.   

   U steunt de oproep om Trump te vermoorden ?

   1.   

    Dit schijnt de nieuwe norm te zijn. Een Israelische minister riep ook al dat ze Assad gingen elimineren.
    Dit wordt schijnbaar gewoon getolereerd door de internationale politiek.
    Dus wanneer iemand Rutte niet mag, dan maar een kogel door zijn kop.
    Dit zijn de nieuwe israelische waarden.

   2.   

    Jaja TRBK, Zweetlana is op de agressieve tour. Zo heeft zij er geen probleem mee VvdG op een tiener af te sturen omdat hij SS een zw*rte ho*r noemde. Je vraagt je af wie haar volgende slachtoffer is.

  2.   

   Uw hersens werken niet naar behoren @Svetlana.

  3.   

   En wederom vergeet die zweetsok gebrekkig Nederlands te schrijven, zijn/haar kenmerk. Het begint steeds meer op te vallen, dat wie achter deze Nick zit, zijn grijze massa eens moet laten nazien.Jammer dat de GGz het zo druk heeft, genezing is dus steeds verder weg.

 2.   

  Iraanse ayatollahs blaffen veel maar hebben weinig opties. Een ervan is zich vast te klampen op de slappe houding van de EU en andere ondertekenaars. Macron heeft niet voor niets vanochtend gebeld en gesmeekt om Iran geen rare dingen te doen. Waarom doet hij dat als Iran zo betrouwbaar is? Als het niet tot nieuwe onderhandelingen komt zal Trump het bij de andere ondertekenaars afdwingen door financiële maatregelen. Dus die boycot komt er wel. Europa moet zien dat het een slappe deal is die weinig zekerheid biedt en heel erg tijdelijk is. Trump ziet het wel en terecht zit het hem dwars. De Iraanse oppositie heeft wel een bondgenoot in Trump, het wordt tijd dat er een einde aan de macht van de ayatollahs komt en Iran een normale land wordt zoals het vroeger was. De mensen snakken naar.

  1.   

   Afshin Ellian heeft het goed gezien: De Europese landen (Frankrijk, Duitsland, UK) en de EU zijn bang voor de financiële gevolgen. Dát is wat hen drijft, om dit vod, wat niet eens een verdrag is, overeind te houden. Bij het afsluiten van dit “verdrag” is aan de omliggende landen niets gevraagd, juist de landen die het meest te vrezen hebben van Iran. Lopen Frankrijk, Engeland en Duitsland gevaar? Nee. Maar zij hebben deze deal wél gesloten. Een deal die rammelt aan elle kanten en die er bovendien in voorziet, dat over enkele jaren, Iran weer gewoon door kan gaan met het ontwikkelen (wat ze overigens nu al doen) van deze atoomwapens en de dragende raketten!
   Goed dat Trump (weer) een verkiezingsbelofte gestand doet!
   https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/trump-brengt-iraanse-ayatollahs-naar-de-rand-van-de-afgrond-613491/

 3.   

  Goed zo Trump. Knijp die achterbakse slangen flink de strot af.

 4.   

  Typische reactie van mohammedanen; islamme hersens met een middeleeuws IQ.

  1.   

   Middeleeuws IQ?
   Sorry, erg onlogisch wat u stelt.
   Middeleeuwse normen kan
   Middeleeuws ontwikkelingsniveau kan.
   Middeleeuwse reactie kan.
   Middeleeuws IQ kan echt niet.

   1.   

    O neem me niet kwalijk ik wist niet dat die ayatollahs de wapens zelf ontwikkelden.

    IQ is afhankelijk van diverse factoren o.a. kennis en ontwikkelingsniveau, analytische, praktische en creatieve intelligentie.. Een en ander houdt in dat in de middeleeuwen met hedendaagse tests per definitie een lager IQ t.o.v. heden geweest moet zijn. Vandaar dat je wel degelijk kan spreken van een middeleeuws IQ, Het IQ van een geleerde uit die tijd zou nu zomaar onder het niveau van een lagere school leerling uit groep 8 kunnen scoren. Dat kun die middeleeuwer trouwens niet kwalijk nemen, hij heeft er voor gezorgd dat ons IQ hoger ligt, maar zou in onze maatschappij accuut stapelgek worden.

    Paarlen voor de zwijnen natuurlijk, het zal wel boven je koksmuts gaan.

    1.   

     De wereld zou wel gezegend zijn met een klein ongelukje ondanks de collateral damage, wellicht dat zij dan beseffen niet capabel te zijn

    2.   

     @buitenbeentje
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Intelligentiemeting
     Eerst maar eens lezen en in het onderwerp verdiepen.
     Voorkomt u onzinnige postings.
     Uw geschreven verdediging gaat aan alle kanten mank.

     1.   

      Je hebt gelijk, wikipedia is natuurlijk beter op de hoogte als iemand die in die branche werkzaam geweest is.

     2.   

      Interessant buitenbeentje.
      Welke richting moet ik in gedachte nemen?
      Onderwijs?
      Onderzoek?
      Training?
      U maakt mij echt nieuwsgierig.

  2.   

   Kennelijk wel dusdanig ontwikkeld; omdat zij geavanceerde wapens kunnen opzetten.

   1.   

    @Guus

    Met hun technische knobbel wel heel voorzichtig, want anders veranderd Iran een verlichtte parkeerplaats.

    Ik krijg plotsklaps een visioen.

    1.   

     Vit,

     Het regime zal Iran nooit veranderen in een parkeerplaats.

     Men leeft er nu eenmaal niet in de middeleeuwen.

 5.   

  Zoals Afshin Ellian schrijft:

  Trump brengt Iraanse ayatollahs aan de rand van de afgrond

  “De linkse, postmoderne journalisten van CNN en andere westerse media waren verdrietig over het einde van de nucleaire deal met de Iraanse ayatollahs. De westerse journalisten creëerden een sfeer van angst, alsof de wereld aan de rand van de afgrond staat. Ten onrechte: op wereldschaal stelt de militaire macht van Iran niets voor. De wereld staat niet aan de rand van de afgrond. President Donald Trump heeft ons behoed voor een mogelijke afgrond.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/trump-brengt-iraanse-ayatollahs-naar-de-rand-van-de-afgrond-613491/

  1.   

   En Afshin Ellian kan het weten, een uitstekende denker met verstand en hart op de goede plaats. Wat schrijft die man goed.

 6.   

  Ik zit nog in dubio maar neig heel voorzichtig en traag als siroop schoorvoetend naar Trump
  Met name vanwege het feit dat ‘The Usual Suspects’ die ik zo veracht nu en masse zo hysterisch aan het stampvoeten zijn.
  (De EUSSR-apparatsjiks, de kwaliteitsjournalisten, de gebruikelijke blik ‘deskundigen’, etc)
  Meestal is dat een goed teken.
  De ‘Usual Suspects’ hebben op vrijwel elk essentieel onderwerp -hoe zal ik het eufemistisch stellen – op zijn allerbest 180 graden ongelijk.
  De kapotte windvaan die altijd gillend en piepend naar de verkeerde kant wijst.

  Afshin Ellian schreef overigens vandaag een prettig leesbaar stuk over deze materie.

 7.   

  Het zou idd mooi zijn als trump door slangen verslonden zou worden. Hij gaat sws branden in de hel. Hij is de duivel zelve!

  1.   

   Dit is de tweede keer binnen 10 minuten dat U de oproep van de ayatollahs om Trump te vermoorden steunt.

   Salmon Rushdie zou niet bij U kunnen schuilen, zoveel is wel duidelijk.

   1.   

    Svetlana is een Quispel creatie.

    1.   

     Nee, je lult maar wat.

  2.   

   @TRBK hier zie je het ware gezicht van de islam, Svetlana is een zéér, zéér, zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam en zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
   Zij/hij zal het verdedigen met alles wat in haar/hem zit, sterker nog, het aanmoedigen, verheerlijken, nog veel sterker, of erger nog, zij/hij aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   Ik zie hier een Ernst/Kong/Guus/Beukman/Fortiori/Frits allemaal antisemitische islamprostituees

  3.   

   @Svetlana, die hier heel duidelijk haar zieke geest laat zien.
   Ernst ga terug in je hol.

  4.   

   Vl van satanvel is nmm 10 agv pos of tgv cjd!

   1.   

    @Roughwood en nou in het Nederlands, je kunt het..

 8.   

  “Nu ga ik u de feiten vertellen die u niet van CNN of de NOS hoort. De nucleaire deal met het Iraanse regime is nooit goedgekeurd door landen die door het islamitische regime worden bedreigd. Zijn dat Frankrijk of Duitsland? Nee. Dat zijn Saudi-Arabië, Egypte, Israël en andere landen in de regio.

  Een deal zonder instemming van deze landen, is geen deal. Dat was de grootste fout van oud-president Barack Obama, geliefd bij CNN, NOS en andere linkse nieuwszenders. Na de deal met Iran dreigde een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten te ontstaan..”

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/trump-brengt-iraanse-ayatollahs-naar-de-rand-van-de-afgrond-613491/

 9.   

  ” U vraagt zich misschien af waarom de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel de nucleaire deal met Iran dan willen redden. Zij waren in Washington namens hun grote bedrijven.

  Zij en de Iraanse ayatollah Khamenei zijn de enige partijen die baat hebben bij de nucleaire deal met Iran. Het gaat hier om miljarden euro’s. Dat is de echte reden dat ze de deal wilden redden. Maar het feest voor de grote Duitse en Franse multinationals gaat dus niet door…”

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/trump-brengt-iraanse-ayatollahs-naar-de-rand-van-de-afgrond-613491/

 10.   

  De corrupte en amorele Loek Hermans van de multinational beweging is ook al fel tegenstander.
  Hij wilde best de folterkelders en homo-lynch hijskranen in stand houden wanneer hij en zijn clique maar over de rug van de Perzen miljarden winst konden behalen.

  Glibber weer een millimeter richting Trump

  Weet je wat ik ga -bij hoge uitzondering- een paar minuten van mijn leven vergallen door ff af te stemmen op de Orwelliaanse Staatsradio 1.
  De verdorven Weerhaan die dagelijks exact aangeeft waaruit de wind in ieder geval niet waait.

  1.   

   Doe nu maar normaal want je zit de hele dag naar de staatsradio te luisteren. En de Volkskrant uit te pluizen. Alleen maar om daarna er op af te kunnen geven.

 11.   

  Rare jongens, die Iraniërs. Ik moet er niet aan denken dat dit heetgebakerd volkje een atoomwapen krijgt(heeft).

 12.   

  Zo dat was Mediaforum weer.
  Altijd bezig met prikkelende en zaken die er toedoen

  Het ging over Google Praat robotten, Kroon en het eindigde met klagen over hoe moeilijk journalisten het wel niet hebben.
  Pfffffffff

  Maandag praatte ze tenminste nog de terroristische slachtpartij in Den Haag goed.

 13.   

  Interessant stuk van Leon de Winter.

  Ik steun hem grotendeels maar waar hij de EU leiders terecht van beschuldigd (wegkijken) doet hij ook wanneer hij schrijft

  “Dankzij het plan cashte Iran miljarden dollars, werden ballistische raketten ontwikkeld (dit soort raketten zijn specifiek bedoeld voor het transporteren van atoomwapens), werden terroristische groeperingen gefinancierd, kon Iran ongestraft honderdduizenden Syrische soennieten afslachten, mocht Iran inspectie van zijn militaire bases weigeren, bleef het regime overeind ondanks de onvrede onder brede lagen van de bevolking, en maakt Iran zich op voor een oorlog met Israël”

  Het meeste klopt
  Maar konden de suni mbv. Westers geld en wapens ook niet ongestraft honderdduizenden sjiieten en minderheden uitroeien ?
  Wordt Europa niet geteisterd door terroristen uit suni hoek ?
  Zijn ‘onze’ bondgenoten niet net zo verrot als Iran ?

  En dat maakt me wantrouwig
  Die extreme eenzijdigheid.

 14.   

  Uiteraard is Frankrijk, na het opzeggen van de Iran-deal, één van de grootste huilers in het EU-bos. Dat laffe en corrupte land is doodsbang zijn vetgevulde Iraanse orderboek in rook te zien opgaan. Met mega-orders voor o.a. Total, Airbus en Renault. Van mij kunnen ze niet hard genoeg huilen.

 15.   

  De “Iran Deal” was tijdens de Obama tijdperk, nogal zwak. Om de sancties op te heffen ging Iran akkoord met geregeld inspecties door internationale teams. Maar behalve die inspecties,
  weten de wetenschappers in Iran hoe nuke bommen kunnen gemaakt worden uit uranium. Als zij 100% eerlijk zouden zijn, zouden zij copieen van hun kennis aan de NAVO geven. Maar terwijl de Ayatollahs verspreiden hun beledigingen en dreigingen tegen verschillende soeni-moslim buurlanden, bijv. Saudi-Arabie, en Amerika en Israel,
  die steeds erger worden, komt er de tijd dat genoeg is genoeg. Verschillende landen vragen zich af: zou Iran nuke bommen hebben, die opgeborgen liggen diep ondergrond ergens in de woestijn van Iran.
  Ja Trump heeft vaak een grote bek met kinderlijke uitdrukkingen, maar de meeste collegas weten hoe zij hem in toom kunnen houden. Maar niemand kan de Ayatollahs in toom houden…en hun dreigingen worden steeds erger. Ook de meeste van de bevolking heeft al genoeg gehad van het primitief, vrouwen-onvriendelijk beleid van de ayatollahs. Vele burgers van Iran willen meer westers worden. Vrouwen in Teheran durven buiten rond te lopen in gewone westerse kleding, ook zonder hoofddoek.
  Ik denk dat binnenkort Iran een nieuwe moderne revolutie zal kunnen verwachten.

  1.   

   Nu dankzij voortvarend handelen van Donald Trump de Iraanse economie de Ayatollah’s ook al begint tegen te werken zit het er maar zo in dat het Iraanse volk zich uit de dramdwingende normen van hun religieuze slavendrijvers bevrijdt.

 16.   

  Ik stel voor om een spotprent van pedofiel Mohamed in de fik te steken samen met een koran, liefst op de Erasmusbrug

  1.   

   Goed plan. Misschien willen enkele vaste reaguurders wel met u mee. Duikelt u daarna de kroeg in voor een gezellig kopje islamofobe Turkse thee.

   Maak er een leuke dag van.

   1.   

    @Guus ja Guus het valt niet mee voor jou om je kiezen op elkaar te houden als de door jou zo geliefde islam wordt aangevallen.

    1.   

     Rechtsaf,

     Welnee, scheurt u gezellig een afbeelding van Mo op de Erasmusbrug. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

     1.   

      @Guus jawel, ik zie je gezichtje steeds roder aanlopen, je verschuilt je achter van alles en nog wat natuurlijk om de islam vooral uit de wind te houden hoor

     2.   

      Rechtsaf,

      Nee hoor, de oorzaak daarvan was dat er een meisje naar me knipoogde. :-)

      Portret van Mo verscheuren, ga je gang.

     3.   

      @Guus over je voorkeur voor meisjes hoef je niet duidelijk te zijn hoor dit wisten we al, sterker nog, Mohamed is immers je grote voorbeeld.

     4.   

      Rechtsaf,

      Nee hoor, van Mo en diens voorkeuren moet ik niets (understatement) hebben. Bovendien; zo oud ben ik niet ;-)

      Komediant.

     5.   

      @Guus aan clubjes als martijn is geen leeftijd verbonden en je spreekt jezelf natuurlijk tegen.
      Het van “blozen van meisjes” naar “van Mo en diens voorkeuren moet ik niets hebben”
      Dat versterkt wordt door een knipoogje…

     6.   

      Rechtsaf,

      Ik heb niets met de islam, Mohammed of de koran, maar ik begreep dat uw grote voorbeeld er iets voor voelde.

      https://wnl.tv/2018/05/05/wilders-kritiek-baudet-islam/

    2.   

     Ach rechtsaf heeft een grote mond achter het toetsenbord. Maar het lef om te doen wat hij voorstelde heeft hij niet, ja behalve in groepsverband. En het gekke is dat het gewoon mag in dit land. Een groot goed.

     1.   

      Tja, het wemelt hier van de toetsenbordridders.

     2.   

      Ernst: Ja Jan, of Frits of Henk of Code of Graatsma…

   2.   

    We zijn nog niet zo ver geïslamiseerd dat een glaasje port of een gewoon biertje in de kroeg verboden is. Daarnaast lijkt het me een slecht idee om de economie van dictator Erdogan die zelf- en andersdenkenden vervolgt via de portefeuille te spekken.

  2.   

   Goed idee, maar doe het niet alleen, want je komt niet heel thuis.

   1.   

    Marija,

    Wat weerhoudt u ervan mee te gaan? ;-)

 17.   

  Leven volgens Mo, vlaggetje in plenaire vergaderzaal verbranden,in het jaar 600 én beschikken over nucleaire wapentuig, dat gaat nooit goed komen.

 18.   

  Toen de studenten de shah verdreven hadden namen de reli fanaten het over en werden de baas.
  Eerst hadden we die gek Khomeini die nog een fatwa uitschreef voor de schrijver Ruhsdie vanwege een boek dat die oude gek nog nooit gelezen had,laat staan dat hij iets begreep van dat boek.En vervolgens hebben de ene pedante reli fanaat na de andere in dat land aan de macht zien komen.
  Sjiieten zijn meestal nog gestoorder dan Soennieten en daar maakte Obama een soort van dealtje mee.Vage toezeggingen en halve leugens.Gelukkig kwam de mossad er achter dat alles nep was en Trump bleek wijzer dan Obama te zijn door dit dealtje weg te doen.Pas als Iran glashelder is in zijn beleid zal Trump een nieuwe deal met die maken ,niet eerder.

 19.   

  Heel goed van Trump het wordt tijd dat Iran bevrijd wordt van die achterlijke ajahtollahs.
  Europa heeft een grote bek over schenden van mensen rechten maar als het hun om miljarden dollars gaat is dit dus helemaal niet van toepassing.
  De dollars van dit brute regiem zijn belangrijker voor Europa dan het schenden van mensen rechten.

 20.   

  De puberale ayatollahs verbranden een Amerikaanse vlag. Hun sterkste optie. Komisch om te zien.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!