Wilders: ‘Als terugkeerjihadist een aanslag pleegt, dan heeft Rutte bloed aan zijn handen!’

PVV-leider Wilders is er totaal niet gerust op dat het wel losloopt met de ISIS-jihadisten die nu met goedkeuring van de regering druppelsgewijs terugkeren naar Nederland. De oppositieleider vreest aanslagen. En als dat gebeurt, zo zegt hij, dan ligt de schuld bij premier Rutte.

Geert Wilders gaat er vandaag met gestrekt been in. In Turkije zitten momenteel de vanuit Nederland naar ISIS-gebied afgereisde terreurtokkies Reda Nidalha en Oussama Achraf Akhlafa vast in de cel. Binnenkort komen ze weer terug naar Nederland, zo werd bekend.

PVV-leider Wilders vindt dat een schande, zo deelde hij vandaag mee aan de onafhankelijke parlementaire verslaggever Ernst Lissauer. In een video-interview ging de aanvoerder van de grootste oppositiepartij zelfs zover dat hij premier Rutte alvast verwijt bloed aan zijn handen te hebben, mochten Reda en Oussama – of andere ISIS-spijtoptanten – een aanslag plegen op Nederlandse bodem. Daar was de PVV’er vrij stellig in:

“We lopen allemaal een groot gevaar. En ik vind het onvoorstelbaar dat een premier als Mark Rutte en een minister als Grapperhaus zeggen: ‘Jongens, kom maar terug, we hebben de wet niet aangepast, we laten ze vrij, en we hopen wel dat alles goedkomt.’ Dat is spelen met levens, en als er iets gebeurt dan hebben die bewindslieden – ook premier Rutte – ook gewoon bloed aan hun handen.”

Wilders stipte verder aan dat de ISIS-strijders die eerst Nederland ontvlucht zijn alleen maar terug willen omdat ze anders in Irak de doodstraf krijgen. Nederland is een fervent tegenstander van de doodstraf, maar dat deert de PVV-voorman niet. Hij heeft ze liever in een dodencel in Irak, dan vrij op straat in Nederland. “Onverantwoord,” noemt Wilders het huidige beleid.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. NoDoubt

  Een kwestie van tijd, en dan is er weer een verwarde man. Voor deze mensen geldt levenslang. Ze wisten waar ze aan begonnen en doen nu heel zielig.

 2. Ernst Quispel

  Als straks een dolle PVV-aanhanger een aanslag op een moskee pleegt weet ik wie er zeker bloed aan zijn handen heeft.

  1. Bart

   En jij weet net zo goed als iedereen dat die kans nihil is en de kans dat een terugkeer jihadist iets doet heel reeel is. Dus rot een keer op met die onzin van je, prutser!

   1. Control

    Heel goed Bart, Ernst is niet alleen een prutser maar ook een leugenaar en een forumvervuiler.

    😉

   2. Frits Jansen

    1) Breivik liet zich o.a. door Wilders inspireren. Dus oordeel niet te snel.
    2) Als ik van IS thuis zou komen zou ik eindelijk een biertje drinken en lui op de bank chips gaan eten in plaats van zo’n doodvermoeiende aanslag te plegen.

    Maar als haatkuif Wilders zo door gaat zijn de haatbaarden ook aan het eind van hun geduld.

    1. Control

     @Frits: Flikker op met je Breivik, linkse melkgeit!

     🙂

    2. Control

     @Frits: Adam Lanza, Breivik en Hitler waren toch christenen?

     🙂

  2. Control

   “aanslag op een moskee”

   Een aanslag op een moskee? Is dat net zoiets als een aanslag op een auto of een kippenhok?

   🙂

 3. A3aan

  Als straks een dolle moslim een aanslag op een “trol” pleegt weet ik wie er zeker bloed aan zijn handen heeft. Daar kan ik niet mee zitten, heb je één trol, b.v. W.i.m. heb je een leger aan trollen.

 4. Duckday

  Deze bewinds lieden hebben gewoon lak aan de bevolking zelf zorgen zij goed voor zich zelf Hun vlucht routen zijn al klaar Zo is het ook in 40 45 gegaan Waarom het paspoort niet in trekken blijft een raadsel als je in vreemde krijgsdienst gaat velies je het NEDERLANDS schap Waarom is dit veranderd dit geld ook voor enkel paspoort dan krijg je een bewijs STATENLOOS Wat nu in de politiek zit zijn allemaal ja knikkers en zijn voor zich zelf bezig Vreemd dat de kiezers dit nog niet door hebben en er niet meer op stemmen

  1. Frits Jansen

   Je verliest alleen je Nederlanderschap als je in dienst treedt van een land waar Nederland mee in oorlog is. IS (Daesch) is officieel geen land, en Nederland is daarmee ook niet (rechtstreeks) in oorlog.
   U heeft het over formele regels – daar past een formeel antwoord bij.

 5. Guus Geluk

  Behalve de psychoot in Den Haag en de gooiers van een molotovcocktail is er in zeveneneenhalf jaar Rutte geen (islamistisch-)terroristische aanslag geweest.

  Goed om dit Wilders even in herinnering te brengen.

  1. Control

   Liegen is niet netjes Ernst!

   🙂

   1. Guus Geluk

    Pit loog over het feit dat hij niet meerdere nicks tegelijkertijd hanteerde op het forum.

    Liegen is zeker niet netjes, Pit.

    1. Guus Geluk

     Het feit doorhalen.

     1. Control

      Bruinridders worden gezien én ervaren als NSB’rs Ernst, da’s niet best knul!

      🙂

    2. Control

     Laat je pit-obsessie los verwarde man.

     🙁

     1. Guus Geluk

      Heb geen obsessie met Pit, maar u lijkt wel door mij geobsedeerd.

      Wellicht kunt u dit advies zelf eens tot u nemen.

     2. Control

      O maar Ernst, beste vent, ik heb het nooit over Pit, en jij wel hoor!
      Laat dus die Pit-obsessie los verwarde man.

      🙂

     3. Onno

      Meeloper !

     4. Guus Geluk

      Pit,

      Steeds meer wordt duidelijk dat u danig bent geobsedeerd met mij. Laat uw obsessie loos en ga iets doen. Dit is slecht voor uw hart.

     5. Control

      Nee bruinridder, je bent gedeformeerd. Ik hou je natuurlijk wel in de gaten want dat is nodig met zuigtrollen, die moet je te alle tijden ontmaskeren. Hetzelfde geldt voor NSB-bruinridders.

      🙂

     6. Guus Geluk

      Nee, u heeft iemand nodig tegen wie u zich kunt afzetten. Inhoudelijk komt u immers nergens. Een pijnlijke obsessie met mij als persoon.

 6. Ni28

  Als de jihadisten nu terugkeren heeft Rutte weer gelogen en brengt de samenleving in gevaar. Dat kan de grootste trol niet ontkennen al zal ie het rustig doen.

 7. denk eens na

  Dolle honden moet je afschieten ,want je kan er op wachten dat je gebeten wordt, en inderdaad de eigenaar is verantwoordelijk als er iets gebeurd

  1. denk eens na

   Hier op dds hebben ook enkele bloed aan hun handen , maar die afrekening komt later wel

 8. H.Vaes

  Er zijn wel al aanslagen gepleegd….maar men is te laf om dat te benoemen…..dan moeten ze Wilders in de kaart spelen. Daarom houden ze ons maar zoet om de aanslagen te duiden als……aanvallen van verwarde personen…
  FLIKKER TOCH OP….met er zijn nog geen aanslagen geweest.

 9. Rosasolis

  Terwijl deze ex-Nederlanders die nu IS strijders zijn geworden, in een cel in Iraq op hun komende executie wachten, is het moeilijk om te beslissen om ze terug te halen, om hun executie te voorkomen. De enige andere optie is hun levenslang te geven in een Nederlandse gevangenis. Deze mensen mogen nooit vrij komen. De risico is te groot dat zij hun haat op onze bevolking zullen uitvoeren. Deze gevaarlijk gestoorde mensen kunnen nooit meer terugkeren naar onze maatschappij. Buiten Den Helder was er enkele jaren geleden een nieuwe jeugd gevangenis gebouwd. Omdat er te weinig jeugd-criminelen waren ging het dicht, totdat het voor een jaar ruimte kon bieden voor een paar echte vluchtelingen. Maar die zijn nu terug naar Syrie. Zodat die IS ex-Nederlanders zouden daar geplaatste kunnen worden. En nu staat de oude gevangenis buiten Haarlem ook leeg. Dus de vraag is: zullen wij enige barmhartigheid tonen voor deze mensen “die fout gingen”, en hun een beetje leven geven in een Nederlandse gevangenis? Ik denk het wel, omdat jaren geleden de doodstraf werd afgeschaafd in ons land…Maar nogmaals moeten deze land-verraders nooit vrij komen.

 10. Frits Jansen

  En als die jihadist officieel niet terugkeert maar hier stiekem toch een aanslag pleegt?

  Laat Wilders maar eens naar het bloed aan zijn eigen handen kijken!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.