Wilders nu al klaar met nieuwe rechters en WRAAKT: ‘Pechtolds partijgenoten in toga beschermen hem!’

PVV-leider Geert Wilders geeft op de eerste dag van de beroepszaak over zijn “minder, minder, minder Marokkanen”-uiting meteen al een flinke portie tegengas. De politicus is het er niet mee eens dat de rechter weigert te kijken naar hoe Alexander Pechtold heel gemakkelijk wegkwam met een denigrerende opmerking over de Russische bevolking. En dus zet Wilders direct een paardenmiddel in: wraken. Hij wil zijn rechters laten wegsturen omdat zij bevooroordeeld zouden zijn.

Niet voor het eerst roert Geert Wilders zich in de rechtszaken die hij al heeft moeten voeren tegen het Openbaar Ministerie. Ook nu weer vindt de PVV-leider dat D66-voorman Alexander Pechtold een voorkeursbehandeling heeft gekregen, terwijl hij zelf het onderwerp van een hetze is geworden. Dat kaartte Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops vanochtend al aan, maar nadat de rechter aangaf die opmerkingen slechts voor kennisgeving aan te nemen is de maat voor de oprichter van de PVV vol.

Wilders gaat weer wraken:

“PVV-leider Geert Wilders heeft het gerechtshof in de ‘minder Marokkanen’-zaak gewraakt. Hij deed dat nadat het hof een verzoek van Wilders had afgewezen om meer onderzoek te doen naar een besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om collega-politicus Alexander Pechtold niet te vervolgen voor een – in de ogen van Wilders – vergelijkbare uitspraak over Russen.

Hij verwijt het Openbaar Ministerie (OM) met twee maten te meten in zijn zaak en die van Pechtold. De D66-voorman hoeft niet te worden vervolgd, maar “gelijke monniken, gelijke kappen”, vindt Wilders. Het OM vindt de twee zaken juist niet vergelijkbaar. Het gerechtshof oordeelt nu dat er geen betrokkenen of stukken uit de zaak-Pechtold hoeven te worden gehoord of toegevoegd aan de zaak-Wilders.”

Op Twitter verduidelijkt Wilders dat verzoek, door aan te geven dat hij zijn rechters van het partijlidmaatschap van D66 verdenkt:

“Wat een schertsvertoning. Pechtold – lid coalitiepartij – wordt door zijn partijgenoten in toga beschermd. Maar leider oppositiepartij moet hangen. En een verzoek om schending gelijkheidsbeginsel te onderzoeken wordt door arrogant Hof afgewezen. Wraken die bende.”

Pak de popcorn dus maar uit de kast! Want met wrakingsverzoeken, onderzoeken naar Alexander Pechtold en opmerkelijke tweets van Wilders zelf lijkt deze rechtszaak voorlopig nog wel even te gaan duren. Of het uiteindelijk uitmondt in een vrijspraak van Geert Wilders, dat zullen we moeten afwachten. Maar als het aan de PVV-leider ligt, zullen het in ieder geval niet zijn huidige rechters zijn die dat oordeel mogen gaan vellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Ritter

  Het OM is een links bolwerk en is er op uit om Geert Wilders monddood te maken.

  Daarom gaan ze achter Geert Wilders aan en niet achter Pechtold en de PvdA leden die negatieve uitspraken hebben gedaan over Marokkanen.

  De PvdA leden die onderstaande uitspraken hebben gedaan zijn ook niet vervolgd door het (linkse) OM.
  ———————–

  “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.”—————PvdA’er Diederik Samsom

  “En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zien te raken dat ze hun status juist verliezen. De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.”—–Partijvoorzitter Spekman

  1. Frits Jansen

   Die opmerkingen sloegen allemaal op stoute Marokkanen.
   Wilders generaliseert en jaagt de Marokkanen de stuipen op het lijf. Ook de goede. En die bestaan.

 2. Meester Kong

  Laat die gekke Geert toch, die man is volkomen van het padje af.
  Gewoon vrijspraak en wachten tot hij een keer echt over de schreef gaat.
  Daar kun je gewoon opwachten want hij gaat steeds extremer.

  1. denk eens na

   Je zal zien dat over een aantal jaartjes en je kijkt terug op wilders zijn uit spraken net als in de tijd van Janmaat , dat de moslims zouden wensen dat wilders nog in de nederlandse politiek zat.

 3. DolleDries

  Geert heeft gelijk het een schandalige vertoning is er nog iemand die wijst met het vingertje naar Rusland.

 4. Guus Geluk

  Ik dacht al, wanneer gaat ‘ie hen wraken, zoals ‘ie altijd doet.

  1. Meester Kong

   Hij wil een PVV rechter..

   1. Guus Geluk

    🙂

    1. toetssteen

     Sockpop en co. Babbelt het lekker knabbel?

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ome Geert heeft volkomen gelijk.
  De corrupte D’66 magistratuur en hun beschermheren in de MSM zullen hem echter geen gelijk geven.
  Wat wil je ook met politieke D’66-rechtbanken die de moordenaar op de toekomstige premier Pim Fortuyn beloonde, moordenaars en verkrachters keer op keer loslaten zodat ze zich weer kunnen vergrijpen aan kinderen en eigenlijk alleen nog Thought Crimes bestraft.
  Het is inquisitie all over again.

  In NL bestaat geen recht, louter klasse justitie en dus wordt Wilders vervolgd en de bevriende Penthouse Profeet Alexander P. niet.’

  1. DirkSteen

   Bedankt, ben het hier helemaal mee eens!

 6. Ni28

  Een rechtbank zou niet vooringenomen moeten zijn maar ook dat is al te veel gevraagd. Er zijn zoveel denigrerende uitspraken op adres van de moslims door andere lieden maar alleen een moet vervolgd worden. De rest die van andere partijen zijn mogen dan van alles zeggen. Het is dan ook geen rechtbank meer maar bank.

  1. Meester Kong

   Ophitsen of een conclusie trekken?
   Had zelf gedacht dat ze de zaak zouden seponeren maar ben dan ook geen wetskenner 🙂

   1. 75

    Meester Kong was jij niet die gene die een paar dagen geleden beweerde dat je meester in de rechte was, of heb ik dat niet goed gelezen.

    1. Meester Kong

     Eh nee hoor, ben wel “meester”.

    2. Meester Kong

     @75 dus niet goed gelezen 🙂

    3. penis aqua di rosa

     Dat was ene frits

    4. denk eens na

     wel zelfde persoon andere nick

     1. Adriaan

      Hier kan ik toch zo om lachen. Wat een stelletje zielepóten. Met nadruk op het laatste deel van dit woordje. Frits, Kong, Quispel, Geluk en ga nog maar even door.

    5. toetssteen

     @Adriaan
     Ik zie die eend, hij kwaakt, loopt enz. Prima gezien Adriaan; het is een eend ;).

 7. Heinz

  Het wil er bij mij niet in dat de partijleden van D66 in toga lopen. Dan zouden ze bij Groen Links zeker allemaal in korte broek lopen. Het blijft theater.

  1. sjun

   GroenLinks opteert meer voor de versluierende welkomstcultuur van de hoofddoek. Zij steekt daarmee de slachtoffers ervan over de hele wereld nog eens een mes in de rug.

   1. Heinz

    Kopvodden, hoofddoekencultuur..het heeft veel weg van een uitdragerij daar bij de PVV.

    1. sjun

     GroenLinkse kermis. Niet alleen schrijft men Groen in het rood en staat het woord Links aan de rechterkant, er zijn bij de omkeerderspartij meer verknipte verschijnselen waarneembaar.

     https://i.imgur.com/5K0xvpJ.png

  1. Meester Kong

   @DD interessante link, hep je nog meer 🙂 🙂 🙂

  2. DolleDries

   Citaat

   (Koran:12:40)…„ En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.”(Koran-8 vers 40)…„Ongelovigen/niet-moslims zijn de vijanden van moslims.”
   (Koran 4:101.) …„Allah is de vijand van iedereen die niet-moslim is.
   ”(Koran2:98)…„Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen!”
   (Koran 60.4)…„Wie vrienden wordt met ongelovigen/niet-moslims is Allah ongehoorzaam”
   (Koran 5:81.)… „O Profeet, bestrijd de ongelovigen en de huichelaars en pak hen stevig aan. Hun verblijfplaats is de hel; dat is pas een slechte bestemming.”
   (Koran- 9:73)…„Bestrijd hen tot er geen Kerk meer is en de religie alleen nog die van Allah alleen zal zijn!”
   (Koran 2.193)…„Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen/niet-moslims. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen”
   (Koran-8:12)…„Strijdt tegen hen. Allah zal hen door uw handen straffen en hen vernederen.”
   (Koran-9:14)…„Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
   (Koran 8:13)…„Dood hen die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard”
   (Koran 9:29)…„Een Kafir (niet-moslim) mag onthoofd worden”
   (Koran 47:4)… „Een Kafir mag geterroriseerd worden”
   (Koran: 8:12)…„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld”(Koran 4:76, 60:4….„
   Laten zij op de weg van Allah strijden, die het nabije leven verkopen voor het latere leven. Wie strijdt op de weg van Allah, en dan gedood wordt of overwint, die zullen wij een ontzaglijk loon geven.”
   (Koran-4:74).…„Allah zal de strijders boven stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning”
   (Koran 4, vers 95)…enz,enz… VERSCHRIKKELIJK!…

   Een zekere Guus bejubelt deze godsdienstvrijheid en vindt dat we het met open armen moeten ontvangen. De vraag is of Guus bij GGZ loopt. O ja en Kong vindt het ook allemaal prachtig.

   1. Meester Kong

    @DD je bent duidelijk de weg kwijt met al die ophitsende propaganda die je voor de kiezen krijgt.Stop eens met het bezoeken van sites

    Als je mij ziet als iemand die welke religie dan ook met open armen zal ontvangen dan ben je inderdaad de weg kwijt.

    1. DolleDries

     Wat is er ophitsend aan dan Kong.

     1. Guus Geluk

      Zulke sites pompen dag in dag uit islamofobe berichten het internet op. Dat is erg ophitsend.

     2. DolleDries

      Nee hoor Guus de waarheid kan nooit ophitsend zijn.
      Aan de andere kant word ik om in jou woorden te spreken voortdurend opgehitst door de media, jou religie en de politiek dat de islam zo geweldig is.
      Maar de vraag was aan Kong. Beste dat je even aan de kant gaat.

     3. Guus Geluk

      DolleDries,

      Nee hoor, door de media wordt u niet opgehitst, maar door het grootste gedeelte van de alternatieve media (lees: haatsites) wel degelijk.

      Ik ga aan de kant, als u het prefereert, maar bemerkte dat u mijn nickname noemde.

     4. Vit

      @ Guus

      Koran verzen zijn inderdaad erg ophitsend.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      “Inderdaad” suggereert dat ik verwees naar de koranverzen. Dat was niet het geval.

     6. Vit

      @ Guus
      Het gevolg van koran verzen is islamofobie of niet soms?

     7. Guus Geluk

      Vit,

      In mijn ogen niet.

    2. DolleDries

     Maar je verzet is er niet je loopt met je tomatenpartij er kwijlend achteraan.

     1. Meester Kong

      @DD je projecteerdt ,dat jij kwijlend als een slaafse hond je leider volgt betekent niet ……

    3. DolleDries

     Eindelijk Kong haalt de fascisten en Hitler aan.
     Het verzet tegen de Nazis was ook best ophitsend.

     1. Meester Kong

      @DD denk dat je een slechte schaker bent…………

    4. Meester Kong

     @DD je projecteert ,dat jij kwijlend als een slaafse hond je leider volgt betekent niet ……

     1. DolleDries

      Trouwens die Jodenhaat van de Nazis moet jou als lid van de tomaten groep als muziek in de oren klinken ergens begrijp ik wel jou meegaande opstelling met een religie met het zelfde doel.

     2. Meester Kong

      @DD je begint Seneca trekjes te krijgen, gelukkig nog niet een agressieve vorm van dementie, maar toch.

      @Seneca je vindt het toch niet erg dat ik je hier aanhaal.
      Vraag anders maar weer een ban aan voor @kong.

   2. Robert Leiden

    Wat fijn dat jij de Koran zo goed bestudeerd Dolle Dries.
    Dan ken je deze teksten zeker ook?

    Deut 13:6-10: Een man moet zijn dochter, vrouw, zoon of vriend slaan vanwege een verschil in religieuze meningen.
    6 Wanneer uw broeder, de zoon uwer moeder, of uw zoon, of uw dochter, of de vrouw van uw schoot, of uw vriend, die als uw ziel is, u zal aanporren in het heimelijke, zeggende: Laat ons gaan, en dienen andere goden, die gij niet gekend hebt, gij noch uw vaderen; Van de goden der volken, die rondom u zijn, nabij u, of verre van u, van het ene einde der aarde tot aan het andere einde der aarde; Zo zult gij hem niet ter wille zijn, en naar hem niet horen; ook zal uw oog hem niet verschonen, en gij zult u niet ontfermen, noch hem verbergen;
    Maar gij zult hem zekerlijk doodslaan; uw hand zal eerst tegen hem zijn, om hem te doden, en daarna de hand des gansen volks. En gij zult hem met stenen stenigen, dat hij sterve; want hij heeft u gezocht af te drijven van den HEERE, uw God.
    Mat 10:34: Meent niet dat ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde.
    Ik ben niet gekomen om vrede te brengen maar het zwaard.

    1. DolleDries

     Ja wat wil je nu zeggen Bloem.

 8. Ernst Quispel

  Nederland is ook al heel lang klaar met Wilders.

  1. Holland

   Wat een zonderlinge gedachte van Quispel. Nog niet zo lang geleden stemden ruim 1,3 miljoen kiesgerechtigde Nederlanders op Geert Wilders.

   1. EU kok

    Dacht het niet.
    1,3 miljoen stemden PVV.
    Maar ach, weet Holland vanuit Duitsland veel.

    1. Holland

     Speciaal voor onze dommer-dan-domme huis-sukkel: “Geert Wilders (PVV) ontving bijna 1,26 miljoen stemmen.” https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/03/de-officiele-verkiezingsuitslag-in-cijfers-en-feiten-475395/

     1. Heinz

      De grote vraag: Wat hebben ze eraan gehad? Herrie in de keuken.

    2. Floris

     EU cock, die naar eigen zeggen de helft van het jaar in Spanje zit, meent dat anno 2018 iemand die een stukje over de grens woont geen inzicht meer heeft in de Nederlandse situatie.

     Deze blatante stupiditeit neemt deze hersenloze trol over van de psychopaat Quispel. Evenals zijn rugtuffer Guus Gelul en andere trollen cq aliassen.

     Ze vormen een rariteitenkabinet dat het theater van de lach doet verbleken.

     1. palko

      @Floris, ‘Ernst’ en zijn alter ego’s lijden gezien zijn dag en nacht gebezigde wartaal overduidelijk aan een gebrekkige ontwikkeling van hun geestelijke vermogens.

   2. lugar

    Ernst doet gewoon een onelinertje Holland, dat heb je toch wel in de gaten?

   3. Ernst Quispel

    Dat is inderdaad nog niet zo lang geleden, Holland. Het gaat hard bergafwaarts met onze Geert.

 9. palko

  Wij willen allemaal toch graag minder, minder, criminelen in Nederland. Dan moet minder, minder Marokkanen toch ook mogen? Echter niet van D’66 rechters. En ook niet van aanhangers van de meest verwerpelijke en misdadige ideologie van onze aardbol, de islam.

 10. Ernst Quispel

  De wraking zal, eveneens het verzoek om uitstel, als volledig ongegrond worden afgewezen.
  Wilders weet dat zelf ook wel maar zijn clownsact moet nog even blijven duren.

  1. denk eens na

   wilders is een voorbode wat komen gaat, de linkse hap zal smeken om wilders

  2. springmaarachterop

   Je zit er weer naast zakkenwasser…..

   ‘Kamer wijst wrakingsverzoek Wilders toe. Rechters MOETEN naar huis’

   GS

 11. Hank

  Het is een show proces, ongelofelijk zo partijdig de rechters zijn.

 12. DolleDries

  Nu even voor Guus en Kong weet je wat ophitsend was,de manier van aangiftes tegen Wilders.

  1. Ernst Quispel

   Nee hoor, er waren veel mensen die verontwaardigd waren en de politie probeerde die stroom van aangiftes een beetje beheersbaar te maken.

   1. toetssteen

    @EQ
    Voorgedrukte aangiftebiljetten, mag niet.

  2. Guus Geluk

   Ik wed dat u de aangiftes tegen Pechtold niet ophitsend acht.

   1. DolleDries

    Ik heb geen optochten gezien met burgemeesters voorop.

    1. Guus Geluk

     Ik begrijp dat ik goed heb gewed.

     1. denk eens na

      Wedden is altijd verkeert , dan val je snel in het geloven, beter is feiten

 13. Gerlos

  Dit proces had nooit gevoerd mogen worden.

 14. sjun

  Het doet zich aanzien dat dhr. Wilders evenals ter zake islam volkomen gelijk heeft en justitie via de achterdeur wordt ingezet om politieke oppositie met betrekking tot immigratie en de transferunie Europa ee mond gesnoerd te krijgen.

  1. Ernst Quispel

   De heer Wilders heeft pas gelijk als de onafhankelijke rechter hem dit geeft. In dit geval kon die niet anders dan zijn verzoek om uitstel op onjuiste gronden te verwerpen en de gronden voor wraking zijn zelfs te absurd voor woorden.

   Wilders weet dat zelf overigens heel goed, dit theater hoort bij zijn inmiddels triest verbleekte politieke clownsact.

  2. Frits Jansen

   Stel je niet aan: in eerste instantie werd Wilders slechts schuldig verklaard zonder strafoplegging. Maar wie in beroep gaat riskeert een hogere straf, dat zijn de regels van het spel. Wilders zal nooit worden “uitgeschakeld”.

   Het enige wat hem verboden kan worden is hele bevolkingsgroepen tegelijk de stuipen op het lijf te jagen.
   Negentig jaar geleden riep een andere dictator met een raar kapsel: “willen jullie minder joden?”, en toen de joelende menige dat inderdaad wilde werd dit vraagstuk op welhaast industriële wijze aangepakt, met Adolf Eichmann als bedrijfsleider.

 15. Ni28

  Er zijn mensen die zich zelfs de hele land toe-eigenen. Het moet niet gekker worden.

 16. Frits Jansen

  Een wrakingsverzoek betekent nog niet dat de rechters worden vervangen! Andere rechters gaan nu bekijken of Wilders terecht klaagde dat zijn rechters vooringenomen waren.

  Of Pechtold door partijgenoten wordt beschermd is nu niet aan de orde. Wilders had aangifte tegen Pechtold kunnen doen, maar kan niet in beroep tegen een sepot want dat is een andere zaak.

  Wilders en zijn advocaat mogen wel naar voren brengen dat met twee maten wordt gemeten, en dan moet het Hof uitleggen waarom dat niet zo is.

  Twee gevallen zijn zelden juridisch gelijk. Maar als het Hof verzuimt behoorlijk in te gaan op het verweer van Wilders kan hij in cassatie wegens motiveringsgebrek.

  Het wrakingsverzoek is dus heel voorbarig en zal wel niet worden ingewilligd.

  Wilders mekkert almaar dat asielzoekers procederen op kosten van de belastingbetaler maar zelf doet hij dat nog veel erger.

  Volgens mij heeft hij al de passende straf gekregen: schuldigverklaring zonder strafoplegging. Die mogelijkheid staat apart in de wet.

  1. toetssteen

   @jansen
   Oh, als u gedaagd wordt en u verdedigt uzelf, dan is zulks bij u niet ‘hutspot’.
   Man lik u terug naar de Jeaup.

   1. Ernst Quispel

    “Man lik u terug naar de Jeaup.”

    Alweer dronken, Toetssteen?

 17. Bes Tolen

  Als Wilders wordt uitgeschakeld, worden de politieke verhoudingen in Nederland verhard. Omdat er ondertussen toch mensen zijn, die elkaar kunnen vinden hoe moeilijk organisatie ook is voor echte oppositie in Nederland, is de kans groot dat er een zwaarder actiewezen ontstaat, dat zich permanent zal doen gelden. Op welke wijze is afhankelijk van veel en dat moet dan nog blijken.

 18. Robert Leiden

  De geblondeerde indo uit Limburg krijgt gelukkig steun van zeer vele Nederlanders die met bussen vol een vakantiedag hadden genomen om hem te komen steunen:
  https://www.ad.nl/video/aanhangers-geert-wilders-voor-rechtbank-schiphol~vp37619

 19. Frits Jansen

  En nu krijgt Wilders waarachtig zijn zin!
  Hij jammert altijd dat asielzoekers met hun processen de belastingbetaler op kosten jagen, maar Wilders is ook behoorlijk kostbaar voor justitie.
  Voor de goede orde: de wrakingsrechters laten zich niet uit over de vraag of de weigering van het Hof op de beschuldiging tegen Pechtold eerst te onderzoeken terecht was, maar alleen dat die weigering onvoldoende duidelijk was gemotiveerd.

 20. Duckday

  En nu krijgt Wilders waarachtig zijn zin!
  Hij jammert altijd dat asielzoekers met hun processen de belastingbetaler op kosten jagen, maar Wilders is ook behoorlijk kostbaar voor justitie
  Ja hij heeft gewoon gelijk En dank zei die zogenaamde asiel zoekers die miljarden kosten door steeds maar een proces te beginnen kost dat de belasting betaler miljarden
  Dat proces van wilders is gewoon een media spektakel dat slaat nergens op Ook het OM weegt met twee maten Iemand te verminken of vermoorden moet verzwegen worden maar om een uitspraak trekt men miljoenen uit om te zorgen dat de PVV verdwijnt en zij verder kunnen gaan om dit land volledig naar de woestijn te helpen dank zei de huidige politiek die alleen bezig is voor zich zelf en om het volk te onder drukken

 21. Frits Jansen

  Net als Moszkowicz moet die schijnheilige Knoops ook maar van het tableau geschrapt worden want een advocaat hoort geen marionet te zijn van zijn cliënt. Vergelijk het met een huisdokter. Die is ook geen loopjongen van zijn patiënt. Al slaan sommige patiënten hun dokter in elkaar als ze niet hun zon krijgen. Ah ik weet het al: Wilders heeft die maffe Knoops verteld dat als hij niet meewerkt een paar moslimvriendjes van hem Knoops’ Joodse vrouw zullen “behandelen”.
  Wilders moslimvriendjes? Ja die haat is een act en verder doet hij alles om ons land te verzieken.

  Wilders beseft al lang dat hij “over de datilum” is, maar het onbewoonde eiland waar hij met pensioen wilde gaan heeft hem geweigerd wegens gevaar voor de openbare orden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.