Zogenaamde ‘neutrale’ Nederlandse overheid wil een imam in dienst nemen voor €5300 per maand

An imam in tajikistan encourages computers and computer classes
Foto: Een imam achter een computer. Bron: USAID / Pixnio.

De overheid staat op het punt een islamitische geestelijke in te huren voor het niet te zuinige bedrag van €5292 per maand. Gewoon, vast, als dienst. Voor een “belangrijke rol in de advisering van directies en personeel.”

Haha, naïeve Nederlander, dacht je nu echt dat ons lang een rigide scheiding van kerk en staat kende? Grapjas. Dat is iets van de vorige eeuw. De overheid die imams gewoon als werknemer in dienst neemt; dát is helemaal de toekomst.

Althans, dat moet het dan worden volgens een vacature die het Ministerie van Justitie en Veiligheid op de website voor overheidsbanen – werkenbijdeoverheid.nl – liet plaatsen. Men zoekt namelijk een heuse imam, die Turks en/of Arabisch spreekt en is “onderlegd in de religieuze en sociale wetenschappen die relevant zijn voor het imamschap en geestelijke arbeid.” Wat het oplevert? Potentieel meer dan €5000 per jaar.

Zeker geen slecht salaris dus:

“Iedereen heeft het wettelijk recht zijn godsdienst of levensovertuiging vrij te belijden en te beleven. Ook als hij justitieel ingesloten is. Als imam bij de Dienst Geestelijke Verzorging van de Dienst Justitiële Inrichtingen biedt u geestelijke steun en perspectief aan justitiabelen door heel Nederland.

Als imam bij de Dienst Geestelijke Verzorging (DGV) begeleidt u justitieel ingeslotenen bij geloofs- en levensvragen, staat u hen bij en biedt u hen een luisterend oor. U voert alle aspecten van het imamschap uit en verzorgt ook de meer specifieke taken die horen bij de diensten van de DGV. Dat betekent onder meer dat u intakegesprekken voert, gespreksgroepen leidt en individuele gesprekken voert, erediensten verzorgt en intervenieert in crisissituaties. Wat uw werk bijzonder maakt, is dat u geen vaste standplaats hebt, maar met verschillende justitiabelen werkt, in alle typen justitiële inrichtingen en verspreid over het hele land.”

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 8 juni melden. Daarna gaat de overheid fijntjes kijken wie betaald mag gaan worden door de belastingbetaler om de islamisering van ons land nog even wat verder te laten vorderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  En dan te bedenken dat het echt nog véél gekker gaat worden..

  1.   

   Inderdaad, waar we eerst van Links ”tolerant” moesten zijn, is het nu domweg ”inhaleren”. Gedwongen opname van deze ideologie!

  2.   

   Er komt geen eind aan, zoals voorspeld, en de gebeurtenissen stapelen zich langzaam rapper en rapper op. Het is niet meer duidelijk in kaart te brengen..,
   Herinner je nog dat ik eens zei dat de Islam zich wereldwijd als een geografische olievlek op de wereldkaart zou verspreiden?
   Zie nu, de Islam is verspreidt, waarbij de resterende landen later wel aan de orde zullen komen.
   Nu draait het bij de Islam er vooral om – naast IS-kinderen te laten overkomen en later hun ouders onder het motto: Gezinshereniging – om nog meer neten te leggen.
   Lees: “Kinderen te maken.”
   Je oogst wat je zaait herinner je je nog?
   De eerste generatie Jihadisten is geboren en dat zal vanaf nu niet meer stoppen.
   Daar is de Islam mee bezig en daardoor is het relatief rustig.
   Maar! Er zijn problemen voor de Islam op komst.
   Om een Islamvrij Europa te krijgen wordt er door enkele politici geopperd dat het omdoen van een hoofddoek bij Islamitische kinderen een vorm van kindermishandeling is.
   Het is een vorm van indoctrinatie.
   Want ze worden met denkbeelden en gebruiken opgezadeld waar zij niet voor hebben gekozen. (en dan druk ik me nog zacht uit)
   Ze maken er dus weldegelijk kleine Jihadistjes van, en waarschijnlijk hebben die kinderen al tot in den treure onthoofdingen gezien om als ouder toch maar zoveel mogelijk invloed uit te oefenen zodat de ‘vrij wil’ van het kind afgebroken wordt.
   Net zoals de Ramadan, welke ook kindermishandeling is.
   We zullen uiteindelijk Marrokaanse en Chileense en Pakistaanse (en weet ik wat nog allemaal) ‘Europeanen’ krijgen, maar niet voordat deze nieuwe generatie moordenaars hun aanslagen hebben kunnen plegen.

 2.   

  Belangrijk is dat de Overheid de imam een koran verstrekt waaruit de haatpassages en andere passages zijn geschrapt die niet overeenstemmen met het regeringsbeleid en onze nationale identiteit.

  1.   

   @Peter belangrijk is dat deze ideologie uit Nederland verdwijnt

   1.   

    @Rechtsaf: En op z’n minst wordt tegengewerkt!

  2.   

   Peter lijkt me iemand die niet lang nadenkt maar zelfs hij zou moeten kunnen begrijpen dat als de overheid censuur op boeken toepast er strijdigheid met de Grondwet ontstaat.

  3.   

   @peter…Belangrijk is dat de Overheid de imam een koran verstrekt waaruit de haatpassages en andere passages zijn geschrapt …..
   ….Dat wordt dan net zo’n dik boek als 100 jaar duitse humor…..alleen de kaft .

 3.   

  Wat een belachelijk artikel. In allerlei instellingen, maar ook in gevangenissen, wordt geestelijke verzorging aangeboden. Dat kunnen christelijke, Joodse, humanistische maar dus ook islamitische geestelijk verzorgers zijn.
  Het salaris daarvoor is eenvoudig de schaal die ervoor staat.

  Het is ronduit schandalig dat DDS dit soort benoemingen kennelijk wil verbieden. Het is in elk geval flagrant in strijd met de wet.

  1.   

   Tim zou zich kapot moeten schamen.

  2.   

   @Ernst Moslim: Ja maar jij speelt vals, jij komt op voor de verspreiding, het onderhoud en de facilitering van de islamitische ideologie in Nederland. Als jij iets schrijft dan nemen mensen dat niet serieus. Je zou je kapot moeten schamen.

   1.   

    Ik ben niet voor verspreiding van de islam (ik heb niets met die godsdienst) maar meen wel dat moslims in dezelfde mate recht hebben op geestelijke verzorging als christenen, humanisten en Joden.

    Dit niet doen zou ook strijdig zijn met de Grondwet.

    1.   

     @Ernst: Ik ben op de hoogte van je retoriek. Je verkondigt dat je geen moslim bent, en je moet er ook niets van hebben…

     Maar ondertussen tracht jij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora de wanstaltige islam uit de wind te houden en tegelijkertijd het christendom te besmeuren en jouw antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Hamas geen terreurorganisatie zou zijn.

     En de Grondwet? Die hebben wij niet nodig, islam is namelijk een totalitaire, agressieve, fascistische veroveringsideologie, die bestrijd je met het strafrecht.

     1.   

      Hamas aanduiden als een terreurorganisatie lijkt me inderdaad wat kort door de bocht. Ik vind het geen frisse club maar moet ook vaststellen dat de democratisch is gekozen door het Palestijnse volk dat gebukt gaat onder de staatsterreur van Israel.

     2.   

      @Ernst: Je moet er niets van hebben [taqiyya] maar ondertussen tracht jij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora de wanstaltige islam uit de wind te houden en tegelijkertijd het christendom te besmeuren en jouw antisemitisme te uiten door de rechtmatige verdediging door Israël o.a. te bestempelen als staatsterreur.

      En kom mij niet aan met democratie, daar ben ik te slim en jij te dom voor.

     3.   

      Als Lugar zo slim is zal het hem ook geen moeite kosten een paar citaten van mij op te lepelen waaruit mijn antisemitisme moet blijken. Iemand voor antisemiet uitkafferen zonder onderbouwing is natuurijk niet zo slim.

     4.   

      @Ernst: Je fietst er aardig omheen maar dat verandert niets aan het feit dat jij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora probeert de wanstaltige islam uit de wind te houden en tegelijkertijd het christendom te besmeuren en jouw antisemitisme te uiten door de rechtmatige verdediging door Israël o.a. te bestempelen als staatsterreur.

      Jouw citaten oplepelen ga ik natuurlijk niet doen.

     5.   

      Jouw citaten oplepelen ga ik natuurlijk niet doen.

      Dat snap ik heel goed, Lugar, dat zal je namelijk ook niet lukken.

     6.   

      @Ernst: Ik kan het even niet laten hoor, zoveel ‘naïeve’ domheid is bijna van wonderschone afkomst, als je niet beter zou weten tenminste.

      Jij hebt namelijk zo enorm veel verschillende aliassen versleten dat het natuurlijk onmogelijk is om jouw citaten terug te halen, daar trapt helemaal niemand in beste code134. Maar jouw retorische riedel klinkt steeds hetzelfde en is nooit nieuw. Daarom val je ook voortdurend door de danube-mand.

      Speciaal voor jou herhaal ik ‘m gewoon even, het kan nooit kwaad om jouw leugengeest even op te frissen, toch Boudewijn?

      Sinds jaren, onder zeer veel verschillende namen en op diverse fora probeer jij de wanstaltige islam uit de wind te houden, tegelijkertijd het christendom te besmeuren en jouw antisemitisme o.a. te uiten door te beweren dat de legitieme Israëlische grensverdediging gelijk staat aan staatsterreur.

     7.   

      Alleen al het woord staatsterreur spreekt boekdelen.

    2.   

     De grondwet geld voor de Nederlander, jakhals niet voor de rest van de meevreters wanneer gaat dat eens jou botte schedel. de Nederlanse grondwet is geen wereldwet dombo iedereen die hier niet spoort moet gewoon opfikkeren . punt

    3.   

     Beste heer Q, dhr Lugar heeft gelijk. U zou zich kapot moeten schamen, het enige recht dat u de Joodse bevolking van Nederland tot nu toe heeft toegedicht is een flinke dosis proportioneel geweld. U bent een antisemiet die zich met enige regelmaat welhaast lyrisch uitlaat over de Islam en haar aanhang

     1.   

      Kan de heer Bloem een uitspraak van mij citeren waarin ik me welhaast lyrisch uitlaat over de islam en haar aanhang?

  3.   

   In allerlei instellingen, maar ook in gevangenissen, wordt geestelijke verzorging aangeboden. Dat kunnen christelijke, Joodse, humanistische maar dus ook islamitische geestelijk verzorgers zijn.
   Het salaris daarvoor is eenvoudig de schaal die ervoor staat. (…) Het is in elk geval flagrant in strijd met de wet.

   Hier sluit ik me bij aan.

   1.   

    Een geestelijke verzorger is wat anders dan een voorganger.
    Voorgangers zijn: Pastoor, Dominee, Imam etc.

 4.   

  De islam kent geen scheiding van kerk en staat.

  Moslims willen ook hier hun religie opdringen en met succes doen ze het.

  Je ziet het aan de discussie van hoofddoekjes bij de politie en het creëren van gebedsruimtes en dat soort dingen. En nu zelfs met het aanstellen van een imam

  Ook dit brengt de islam mee naar Europa.

  De islam word ons nu zelfs door de overheid aan ons opgedrongen.

  1.   

   Het christendom kent oorspronkelijk ook geen scheiding tussen kerk en staat. Meer dan duizend jaar geleden was ook het wereldlijke gezag vaak in handen van de geestelijkheid, tot en met de Middeleeuwen.
   Scheiding van kerk een staat is pas in de mode gekomen in de tijd dat ook het grondrechtendenken zich ontwikkelde, in de 18de eeuw, als product van de Verlichting. Getuige de vele christelijke partijen is dit proces nog niet ten einde.

   Ik wil dat de hele Roomse kerk eindelijk tot criminele organisatie wordt verklaard. Dan kunnen we eindelijk het Vaticaan afschaffen en verkopen aan een projectontwikkelaar. Het CDA zal wel iets langer meegaan onder de zwaar gereformeerde burgemeesterszoon Buma, maar uiteindelijk zullen ook deze Christenhonden asiel moeten aanvragen bij de Partij voor de Beesten.

 5.   

  Ik ben tegen (verdere) islamisering van Nederland. Maar dit artikel van Tim is tamelijk absurd. In penitentiaire inrichtingen lopen pastors, dominees en andere geestelijk van alle pluimage rond. Dus waarom niet voor moslims, die per slot ook nog het grootste deel van de bevolking in de bajes vormt. Niets meer of minder dan de aanstelling van een ambtenaar.

 6.   

  De scheiding Kerk/Staat hebben de fascisten ook al verkracht.
  So what’s new.

  We leven in een Orwelliaanse Staat compleet met Thought Crime Police die alles waarvoor vorige generaties gevochten hebben bij het oud vuil heeft gezet.

  Al die Engelse, Canadese, Australische, Indische, Nieuw-Zeelandse, Amerikaanse en handjevol verzetshelden levens zijn voor niets gesneuveld.

  Frappant genoeg is er een gruwelijke paradox

  Het land dat veruit het meeste geleden heeft in de oorlog en daarna was Polen.
  En laat het net Polen (met Hongarije, Tsjechië, Slowakije en de voormalige nazi staat Oostenrijk) zijn die als enige landen binnen Europa nog een toekomst hebben.
  De rest is ten dode opgeschreven.
  Een dystopie-gift van de huidige generatie aan hun kinderen, kleinkinderen en kleinkleinkinderen.

  Maar zie ze met zijn allen toch eens deugen.

  (Steeds minder) Langzaam maar (steeds meer) zeker worden alle wortels van de Verlichting doorgekapt.

 7.   

  Wat krankzinnig! Waarom moet er nu een Imam genoemd worden om officieel in
  dienst te werken bij onze regering…als Imam? Als onze regering hulp nodig om beter de Islam te bekrijpen dan hebben zij niemand in dienst te nemen met een fantastische salaris van 5292 per maand. Er zijn ook Nederlands Imams die de vrijdag dienst leiden
  in onze taal. En desgewenst zou er een opname van deze preken naar het ministerie van binnenlandse zakken kunnen gaan. Ik denk dat als de regering willen imams officieel in dienst willen nemen…met bovendien zo’n prachtige salaris, dan moet dit gelden voor de volgende leiders van grote gemeenschappen in ons land:
  een Joodse Rabbi van de Orthodoxe Joden
  een Joodse Rabbi van de Moderne Joodse Gemeenten
  een Bisschop van de Katholieke Kerk
  een Dominee van de Nederlandse Protestant Kerk gemeenschap
  een leider van de Hindoe gemeenschap
  een leider van de Boeddisten
  En tenslotte om het helemaal vreedzaam te maken tussen de moslims onderling moet er ook een Ayatollah zijn om de She-ieten in ons land te vertegenwoordigen. Want hun
  geloof is anders dan dat van Soeni moslims.
  Van waar moet al die maandelijkse salarissen voor ” regering religie vertegenwoordigers” komen? Ik heb van eerder van belachelijke
  regerings plannen gehoord…maar dit moet het krankzinnigste zijn!

 8.   

  Iemand nog steeds twijfels over de doelbewuste en proactieve islamisering van NL en heel West-EU? Google eens op ‘Resolutie 1743’…

  1.   

   Hier is de tekst van de resolutie.

   http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17880&lang=en

   Waar zit het probleem?

   1.   

    Deze resolutie circuleert in islamofobe kringen in een eigen versie.

    Artikel 1 van deze resolutie luidt:

    1. The Parliamentary Assembly notes that Islamic radicalism and manipulation of religious beliefs for political reasons oppose human rights and democratic values. At the same time, in many Council of Europe member states, Muslims feel socially excluded, stigmatised and discriminated against; they become victims of stereotypes, social marginalisation and political extremism. The Assembly is deeply concerned about Islamic extremism as well as about extremism against Muslim communities in Europe. Both phenomena reinforce each other.

    De islamofobe leugenaar E.J.Bron vertaalde deze tekst als volgt.

    Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.

    En zo gaat de leugenmachine door de hele resolutie. Deze faketekst circuleert op het internet en islamofoben proberen daarmee te bewijzen dat de EU en bewuste politiek voert om Europa te islamiseren.

    Ik twijfel er niet aan dat Lars daar ook vast in gelooft.

    1.   

     Er zijn twee mogelijkheden: of Bron levert bar slecht vertaalwerk af, of hij liegt er op los.

     Ik vermoed het laatste

 9.   

  Eindelijks eens een artikeltje van enige waarde van het bordje van ons timmeke….Ga zo door tim..

 10.   

  Het was toch ooit de bedoeling dat “justitieel ingeslotenen” (leuk voor scrabble..maar het staat gewoon voor gevangenen hahahaha) er “beter uitkomen, dan ze er ingaan”?
  Nu krijgt men dus gratis updates en de laatste info van deze fascistische en haat ideologie en het is ook handig om een en ander naar binnen te smokkelen om ‘t kelen niet af te leren.
  Justitie is schandelijk en gewoon bezig om geleidelijk sharia in te voeren en dus gaan we naar meten met twee maten. Verkrachten van minderjarige niet moslims mag, want dat deed Mohammed ook, af en toe een homo van het dak flikkeren moet ook kunnen, maar een politicus die zegt “minder minder” dat wordt toch echt te gortig.
  Natuurlijk moeten er ook arabish/turks sprekende bewakers komen “om de diversiteit van ons land te weerspiegelen”.
  Let op 2018 zal de eerste zwarte piet zien die wordt gearresteerd en het gevang in gaat.

  1.   

   Is er in Nederland wel eens een homo van het dak geflikkerd?

   1.   

    moet dat perse in Nederland dan ??? man wat kun jij dom lullen flikker eens een keer op

  2.   

   Geen zorg, gevangenissen maken vaker moslims tot moordenaars dan omgekeerd.

 11.   

  Onze islam strontvlieg quispel is weer zeer ingenomen met deze “noodzakelijke geestelijke begeleiding van moslim tuig”.
  Het wordt tijd dat zijn vleugeltjes worden uitgetrokken.

 12.   

  Nederland wordt steeds zieker

 13.   

  40.6 jaar overheidsdienst leverde aan het eind der loopbaan nog niet de helft op en een afscheid met 1 kop gore cantine koffie en een sigaret, dank U.

  1.   

   Wie of wat onze regering in wil huren voor advies, geestelijk en of humane zorg zal mij een worst zijn. Dat maandloon zit mij het meeste dwars. Ik ga als christen geen collecte houden voor een Islam prediker.

   1.   

    De dominee in de gevangenis verdient hetzelfde salaris, van Urk. Wil je die ook korten?

    1.   

     Waarom niet? Eerlijk gezegd is het eigenlijk ook gewoon te veel wat zij verdienen. https://cip.nl/31826-een-predikant-verdient-te-veel

 14.   

  Je kunt van die benoeming denken wat je wilt, maar de scheiding tussen kerk en staat wordt hier echt geen geweld mee aangedaan. Dat is pas het geval als geestelijken bepaalde eisen gaan stellen aan het wereldlijke bestuur.
  Wat trouwens al lang gebeurt, door de gristelijke partijen, van CDA tot SGP

  1.   

   Domme reactie@ Deze partijen staan niet in dienst van de Kerk. En Buma of van der Staaij zijn geen geestelijken. Zij stellen alleen eisen uit christelijk principiele overwegingen zoals de SP hun eigen ideologische overwegingen indient. Dat zie je in de Arabische wereld wel gebeuren. Iran wordt zelfs regeert door een geestelijke leider.

 15.   

  Ben het eigenlijk wel met Ernst eens eigenlijk. In allerlei instellingen word geestelijke verzorging aangeboden. Waarom zouden moslims hier geen recht op hebben. Ik denk en hoop dat er toch genoeg moslims zijn die wel willen assimileren in Nederland. Beetje jammer als je de goedwillende over een kam scheert met islamisten en jihadisten.

  1.   

   @333…
   … Ik denk en hoop dat er toch genoeg moslims zijn die wel willen assimileren in Nederland. Beetje jammer als je de goedwillende over een kam scheert met islamisten en jihadisten….
   ….
   We hebben het hier met islamitische misdadigers van doen…die zitten niet in de bak omdat ze zo graag willen “assimileren”.
   (assimileren in criminele organisaties ja).

 16.   

  Trol ernst begrijpt nog steeds niet dat de islam geen godsdienst is maar een ordinaire sekte, verbieden dus en alles opgelost!

  1.   

   @Hank: Ernst is een heel zielige en beklagenswaardige Nedermoslim, die door zijn Marokkaanse vriendjes niet als zodanig aanvaard wordt uit racistische overwegingen. Maw, hij doet zijn uiterste best om de moslim uit te hangen-hij kan schrijven zonder taalfouten-maar zijn getinte moslimvriendjes vinden hem een verrader. Terecht overigens.

   Ernst Quispel is geen moslim en moet er ook niets van hebben…
   Maar ondertussen tracht hij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora die wanstaltige islam uit de wind te houden en gelijkertijd het christendom besmeurend en zijn antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Israëls terechte verdediging gelijk is aan staatsterreur.

   1.   

    Ja dat vat het wel aardig samen, zuigen, zijn behoefte doen en dan genieten van de reacties hoort hier nog bij

 17.   

  We zullen nu niets meer (voor vandaag) van E Q horen.
  Is bezig de volgescheten konten van Moslims af te likken!
  Morgen is hij er weer, met zijn mond vol strond ( met knoflookgeur)!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!