Amsterdam: Georganiseerde misdaad vs. Ongeorganiseerde overheid

iamsterdam letters rijksmuseum mattrubens CC
Foto:

Flinke bende daar in Amsterdam! De hoofdstedelijke ombudsman laat weten dat misdaad veel te makkelijk loont in die hoek van het land. Zo meldt de Telegraaf.

Dat Amsterdam zo’n geïnfecteerd hel-hol is was al langer duidelijk. Meestal wordt de schuld dan gelegd bij het toerisme, de linkse gemeenteraad of de asielzoekers. Dit keer ligt de nadruk op criminaliteit! De ombudsman, Arre Zuurmond, vertelt over hoe er veel te makkelijk geld kan worden verdiend en er veel te weinig politie is om het tegen te gaan. Het zou gaan om honderden miljoenen per jaar die, zo zegt Arremans, ‘een ontwrichtende werking hebben op de maatschappij’.

Het Parool beschikt over politierapporten waaruit blijkt dat er veel crimineel geld terecht komt in de vastgoedsector. De ombudsman zelf geeft ook tal van voorbeelden over fraude en criminele praktijken en laat weten dat het Openbaar Ministerie zegt dat zo’n 90% van de overnames tussen bedrijven gebeurt met onderhandse leningen. Dit zijn leningen waar geen bank aan te pas komt. Er hoeft natuurlijk niet te worden uitgelegd waarom dit juist een aanzuigende werking heeft voor potentiële criminelen want je kunt gewoon je kantoorpand bij elkaar jatten!

Gezien de aard en de omvang van het probleem lijkt het er sterk op dat alleen ‘meer blauw op straat’ niet voldoende zal gaan zijn om Amsterdam weer op het rechte pad te krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

4 reacties

 1.   

  Het is Amsterdam maar het zal ons de bips oxyderen oftewel de reet roesten

 2.   

  Kortom, bedankt Polak, Van Thijn, Cohen, Van der Laan!

 3.   

  Door de linkse college zal de misdaad nog verder opbloeien. Zij laten krakers ook maar zitten en doen niets tegen. De echte misdaad zal blij zijn met deze linkse meuk.

 4.   

  Dit gaat nog wel een poosje zo door ook,wie het resultaat wil zien , kijk maar naar wat er b.v. In Mexico gebeurd het komt eraan en wordt alleen maar erger

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!