Amsterdamse tuigkrakers slaan weer toe: voormalige Indonesische consulaat illegaal binnengebroken en geconfisqueerd

De politie meldde ‘verdwaasd’ te zijn nadat een groep van Amsterdamse krakers zich op wederrechtelijke wijze toegang verschafte tot een pand dat diende als het consulaat van Indonesië. De Indonesische gemeenschap is woest, maar de politie zegt momenteel niets te kunnen doen.

Het nieuwe extreemlinkse Amsterdamse stadsbestuur inspireert en motiveert vooral degenen die juist geen steuntje in de rug nodig hebben. Zoals de krakers, die na het ronduit slappe optreden van Van Aartsen en Groot Wassink zich gesterkt zien in hun voornemen om zoveel mogelijk panden van eigenaren te stelen en in beslag te nemen. Ik heb het dan nog niet eens over de asielkrakers van We Are Here – dat afgelopen week een bewoond pand probeerde binnen te dringen – maar ook de ‘gewone’ krakers die steeds brutaler worden.

Zoals bij het voormalige Indonesische consulaat in Amsterdam-Zuid. Doorgewinterde krakers drongen het gebouw binnen en besloten dat het van hen was. Ze onteerden de Indonesische vlag die nog altijd van de gevel hing door er een groot anarchistisch teken op te kalken en besloten hun nieuwe onroerend goed-aanwinst te vieren door vooral veel bier en chips naar binnen te rijden. De Amsterdamse politie wist zich schaamtelijk genoeg geen enkele raad met de situatie:

“Een groep krakers heeft vanavond een pand aan de Brachthuijzerstraat in Zuid bezet. De politie wist even niet wat te doen, want het pand was een Indonesisch overheidsgebouw.

In het gebouw zat het consulaat van Indonesië, maar de laatste tijd waren er geen activiteiten. Wel zou er dagelijks bewaking aanwezig zijn. De politie was druk doende om te kijken of het pand nog ‘consulair’ is. “

Zoiets kan alleen in Nederland: een pand stelen onder het toeziend oog van de politie, die zich in paniek alleen afvraagt of het misschien geen diplomatiek pand is en verder niets uithaalt. Zelfs machteloos toekijkt hoe de hondsbrutale inbrekers hun ‘geslaagde’ actie vieren door meteen een groot feest te geven. De Indonesische gemeenschap snapt er domweg geen drol van:

En geef die mensen – die zien hoe een stel criminelen hun vlag verminkt en hun voormalige diplomatieke post sloopt – maar eens ongelijk.

Al met al is daarmee ook deze actie des te meer reden om de Nederlandse anti-kraakwet eens flink aan te scherpen. De politie moet in gevallen zoals deze de tuigkrakers direct het pand kunnen uitbonjouren. Dat de dienders echter gedwongen zijn om lijdzaam toe te zijn hoe een stel gewetenloze criminelen hun achterste afveegt aan onze rechtstaat, is gewoonweg te pijnlijk om aan te zien. Maar in de Stopera lacht het stadsbestuur in hun vuistje, neem ik aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Equilibrium

  Maar pas op, rij niet 5km te hard.
  Dan is onze politie genadeloos en weet precies wat te doen.

 2. oeioeivogel

  Het word hoog tijd dat Amsterdam door onze “overheid” onder curatele word gesteld.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer gaat de gewone agent eens staken?
  Of iig. niet meer optreden wanneer huizen van Groen Linksers, SP’rs, VVD’rs, D’66’rs, Bij1’rs, PvdA’rs, Denk’rs etc worden gekraakt ?

  Stelletje clowns !

  De overheid kan niet langer de vrijheid garanderen van haar eigen burgers en dus heeft de burger het recht om zichzelf, zijn familie en zijn bezit te beschermen.
  Richt buurt militia’s op.
  Ik hoop en geloof dat in de ‘gehate’ provincie de burgers meer gemeensschapszin en ruggengraat tonen.
  Laat je buurt niet kapotmaken door de overheid, de politie en hun fascistoide anti-fascistische stoottroepen.

 4. JubbeFeenstra

  Van Aartsen en Groot Wassink wonen ook ergens.
  Weet iemand waar en kan dit dan worden gepubliceerd?
  Het kan niet zo zijn dat zij de dans ontspringen.
  beter misschien om alle woonadressen en bedrijven van mensen die in het Amserdamse college zitten bekend te maken. Zij treden niet op. Dus moeten ze zelf ook maar aan de beurt komen.

  1. Pedrito

   Strak plan Jubbe! Het linkse bestuurstuig moet hun treiterende bakfietspolitiek aan den lijve gaan ondervinden.

  2. meijer61200

   Helemaal met je eens Jubbe! Het wordt tijd dat de Hells Angels, Bandidos en Satudarah even orde op zaken komen stellen in Amsterdam. Mariniers hebben we bijna niet meer wegens bezuinigingen, dus dan maar zo. Van Von Aarsen en de groene Khmer aan de Amstel moeten we het niet hebben zoals bekend.

  3. meijer61200

   Jubbe; Helemaal eens met je! Maar het kraken en andere linkse ongein zal nog veel erger worden nu dit linkse tuig hier in Amsterdam de dienst uitmaakt. Ex terroristen en bommenleggers als Duyvendak; zakkenvullers als Paultje Rösenmuller, maken hier de komende jaren de dienst uit.

 5. Florissa

  Even door het pand lopen met de wapenstok ,komt niemand op dit idee bij de “hooggeplaatste “??
  Het is een farce ,nuchtere helder denkende mensen krijgen geen functie in de top ,liever plaatst men daar vanuit de regering een paar complete imbecielen die klakkeloos de bevelen opvolgen van onze evenzo super domme “lijers” van dit land .
  Oostenrijk is duidelijk ,sluit moskeeën ,en heeft echt geen last van krakers ,kwestie van helder beleid ,en luisteren naar de kiezers .

 6. Zcooby

  Misschien een nieuwe naam voor die stad Anarchie-dam.

 7. 75

  De krakers die gisteravond het voormalig Indonesisch consulaat aan de Brachthuijzerstraat in Zuid waren binnengedrongen, hebben het pand vannacht verlaten. Dit zou zijn gebeurd onder begeleiding van de politie.

  De kraak zorgde gisteren voor veel consternatie, vooral toen de krakers een Indonesische vlag ophingen met daarop het krakerslogo. De Indonesiërs vonden dat de krakers zo hun vlag te schande maakte. Volgens hun was het pand ook niet leeg. De krakers zeiden dat ze zich er niet van bewust waren dat ze in een voormalig consulaat zaten. Ze claimden dat de woningnood hun tot hun actie aanzette.

  Gisteravond vond er zelfs een bevoorrading plaats in het pand. Maar vannacht zijn zij rond 01.00 dan toch vertrokken.

  Bron AT5

  1. Ernst Quispel

   Het probleem is dus keurig opgelost.

   1. Holland

    Maar de voortwoekerende oorzaak niet.

   2. 75

    kijk eerst eens wat voor rotzooi ze hebben achter gelaten!!!!!!!

    1. Frits Jansen

     In elk geval graag meer Ernst.

   3. lugar

    Meer of minder islam Ernst?

 8. henk vintage

  Kom op Satudarah jullie zijn nog niet verboden, sjaal om helm dicht den optreden.

  1. Pescador

   Ja dat is de oplossing , komen ze meteen ook eens positief in het nieuws bij de bevolking.

 9. Ni28

  Kraker kraken omdat het zo makkelijk kan.

  1. Ni28

   En keurig “opgelost” wordt zodat het verschijnsel blijft bestaan.

 10. NoDoubt

  In Amerika 3 keer misdrijf levenslang. Terug op het vliegtuig, worden ze misschien wel opgepakt.

  1. Frits Jansen

   U bedoelt “three strikes and you’re out”.
   Een stokoud idee waar ze al lang op terugkomen.

 11. Pescador

  Een jonge meid die dronken is kijhard met de vollevuist een paar keer in het gezicht slaan en later nog eens lekker met de wapen stok erop los dat durven ze wel van zo´n meissie kunnen ze wel winnen , en een hond dood laten slaan met een hakbijl lukt ook nog wel. maar daar houd het dan ook echt op met die nederlandse super helden

 12. cornholio

  Kon mijn lachen niet meer bedwingen toen ik meneer agent op de foto zag.
  Een echt Amsterdammertje XXX.
  Ben wel benieuwd naar wat voor geluid hij maakt.

 13. hitje89

  Ongehoord. Maar ja Komt Allen naar Amsterdam, gratis wonen, gratis eten, dagopvangactiviteiten : je kan vrijwilligerswerk doen voor We are here.

 14. EllyD18

  Je lacht je toch dood om Amsterdam.

 15. lugar

  Wederrechtelijk betekent in strijd met het recht. Doe dan je werk en herstel het recht, flikker die gasten op straat, het is nog gratis mooi weer ook.

  1. Frits Jansen

   Als u gaat filosoferen moet u het wel goed doen.
   Recht is meer dan de wet alleen!

 16. Frits Jansen

  “Tuigkrakers”? De taalbeheersing van rechts Nederland laat te wensen over, want ze bedoelen natuurlijk “krakerstuig”

  1. Rechtsaf

   @Fritsje even duidelijke taal dan, speciaal voor Fritsje, ze moeten jou gelijk met deze randdebielen op het vliegtuig zetten en naar een door jou zo geliefd islamitisch land sturen..

 17. Gerlos

  Wanneer wordt er nu eindelijk eens opgetreden tegen dit onkruid wat schijt heeft aan ONS NEDERLANDERS. Moeten wij als nette burger eens proberen, nou dan zijn rapen gaar en zitten de handboeien in een mum van tijd om onze polsen. SCHANDE EN NOG EENS SCHANDE ZOALS AMSTERDAM MET DEZE RATTEN OMGAAN.

 18. Luwadder R1

  “Dat kan toch allemaal maar, dat kan toch allemaal maar, dat kan toch allemaal allemaal allemaal en allemaal maar in Nederland” een lied uit het satirisch NCRV programma Farce Majeur in de 60 en 70’er jaren. ON-VOOR-STEL-BAAR!!!!!! rules are rules uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd en dan dient men te vertrekken volgens de regels. Maar natuurlijk niet in (extreem) links Nederland. Want de O zo geroemde linkse idealen zijn heilig en als je als uitgeprocedeerde asielzoeker een pand kraakt doet links Nederland de ogen dicht. Het is werkelijk van het zotte en Jozias van Aartsen een VVD’er notabene. Daarvan zou je wel actie van verwachten, NEE dus!!! van Aartsen is nu ineens ook voorvechter geworden van de linkse idealen. Ook als er een jongetje of meisje het land uit moet omdat hij/zij is uitgeprocedeerd komt de school in actie en komen ze in linkse talkshows als Pauw of het linkse geweten van Nederland DWDD dus en kunnen ze hun dramatische en droevige verhalen met of zonder tranen vertellen. Televisie met een hoog walg en kots gehalte dus, vaak wordt hij of zij bijgestaan met een linkse politicus die de ‘verhalen’ nog even wat aan dikt. werkelijk waar programma’s waarbij de braakemmer in je nabijheid moet staan, tenzij je nog niet gegeten hebt. En al die verhalen van ja hij of zij is hier al zolang die kunnen niet meer integreren in het land van herkomst. Als iemand een verblijfsvergunning krijgt van 8 jaar dan dient hij zij over 8 jaar gewoon te vertrekken mits het land van herkomst veilig is uiteraard. Is dat NIET !!! het geval dan wordt er pas een uitzondering gemaakt en niet anders. En met deze uitgeprocedeerde asielzoekers die woningen kraken, ik hoop op een herhaling van de krakersrellen in 1980 (geen woning,geen kroning)waarbij de ME met harde hand ingreep en aardig wat bloed vloeide. Erop inslaan en dan kunnen ze met een gipsvlucht terug naar het land van herkomst. WEGWEZEN!!!!!

 19. P.Sisterons

  Och, de idioten met het marxcomplex kunnen zo hun superioriteit laten zien hè.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.