Belgische migratiestaatssecretaris luidt de noodklok: ‘Los de migratiecrisis op, anders binnen 5 jaar geen EU meer!’

De Europese Unie staat op het punt te verdwijnen als men onwillig blijft met de aanpak van de Europese migratiecrisis, zo beweert de verantwoordelijke Belgische staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Als men dit probleem niet snel gaat oplossen, is binnen een half decennium de EU er anders aan overleden, zo waarschuwt de Vlaamse bewindsman.

Binnen afzienbare tijd staat de Europese Unie te verdwijnen. Althans, dat beweert Theo Francken. Francken is staatssecretaris voor migratie in de Belgische regering, en hij ziet dat het momenteel totaal niet goed gaat met de Brusselse landenbond. Sterker nog, het thema migratie speelt landen uit elkaar en kan tot het opblazen van EU leiden als men de verschillen niet snel gaat overbruggen. Daar wijst Francken op, met een verwijzing naar de recente verkiezingen in Italië en Slovenie:

“Francken ziet ook een Europese tendens die hem gelijk geeft: “Alle verkiezingen in Europa tonen een ruk naar rechts! Kijk naar Slovenië afgelopen weekend. Sommige van die voorstellen zijn zeer extreem, maar als Europa het migratieprobleem niet snel ten gronde oplost, zal er binnen vijf jaar geen Europese Unie of Schengenzone meer zijn. Zo simpel is het. België is klaar voor een compromis. Wij waren één van de eersten om Griekenland en Italië te helpen, wij zijn gastvrij. Maar we willen geen illegale immigratie meer, de Belgische bevolking wil het niet meer. Daarom zeggen wij net als de Italianen, de Duitsers en de Oostenrijkers: ‘basta cosi’!””

Het moet dus eens een keer klaar zijn met dat gedonder rond illegale immigratie. Linkse partijen lijken maar niet te beseffen dat de inwoners van Europa helemaal niet zitten te wachten op boot na boot aan Afrikaanse ‘vluchtelingen’ die maar arriveren op ons continent, zonder enig toekomstperspectief of kans op een baan. Toch verplicht Europa zichzelf om iedereen binnen te laten, en dat wordt – terecht! – niet begrepen door burgers.

Toch zijn de linkse machtshebbers van het continent – met Merkel voorop – gewoon stug doorgegaan met dit beleid. En zelfs nu het de fundamenten van de EU bedreigt, zoals Francken correct ziet, weet men nog altijd van geen wijken van dit beleid. Men blijkt dus bereid alles op het spel te zetten om boten vol vluchtelingen een verblijf in de Schengenzone te gunnen. Dat moeten ze natuurlijk zelf weten, maar dan moeten ze straks ook niet gek opkijken als ze op een dag – niet lang van nu – ineens wakker worden in een Europa met louter natiestaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Ni28

  Wat is het verschil tussen Afrika, het Midden Oosten en Europa over vijf jaar? Geen!

  1. Ernst Quispel

   Als er enorme verschillen blijven bestaan in welvaart en veiligheid zal de immigratiedruk aanhouden. Dat kan een kind begrijpen.

   Wat ook helpt is stoppen met bombarderen en bezetten van landen in het Midden Oosten en Afrika door Westerse landen. Als we onze smerige politiek voortzetten zullen er vluchtelingen blijven komen.

   1. Ben Zine

    Was het niet jouw grote held Barack Obama die in 2011 op het briljante idee kwam om Libië plat te bombarderen ?

  2. Ni28

   Europa gaat op Afrika en het Midden Oosten lijken. Dan is iedereen tevreden, geen verschil, iedereen arm. Sommigen idioten vinden dit een goede logica.

   1. Mart

    En iedereen even dom……nou dat lukt NU al aardig.

 2. Holland

  Francken is een wijs man en heeft zijn ogen wijd open. Links is bezig aan de laatste opleving en stuiptrekking voor z’n onherroepelijke dood. De toekomst is aan rechts realisme wat o.a. betekent potdichte grenzen, alle illegalen eruit en immigrantenstromen dempen op de plaats waar ze ontstaan.

  1. Ni28

   Naar wijze mannen wordt in Brussel in de regel niet geluisterd. Wijze mannen worden de grond in geboord of als fascisten en racisten uitgescholden. Brussel gelooft in een utopie die in een armageddon over zal gaan.

 3. Ni28

  Als de EU bekritiseerd wordt gaat deze op nog harder met de foute koers door. Domme stijfkoppen die hun eigen burgers niet waard zijn bepalen het neergang van Europa. Er is hier geen oorlog(nog)maar de gevolgen zullen net zo desastreus worden. Immigratie offensief uit de derde wereldlanden maakt Europa helemaal kapot.

 4. Guus Geluk

  Of de EU klapt waag ik te betwijfelen. Juist de landen die het meeste kritisch zijn op het asielbeleid van de EU houden krampachtig vast aan de subsidies, opgehoest door de nettobetalers in het Westen. De ondergang van de EU zal bij hen in elk geval niet beginnen.

  Het standpunt van Nederland is overigens ook altijd duidelijk geweest.

  1. Stanly2000

   Guus een domme vraag misschien maar wat is precies het standpunt van Nederland?

    1. Stanly2000

     Guus,
     Alweer een plan? Wanneer wordt het plan een standpunt en wanneer het standpunt uitgevoerd? Lekker duidelijk allemaal!

     1. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Ik meen dat Harbers deze lijn gewoon doorzet.

    2. nogmaals

     @stanley
     Geen domme vraag, maar je kreeg wel een dom antwoord van Guus. Als je zijn link opent, en de reacties leest van de elsevier-lezers dan snap je het wel.
     En zijn antwoord op jouw vervolgvraag is zo mogelijk nog dommer.

     1. Guus Geluk

      Nogmaals,

      Gezien het schrijnende gebrek aan inhoudelijk commentaar zou u er goed aan doen u ervan te onthouden mijn “antwoord” (het was een bronvermelding) te betitelen als “dom”.

     2. Holland

      Guus geeft een antwoord dat leest als een verkapt dreigement. Hij verwijt Nogmaals bovendien geen inhoudelijk commentaar te geven. Dat is onjuist: Nogmaals toont aan dat Guus een dom antwoord gaf aan Stanly. Volledig inhoudelijk en feitelijk dus, want Guus is dom.

      Guus ga je mond spoelen en sla een andere toon aan. De huidige wordt een beetje vervelend voor een gereformeerde 35-jarige werkloze met een bijbaantje als overheidstrol.

     3. Guus Geluk

      Holland: “Guus geeft een antwoord dat leest als een verkapt dreigement.”

      U heeft een rijke fantasie: een verkapt dreigement én de overheidstrol.

      Mogelijk kunt u uw fantasie thuislaten en met een inhoudelijk commentaar komen op het migratieplan van Nederland.

 5. palko

  Theo Francken heeft volkomen gelijk. Onbegrijpelijk en absurd dat er met name vanuit het Waalse gewest veel weerstand is tegen zijn standpunten over het beheersen van de migratiestromen die vanuit Azie en Afrika over Europa worden uitgestrooid. En wat doet de EU? Dit zag je al 15 jaar geleden aankomen, toch? En wat hebben de EU-bewindslieden daadwerkelijk al die jaren gedaan om dit te voorkomen? Niets, helemaal niets: Ze dronken een glas (Jean Kloot Juncker voorop), deden een plas en lieten de zaak zoals die was. En de oplossing is zo simpel als ik weet niet wat. Geen enkele migrant meer in de asielprocedure opnemen. Tenzij er een EU-land zou zijn dat met smart zit te wachten op nog meer kansloze nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. Gelukkig zijn er tekenen dat de nieuwe Italiaanse regering begint aan het echt oplossen van de toevloed van miljoenen Mickey Mouse vluchtelingen. En wat Nederland betreft? Laat ons land eens beginnen met het afschaffen van de aanzuigende zgn bed-bad-brood-regeling. En verder het veel te grote aantal inwoners terugbrengen naar maximaal 15 a 16 miljoen. Waarbij gebruik wordt gemaakt van het zgn. LIFO-principe: Last In, First Out. Dat is de enige manier om ons al veel te druk bevolkte land weer enigszins leefbaar te maken.

 6. Ritter

  Ik heb het vaak gezegd en zal het blijven herhalen……………de (vaak illegale) massa migratie ( onder het mom van “vluchteling) is een van de grootste problemen waarmee Noord/West Europa kampt.

  Ten eerste natuurlijk de enorme financiële belasting. Want de meeste illegalen (of z.g. “vluchtelingen”) zullen niet werken zoals de cijfers laten zien en vormen een zwarte belasting op de verzorgingsstaat.

  Ten tweede het culturele/sociale/religieuze probleem.

  De meeste migranten zijn moslims waarvan de meeste niet zullen integreren en vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag/levenswijze.

  De islam is niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze en dat levert steeds meer “botsingen” op.

  Door de (illegale) massa migratie en de demografische veranderingen die dat met zich mee brengt zal Noord/West Europa steeds meer islamiseren.

  Complete wijken in grote steden waar de autochtone bevolking is “vervangen’ door migranten uit voornamelijk islamitische landen en waar de islamitische levenswijze de boventoon voert.

  Nu zien we dat de politieke islam actiever worden en islamitische partijen opricht die ieder jaar zullen groeien en meer invloed zullen gaan uitoefenen in de machtscentra.

  Helaas blijft de politieke elite en hun vriendjes in de media horende doof en ziende blind.

  1. lugar

   “Complete wijken in grote steden waar de autochtone bevolking is “vervangen’ door migranten uit voornamelijk islamitische landen en waar de islamitische levenswijze de boventoon voert.”

   Goed voorbeeld is de Schilderswijk naast het Laak Kwartier. Er wonen ongeveer 20.000 mensen in die wijk en dat zijn veelal moslims. Momenteel wonen er ook steeds meer Oost Europeanen. Gaat lekker zo…

   1. Ni28

    En het blijft niet bij die wijken, daar komen steeds meer wijken bij. En de autochtone bevolking gaat steeds meer de steden verlaten. De steden worden op den duur een no-go area tenzij het wonen erg duur wordt. Maar dat is voor niemand meer leuk. Je wordt veroordeeld om in een kleine gat te wonen en het is geen straf zolang je mobiel blijft.

 7. Vraagtekentje

  Er zijn er genoeg die dit al jaren roepen, maar helaas nog een minderheid, want de “leiders van de EU” leiden ons de afgrond in met het weg met ons beleid. Ben blij dat ik geen kinderen heb.

 8. EU kok

  Zoals ik hier al eerder gelezen heb, is staatssecretaris Theo Francken een wijs man.
  Hij stelt namelijk dat dit grote probleem alleen door de EU opgelost kan worden.
  Niet elk land voor zich maar met zijn allen.
  Vreemd dat ik niets van zijn gedachte in de reacties terugzie.

  1. lugar

   “Zoals ik hier al eerder gelezen heb, is staatssecretaris Theo Francken een wijs man.”

   🙂

   1. Ni28

    lachen

  2. nogmaals

   Eukok heeft het weer eens niet begrepen:
   De EU is niet van plan om dit grote probleem op te lossen! Ze hebben het namelijk (heel bewust!) zelf veroorzaakt.

  3. Guus Geluk

   Buiten Europees verband kan de migratie inderdaad niet worden aangepakt. Dat ziet Francken goed.

   1. nogmaals

    Domme Guus heeft het over ” in Europees verband”, maar hij bedoelt “door de Brusselse dictators”.
    Na al die jaren nog steeds niet begrepen dat de EU niet hetzelfde is als Europa?

    1. Guus Geluk

     Nogmaals,

     Bent u het met me eens dat een asielbeleid slechts in, inderdaad, EU-verband kan worden aangepakt?

     1. nogmaals

      @guus
      Waarom denkt u dat ik het met u eens zou zijn. We hebben het hier over een probleem dat vooral door de EU is veroorzaakt. Dus als je de oplossing vanuit Brussel verwacht, ben je wel heel erg dom.

     2. Guus Geluk

      Nogmaals,

      Hoe ziet u de oplossing voor u, anders dan een gezamelijk EU-immigratiebeleid?

     3. swetsnek

      welnee gewoon eruit met die pruttel tis zoooooooo simpel

 9. Ni28

  Het plan van Harbers is te soft, wil hij dat de migranten minder kosten maken of de stroom verkleinen. Bovendien is het aanpak bij de wortel iets wat de Visegrad landen van begin af gaan al zeggen. De hoop is dat Kurz doordringt tot Brussel en snel tot echte oplossingen komt. Het is niet vroeg genoeg om mee te beginnen. Nederland is al niet in staat om uitgeprocedeerde asielzoekers die panden kraken weg te krijgen dus blijft het bij plannen en woorden, vrees ik. Er moet eerst een volledige stop op migratie komen en daarna echte regels invoeren anders blijft het bij dweilen met de kraan open.

  1. EU kok

   Lachen

  2. Frits Jansen

   Ik meen dat Kurz de stroom wil stoppen bij de bron in Afrika. Dat is een goed idee, maar niet nieuw. Als hij weet hoe we dat kunnen aanpakken is dat winst. Maar dat is het probleem nou juist.
   We hebben als westen het probleem bij de bron alleen maar verergerd door onze interventies, van Irak tot Libië.

   1. van Urk

    De bron ligt bij de Afrikaanse overheid en niet die van het westen. Immigratiedeal met Turkije loopt gestaag terwijl die in Afrika vast loopt door corrupte leiders die al vanaf de jaren tachtig nog steeds president zijn.

  3. Guus Geluk

   Ni28: “Nederland is al niet in staat om uitgeprocedeerde asielzoekers die panden kraken weg te krijgen dus blijft het bij plannen en woorden, vrees ik.”

   U bedoelt de Republiek Amsterdammië, veronderstel ik? 🙂 Tja, die liet inderdaad na uitgeprocedeerde asielzoekers uit de panden te sturen. Blijft het probleem staan dat veel Afrikaanse landen van herkomst de asielzoekers weigeren terug te nemen, indien zij niet meewerken, en sommige Afrikaanse leiders bezitten de brutaliteit om migratie aan te moedigen.

 10. Two Ravens Black Kettle

  België is allang een verloren land.
  Dat wordt een enclave binnen enclave Brussel waar de super rijke EUSSR elite resideert met daaromheen allemaal Molenbeeks en zwaar bedreigde gemeenschappen die het slavernij geld moeten ophoesten voor de elite en de Molenbeeks die in feite de terreurtroepen vormen voor de elite.
  De provincie daar omheen is louter een wingewest zoals vroeger de kolonieën. Het geld vloeit naar de apparatsjiks en de bevolking wordt monddood gehouden door een Orwelliaans totalitair systeem, de elite en hun terreurgroepen van de Gedanken-gestapo (officieel) en de terreur van de islamisten en de fascistoide anti-fascisten.

 11. Rosasolis

  T. Franken heeft groot gelijk. De omstreden Dublin richtlijn werkt allang niet meer.
  Die bepaald dat de lidstaat waar waar een migrant voor het eerst voet op EU bodem zet de asielaanvraag moet behandelen! Tijdens de migratie crisis van 2015/2016, toen ruim een miljoen migranten de EU binnenkwamen, bleek die afspraak onwerkbaar. “Frontlijnstaten” zoals Griekenland en Italie droegen ongewild de zwaarste lasten. Om de crisis te verlichten, besloten de andere landen tot een quota systeem voor de herverdeling van asielzoekers. Gelukkig realiseren de EU lidstaten dat de plan van Dublin een ramp was voor Griekenland en Italie, zodat dat dit nu is volledig van de ban. Gelukkig komt er volgende jaar eindelijk de volgende EU verkiezing voor alle burgers.
  Er moeten hervormingen komen, en vele nieuwe ideeen. De EU regering moet opkomen voor al onze lidstaten, met dezelfde wetten en normen, anders komt er overal chaos. De EU moet nu Afrikaanse landen waarschuwen dat wij kunnen niet nog meer illegale “economische vluchtelingen” opnemen. De zomer maanden zijn net begonnen, en als die Afrikaanse landen niets willen doen tegen de mensenhandel en de duizenden vluchtelingen, dan helaas zouden er EU sancties tegen die landen moeten komen.

 12. falschirmjager

  Immigranten verkleed als vluchteling stoppen waar ze vandaan komen Stoppen onderweg, mochten ze toch arriveren dan onmiddelijk werkkamp in om ticket te verdienen voor deportatie, nooit meer here.

 13. Ni28

  Zolang het westen de “migranten” blijft aaien blijven zij komen en gaan nooit weg door de slappe zogenaamde menselijke houding. Het westen wordt misbruikt en helpt nog daarbij ook. Ja, wij zijn geciviliseerd maar hoe lang nog?

 14. NoDoubt

  Grenzen dicht. De bootjes die oversteken lek schieten. Na 3 tot 5 bootjes stoppen ze er wel mee. De immigratie kost Duitsland nu al 1000 miljard en als er nog meer komen. Reken uit je verlies. Het moet wel betaalt worden door degenen die het geld bij elkaar brengen. En in Nederland is de armoe al 10% onder de eigen bevolking. Mensen die hier komen hoeven geen ziektekosten te betalen, krijgen voorrang. Daarnaast integreren ze niet omdat die nepprofeet vindt dat wij Keffirs zijn. al meer dan 900 no go zones in Europa, dat is schandalig. Zij vernietigen Europa gefinancierd door Erdogan Iran SA. Met de komst van de Islam is de tolerantie emancipatie en democratie hard achteruit gegaan.

 15. sjun

  Het woord igratiecrisis zou toch nietgebruikt worden ter verhulling van een ander al wat langer geleden aan het licht gekomen maatschappelijk probleem?
  https://www.youtube.com/watch?v=JgSGph-k-Wc

  1. sjun

   Integratiecrisis

 16. Willem Alexander

  Oorlog en conflict dragen zeker niet bij om de stroom in te dammen.
  Diepe oorzaak van migratie is niet oorlog, dat is een symptoom.
  In het midden-oosten, Afrika en andere moslim failing states als Pakistan, Bangladesh en Afganistan is de wezenlijke oorzaak: bevolkingsgroei en dat onder de druk van (en als instrument voor) de spreiding en overheersing van islam.
  Normale, verstandige mensen (zoals gebeurde tijdens WO 2) laten het na om kinderen te nemen als de perspectieven slecht zijn. Maar kijk naar de zgn vluchtelingen kampen waar de vroedvrouwen overtime draaien. De Afrikanen, onderhevig aan eeuwen van interne slavernij en tribale slachtingen, de muslim slavernij (120 miljoen! en geen nakomelingen!!) en ook de kortstondige slavernijhandel naar America (10miljoen), hebben als “natuurlijk mechanisme” tot overleving een onstuimige vermenigvuldiging gevolgd om de soort te laten voortbestaan. Voeg hieraan toe de enorme slachting tengevolge van ziekten.
  Nu zijn al die “regulerende” gebeurtenissen voorbij, maar de gewoonte gaat door. Bij Islam komt er nog bij dat het een instrument van overheersing en een leger van jihadis oplevert. een enorme explosie is het resultaat, die we met alle middelen trachten bij te houden, maar middelen schieten meer en meer te kort. En zelf kunnen ze het niet.
  De arabische lente? was er voor meer democratie? Flauwekul en wishful thinking. 50-80% werkloosheid, teren op olie en subsidies en in Afrika een onkunde om enige eigen industrie of wat dan ook op te bouwen. Niemand heeft ze nodig. De Chinezen en andere harde werkers in Zuid/Oost Azie maken alles beter, sneller, goedkoper.
  1 biljoen Afrikanen erbij in 25 jaar, miljoenen in het MO en geen bestaansmiddelen. Europa gaat die losers ontvangen en wij “schaffen dass”. Dus niet, want ook Europa heeft te maken met de geweldige concurrentie uit Azie. De wereldorde is veranderd.
  Wat wij nodig hebben is investeringen in onze eigen deels goed opgeleide jongeren en uitwisseling met Zuid/Oost Azie en China, Rusland daar ligt onze toekomst. Maar als het wanbeleid in Europa verder doorgaat zoals nu met het binnenhalen van letterlijk niksnutten ten koste van ons eigen kapitaal (mensen en goederen) gaan we economisch nog verder achteruit.
  Misschien zijn er nog die zien dat er een culturele verrijking plaatsvindt, maar die eikels behoeven echt profesionele hulp. Nog gevaarlijker zijn de islam volgers. een cult en politieke ideologie waarvan de honden geen brood lusten en die ons letterlijk reduceren tot dhimmy’s en niks willen dan overheersen. Moslims en vrienden… dat bestaat niet.
  Dus een eerste stap zou moeten zijn om die hele toestroom te stoppen en jezelf tijd geven om de al aanwezige problematiek op te lossen. Ten tweede: deporteren. Laat zien dat je serieus bent.
  Het is (al) oorlog, helaas.

  FREE TOMMY ROBINSON

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.