Bizarre malloot pleegt aanslag op De Telegraaf en rijdt z’n bestelbusje door de hoofdingang

Bizar maar waar: de grootste rechtse krant van Nederland is vannacht rond vier uur het slachtoffer geworden van een laffe aanslag. Een nog onbekende dader ramde met zijn busje de voorgevel van de redactie, en wist daarbij een grote ravage aan te richten. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen.

Wie of wat achter deze bizarre gebeurtenis zit, dat weet nog niemand. We weten alleen dat het gebeurd is: vanochtend bij het ochtendgloren is het redactiegebouw van De Telegraaf het slachtoffer geworden van een terroristische aanslag. Een malloot heeft z’n bestelbus door de voorgevel van het redactiegebouw in Amsterdam geramd en daarbij een flinke brand veroorzaakt. Er zijn godzijdank geen gewonden gevallen, laat staan doden. De dader is spoorloos, maar de ravage is gigantisch:

De politie heeft de daad al een “gerichte actie” genoemd, maar de redactie van De Telegraaf zelf is stelliger: dit is gewoon een aanslag. Hoofdredacteur Paul Jansen laat zich echter niet van zijn bange kant zien:

“De hoofdredactie van de Telegraaf noemt de gebeurtenis schokkend. „Alles wijst op een aanslag. Wij laten ons niet intimideren”, aldus hoofdredacteur Paul Jansen.

„Er staan grote zware betonnen bloembakken voor de gevel. Alleen als je echt wilt kom je bij die pui”, zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland.”

En dus is De Telegraaf gewoon aan het werk gegaan vanochtend. Ondanks dat de voorkant van het gebouw aan gruzelementen ligt, zijn de helden die daar werken gewoon weer bezig met een krant maken. Het enige wat ze niet hadden voorzien, is dat hun eigen werkruimte het onderdeel van het meest schokkende nieuws van de maand zou worden. Maar wie of wat de dader van deze bizarre aanslag ook is – nogmaals: we weten niets over hem of haar, die vogel is gevlogen – we kunnen nu al stellen dat hij niet geslaagd is in zijn opzet om de grootste krant van Nederland het zwijgen op te leggen.

Sterkte en succes de komende tijd, Telegraaf-werknemers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ernst Quispel

  Waarom is dit een ‘laffe’ aanslag?

  Volgens is er nogal wat moed voor nodig.

  1. Vit

   Volgens wie?

   De dader is er trouwens vandoor de laffe hond.

   1. Ernst Quispel

    Misschien moet onze voorbips het artikel even lezen.

    1. Vit

     Een ding een ding een dames ding die jij nooit krijgt te zien.

     1. Vit

      Ps, ik kan het me voorstellen hoor dat het jou nogal hoog zit, wat trouwens een grap is die op ‘GeenStijl’ veelvuldig voorkomt.

     2. Vit

      Zelf noem ik het gewoon kudt.

     3. Ernst Quispel

      Vit spreekt respectvol over kudt en voorbips.

      Voer voor psychologen.

     4. Vit

      Grinnik

   2. lugar

    @Vit: “De dader is er trouwens vandoor de laffe hond.”

    De dader kan gezocht wordt onder de discipelen van linksaf, het kan ook nog een islambeciel zijn, veel verschil zit daar niet tussen.

  2. B. Pascal

   “Het enige dat nodig is om het kwaad te laten zegevieren, is dat goede mensen niets doen” “Diegenen die de geschiedenis niet kennen, zijn voorbestemd om deze te herhalen”

   Welkom in het ondergelopen Nederland !

  3. Koos sssss

   Hoezo “moed voor nodig”? Je parkeert een bestelwagentje in de glazen pui van een gebouw, je steekt -geheel gecapuchond- het wagentje in de fik en je vlucht met een andere auto. Daar is weinig moed voor nodig.

 2. EU kok

  quote: Ondanks dat de voorkant van het gebouw aan gruzelementen ligt, zijn de helden die daar werken gewoon weer bezig met een krant maken
  .
  Helden?
  Beetje, nee heel erg overdreven.
  Verder totaal zinloos, maar dat is elke aanslag.

  1. B. Pascal

   “Diegenen die de geschiedenis niet kennen, zijn voorbestemd om deze te herhalen”

   1. Meester Kong

    In 40-45, bouwvakkers rellen enz. fout,….

    1. EU kok

     Inderdaad, een geschiedenis om je als krant zijnde voor te schamen.

     1. B. Pascal

      Dit is de geschiedenis: De knokploegen van de Nazi’s die exact met dezelfde middelen werkten als deze jongens. Niet de krant dient zicht de schamen, maar jij EU Kok door een knokploeg in de richting van ”goed” te sturen.

     2. EU kok

      Pascal mag rustig even wat geschiedenis lezen.
      https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Telegraaf
      .
      Tijdens de Tweede Wereldoorlog drukte de drukkerij van De Telegraaf pro-Duitse bladen, waaronder de Deutsche Zeitung in den Niederlanden. Hiermee vertoonde De Telegraaf hetzelfde gedrag als het genazificeerde concern van drukkerij/uitgeverij De Arbeiderspers, die de vervaardiging van veel nationaalsocialistisch drukwerk (onder meer Storm, Groot Nederland en De Waag) ter hand nam tijdens de Tweede Wereldoorlog.[9] In de Tweede Wereldoorlog liet Holdert de NSB en de Duitse bezetter toe in de kolommen van de krant.

     3. B. Pascal

      Een anti-duitse hoofdredacteur werk je eruit, omdat deze anti-duits was. Onder zware druk van het Reichskommissariat Niederlande plaatste men anti-joodse artikelen en SS-frontreportages; later vervang je nog meer koppen voor Henri ‘Hakkie’ Holdert jr. en diens SS-trawanten.

      En jij zou willen zeggen …. dat de Telegraaf pro-duits was? Ze heeft zeker fouten gemaakt. Maar wie niet in die tijd?
      Nu de situatie zich draait, dat gebeurd in het heden. De Telegraaf drukt momenteel geen staatsondermijnende bladen of artikelen…. juist anders om. Ze brengt zaken aan het ligt die slecht zijn voor Nederland. Daarmee is ze geen landverraderskrant, maar de aanval op de Telegraaf is door landverraders gedaan. Hieruit kun je alleen de conclusie trekken, dat deze aanval op de Telegraaf niets te maken heeft met 1940-1945.

      …. Vreemde denkwijze.

 3. Guus Geluk

  De vraag is welke mallotige terrorist op zo’n onzalig tijdstip tegen de gevel van de Telegraaf aanrijdt.

  1. DolleDries

   Dat is een goeie vraag Guus daar was nog niemand opgekomen op die vraag.

  2. Rechtsaf

   @Guus zal wel een guuslim zijn denk..

 4. DolleDries

  Duidelijk een verwarde man.

  1. palko

   @DD, de meeste mensen die roepen dat ze verward zijn, doen alsof ze verward zijn.

 5. Mar

  Onverantwoord dat werknemers het gebouw in mogen terwijl de voorkant aan gruzelementen ligt. Dan is er toch wel sprake van instortingsgevaar.

 6. Vit

  Links gespuis wat ik je brom.

  1. Guus Geluk

   Vit Voorbips,

   Laten we geen overhaaste conclusies trekken.

   1. Vit

    Hijs goed Guus, zelf verzonnen?

    🙂

   2. B. Pascal

    Nee wanneer Links zeer duidelijk zich laat zien; dan mag je geen conclusies trekken. Wanneer Recht alleen al een woord spreekt; regent het linkse leugenachtige waarde oordelen. Guus wees wijzer!

 7. Holland

  Tenzij er een bom in het verwarde busje lag, is de aanslag een kleutergebeuren uitgevoerd door amateurs. Wie denkt dat een auto alleen wezenlijke schade kan aanrichten aan een staal-beton-gehardglas kolos, is rijp voor de inrichting. Het kan ook een waarschuwing zijn geweest voor wat nog komen gaat.

  1. lugar

   “Het kan ook een waarschuwing zijn geweest voor wat nog komen gaat.”

   Motieven zijn natuurlijk belangrijk om dit te begrijpen. Zelf heb ik dat motief niet nodig, het zijn linksaffers die dit soort dingen flikken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.