Boze Donald Trump dreigt weer met importheffingen van twintig procent voor Europese auto’s

De handelsoorlog is nog lang niet voorbij. Sterker nog, het lijkt een geheel nieuw hoofdstuk te introduceren: importheffingen van twintig procent op Europese auto’s die de Verenigde Staten binnenkomen. De Amerikaanse president, Donald Trump, wil met dit dreigement de Europese Unie ertoe dwingen om heffingen en tarieven op Amerikaanse producten te verlagen of weg te halen.

Momenteel hanteert de VS een heffing van 2,5 procent op personenauto’s uit de EU, die op haar beurt weer een heffing van 10 procent heeft voor geïmporteerde Amerikaanse auto’s. In maart kwam Trump ook al met een dreigement van forse heffingen op auto’s van Europese makelij.

Ook zou Trump bij het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Washington in april hebben gezegd dat hij graag zou zien dat alle Mercedessen uit New York verdwijnen en dat hij de deur voor Duitse autobouwers als BMW, Daimler en Audi op de Amerikaanse markt wil dichtgooien.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1010166772912320513?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Feconomie%2Ftrump-dreigt-met-importheffing-van-20-procent-op-europese-auto-s~a4c5abd0%2F

Trump is deze handelsoorlog gestart en wordt boos als andere landen reageren op het beleid van de Amerikaanse president. Dat is nogal kinderachtig en vrij labiel. Nu gaat er dus gebeuren waar ik al vaker over gesproken heb: het over en weer gaan van dreigementen en het verhogen van heffingen en tarieven. Een neerwaartse spiraal.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ritter komt hier zodadelijk uitleggen dat ook dit weer een briljante move van Trump is.

  1. Guus Geluk

   Ondersteund door de ganse vijfde colonne voor welke Europa geen zak betekent en Trump alles is.

   1. Dubbele Komma

    Leer er maar aan wennen dat mensen een hekel aan nazi-europa hebben met corrupte alcoholisten als leiders.

    Imbiciel…:-D

    En steeds meer mensen worden wakker door complete malloten als jij.

    1. denk eens na

     Europa van de JUNK/?

   2. Ernst Quispel

    We mogen dat uiteraard geen landverraad noemen, Guus.

    1. Dubbele Komma

     Als terroristen knuffelaar die het voor islamitische kinderneukers opneemt en tommie robinson een viezerik vind omdat hij aandacht besteed aan jouw islamitische kinderneukers, denk ik niet dat jij het woord “landverrader” in de mond mag nemen,Dopper….

     Gestoorde totaalmalloot.

     Ga jij maar met je nazi reet omhoog voor de haatbaarden.
     Dwaas…

     😀

    2. Guus Geluk

     Ernst Quispel,

     Maar het lijkt er wel verdacht veel op.

     1. Guus Geluk

      Q.E.D..

    3. swetsnek

     OF NIET HE GUUS …MAN JE STINKT ENORM NAAR STRONT

     1. Guus Geluk

      Swetsnek,

      Heeft u iets zinnigs te melden of kwam u enkelt langs om te trollen?

    4. Top

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek.

   3. Top

    Christelijke randdebiel, weet je eigenlijk wel wat een vijfde colonne is?

  2. EU kok

   Die Trump snapt het helemaal.
   Hoofdzakelijk rijden de gefortuneerden daar in Europese auto’s.
   Duidelijk niet zijn kiezers.
   Nog even en de Amerikanen kunnen alleen nog Amerikaanse spullen kopen, welke duidelijk inferieur zijn aan de Europese.
   Allemaal verplicht een Hp computer. Geen Acer of Samsung meer.

   1. Dubbele Komma

    Je bent duidelijk niet op de hoogte.

    WEER.

    Een complete imbieciel die het liever voor islamitische kinderneukers opneemt,dan onze verworven vrijheden.

    Jouw mening is niets maar dan ook helemaal niets waard.

    Al maak je 6000 accounts aan om jezelf gelijk te geven….

    Zielig onderkruipsel. Ga je weer het hele weekend je beeldscherm af zitten likken?… nog gewerkt vandaag?

    Zielige Mongool.. .

    😀

    1. EU kok

     Gelukkig, leestekentje is niet veranderd.
     Bedankt voor uw waardevolle bijdrage.

   2. nogmaals

    @EUcock
    Het gaat hier om EU auto’s waar Trump een importheffing van 20% voor wil invoeren. Dit omdat de EU al tig jaren een 10% heffing op Amerikaanse auto’s kent.
    Waarom EUcock hier Samsung en Acer bij betrekt, is waarschijnlijk alleen voor hem begrijpelijk.

    1. EU kok

     Trump wil toch alleen Amerikaanse goederen.
     Dus allemaal aan de HP.
     Goodbye Acer, Asus en Samsung.

   3. sjun

    Die HP’s zijn dan ook stukken beter. Vooral de Elie series bevallen uitstekend. Daarnaast worden er ook nog Apples en Dells in de VS verhandeld. Voor Lenovo, Asus en Acer zullen de druiven iets zuurder zijn. Maar inferieur is bepaald niet het woord waar ik aan denk als ik Amerikaanse computers vergelijk met hun Aziatische tegenhangers.

  3. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek.

 2. DolleDries

  Stap Trump ook uit de NATO
  De Amerikaanse president Donald Trump wil in juli zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin ontmoeten. Dat melden bronnen binnen het Witte Huis. Trump stuurt zijn nationaal veiligheidsadviseur John Bolton naar Moskou om zo’n ontmoeting te regelen.
  De ontmoeting moet doorgaan voor of na de NAVO-top, die op 11 en 12 juli in Brussel plaatsvindt. Daags daarna wordt Trump in het Verenigd Koninkrijk verwacht, waar hij naast de Britse koningin ook premier Therese May zal ontmoeten.
  Het nieuws over de geplande ontmoeting tussen Trump en Poetin wordt in verschillende Europese hoofdsteden op nervositeit onthaald.
  Groot-Brittannië en andere westerse NAVO-leden hebben getracht Poetin te isoleren na de annexatie van de Krim in 2014 en de vergiftiging van een voormalig Russische spion in Londen eerder dit jaar.
  Tot grote verbazing van zijn westerse bondgenoten riep Trump eerder deze maand de G7 op om Rusland opnieuw tot het gezelschap van de belangrijkste industriestaten toe te laten.
  Het was immers bekend dat zowel de Navo als de Europese Unie op weinig sympathie van Trump konden rekenen.
  Gevreesd wordt daarom dat Trump wel eens het ondenkbare zou kunnen aankondigen: dat zijn land na de Iran-deal, het klimaatakkoord van Parijs, de mensenrechtenraad van de VN en de TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), nu ook de NAVO verlaat.
  VS zijn niet de bankier van Europa
  Tijdens zijn verkiezingscampagne had Trump aangegeven de militaire samenwerking afhankelijk te maken van de financiële inspanningen die de partners deden. Het kan niet dat de meeste landen hun financiële verplichtingen ten opzichte van de Navo niet nakomen, aldus Trump, die de verdragsorganisatie ook ‘verouderd’ noemde.
  Dat Trump wel degelijk een punt had blijkt uit het feit dat de lidstaten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie het voorbije jaar hun bestedingen in landsverdediging met bijna 5 procent hebben opgevoerd tegenover het jaar voordien.

  Volgens NAVO secretaris-generaal Stoltenberg hebben inmiddels acht lidstaten de bestedingen tot het gevraagde niveau – 2 procent van het nationale bruto binnenlandse product – opgevoerd. Maar een groot aantal lidstaten blijft nog steeds achter, met België (0,9%) als slechtste leerling van de klas. Vele Europeanen vinden het blijkbaar nog altijd oké dat de Amerikaanse belastingbetaler voor hun veiligheid opdraait.

  Merkel wil een van de VS onafhankelijk Europa, maar voor Defensie heeft ze geen geld
  Nog een land dat geen oren had naar Trumps oproep is het Duitsland van Angela Merkel, dat in 2017 amper 1,22% van haar bbp aan de NAVO besteedde. In relatieve termen draagt Duitsland tot de NAVO minder bij dan landen zoals Portugal of Letland. Na een kwarteeuw bezuinigingen verhoogde de vorige Duitse regering weliswaar het defensiebudget, maar die aanvullende financiering heeft nog niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd.

  1. Henk-Jansen

   Laten we hopen dat Trump eruit stapt. Dit zal de noodzaak van een Europees defensieprogramma alleen maar vergroten.

   1. Guus Geluk

    Fort Europa: ook bij protectionistisch Amerikaans beleid.

    1. Henk-Jansen

     Nu we niet meer op onze oude vriend aan de andere kant van de oceaan is fort Europa het enige wat we nog hebben. Het is dan ook belachelijk dat er een aantal mensen vanaf willen.

     1. Henk-Jansen

      “aan de andere kant van de oceaan *kunnen vertrouwen*”

     2. Guus Geluk

      Ik kan geen beter Fort op deze wereld bedenken om in te wonen als Fort Europa: een Fort dat we op alle mogelijke manieren moeten verdedigen, ook en vooral bij een protectionistisch beleid van de Verenigde Staten, op welke we, inderdaad, niet meer kunnen vertrouwen.

     3. Vit

      Om te beginnen met het stoppen van import gespuis.

     4. Henk-Jansen

      Vit, het zijn mensen net als u en ik dus de term ‘gespuis’ weiger ik te gebruiken maar als u het heeft over het inperken van de immigrantie, de Europese Unie is daarmee bezig!

     5. Vit

      Soms krijg ik toch sterk de indruk dat het een ras is.

     6. Vit

      Een apart ras.

     7. Ernst Quispel

      Vit ziet immigranten als een apart ras.

      Het heeft iets ontroerends.

     8. Vit

      Ha ha nee hoor er bestaan geen rassen, ik weet heus wel dat het komt omdat de vader tevens een oom is of de moeder een tante als gevolg van de islam, wat niet echt bevorderlijk is voor de genenpoel. Het gros is qua IQ zwakzinnig.

     9. Guus Geluk

      Vit,

      Fort Europa verwijst inderdaad naar Migratie, maar ik trok de lijn door naar Europa als een eensgezind front en fort tegenover het protectionistisch beleid van een regering op welke we niet blindelings kunnen vertrouwen.

      Dus: mobiliseer de troepen, verdubbel de wachten, beman de wachttorens; wapens gereed en klaar om te verdedigen.

     10. Ernst Quispel

      “het komt omdat de vader tevens een oom is of de moeder een tante als gevolg van de islam”

      De oude Vit zit lekker aan de citroenjenever.

      🙂

     11. Vit

      Wie heeft er geluld?

    2. EllyD18

     Fort Europa ?? Ben je wel goed op de hoogte ?

     1. Henk-Jansen

      Waarover zijn Guus en ik niet goed op de hoogte?

     2. nogmaals

      Gelet op de islaminvasie kunnen we beter van fort Troje spreken.

     3. Guus Geluk

      Nogmaals,

      Troje was een stad.

  2. Nasrani

   @DD. Je schetst een terecht beeld! Ik denk dat Europa serieus rekening moet houden met een veranderende houding van de VS tov de NATO. De meerderheid van de amerikaanse bevolking ( dus incl de democraten ) zijn de hypocriete houding van Europa meer dan zat. Persoonlijk zal ik het jammer vinden als er tussen de VS en Europa meer verwijdering komt, maar ik begrijp het wel. Europa moet oppassen, zij hebben de VS echt meer nodig dan andersom. En als ik sommige commentatoren hier hoor vinden zij het prima als de VS zich terugtrekt. Ben benieuwd.

 3. DolleDries

  Dus Trump is de kwade pier omdat de USA maar 2,5 % invoer rechten vraagt voor auto’s uit de EU en de EU 10% op auto’s uit de USA.

  Wie is er nu kinderachtig Lars.
  En wie is de handelsoorlog gestart.
  En dan weer Trump zou hebben gezegd wat een onzin

  1. EU kok

   Zou gelijke geestelijken gelijke invoerheffingen niet logischer zijn.
   Dus 10% ipv de 20% waarmee Trump dreigt.

   1. DolleDries

    Maar dat wil de EU niet Kok .Dus dan wordt het hard gespeeld. Ik kan je vertellen ik zit op dit moment in Duitsland dat de paniek groot is.Trump heeft al diversen malen gezegd dat hij gelijke behandeling wil. De EU weigert dat.

 4. DolleDries

  Trump is alleen maar zakelijk en de EU is boos want de Amerikaanse suikerkoek raakt op

   1. DolleDries

    Ik krijg nog steeds de indruk dat als en SPer hier over economie begint dat mijn bankrekening de zelfde dag leeg is.

 5. Ni28

  Op andere kant is het wel zo dat als je iets uit Amerika wilt bestellen dat er een enorme toeslag bij komt. Dat is ook niet helemaal correct. Goederen uit de VS zijn hier maar beperkt te koop, jeans een paar auto’s en whiskey. Wil je iets anders dan is het er niet.

  1. nogmaals

   De verenigde staten hebben een enorme interne markt, dus veel bedrijven aldaar hebben weinig interesse om kleine orders naar NL te leveren/verzenden. Dat heeft niets met Trump te maken.
   De enorme toeslag van Ni28 heeft mogelijk vooral te maken met invoerrechten, BTW en inklaringskosten. Heeft ook niets met Trump te maken. Integendeel!
   NB. Als je welwillende vrienden of zakenrelaties hebt in de usa dan zijn deze kosten meestal behoorlijk te verlagen.

   1. EU kok

    Nogmaals denkt:De verenigde staten hebben een enorme interne markt.
    .
    Dus de wens van Trump om meer Amerikaanse goederen te verkopen in Amerika en buitenlandse goederen af te remmen is nergens op gebaseerd?
    Tekort op de buitenlandse betalingsbalans is dus niet waar.
    Waar hebben we het eigenlijk over?

    1. Ernst Quispel

     De Amerikanen zijn niet in staat goede auto’s te bouwen en zien maar één oplossing: betere auto’s uit het buitenland duurder maken.

     1. Henk-Jansen

      Als Obama de Amerikaanse auto-industrie niet gered had tijdens de crisis waren ze zelfs failliet gegaan.

   2. Ni28

    Ik denk dat het zeker aan de invoerrechten ligt maar dat ligt dan ook goed scheef. De Europese Amazons hebben dan ook niet zoveel producten als de Amerikaanse. Door die invoerrechten koopt het niemand.

 6. sonar

  De Amerikanen hebben Trump

  Hebben Stievie Wonder
  Hebben Bob Hope
  Hebben Johny Cash

  Wij hebben. Rutte

  Geen Wonder
  Geen Hope
  Geen. Cash

  Wel hebben wij figuren die tegen alles wat goed voor Nederland is , en de Islam aanhangen en de waarheid niet kunnen verdragen ,als commentaar op wordt geleverd.

  1. Guus Geluk

   Sonar,

   Rutte en Trump vergelijken is appelen met peren vergelijken. Nederland, de vijftiende tot twintigste economie ter wereld, met de gelukkigste jeugd, momenteel onder economische groei, etc etc, wordt geregeerd door een coalitiesysteem. Veel minder dan in de VS bepaald Rutte de koers van het kabinet.

   1. sonar

    Guus ik snap dat de citroenen zuur zijn,maar de waarheid is nu eenmaal hard,van een loser kan nu eenmaal geen winnaar maken ,daar moet je wel een doorbijter voor zijn en dat is wat Rutte niet heeft.

    1. Guus Geluk

     Sonart,

     Men kan de Amerikaanse president niet tegenover de Nederlandse premier zetten. De functies zijn eenvoudig weg onvergelijkbaar.

  2. Dubbele Komma

   Sonar, +100

   Beter kan je het eigenlijk niet zeggen…

   Islamknuffelaar dopper met al zijn nep accounts gaat reageren in 1,2,3….

   Met complete onzin uit de NRC.. .

   😀

 7. Ritter

  Trump is niet boos maar wil gewoon de heffingen gelijk trekken.

  China, Canada en ook Europa heffen meer dan wat de VS doet. Dit ten gevolge van slechte deals die vorige Presidenten hebben gesloten.

  En Trump wil dit nu gelijk trekken.

  1. Ernst Quispel

   Ritter is loyaal aan Trump en dat mag ons wat kosten.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Vanuit de VS bekeken is het logisch dat Trump de heffingen wil gelijk trekken.

    Overigens is Europa wel blij dat Trump China aanpakt die al jaren hoge heffingen heeft en ook bedrijfsgeheimen steelt. China lapt iedere regel aan zijn laars en komt ermee weg omdat Europa bang is China aan te pakken.

   2. Dubbele Komma

    En Ernstig verward is loyaal aan de islam. Dat kost ons nog VEEL meer.

    Tot mensenlevens aan toe.

    Aanslagen vorig jaar verdubbeld vergeleken met 2016!

    Nee van de islamknuffelaars moeten we het hebben!

    Ga dood dopper… 😀

    En laat al je nep accounts mee sterven….

    Trump doet het goed.

    Hadden wij maar zulke leiders.

   3. denk eens na

    asiel beleid ::: 150 miljard tot nu toe , komende jaren groeiend

  2. EU kok

   Ritter zegt:En Trump wil dit nu gelijk trekken
   Trump wil 20%
   EU heft 10%
   Raar idee van gelijk heeft Ritter

 8. Ritter

  Het is eerder zo dat de politieke elite boos is op Trump omdat hij niet meedoet aan hun spelletjes. En vooral de media zijn boos op Trump en demoniseren hem dagelijks.

  Neem nu de leugen over dat kind wat de ronde heeft gedaan in de media.

  Een sterk staaltje van “nep nieuws”.

  De foto van het huilend kind in een detentie centrum in de VS die viraal ging en gebruikt werd door tegenstanders van Trump en werd gebruikt om geld in te zamelen blijkt nep te zijn.

  De vader van het kind heeft gesproken en zegt dat het kind nooit van haar moeder is gescheiden en ze gewoon samen zijn.

  De journalist heeft dus het verhaal over dat kind uit zijn grote duim gezogen.
  ———————-
  Huilend Hondurese kind dat het gezicht werd van de grens familie scheiding was nooit gescheiden van haar moeder.

  Crying Honduran Child Who Became The Face Of Border Family Separation Was Never Separated From Family
  http://dailycaller.com/2018/06/21/crying-child-never-separated/

  1. Meester Kong

   @Ritter
   Decreet Trump

   simple man

   Lynyrd Skynyrd

   https://www.youtube.com/watch?v=Ud2NcV1oo-0

 9. Ritter

  “Trump is deze handelsoorlog gestart en wordt boos als andere landen reageren op het beleid”
  ——————-

  Trump is niet boos, dat is u (kinderachtige) interpretatie.

  Het is veel juister om te zeggen dat Trump tijdens de verkiezingen beloofd heeft dat hij de heffingen zou gelijk trekken tussen de landen.

  En Trump komt zijn verkiezingsbeloften na; dus ook deze.

  Het is veel eerder zo dat de Europese elite boos is op Trump en hem via de media aanvallen.

  En zoals

  1. Meester Kong

   Ach in DDS reguurders termen…landverrader !

  2. Henk-Jansen

   Dat Trump met die tarriefverhogingen de Amerikaanse bevolking alleen maar verder in de problemen brengt is niet relevant natuurlijk…

   1. DolleDries

    Hoezo?

    1. Henk-Jansen

     Weet je wat het is, Dries? Ik heb hier geen zin meer in om economische principes uit te leggen aan iemand die totaal geen verstand van economie heeft en feiten alleen accepteert als ze in zijn straatje passen. Daar pas ik voor!

     1. DolleDries

      Ik begrijp het je komt er niet uit.
      Misschien dat Ernst je nog een rugsteundje kan geven

 10. Florissa

  Brussel gaat lekker zo ,en Merkel wordt zo aan d’r haren getrokken ,heeft er iemand ook maar een idee hoeveel mensen in de autoindustrie werken ,Rusland ,Engeland ,Oosterijk,Hongarije ,Polen ,Italie , ,Amerika met iedereen ruzie ,wordt tijd dat ze dat zooitje zelfingenomen prutsers en zuipschuiten in een spanlaken afvoeren naar een psychiater

 11. DolleDries

  Het is verbazend te lezen dat de tegenstanders hier van Trump geen argumenten aanvoeren alleen sentimentele nergens opslaande beweringen.

  1. Meester Kong

   We passen de @DD methode toe 🙂 🙂 🙂

   1. DolleDries

    We?

  2. Ritter

   DolleDries

   Trump is ondanks enorme tegenwerking zeer succesvol; een goed draaiende economie en een zeer lage werkeloosheid; vredes besprekingen met NK en binnenkort een ontmoeting met Putin.

   Dat geeft zure gezichten en er blijven dan ook alleen persoonlijke aanvallen op Trump over en geen logische argumenten tegen Trump.

   Trump verdient de Nobel prijs maar zal hem niet krijgen. Zo groot is de haat voor Trump bij de politieke elite en vooral de media.

   1. Ernst Quispel

    De toon van Ritter wordt een beetje wanhopig. Trump leed deze week een zware nederlaag in zijn immigratiebeleid en de door deze clown ontketende handelsoorlog begint hem nu al naar in de oven te roken.

    Ritter is niet te benijden.

    1. DolleDries

     Welke nederlaag.

     1. Ernst Quispel

      Lees eens een krant.

     2. DolleDries

      Welke krant.

   2. Henk-Jansen

    Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat jullie Trump alle lof voor de economische groei geven als al het bewijs het tegendeel bewijst.

    1. DolleDries

     Welk bewijs.

     1. Henk-Jansen

      Economische maatregelen door een overheid hebben jaren nodig voordat je het resultaat ziet. Obama is president geworden toen het diepe crisis was en heeft met maatregelen de economie aangezwengelt. Dat is ook zichbaar aan zijn laatste jaar waarin er 2,7 miljoen banen bij zijn gekomen. Dat de economie ook onder Trump flink groeit komt door het fundament dat Obama gelegd heeft.

      De gevolgen van Trumps economisch beleid zullen we over een jaar of 2 pas echt gaan zien!

     2. DolleDries

      Totale onzin Henk.
      Onder Obama was het een zooitje.

     3. Henk-Jansen

      Deze reactie had ik al wel verwacht van je, Dries. Kom eens met bewijzen dan wat mijn ongelijk bewijst. Je gaf in de reactie aan dat tegenstanders van Trump geen argumenten gebruikten… Nu doe je precies hetzelfde!

     4. DolleDries

      Je zegt maar wat geen argumenten geen onderbouwing.
      .

     5. Henk-Jansen

      Dries, als u de staatsschuld van Amerika zo’n probleem vindt wat vindt u er dan van dat Trump met zijn belastingverlagingen de Amerikaanse staatsschuld nog veel verder verhoogt?

     6. Ernst Quispel

      Dat is juist, Henk Jansen.

      De huidige economische opleving is het resultaat van het succesvolle crisisbeleid van Obama. Trump is bezig dit succesvolle beleid kapot te maken met onverantwoordelijke belastingplannen, idiote overheidsinvesteringen en bovenal een internationale handelsoorlog.

      De effecten daarvan zullen binnen enkele maanden al zichtbaar worden.

     7. DolleDries

      Belastingverhoging werkt al zo niet voor de economie.
      Het is duidelijk dat Trump zakelijk te werk gaat. Obama heeft met geld gesmeten zonder dat daar winstmarges tegenover stonden.Trump voert geen beleid voor de prijzenkast uitgereikt door vrienden

     8. EU kok

      Arme, Domme Dries.
      De economie van een land verwarren met het staats huishoud boekje.
      Droom lekker verder.

  3. Fortiori

   Dries, hoe lang gaat het duren voordat Trump terugkomt op zijn onbeheerste stappen?

   1. DolleDries

    Kan ik niets mee weet jij het.Weer een suggestie,

 12. Fortiori

  Binnenslands komt de kritiek al los. Staalverwerkende bedrijven die afhankelijk zijn van import staal beginnen de acties vam Trump al te voelen. De Amerikaanse importheffingen op Europees staal en aluminium treffen ook Nederlandse bedrijven. De Brabantse trappenbouwer Alumexx verhuist zelfs naar de VS om aan Trumps toorn te ontkomen.

  1. DolleDries

   Heeft niet met toorn te maken. Trump is zakelijk. De bal ligt bij de EU.

  2. Nasrani

   Trump bereikt precies wat hij wil. Europese bedrijven verhuizen met een afdeling naar d VS om daar te produceren. En dus helpt hij zijn eigen bevolking daar aan het werk. Wie lacht wie nu uit in the end? Europa snijdt zichzelf enorm in de vingers, gaat het echt niet winnen van de VS in deze handelsoorlog. De Europese economie gaat dit op korte termijn voelen en dat is wel een beetje jammer. Europa laat een goede vriend een beetje zakken op vele fronten.

   1. Heinz

    Ik heb zo het idee dat U het allemaal wel grapping vindt die handelsoorlog. De staalarbeiders in IJmuiden, Tata Steel lachen niet met u mee. Ga daar maar vanuit. Als er banen op de tocht komen te staan is dat bijkomende schade. Een van onze oudste nationale industreën (Hoogovens) krijgt klappen. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat u erbij staat te juichen.
    Trump zit diep in uw ziel.

    1. Nasrani

     Ik vind het echt jammer en sta zeker niet te juichen! Gelooof me. Maar de vraag moet gesteld worden of Trump eerlijke maatregelen neemt. En het antwoord daarop moet ja zijn.
     Trump heeft duidelijk gemaakt dat hij de gemaakte afspraken, die nadelig zijn voor de VS, niet de EU aanrekent, maar de vorige regering(en) van de VS.
     Hij wil nieuwe, eerlijke afspraken. Het is de EU te verwijten dat ze daar niet op in willen gaan en zo de europese werkgelegenheid op het spel zetten. De leiders van de EU zijnonverantwoordelijk bezig en laten zich leiden door een soort anti-Trump gevoel.

  3. swetsnek

   En neemt zeker die 20 werknemers ook mee nou daar zijn we dan mooi klaar mee hahahahaahahaha

 13. Ni28

  Het is jammer voor de EU maar de verdeling is niet goed anders neemt Trump geen maatregelen. Vervelend als je je vriend besteelt want daar komt het op neer. Vervelend voor ons maar als het dan correct is dan is het maar zo. Beter een vriend behouden.

  1. Frits Jansen

   Wilt u uw extreem-linkse geleuter voor u houden? In een rechtse maatschappij koesteren we de markt, en als Europa gewoon betere auto’s maakt dan de VS dan verdienen ze vette winsten, en dan verdienen de Amerikanen vette verliezen.
   Protectionisme dient om bedrijven te helpen die het niet zouden redden op de open wereldmarkt – met als gevolg veel hogere prijzen voor arme consumenten.
   Dát is pas links. En nog zonder moslims!

 14. Nasrani

  Begrijp ik nou goed dat europa 10% heft op amerikaanse auto’s?
  En dat de VS 2,5 % heft op europese auto’s?

  Trump komt op voor zijn eigen land en bevolking………enndat is oneerlijk.

  1. Henk-Jansen

   Die importheffingen gelden voor normale personenauto’s, voor trucks en suv’s is het juist andersom en heft de EU een importheffing van 14% terwijl de VS een importheffing van 25 procent heft.

   1. Nasrani

    Welke markt is groter dnk je? Wie gaat dit het meeste voelen?

    1. Henk-Jansen

     De Amerikaanse consument gaat het meeste voelen die nu veel meer moeten betalen als ze een audi of mercedes willen kopen.

     1. DolleDries

      Weet je wie het gaat voelen de arbeiders in Duitsland omdat de EU zijn onredelijke poot stijf houd.
      Uitgepoept bij Rusland, Amerika en GB.

     2. Henk-Jansen

      Nee natuurlijk, Dries. We moeten ons laten chanteren door die clown.

 15. Frits Jansen

  Ik heb nog meegemaakt – verschrikkelijk lang geleden – dat het toppunt van luxe een Amerikaanse “slee” was. Nu is dat een pittige BMW van de Z klasse. Zoals die al lang in de VS worden gefabriceerd. IK wens Donald T. veel wijsheid toe.

  1. sjun

   Je mist mogelijk dat Tesla, Chrysler, Ford en Buick ook al even aardige auto’s maakten. Zoals Trump al even mist dat de Europese afzetmarkt zich ook naar het Oosten kan uitbreiden. Als Europa de VS echt wil raken moet het de Dollar als handelsmunt afschaffen.

   Trump heeft overigens gelijk als hij de importheffingen gelijk wil trekken zoals hij ook gelijk had dat de meeste Europese naties jarenlang gemakkelijk weg kwamen door te onderinvesteren in defensie. Als beiden worden rechtgetrokken betekent dat extra werk voor de nu getroffen staalindustrie in Europese defensie-orders. Daarnaast kan Europa werk genereren door haar eigen cultuur uit te gaan dragen in een eigen filmindustrie, door veel meer in te zetten op ontwikkeling van eigen besturingssystemen, eigen electronica en eigen energievoorziening. Zowel islamisering, overspoeling met Afrikanen als Amerikanisering bedreigen bij onveranderd beleid de Europese culturen en waarden. Europese politici verraden het volk dat zij geacht worden te vertegenwoordigen voor geld van vooral Amerikaanse industriële lobbyclubs. Er moet dus een grote bewustmakingsactie worden opgezet om omvolking en uitverkoop te stoppen en het onderwijs te zuiveren van vigerende propaganda. Dat zal door belanghebbenden bij de huidige situatie zeker worden bestreden maar uiteindelijk zal inzichtelijk worden wat er ten koste van de Europese bevolking en culturen al vanaf WO I gaande is.

 16. EllyD18

  Waarschijnlijk wil Trump iets rechtbreien. 2,5 % of 10% is toch wel een groot verschil.

 17. nogmaals

  Sommige trollen leren het ook nooit!!!
  Na al hun nooit uitgekomen voorspellingen inzake de verkiezingen in de usa gaan ze nu vol op het orgel met negatieve berichten over de toekomstige economische toestand van de usa. Sommigen doen zich voor als economen van de koude grond en anderen gebruiken hun niet goed schoongemaakte goudvissen-onderkomen als glazen bol. De meesten echter, zoals we gewend zijn van ernst c.s. zitten bewust te liegen of zijn aan het napapegaaien.!

 18. nogmaals

  @guus
  Iedere keer als je denkt dat Guus zijn eigen domheid niet kan overtreffen, vestigt hij een nieuw record.
  Zo was hij op dit draadje aan het zwijmelen over fort EUropa waarmee we de boze buitenwereld konden weerstaan.
  Ik zei dat je beter kon spreken van fort Troje (met in mijn gedachten de islaminvasie als het naïef blij binnengehaalde paard van Troje)
  Begint Guus op zijn bekende pedante, terechtwijzende manier te vertellen dat Troje een stad was.
  Nou Guus, als je van jouw geloof op zondag mag googlen, zoek dan eens uit wat er met Troje gebeurde na het binnenhalen van het Trojaanse paard !!!!

 19. Frits Jansen

  Wat Trump niet schijnt te weten is dat de Mercedessen en BMWs voor de Amerikaanse markt al lang in de VS worden gemaakt. Omgekeerd kondigde Harley Davidson onl langs aan om de motorfietsen voor de Europese markt in Europa te gaan fabriceren.

  Het moderne geglobaliseerde bedrijfsleven is best wel bestand tegen Trumps 19de eeuwse opvattingen, die in wezen LINKS zijn want de vrije (wereld-)markt ontkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.