Column Jan Roos: de overheid naait de Nederlandse burger maar liefst drie keer als het gaat om integratie

Jan Roos is niet te spreken over de houding van de Nederlandse overheid met betrekking tot de integratie van migranten. Terwijl assimilatie het einddoel moet zijn, zijn wegkijken en “symboolpolitieke natte washandjes” het daadwerkelijke beleid. In zijn column beschrijft Jan de drie wijzen waarop de overheid ons ‘naait’ met de uitvoering van de zogeheten integratie…

De Nederlandse samenleving vindt dat migranten moeten integreren. Dat is ook vrij normaal. Als je ergens komt pas je jezelf aan. Tenminste, dat vinden de mensen met een gezond verstand. Linkse types vinden van oudsher dat nieuwe Nederlanders allesbehalve Nederlands hoeven te worden, want hun cultuur is nou eenmaal veel beter dan de onze of zoiets. Je ziet de krampachtige manier van doen van de PvdA op het moment, die meer de strengere Deense socialistische variant van integreren willen invoeren, maar daar helemaal niet echt achter staan.

Enfin, het leeuwendeel vindt tegenwoordig dat als je hier komt wonen je je gewoon moet aanpassen. Ik ga daar persoonlijk erg ver in. Zowel hier als elders. Dat lui, van voornamelijk rechterzijde van het politieke spectrum, helemaal gillend gek worden als voormalig koningin Beatrix met een hoofddoek op in een moskee in Aman rondloopt snap ik nooit. In die zandbak dragen vrouwen nou eenmaal een doek, zeker in een moskee. Moeten ze helemaal zelf weten, niet mijn ding, maar nou en. Als je daar op bezoek gaat dien je je te gedragen naar de waarden en normen van zo’n land. Dat minister Kaag in Iran zich met een lap op haar hoofd laat vernederen komt niet door dat land, maar doordat mevrouw Kaag daar zo nodig heen gaat. Laat ze lekker links liggen als het je niet bevalt. Doe dat ook bij ons, alstublieft.

Want hetzelfde geldt voor mensen die graag hier willen wonen. Zij moeten zich aan ons aanpassen, zeker niet andersom. Als je de Westerse waarden niet omarmt kan je beter wegblijven. Als je de sharia wil of bijvoorbeeld geen homo’s in het straatbeeld blijf lekker waar je nu woont. Maar als je toch besluit naar Nederland te komen dien je te assimileren. Niets meer, niets minder. Je wordt onderdeel van ons of je komt er niet in. Tenminste, dit is hoe de gemiddelde Nederlander naar migranten kijkt. De overheid weet dat natuurlijk, maar wil helemaal niet zo streng zijn. Want straks wordt ze nog beschuldigd van rechts-populisme en dat past niet in hun politiek-correcte straatje. Dus verzinnen ze dunne doekjes voor het bloeden. Symboolpolitieke natte washandjes zodat het lijkt dat ze toch de wil van het volk enigszins serieus nemen.

Zoals de inburgeringstoets. Nu blijkt dat 3000 migranten zo vaak voor deze toets zijn gezakt dat ze niet meer mee hoeven te doen. Alleen heeft dat geen enkel gevolg voor hun verblijfsvergunning. In de inburgeringstoets wordt verwacht dat je Nederlands begrijpt op het niveau van een driejarige snotneus en iets begrijpt van onze samenleving. Dat doen deze types dus niet voldoende, maar zonder consequenties. Nou ja, voor hen. Voor de samenleving natuurlijk des te meer. Wij worden volledig in de maling genomen door de overheid met die toets, want we krijgen ze sowieso erbij. Dat deze lui geen enkele moeite wensen te doen om onderdeel van ons te worden zegt veel over hun toekomst in dit land. Zonder uitzondering zullen ze aan het infuus van het sociale vangnet komen te hangen, allemaal gefinancierd door de mensen die graag willen dat deze meedoen met ons.

Het is om kwaad van te worden. Oh, u bent nog niet kwaad? Nou, de migranten dienen een lening af te sluiten voor deze cursus. Er staan er nog 81.838 uit voor een totaal bedrag van ruim 400 miljoen euro. 8800 ervan zijn reeds kwijtgescholden, wat zo’n 60 miljoen euro is. En maar liefst 98 leningen zijn terugbetaald. Naar die centen kunnen we dus ook nog fluiten. U wordt niet één keer, niet twee keer, maar drie keer genaaid door een overheid die voor u zou moeten werken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ritter

  Hoe kan er nu sprake zijn van integratie als een burgemeester als Van Aartsen het salafisme ( die de westerse levenswijze verwerpt) probeert salonfähig te maken.

  1. lugar

   Het summum van zelfislamisering.

   1. Ritter

    lugar

    Inderdaad; het summum van zelfislamisering.

    ‘islamisering is het proces waarbij een gastland en haar bevolking zich stukje bij beetje aanpassen aan de islam’.

  2. lugar

   De Nederlandse samenleving vindt dat migranten moeten integreren. Dat is ook vrij normaal. Als je ergens komt pas je jezelf aan. Tenminste, dat vinden de mensen met een gezond verstand. Linkse types vinden van oudsher dat nieuwe Nederlanders allesbehalve Nederlands hoeven te worden, want hun cultuur is nou eenmaal veel beter dan de onze of zoiets. Je ziet de krampachtige manier van doen van de PvdA op het moment, die meer de strengere Deense socialistische variant van integreren willen invoeren, maar daar helemaal niet echt achter staan.

 2. Ritter

  De meeste moslims passen zich niet aan maar houden vast aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  Na 50 jaar immigratie uit de islamitische landen moet dat toch nu wel duidelijk zijn.

  Verleden week nog een rapport dat veel moslims meer religieus worden.

  Dus vergeet die integratie maar. Die komt er niet.

  1. lugar

   @Ritter: Dat is juist. De islam verandert niet, dat kan ook niet want er is maar één islam.

 3. Ernst Quispel

  ” Linkse types vinden van oudsher dat nieuwe Nederlanders allesbehalve Nederlands hoeven te worden, want hun cultuur is nou eenmaal veel beter dan de onze of zoiets. ”

  Jan Roos kan niet veel maar het in elkaar fröbelen van stropoppen kan hij als de beste.

  1. Adriaan

   @Ernst, je bent geen Marokkaan, je bent geen Moslim heb je gezegd. Ik denk dat je liegt. Je neemt het continu op voor die grote groep asocialen die hier de boel komen verkloten. Er is nog nooit zoveel verdeeldheid geweest als nu en dat komt door de ongebreidelde import van onbenullen. Een klein handje vol redt het hier in Nederland, het overgrote deel brengt niets dan ellende. En die groep ben jij willens en wetens aan het verdedigen. Derhalve denk ik ten stelligste dat jij een Moslim bent.

  2. Top

   Blablabla blaaskaak/pisvlek/kale speklap en eenzame lafaard.

  3. Pindas

   Snap ECHT NIET dat jullie allen nog reageren op deze minkukel ,deze weggeschopte straathond{achternaam is duidelijk},animatiefiguur!

 4. Adriaan

  @Jan, weer een heldere uiteenzetting. Echter de volgende zin klopt niet: ‘dit is hoe de gemiddelde Nederlander naar migranten kijkt’. Het merendeel van de Nederlanders knuffelen de migranten, de gelukzoekers. Want dat bewijst de keuze van onze regering. Zolang Rutte en zijn kornuiten aan de macht blijven, zal er niks veranderen.

  1. lugar

   @Adriaan: Vandaar ook de zelfislamisering.

   ‘islamisering is het proces waarbij een gastland en haar bevolking zich stukje bij beetje aanpassen aan de islam’.

   1. Adriaan

    @lugar, dat klopt. We zijn dader en slachtoffer tegelijk.

 5. Ni28

  De PvdA vindt de nieuwe standpunt van haar Deense zusterpartij eigenlijk heel ongemakkelijk. De Denen richten zich nu rechtstreeks op de Denen maar onze PvdA op de migranten. Dan wil je de Denen eigenlijk niet volgen. Asscher is te slap om echt iets te doen. Waarom ook met zo slappe linkse VVD als tegenstander. In Denemarken hebben de socialisten een echte tegenstander en dat helpt blijkbaar. Daar val nog wat te kiezen. Dat hebben wij hier niet.

 6. h_keur

  Beste Jan,
  Het kan nog veel gekker en dit is echt geen grap, want mocht je toch twijfelen, dan stuur ik met plezier een duplicaat van de brief. Mijn vrouw en ik respectievelijk 60 en 70 jaar oud, sedert ongeveer de laatste 300 jaar minstens toeven onze familie generaties al in Nederland, en omdat wij vanwege 24/7 zorg verlenen aan onze kinderen 365 dagen per jaar, waarvoor de overheid bereid is bijna 6 eurocent per uur bruto te betalen, waardoor we wel genoodzaakt zijn, aanvullende bijstand te vragen.
  Welnu we ontvingen vandaag een brief van de gemeente waarbij we verplicht een participatie voorlichtingsbijeenkomst met taaltoets moeten bezoeken, om in aanmerking te komen voor een bijstandsniveau, waardoor we in ieder geval eten kunnen kopen.
  Onze ouders hebben ons bij geboorte als Nederlanders laten inschrijven, hetgeen ook nooit is gewijzigd. Nu na 45 en 55 werkzame jaren vinden we dit alles wel een beetje vreemd.

 7. Arie B

  Liever 100 Venezolaanse roomse vluchtelingen dan 10 moslims.

  1. Original NL

   Liever 100 venezolaanse roomse vluchtelingen dan 0,0000000000000001 moslim.

 8. Bes Tolen

  Ik zou eerst maar eens laten nagaan of die geleende bedragen niet voor iets anders bestemd waren. Wel een aflossing op een lening maar dan voor iets geheel anders. Ook aan het begin van de loopbaan van vreemdelingen in dit land. Het merkwaardige is dat twintig jaar geleden de Staatscourant al vond stond met kwijtschelding van schulden en dat betrof toen voor het overgrote deel vreemdelingen hier. Niks nieuws onder de zon? Jawel maar wanneer is dat spektakel begonnen?

 9. Pindas

  Volkomen gelijk Jan helaas wisten we dit al meer als 30 jaar!En het “naaien”gaat maar door!Het wordt eindelijk eens tijd voor een “ESCORT”!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.