jan roos

Column Jan Roos: Met hypocriete en egoïstische Femke Halsema krijgt rotstad Amsterdam wat ze verdient

Geen categoriejun 29 2018, 12:00
Jan Roos neemt de eerder politieke carrière van de kersverse burgemeester van Amsterdam - Femke Halsema - onder de loep en concludeert dat het een vrouw met twee gezichten is. Een vriendelijke voor in de politiek, en een bikkelharde voor haar privé- en zakenleven. Maar de columnist laat er geen traan om dat deze "onbetrouwbare" Halsema nu burgemeester van Amsterdam wordt. Integendeel: ze is precies wat die "rotstad" verdient, zo schrijft Roos...
Wat zegt het over een mens dat ze de dag dat ze stopt met politiek vlug haar kinderen van een zwarte school haalt, omdat die er verschrikkelijk ongelukkig waren? Ze werden buitengesloten omdat ze worst op hun brood hadden en dat mag niet van Allah. Het niveau op de lagere school was ook niet best omdat de meeste leerlingen pas daar met Nederlands begonnen.
Wat zegt het over een moeder dat ze haar kinderen jaren laat vernederen omdat het past in haar politiek-correcte zwetsverhaaltje? Omdat de multiculti-ideologie die ze al die tijd verkondigt in de Tweede Kamer ervan uitgaat dat het hartstikke leuk is op die scholen. En pas als ze stopt met dat baantje haar kinderen laat overplaatsen. Niet omdat voor hen, maar omdat het nu pas kan zonder dat ze daar mogelijk op aangesproken kan worden. Wat zegt dat over haar?
Wat zegt het over iemand als die als hoofd van een politieke partij strijdt tegen milieuverontreiniging en de oorlog heeft geopend tegen vieze oude auto's, terwijl ze in het weekend samen met haar partner in een oldtimer Mercedes zonder roetfilter rondrijdt? Wat zegt het over iemand die in een boek vol zelfpijperij aankondigt nooit, maar dan ook nooit, burgemeester te willen worden omdat haar afscheid van de politiek definitief is, en nu toch zichzelf op de troon in de Stopera laat heisen?
Wat zegt het over een vrouw als zij iedereen de maat neemt die in haar ogen niet integer genoeg is, maar zelf eerst in de Kamer een vaste boekenprijs regelt en daarna direct een baantje neemt bij een uitgeverij die door haar communistische wetje zich heeft verzekerd van een goed inkomen?
Wat zegt dit allemaal over Femke Halsema? Dat ze opportunistisch is, dat ze hypocriet is, dat ze egoïstisch is en dat ze onbetrouwbaar is. Precies wat die rotstad verdient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten