Daar gaan we alweer! ‘Journalistieke’ fanboys VVD dagdromen over premier Klaas Dijkhoff

Gek genoeg wordt Dijkhoff neergezet als een vriendelijke, aimabele man. Het zal aan mij liggen, maar ik vind hem vooral chagrijnig.

Nu.nl is heerlijk aan het dagdromen (of eigenlijk: nachtmerrieën) over de VVD na Mark Rutte. Volgens de grootste nieuwswebsite van Nederland staat er namelijk al een opvolger klaar: Klaas Dijkhoff. Oud-staatssecretaris en nu fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer.

Dijkhoff is het politieke talent van de VVD. Een rijzende ster die als campagneleider de ene na de andere verkiezingswinst binnensleepte…

Daarom zijn alle ogen nu gericht op Dijkhoff, die rustig heeft kunnen werken aan zijn imago van de joviale en relativerende Brabander die houdt van driedelige pakken waarvan hij vervolgens het liefst het jasje uitdoet…

Hij won het spelletjesprogramma De slimste mens waar hij zich bij het grote publiek presenteerde als een vriendelijke en spitsvondige deelnemer.

Als je het niet er vindt ga ik nu eerst op zoek naar een teiltje zodat ik even flink kan overgeven. Wij van de rechtse nieuwe media worden er regelmatig van beschuldigd dat we ‘pro’ deze of gene partij zijn, maar geen van ons heeft ook maar ooit zo’n positief artikel gepubliceerd over een politicus. Nee, ook niet als we privé op de politicus in kwestie stemmen en / of lid zijn van zijn partij. Maar bij de mainstream media kan dat wél. Blijkbaar.

Hoe dan ook heb ik slecht nieuws voor onze vrienden van de MSM: Dijkhoff is helemaal geen ‘joviale’ vent. Hij is juist een vreselijke chagrijn. Dat is wat gek voor een liberaal, maar ja, VVD’ers zijn dan ook al heel lang niet liberaal — en Dijkhoff al helemaal niet. Zoals Nu.nl ook moet toegeven heeft de man namelijk totaal geen visie. Nog minder dan Rutte. En dat wil wat zeggen, want die is écht visieloos.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. sjun

  Dijkhof kan leuk debatteren. Maar of hem dat tot goede Nederlandse premier maakt valt nog te bezien. Niettemin is het uitstekend dat de VVD denkt aan vervanging van Mark Rutte wiens politieke houdbaarheidsdatum wel zo’n beetje in zicht gekomen is.

 2. Ni28

  Dijkhoff is een arrogante kwal die zijn arrogantie door gespeelde jovialiteit wilt bedekken. Kan het nog erger dan Rutte? Het antwoord is dan heel mild voor Rutte maar het kan.

 3. Ernst Quispel

  De kans dat de volgende premier Asscher of Klaver heet lijkt me beduidend groter.

  1. sjun

   Droom lekker verder Ernst. Ik zou voor vervolgopdrachten aan andere netwerkjes gaan bouwen.

   1. Ernst Quispel

    Ik ben niet meer afhankelijk van netwerkjes, sjun. Maar dat geldt voor een brave dienstklopper als jij toch ook?

  2. h_keur

   Hopelijk komt er ergens dan nog een eilandje of zo vrij, waar de Nederlanders kunnen leven, want de hut die nu nog Nederland heet, wordt dan volkomen uitgewoond.

  3. Uiterst Links

   Hopelijk Klaver

  4. Koos sssss

   Of pipo de clown.

 4. Stanly2000

  Ik vind hem nog arroganter dan arrogander Peggold

 5. EllyD18

  De VVD heeft gebrek aan beter.

 6. Uiterst Links

  Afschuwelijk! Laat de VVD maar creperen. Nederland heeft verandering nodig en het beste waar we voor kunnen hopen is iemand als Jesse Klaver als premier

 7. Ben Zine

  Dijkhof mag dan een “chagrijn” zijn, ik heb dat nog altijd 10x liever dan die geforceerde nep-teringgrijns van Rutte, die overal als een debiel om lacht. Dus wat mij betreft Dijkhof als leider van de VVD, liefst vandaag nog. Als we maar van die Rutte af zijn.

 8. falschirmjager

  Het eerst volgende kabinet gaat gelukkig Wilders leiden ,het Nederlandse volk komt uit een halve eeuw slaap DENK wordt gedeporteerd,drie daagse werk week voor elke Nederlander met 1 paspoort.

 9. Pescador

  Er zijn volgensmij geen vvd mensen meer met een visie hoe nederland bestuurd moet worden die zijn allemaal al op het verkeerde been gezet

 10. Koos sssss

  Eerst Rutte “Fortuynen”, dan buigen we ons over Dijkhoff.

 11. Frits Jansen

  Der functie van “premier” bestaat in Nederland niet. de grondwet spreekt van de “Minister-President” en dat is echt iets anders: hij heeft als enige wettelijke taak het werk van de vakministers te coördineren met het oog op eenheid van kabinetsbeleid.

  Dat de MP toch belangrijker werd kwam door Europa, waar “regeringsleiders” een belangrijke rol hebben.

  Nederlanders houden niet van topmensen. Als je gewoon doet doe je al gek genoeg. Bedrijven hebben hier dan ook geen “Chief Executive Officer”, maar een Raad van Bestuur waarin de voorzitter de eerste is onder zijn gelijken (“primus inter pares”).

  Dat DDS een droogkomiek voor een sjagrijn aanziet getuigt van gebrek aan mensenkennis. Of van vooroordeel.

  Ik zie een slingerbeweging. De VVD was ooit een gezellige partij van studentikoze types als Wiegel en Nijpels, maar toen kwam de grimmige Bolkestein voorbij die het warempel voor elkaar kreeg om de populaire Wiegel er uit te werken. Hij zag een electoraal gat in de markt en maakte van de VVD een grimmige club racisten, die maling hadden aan grondrechten.

  Rutte was ongeveer het laatste studentikoze type, maar nu trekt hij soortgenoten aan. Als D66 wankelt vanwege de referendapolitiek zou een gezelliger VVD een alternatief kunnen zijn. Pechtold zei ooit terecht dat een echte liberaal NIETS bij de VVD te zoeken heeft, maar het zou kunnen dat dit toch aan het veranderen is.

  In Nederland wordt gescholden op rechtse “neo-liberalen”, maar in de VS is een “liberal” extreem links, natuurlijk zeker ten opzichte van de schaal van de Amerikaanse politiek, maar ook inhoudelijk.

  1. Stanly2000

   Fritsje,
   Als Meester in de mensenkennis, prachtig lolverhaal weer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.