DENK-pief Kuzu valt volkomen onnodig burgemeester Aboutaleb aan: ‘Zelfs hersenloos Pegida is verstandiger dan hij!’

Terwijl opgehitste meutes in Rotterdam burgemeester Aboutaleb uitschelden voor “hoerenjong” doet DENK-voorman Tunahan Kuzu er op social media nog een schepje bovenop. Van hem geen schuttingtaal, maar hij verwijt de burgervader van de tweede stad van Nederland wel dommer te zijn dan een hersenloze.

34688621_1599932150105407_5663001528957403136_n

“Dat geeft te denken…”, aldus de tijdelijk teruggetreden DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu op Facebook en hij plaatst er prompt een afbeelding van een tweet die hij eerder op de avond plaatste. Of nou ja, denken, het is meer krankjorum gewauwel, maar Kuzu denkt dat hij er desalniettemin slim mee is.

Gisteravond besloot Pegida namelijk op het allerlaatste moment om toch maar geen varkensvleesbarbecue te houden voor de deur van een moskee in Rotterdam. Aanhangers van Tunahan Kuzu stonden daar namelijk met bosjes paraat, en zij waren daar bezig leuzes tegen de burgemeester te schreeuwen. Ahmed Aboutaleb besloot namelijk om de manifestatie te laten doorgaan, en dat was tegen het zere been van de islamisten. Zij scandeerden dat Aboutaleb een “hoerenjong” was.

Op zijn eigen manier deed het DENK-Kamerlid ook mee aan de heisa. Hij hield z’n taalgebruik beschaafd en sprak niet over dames van lichte zeden en hun nageslacht, maar besloot om de intelligentie van de Rotterdamse burgemeester ter discussie te stellen. Kuzu vond namelijk dat zelfs “die hersenloze lui” van de anti-islamdemonstranten van Pegida verstandiger waren dan Aboutaleb zelf.

Vooropgesteld: Kuzu heeft gelijk door Pegida af te schilderen als hersenloos. Waarom dat is, heb ik al vaak zat uiteengezet (1, 2, hoppakee!). Maar het slaat echt nergens op om Aboutaleb zó door het slijk te halen. Het enige wat de man gedaan heeft, is een demonstratie toelaten waarvan hij dacht dat het de openbare orde niet in gevaar zou brengen. Wat ook gewoon zijn plicht is als burgemeester: het is niet aan Aboutaleb om elke demonstratie inhoudelijk te beoordelen. Hij moet ze in principe gewoon allemaal laten doorgaan – tenzij ze een gevaar voor de publieke orde opleveren. In dit geval dacht Aboutaleb dat dat niet zo zou zijn.

Het is echt volledig van de pot gerukt dat Aboutaleb een andere afweging had moeten maken vanwege zijn eigen religieuze overtuigingen of het feit dat zijn wieg in Marokko stond. Het is ronduit een discriminerende gotspe dat Kuzu, zijn aanhangers en hun marionettenspelers in het Midden-Oosten wel hebben gemeend dit ter sprake te moeten brengen. Over hersenloos gesproken? Precies: dat zijn Kuzu en zijn “hoerenjong”-roepende gevolg gewoon lekker zélf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Fortiori

  De heer Aboutaleb is een kei van een Burgervader.

  1. lugar

   @Ernst: O ja joh? Ahmed is dan ook een salafist.

   1. Ni28

    Ik denk dat EQ beide is.

  2. Ernst Quispel

   Het is inderdaad een uitstekende burgemeester.

   1. lugar

    @Ernst: En zichzelf noemde hij een ‘jihadist’

 2. Svetlana

  Aboutaleb is een islamverader!

  1. lugar

   -60

  2. Vit

   Halve tamme.

  3. shidaian

   wat een oliedomme opmerking

 3. Zcooby

  Door intimidatie en de grenzen van onze democratie en wetten op te zoeken wint de islam steeds meer terrein in NL.

 4. DolleDries

  Aboutaleb wist hoe zijn stamgenoten zouden reageren en heeft verzuimd recht en orde en het demonstratierecht te handhaven. Utrecht, Den Haag, Arnhem en Gouda hebben deze BBQ-demonstraties bij moskeeën verboden onder druk van mohammedaanse geweldsdreiging en bij de laatste demonstratie werden de twintig demonstranten in de val gelokt door Aboutaleb’ voor een islamitische lynchmob:

 5. DolleDries

  Het moment dat het Demonstratierecht werd begraven in Nederland.
  De islam heeft dit land overgenomen.
  Dat is vandaag aangetoond bij
  Pegida demonstratie in Rotterdam.
  Politie kon de veiligheid niet garanderen.

  1. JanKlaasen

   Dan heb je het niet helemaal door, @DD. Pegida werd juist welkom geheten door de islamitische gemeenschap. Het waren juist de blanke autochtonen Buurtbewoners die Pegida daar niet wilden hebben en als een man achter de moskee bezoekers stonden.

   1. lugar

    En jij Jan Boudewijn, wil jij meer of minder islam?

    1. Frits Jansen

     Bent u voor veel meer “Gedankenpolizei”, politie die de gedachten van mensen controleert, en foute gedachten er zo nodig uit martelt?

     1. swetsnek

      Geef eens antwoordt snotterlip meer of minder islam zo’n moeilijke vraag steld Lugar niet

     2. lugar

      @Frits: Ik ben tegen jouw polizei en tegen de islam. En jij?

    2. Ni28

     Als het er op komt hebben de trollen geen antwoorden. Ik geef dan de mogelijke antwoorden zelf:
     1. Zij trollen in opdracht.
     2. Zij weten dat zij ongelijk hebben maar willen niet voor opkomen want bang om voor de waarheid op te komen.
     3. Zij willen een islamitische Europa iedereen door de strot jagen.
     Wat zij gemeen hebben is dat zij vol praatjes zijn maar anderen voor laten opdraven en zelf buiten schot blijven.

    3. Ni28

     Twintig man werden welkom geheten door een menigte van honderden Turken zwaaiend met vlaggen. De hersenloze Pegida heeft laten blijken dat zij toch over hersens beschikken en zochten de confrontatie niet. Een islamitisch “welkom” kunt je beter mijden dat hebben al meerdere confrontaties met de islam bewezen.

   2. DolleDries

    Jan van mij mag iedereen uit de nek lullen maar het is de vraag of jij dat hier moet doen.

    1. swetsnek

     hahahahahahahahahahaha tis ook zo’n dropveter DD werkelijk waar wat een zakkenwasser blijft het toch

   3. meijer61200

    Ben je je medicijnen weer vergeten vandaag????

  2. Frits Jansen

   Demonstratievrijheid gaat over de vrijheid van het Woord, niet van het Vlees.

   En al viel het toch onder de vrijheid van het woord: een van de weinige juridisch geldige argumenten dit te beperken is verstoring van de openbare orde.

   Waarbij wel de vraag rijst war die orde meer zou verstoren: een verbod of juist het achterwege laten daarvan.

   Ook toen hier een Turkse minister verkiezingspropaganda kwam maken werd het argument van “openbare orde” uit de kast gehaald. Met een heel cohort ME achter de hand als het onrustig zou worden na het wegsturen van die dame, d.w.z. als het middel erger dan de kwaal zou blijken.

 6. Ni28

  Ik weet weinig van Pegida en hou het daarbij ook maar een ding valt wel op. Pegida heeft keurig toestemming om te demonstreren aangevraagd en gekregen. De Turkse invasie daarentegen was naar mijn weten niet aangevraagd inclusief het zwaaien met Turkse vlaggen. Er zijn regels om te vlaggen met de Nederlandse vlag, geldt dit niet ook voor de Turkse? Heeft Aboutaleb hier een toestemming voor gegeven of heeft ie de moslims zelf laten optrommelen? De Pegida lieden denken onnozel dat Rotterdam hun stad is maar Rotterdam zuid(in ieder geval) is toch een Turkse enclave van Erdogan, toch?

 7. Frits Jansen

  Wat Kuzu niet kan uitstaan is dat Aboutaleb dit meesterlijk slim heeft gespeeld. De burgervader trad op als een echte vader: hij verbood niet, maar juist daardoor was de aardigheid voor de Pegidisten er af. Zoals een vader tegen een dreigend kind zegt: “nou, toe dan!”, en het kind bedremmeld afdruipt omdat het niet de gewilde ruzie krijgt.

  1. swetsnek

   Domme jongen

 8. Pescador

  Dat denk figuur is gewoon hersenloos valt niks aan te doen

 9. NoDoubt

  DENK, de partij van verbinden. De lange arm van Imam Erdogan die salafistische preken in de Dyanet moskeeën toestaat en zo ons land ondermijnt. NL-paspoort innemen. Mensen in overheidsfuncties alleen een nl-paspoort. Dan wordt de loyaliteit beter gewaarborgd. Achter een moordende pedofiel aanlopen, ben je al behoorlijk verward. Daarnaast is al bewezen dat de Koran van 1928 is (Caïro). De inhoud van de Koran weerlegt kan worden dat het alles niet in Mekka noch in Medina zich heeft afgespeeld. Laat staan de alwetende Allah die zegt dat er maar 7 planeten zijn en de zon ’s avonds in een poel verdwijnt, de maan uit twee helften bestaat. De moslim vrouw twee keer zo dom zijn als de man. Je opgezadeld wordt met 77 maagden als je een niet-moslim vermoordt.

 10. sjun

  Zo wordt toch zoetjes iedereen duidelijk dat het maar niet opschiet met het vooruitgangsgeloof in de afvallige Mohammedaan. bij het minste of geringste terug te vallen in stereotyp, hyperemotioneel moslimgedrag. Bij het minste of geringste blijken Berber en Anatolische prinsjes terug te vallen in stereotyp, hyperemotioneel moslimgedrag dat ook al zo uitstekend uitgevent wordt in Gaza. Beschavingsverrijkend valt dat bepaald niet te noemen maar bij PvdA, D66, SP, CU en GroenLinks hebben ze daar vast al een bagatelliserend eufemisme voor.

 11. shidaian

  Kuzu, griezelig miezerig mannetje met een hele grote mond

 12. Willem Bever

  Iedereen had honger, goedenavond

 13. lugar

  Tijdens de beruchte rellen in Rotterdam, toen woedende betogers eisten dat een Turkse minister campagne mocht voeren in Nederland, deed zich een interessant moment voor: onder de Turkse demonstranten voegden zich ook Marokkaanse medestanders. Gevraagd wat zij daar deden, antwoordde een van hen: “Dit gaat niet meer om Turken of Marokkanen, dit is nu een zaak van de oemma.”

  De oemma is een wereldwijde gemeenschap van moslims. Voor iedere opmerkzame beleidsmaker en politicus had de uitspraak van die Marokkaanse jongen aanleiding moeten zijn om zich ernstig zorgen te maken. Kennelijk ligt de reflexmatige loyaliteit van deze jonge Turken en Marokkanen niet bij het land – Nederland – waar zij opgroeiden, maar bij een abstracte mondiale gemeenschap: die van de islamieten.

 14. meijer61200

  Nou begrijp ik het! Deze schlemiel heeft een klap van de molen gehad waar hij voor staat.

 15. Roughwood

  Laat die Turkse AKP marionet zichzelf voor een moskee fotograferen in plaats van een molen. Nep-Nederlander en grijze wolf in schaapskleren. En als dit commentaar hem niet aanstaat dan moet ie als zijnde kritische Turk maar lekker oprotten!!!

  1. Hetzalwelweer

   de EU heeft meer 700 miljoen inwoners, waarvan er 50 miljoen moslim zijn, en wij laten het toe dat zij hun blah blah verhaal ons de wil laten opleggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.