Dhimmi-burgemeester Van Aartsen wil ook in Amsterdam met salafisten samenwerken

Alweer zo’n “fijn” plannetje uit de opstandige linkse volksrepubliek Amsterdam. Ditmaal is het niet eens de radicaal-linkse meerderheid in de gemeenteraad die de stad verder in de ellende wil storten, maar de burgemeester van de ‘rechtse’ partij VVD. Van Aartsen wil namelijk een plannetje uit zijn tijd als burgervader van Den Haag herhalen in de hoofdstad: als partners samenwerken met uiterst radicale moslims.

Soms vraag je af waarom Amsterdam nog steeds bestaat. Hoe kan het dat een stad die al decennialang zo’n weg-met-onsbeleid voert, nog altijd niet ten onder is gegaan aan z’n eigen wanbeleid. Eerst zeventig jaar onder de PvdA, daarna D66 en nu GroenLinks. En zelfs de VVD helpt een handje mee, in de vorm van plannen die burgemeester Jozias van Aartsen op het randje van zijn ambtstermijn nog snel probeert te realiseren.

Een opvolger zal spoedig benoemd worden, maar dat weerhoudt de voorganger van Mark Rutte als VVD-leider er niet van om nog even snel de stad wat verder de vernieling in te helpen. Case in point? Na het ongekende ‘succes’ in Den Haag, nu ook in Amsterdam: de gemeente die salafisten omarmt als gelijkwaardige partners en graag met hen wil samenwerken. Juist ja. De meest radicale tak van de islam moet worden gelegitimiseerd en op het schild gehesen, in het naam van het zogenaamde publieke belang.

Kotsmisselijk word je van zoveel naïviteit:

“Van Aartsen, die in zijn ambtsperiode in Den Haag de radicale As-Soennah moskee omarmde en subsidie gaf, voelt zich gesteund door aanbevelingen van wetenschappers, zoals hoogleraar terreurstudies Beatrice de Graaf.

„Een pragmatische benadering in de omgang met religieuze organisaties biedt, aldus de onderzoekers, méér mogelijkheden voor structurele samenwerking met genoemde organisaties”, aldus Van Aartsen. Het gaat dan niet alleen om bestrijding van radicalisering. „Beter is om een positieve, omvattende agenda op te stellen met uiteenlopende, ook positieve, punten.” Eerder zei Van Aartsen al dat de gemeente salafistische jongeren ’de hand moet reiken’.”

Dat partijen als VVD, CDA en het Forum voor Democratie zich hier tegen keren is niet zo verwonderlijk, maar dat zelfs D66, de PvdA en de SP vraagtekens zetten betekent wel hoe ver Van Aartsen van het padje is afgedwarreld. De genoemde linkse partijen voelen wel wat voor ‘praten’, maar niets voor formele samenwerking. Laten we ons daar dan maar aan vastklampen, want met de jihadistenknuffelende Van Aartsen komt het vermoedelijk nooit meer goed.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. poldi

  Wordt het niet eens hoog tijd dat de VVD dit vreselijke wangedrocht van een laffe burgemeester uit de partij schopt ?

 2. Ritter

  Het enige wat Van Aartsen hiermee bereikt is dat extremistische islamitische organisaties als de Salafisten ( die de westerse democratie verwerpen) salonfähig maken.

  En dat is naar mijn mening precies wat Van Aartsen voor ogen staat.

  Daardoor zal de invloed van dit soort extremitische organisaties alleen maar toenemen.

  Het is in essentie net zoiets als een burgemeester samenwerkt met de NSB.

  ————-
  Terecht waarschuwt AIVD voor toenemend salafisme
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/04/terecht-waarschuwt-aivd-voor-toenemend-salafisme-485070/

 3. Vit

  Wat zou in Isisnaam mensen bezielen om anno 21ste eeuw nog zo met religie bezig te zijn, alle heilige geschriften zij allang achterhaald maar er wordt nog steeds waarde aan gehecht, volgens mij is het pure angst om te ontdekken dat we er alleen voor staan.

  Btw, van Aartsen hoort allang in een aanleunwoning.

  1. Vit

   Ps, duidelijk is dat hele volksstammen de primaatfase nog niet ontgroeit zijn.

 4. Guus Geluk

  Hoe had Van Aartsen in ’s hemelsnaam gedacht met salafisten samen te werken aan deradicalisering? Dat is alsof men samenwerkt met de VVD aan het tegengaan van integriteitsschendingen.

  1. Vit

   Inderdaad, dat is een juiste vergelijking.

   1. Guus Geluk

    Vit,

    Dat vond ik ook.

 5. EU kok

  Tim timmert de volgende tekst in elkaar:Eerst zeventig jaar onder de PvdA, daarna D66 en nu GroenLinks.
  .
  Wat kunnen sommige redacteuren toch moeilijk omgaan met de resultaten van onze democratie.
  Alle door Tim hierboven omschreven partijen zijn gewoon democratisch gekozen door de Amsterdammers.

  1. Adriaan

   En hieruit concludeer ik het het IQ van de gemiddelde Amsterdammer een stuk lager is dan het IQ van de gemiddelde Nederlander.

   1. EU kok

    Gezien uw reactie vermoed ik dat u dus in Amsterdam woont.

    1. Koos sssss

     Uit uw reactie maak ik op,dat u het wel met Adriaan eens bent.

     1. lugar

      @Koos: Je was me net voor!

 6. Babaji538

  Als vanzelfsprekend.
  Petra Hermans

 7. Adriaan

  Het zijn de islambecielen die het hier voor het zeggen hebben en daarom gaat Nederland naar de knoppen.

  1. EU kok

   Het zijn de democratisch gekozen vertegenwoordigers die het hier voor het zeggen hebben en daarom gaat het heel goed met Nederland.
   Behalve voor de liefhebbers van zure druiven, die zijn nooit tevreden.

  2. sonar

   ++++++++++++++++++

   1. lugar

    @Sonar: Zag jij ‘m ook voorbijkomen? “de democratisch gekozen vertegenwoordigers”

    Whoehahahahaha, het verschil niet kennen tussen particratie en democratie.

 8. Frits Jansen

  “Dhimmi (Arabisch: ذمّي collectief: أهل الذمة ahl ul-dhimma, het volk van de dhimma) is de traditionele aanduiding voor bepaalde niet-moslims onder islamitisch bestuur die onder voorwaarden de eigen religie mogen blijven aanhangen.” (Wikipedia)

  Je ziet hier een typisch populistische versimpeling. Salafisten zijn er in gradaties. De SGP en de CU zijn ook niet verboden, hoewel ze fanatiek gristelijk zijn. In Canada is wel eens overwogen Sharia te gebruiken voor “alternatieve geschillenbeslechting”, zeg maar Rijdende Rechter-achtige zaken. Daar hebben ze alleen van afgezien omdat politici nerveus werden van het woord.

  Stel dat de politiek eindelijk eens luistert naar DDS en een knetter-rechtse burgemeester aanstelt in Amsterdam. Dan wordt er niet meer gepraat, maar oorlog gevoerd. Militairen in tanks op de dam. Beelden die ouderen nog kennen van de neergeslagen Praagse Lente in 1968. Af en toe een standrechtelijke executie om de wind er onder te houden.

  Vervolgens zullen Catalaanse toestanden volgen. Amsterdam zal uit Nederland willen treden, een Amexit. Dan wordt Den Haag eindelijk onze echte hoofdstad, al zullen velen hopen op een spoedige dramatische zeespiegelstijging waardoor Den Haag door de golven verzwolgen zal worden.

  1. lugar

   @Frits: Als islambeciel heb weer veel woorden nodig om de oprukkende zelfislamisering te duiden.

   [_] Meer islam
   [_] Minder islam

  2. NoDoubt

   Islam is geen geloof, het heeft zich niet afgespeeld in Mekka en Medina. Het mag niet bekritiseerd worden. Allah geeft aan dat de maan uit twee helften bestaan, de zon in een poel ondergaat. Er maar 7 planeten staan. De eerste moskeeën stonden niet naar mekka gericht. SA asfalteert alles omdat er geen sporen van de pedofiel te vinden zijn. 380 miljoen keffirs vermoord zijn door het zwaard van Allah. ‘religie’ van de vrede. Zie islamitische landen, er is geen ruimte voor democratie. Turkije is opnieuw aan het zuiveren. Kerken zijn in islamitische landen verdwenen en hier rijzen ze de pan uit. En moeten wij ons aanpassen. Onze feesten mogen niet meer genoemd worden. Dat is onze toekomst. En er zijn er nog die de Islam verdedigen maar absoluut geen onderzoek doen, want er kan geen verlichting in de Islam ontstaan omdat noch Mohammed noch Allah bekritiseerd mag worden. En ondertussen wordt uit naam van Erdogan de Diyanet elke week de moskeeën ingefluiterd met propaganda en nemen islamistische mensen zitting in het parlement of gemeente met een dubbel paspoort. Om met Louis van Gaal te spreken: “Zijn jullie nou zo dom, of ben ik nou zo slim?”. Het paard van Troje wordt en mass binnengehaald en leeggezogen. Het goede bestaan wat je hebt opgebouwd wordt gratis door de politiek uitgedeeld en de voedselbanken en Groningen kunnen stikken.

 9. Nasrani

  Samenwerken met moslims is hetzelfde als samenwerken met de Duitsers in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Het kan wel, maar je moet veel van jezelf prijsgeven. Vaak werd je NSB-er genoemd. En het resultaat was verschrikkelijk.
  De islam, nog gevaarlijker dan het nationaal socialisme, moet wortel en tak worden uitgeroeid. Een islamvrij europa, i have a dream.

 10. Florissa

  Hoe ouder hoe gekker ,zegt men, maar deze moet hoognodig in een spanlaken ,of beter oprotten naar Jemen .

 11. nienke

  Landverrader deze burgemeester wanneer rot hij eens op.
  Zou hij wat mankeren in z’n bovenkamer of wil hij zoete broodjes bakken met dat tuig of pist hij in z’n broek van angst wetende wat de represaille maatregelen zijn tegen mensen die hun wegen doorkruisen.
  Snel weg wezen met zulke laffe, bange, burgemeesters.

 12. Mau777

  Die gast is werkelijk totaal geschift – dat is allang duidelijk……een ECHTE MSB’er (…) van de ergste soort…… Dit soort islamo-collaborateurs moeten dringend verwijderd worden uit het Nederlandse politieke systeem, voor ze nog meer schade aanrichten.

 13. Gerlos

  Onvoorspelbaar dat de VVD deze idiote bestuurder nog niet heeft geroyeerd.

 14. lugar

  Herr Von Aartzen: “Feeding the crocodile, hoping it will eat you last”

 15. lugar

  Het kan nóg erger… Succes met Famke Helsema.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.