Donald Trump en Kim Jong-un gaan twee uur lang samen praten: 'Kim Jong-un krijgt maar één kans'

Geen categoriejun 11 2018, 10:00
De historische ontmoeting tussen de leider van de Verenigde Staten en de leider van Noord-Korea krijgt ook nog eens een historisch begin. Voor de rest van het proces wordt ingegaan, zullen Donald Trump en Kim Jon-un eerst nog twee uur met elkaar praten. Alleen zij tweetjes en twee tolken die aanwezig zullen zijn. Twee uur lang, een lange tijd, waarin Trump duidelijk over is: Kon Jong-un krijgt maar één kans om het goed te doen.

Trump heeft eerder gezegd dat Kim één kans krijgt, en dat hij van meet af aan het gevoel moet hebben dat zijn gesprekspartner serieus zaken wil doen. Zo niet, dan breekt hij het gesprek meteen af.

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau stelt dat Kim en Trump het zullen hebben over een "permanent en duurzaam vredesproces" voor Noord- en Zuid-Korea, de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland en andere problemen. Kim Jong-un heeft onder meer zijn minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho, minister van Defensie No Kwang-chol en zijn zus Kim Yo-jong in zijn gevolg.

Ik was eerst niet zo een fan van de stijl van Donald Trump, omdat ik het bot vind en te ongenuanceerd. Toch moet ik ook eerlijk bekennen dat de houding van Trump tot nu toe alleen maar vruchten heeft afgeworpen voor hemzelf en de Amerikanen. Bondgenoten en vijanden zullen cru of naar reageren op de houding van de Amerikaanse president, maar het is tot nu toe wel gebleken dat ze zich ook daarna schikken naar de eisen van de Amerikanen.
Er zijn nog te veel momenten in de toekomst dat deze onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea stuk kunnen lopen, maar het is wel duidelijk dat dit de grootste kans van slagen heeft dan andere momenten in de moderne geschiedenis. Laten we hopen dat er iets moois uitkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten