Ebru Umar slaat helemaal door: 'Alle christelijke kerken, hindoetempels en joodse synagogen dicht!'

Geen categoriejun 10 2018, 16:00
Dit is dus precies waarom weldenkend rechts Nederland altijd bedenkingen heeft bij het radicalisme van mensen als Ebru (en vergelijkbare commentatoren).
Dat Ebru Umar van controverse houdt wisten we al langer. Maar dit keer maakt ze het helaas wel heel bont. Mevrouw schreef eerst een column voor GeenStijl waarin ze het opnam voor Geert Wilders. Die liet onlangs weten dat hij, als hij aan de macht komt, alle moskeeën in ons land wil sluiten. Knettergek, natuurlijk, en buitengewoon dictatoriaal, maar Ebru ziet er wel wat in:

475 moskeeën zijn 475 plekken in Nederland waar Nederland dan wel de Nederlandse waarden en normen worden afgewezen - en dan tel ik de islamitische scholen, internaten en sociaal-culturele instellingen niet eens mee. Alleen politici zullen moord en brand roepen als je dat zo stelt, tenzij het verkiezingstijd is natuurlijk.

Daarmee plaatst ze zichzelf natuurlijk in exact dezelfde extremistische hoek als Wilders. Want ja, dit soort meningen en pleidooien zijn ronduit radicaal. Extreem. Rechts. Extreemrechts.
Natuurlijk is dat al erg genoeg, maar vervolgens doet ze er nog een schepje bovenop. Wat deze seculiere dictator-in-spé betreft moeten alle gebedshuizen namelijk verdwijnen. Geloven doe je thuis maar, ofzo.
https://twitter.com/umarebru/status/1005396971614625792?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fjalta.nl%2Fpolitiek%2Febru-umar-wil-alle-christelijke-kerken-joodse-synagogen-en-hindoetempels-sluiten%2F
En zo bewijst Ebru maar weer dat het radicale secularisme waar zij achter staat niet minder een religie is dan het christendom, het jodendom en, jawel, dan de islam... en dat deze seculiere religie kan wedijveren met de meest intolerante stromingen binnen die grote theïstische religies.
Zoals pastoor Jan-Jaap van Peperstraten terecht twittert:
https://twitter.com/jjvpeperstraten/status/1005494554957615109
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten