Ebru Umar slaat helemaal door: ‘Alle christelijke kerken, hindoetempels en joodse synagogen dicht!’

Ebru Umar bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.
Foto: Ebru Umar bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.

Dit is dus precies waarom weldenkend rechts Nederland altijd bedenkingen heeft bij het radicalisme van mensen als Ebru (en vergelijkbare commentatoren). 

Dat Ebru Umar van controverse houdt wisten we al langer. Maar dit keer maakt ze het helaas wel heel bont. Mevrouw schreef eerst een column voor GeenStijl waarin ze het opnam voor Geert Wilders. Die liet onlangs weten dat hij, als hij aan de macht komt, alle moskeeën in ons land wil sluiten. Knettergek, natuurlijk, en buitengewoon dictatoriaal, maar Ebru ziet er wel wat in:

475 moskeeën zijn 475 plekken in Nederland waar Nederland dan wel de Nederlandse waarden en normen worden afgewezen – en dan tel  ik de islamitische scholen, internaten en sociaal-culturele instellingen niet eens mee. Alleen politici zullen moord en brand roepen als je dat zo stelt, tenzij het verkiezingstijd is natuurlijk.

Daarmee plaatst ze zichzelf natuurlijk in exact dezelfde extremistische hoek als Wilders. Want ja, dit soort meningen en pleidooien zijn ronduit radicaal. Extreem. Rechts. Extreemrechts.

Natuurlijk is dat al erg genoeg, maar vervolgens doet ze er nog een schepje bovenop. Wat deze seculiere dictator-in-spé betreft moeten alle gebedshuizen namelijk verdwijnen. Geloven doe je thuis maar, ofzo.

En zo bewijst Ebru maar weer dat het radicale secularisme waar zij achter staat niet minder een religie is dan het christendom, het jodendom en, jawel, dan de islam… en dat deze seculiere religie kan wedijveren met de meest intolerante stromingen binnen die grote theïstische religies.

Zoals pastoor Jan-Jaap van Peperstraten terecht twittert:

https://twitter.com/jjvpeperstraten/status/1005494554957615109

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

64 reacties

 1.   

  Eens met Ebru. Religies moeten terug gedrukt worden tot het niveau van de klaverjasclub of postzegelvereniging. Het is prive, je moet zelf weten of je gelooft, maar het heeft geen maatschappelijke relevantie (integendeel) en krijgt daarom op geen enkele wijze bijzondere voorrechten.

  1.   

   Hier ben ik wel mee eens. Religies behoren tot het persoonlijk domein. Daar moeten we geen belemmeringen voor opwerpen (we hebben goddank vrijheid van godsdienst) maar we moeten godsdiensten ook geen maatschappelijke prerogatieven toekennen. Feitelijk is dat in Nederland ook het geval.

   1.   

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en kalende vetzak!

    1.   

     Goede inhoudelijke bijdrage ook…
     Neem een voorbeeld aan heer Quispel, hij onderbouwt zijn standpunt.

   2.   

    @Ernst: “Religies”

    En daar hoort de islam niet bij, domme jongen.

    #pisvlek

    1.   

     Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens waarborgt oppervlakkig gezien godsdienstvrijheid maar als je goed leest branden ze hun vingers niet aan een definitie van “godsdienst” maar beschermen ze algemeen groeperingen met bepaalde denkbeelden. Waar ook moslims onder kunnen vallen.

     Als Wilders probeert de vrijheid van godsdienst op te heffen voor moslims door te beweren dat islam geen godsdienst is maar een “perverse ideologie” helpt hem dat dus weinig.
     Trouwens wel doirzichtig: 1) Wilders wil islam verbieden 2) godsdiensten mogen niet verboden worden dus 3) is islam volgens Wilders geen godsdienst. Hoe flauw kun je argumenteren.

 2.   

  Eens met Ebru. Religies moeten terug gedrukt worden tot het niveau van de klaverjasclub of postzegelvereniging. Het is prive, je moet zelf weten of je gelooft, maar het heeft geen maatschappelijke relevantie (integendeel) en krijgt daarom op geen enkele wijze bijzondere voorrechten of aandacht.

  1.   

   Sorry, dubbele post. Trage server.

  2.   

   Net als wij vroeger het nsb speldje niet waardeerden , moet ook het kruisje ,kepeltje en hoofdoekje verdwijnen uit het straatbeeld vind ik.Allemaal visuele bevuiling dus voor de niet gelovige burger.

  3.   

   Mee eensch, geloven is niet meer van deze tijd, er is geen enkel empirisch bewijs voor het bestaan van een god.

 3.   

  Islamitische haathuizen sluiten daar is niets extreems aan. En ja het is nog waar ook nog dat is moskeeën haat wordt gezaaid. Elke imam die uit de koran citeert zaait per definitie haat.

  En ja haten en haatzaaien doe je maar lekker in je eigen land.

  1.   

   Dat was niet de strekking van de discussie.
   Het onderwerp was of geloof in de openbare ruimte of in het privédomein thuishoort. Niet of men zijn geloof in een bepaald land dient uit te voeren.

   Tenzij u natuurlijk bedoelde dat dat ‘eigen land’ ook Nederland zou kunnen zijn, wat uiteindelijk het land van ons allen is, inclusief 1.000.000+ moslims en iets minder christenen en joden.

 4.   

  Die hele zieke sekte de islam moet verboden worden in Europa willen wij onze kinderen en kleinkinderen in vrijheid laten leven.

 5.   

  Religie is geen probleem………………….islam is het probleem.

  Omdat islam niet alleen een religie is maar ook een ideologiedie het leven op gebied regelt; inclusief een rechtssysteem. (Sharia recht)
  ————-

  Geleidelijke islamisering zet verworvenheden wetenschap onder druk
  https://opiniez.com/2018/06/08/islamisering-zet-seculiere-samenleving-onder-druk/cadelange/

 6.   

  Ebru Umart:
  Mag allemaal dicht. Incl de kerken. Gelovig zijn doe je maar thuis.

  Umar mag dan graag Erdogan afzeiken, qua dictatoriale neigingen heeft ze veel met hem gemeen.
  Bovendien is het totale onzin. Geloven doe je immers helemaal niet alleen maar thuis. Dat stopt echt niet op het moment dat je de deur uitgaat.

  Opgewonden standje dus met een grote bek, die Umar. Het lijkt wel alsof haar doel is om Van Gogh te overtreffen.

  1.   

   Ebru Umar behoort tot het groepje rechtse columnisten dat vroeger of later zichzelf altijd naar de extremistische marge toe weet te schrijven en gaandeweg niet meer serieus wordt genomen.
   Micha Kat, Joost Niemöller en Wierd Duk gingen haar voor. Nanninga, Zwagerman en Karstens zitten in de gevarenzone.

   Rechts heeft kennelijk een aanzuigende werking tot radicalisering en vermindering van realiteitsbesef.

   1.   

    En als ze dan helemaal gemarginaliseerd zijn, niemand ze meer serieus neemt en geen enkele normale krant nog interesse heeft in hun schrijfsels, roepen ze: Zie je wel? Mediakartel! Bilderberg! Cultuurmarxisten hebben alle touwtjes in handen!

    1.   

     Hopelijk zien mensen dit en beseffen ze hiermee des te beter waar rechts-extremisme (maar ook links-extremisme trouwens) toe leidt: tot uitsluiting en daarmee tot niets.
     Het enige waar je op mag hopen is dat dit type mensen nooit aan zoveel macht komen dat ze de controle over ‘s lands wapens krijgen, want dat is hoe uiteindelijk (burger-)oorlogen beginnen.

 7.   

  Islam is als een Koekoek bij de vogels eenmaal in het nest werkt het de oorspronkelijke legsel eruit, dus wij met onze waarden en normen. Wat krijg je er voor terug de sharia.

 8.   

  Ebru stuurde mij een Tweed. Mag u zelf beoordelen of die klopt.
  @umarebru 9 jun.
  Als antwoord op @JubbeFeenstra
  >Wederom totale onzin. Niet elke moslim is aanhanger van de islam.<

  Leest u het goed! Niet elke moslim is aanhanger van Islam.

  Hoe kun je nu moslim zijn zonder iets met Islam te hebben?
  Dat mens spoort niet. Is de leeftijd.

  1.   

   “Elke christen aanbidt de Paus? Verkracht kinderen? Gelooft in God?praktiseert sprookjes? Ga ff normaal doen. Gebruik die drie hersencellen van je.”

   Aldus Umar.
   Dat constant downplayen van het verstand van iedereen die het niet met haar eens is, maakt het allemaal een beetje zinloos om met haar in discussie te gaan. Misschien moet ze eens bij de huisarts langs voor een gezinspot ritalin. Dat zou wellicht soelaas bieden.

   1.   

    “Dat constant downplayen van het verstand van iedereen die het niet met haar eens is, maakt het allemaal een beetje zinloos om met haar in discussie te gaan.”
    ————————————————————————-
    Het lijkt wel of je het over Ernst hebt.

    1.   

     @Floris
     Ik verwachtte deze reactie al.

     1.   

      Floris heeft eigenlijk maar één onderwerp.

      :)

     2.   

      Ja Beukman, dat kon je verwachten. Op Ebru schijt je, maar de huispsychopaat knuffel je.

     3.   

      Ach guttegut, mijnheer is “helderziend”, en dat met zo’n jampottenbril.! Cursus, wat natuurlijk betaald is, door het UWV/Sociale dienst, gevolgd?

    2.   

     @Floris,

     Sorry, maar ik zie de parallel niet echt.
     Het komt mij meer voor alsof je alles wat negatief is wilt projecteren op meneer Quispel om hem te demoniseren.
     Heeft u ook nog iets zinnigs te zeggen over de bizarre tweets van mevrouw Umar die heer Feenstra hier publiceert?

  2.   

   Ja dat kan. Als moslim wordt je geboren daar ontkom je niet aan. Als je van ouders komt die beide moslim zijn dan ben je automatisch moslim volgens de islamitische wet. Maar dat wil inderdaad niet zeggen dat alle moslims automatisch aanhanger van islam zijn. Sterker nog de islam verlaten wordt bestraft met de dood.

   Er lopen zat moslims rond die wel moslim zijn maar eigenlijk niet zoveel moeten hebben van islam.

   1.   

    Dat weet ik allemaal. Geboren moslim is zo’n kreet. Maar het gaat mij om het verband leggen. Ik ben atheïst, maar kom uit christelijke opvoeding.
    Niemand zal verband leggen tussen wat ik nu ben en ooit door mijn ouders werd onderwezen. Je bent niet moslim, of christen of jood omdat je ouders dat waren. Dat zou je zelf moeten bepalen. Om het maar even te formuleren zoals gelovigen dit doen: Je gaat naar de hemel of hel door eigen levenswijze, niet die van je ouders of anderen. Maar ik snap het wel, het is koppelverkoop,uiteindelijk ben je een van ons. Het oema gevoel.

   2.   

    Dit is een onzinverhaal.
    Tot je puberteit ben je moslim, omdat je ouders dat zijn. Daarna dien je de islam te praktiseren omdat je dat zelf wilt (of niet). Doe je dat niet, dan ben je geen moslim.
    De enige nuance die je zou kunnen aanbrengen is dat je bewust moslim kunt zijn, maar tegelijkertijd je bewust niet aan alle islamitische verplichtingen in het leven houdt en weet dat dat consequenties in het hiernamaals heeft.
    Pas als je daar allemaal niet meer in gelooft ben je geen moslim meer.

    Een moslim getuigt: ‘La ilahe illallah, ve Muhammedin rasulallah’, oftewel ‘eris geen God dan God, en Muhammed is zijn profeet’
    Deze uitspraak is de minimale ondergrens om jezelf moslim te kunnen noemen.

    Conclusie: er bestaat geen moslim die niet de islam aanhangt. Op het moment dat je niet in de islam / koran / Allah (swt) / Mohammed (vzmh) gelooft, ben je per definitie geen moslim meer.

    PS: In Nederland zijn er vele afvalligen, maar niemand is ooit om die reden vermoord, dus ik wil de reageerders verzoeken normaal en eerlijk te discussiëren. In de bijbel staat ook veel lelijks wat door geen enkele christen ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

    Ter info (om de discussie zuiver te houden).

  3.   

   Moslim betekent: gelovige. Er zijn nu eenmaal gelovigen die niets met het systeem van islam https://tinyurl.com/y7ntqou8 en haar zelfverklaarde profeet hebben. Dat heeft Ebru dus uitstekend gezien.

   1.   

    Moslim betekent absoluut niet alleen maar ‘gelovige’. Dan zou iemand die in het spaghettimonster gelooft ook moslim zijn.
    Geen verkeerde informatie geven aub.

 9.   

  @EQ
  in uw reactie 2 bent u het met Ebru eens en in uw reactie 9 haast u zich om uw eigen reactie te weerspreken alleen maar omdat de chef van de afdeling trollen in den Haag, u dit geboden heeft? u valt nu letterlijk door de mand en ontkennen helpt echt niet, niet van u noch uw ploertige chef beuk.

  1.   

   Wat een sukkel.

  2.   

   Ik begrijp het misverstand. Ik ben het uiteraard niet eens met malle Ebru maar met de mening van Holland over de positie van godsdiensten.

 10.   

  Religie heeft weinig goeds aan de mensheid gebracht in heel haar bestaan. In Europa is het tenminste tot verlichting gekomen en het duurde te lang voor het zover kwam. Met de komst van de islam naar Europa staat de scheiding van godsdienst en staat sterk onder druk. De christelijke partijen roeren zich als de islam bekritiseerd wordt omdat zij bang zijn als de volgende slachtoffers te worden omdat er vrijheid van alle godsdienst bestaat. Islam weg, christenen weg. De tragedie is dat de scheiding van godsdienst en staat steeds meer een papieren draak is. Slecht voor de vrijheid en democratie. De islam brengt de verlichting in gevaar.

  1.   

   Het enige wat er dicht moet is haar kritiekvolle muil. Er bestaat tegenwoordig ook een kerk voor Atheisten. Ik denk dat we alle soorten ideologische of politieke clubjes maar moeten gaan sluiten waar bepaalde groepen samenkomen die met ideeen komen om dat in onze maatschappij in onze strot te gaan duwen. Doe dat maar thuis.

  2.   

   Het leven moet toch zonder religie kunnen. Religie is maar een steun voor dingen die men niet begrijpt. Maar dan kunt je beter wetenschap voor nemen. Met de huidige ontwikkeling wordt wetenschap straks een bijzaak en dat kunt je met de huidige staat van de wetenschap zelf aan de domste niet verkopen.

   1.   

    @Ni28: Religie is volgens u een steun voor dingen die men niet begrijpt. Maar voor gelovigen is dat juist niet zo. Want zij begrijpen het wel degelijk. Voor gelovigen betekent geloven volgens velen niet in de zin van “niet zeker weten of vertrouwen” maar in de zin van “verbinden”. Geloven betekent dus verbinden met God of je bewust laten vormen door Jezus. Het heeft dus niks te maken dat gelovigen twijfelen met de vraag of God wel bestaat of niet.

    1.   

     God heeft nog nooit een teken van leven gegeven en Jezus was slechts een kritikaster van de farizeeërs die nooit van plan is geweest een nieuwe religie te stichten. Dat heeft Paulus gedaan. Jaren na de dood van Jezus die hij nooit heeft gekend.

     Er is wel een overeenkomst tussen Paulus en Mohammed. Ze claimden allebei dat ze “openbaringen” ontvingen. Je moet wel heel naïef zijn als je deze charlatans gelooft.

     1.   

      @Floris,

      Niemand verplicht u om het ook te geloven.
      U zou daarentegen veel respect winnen door mensen die dat wel willen geloven in hun waarde te laten.
      Doet u dat niet, dan bent u en uw gelijkgestemden hier de bedreiging voor onze samenleving, en niet de gelovigen.

   2.   

    Een verlicht persoon als u zou toch om moeten kunnen gaan met het bestaan van groepen mensen die anders denken, of dat nou moslims of joden zijn?
    Als u een representant van de verlichte mensen bent, en u kunt niet omgaan met het bestaan van andersdenkenden, dan heb ik zo mijn twijfels of de Verlichting op zich dan de toekomst heeft voor de mensheid.

  3.   

   Religie maakt je geen betere mens.

   1.   

    Wetenschap ook niet beste Ni28.

 11.   

  Ben het wel een beetje eens met Ebru Umar.

  1.   

   [email protected] Ik niet. Bij elke reactie hierboven kan tegen iedereen zeggen dat het hun mening is en ik dat kan respecteren. Als iedereen dat zou doen dan heeft niemand ook geen last van elkaar. Mensen die weten wat ze willen hebben dikwijls een hekel aan elkaar. Waarom eigenlijk? Zoals Johan Cruijf het mooi heeft gezegd en waar ik compleet achter sta is dit citaat: “Ik heb een vreselijke hekel aan iemand die beweegt, maar niet weet waar naartoe”. Umar beweegt veel (kritiek leveren over anderen) maar verder weet ze waarschijnlijk zelf eigenlijk niet wat haar eigen doel is in het leven.

   1.   

    @Urk
    Mooi gezegd. Umar is een stuurloos adhd-ertje, permanent in de overgang, dat wild om zich heen sputtert om nog op te vallen. Haar tragiek is dat het steeds moeilijker wordt om nog op te vallen temidden van al die andere lawaaitrappers. Ze doet er goed aan om een vak te gaan leren, en zich zodoende nuttig te maken voor de maatschappij.

    1.   

     Ervaringsdeskundigen die islamkritisch zijn, zoals Ebru, zijn niet populair in linkse kringen.

     We weten ook hoe het Hirsi Ali verging.

     De waarheid is de grote vijand van de islam EN van links.

     1.   

      Sputtertje Umar gaat ook te keer tegen kerken en sjoelen. Wat is het dus waard, die islamkritiek van haar?
      Dan heb ik toch meer respect voor Ali. Die heeft niveau en stijl. Dat heeft haar carriere ook geholpen. Ik zie het Sputtertje niet nadoen.

     2.   

      Haar opmerking over kerken, welke ik niet onderschrijf, doet niets af aan haar gerechtvaardigde islamkritiek. Dat is haar hoofdthema en daarmee maakt ze zich nuttig voor de maatschappij.

      Er zijn veel meer ervaringsdeskundigen, vele honderden, en links blijft volkomen doof voor deze mensen.

      Ook jij.

   2.   

    @ van Urk,
    Mooi gesproken, dit ben ik helemaal met u eens.
    Atheïsten hebben vaak het standpunt dat er niets is na dit leven, en dat je dus alles uit dit leven moet halen (anders gezegd: leef er maar lekker op los!).
    Als men dat standpunt bezigt, valt ook automatisch de vraag weg ‘waar men naar toe beweegt’. Er is immers niets na dit leven. Dus men beweegt zich per definitie – waar Cruijff zich al aan irriteerde – nergens naartoe.

 12.   

  Zinloos artikel, zinloos commentaar.
  1 Op dit moment is de vervolging van Christenen wereldwijd nog nooit zo heftig geweest. En dit gebeurt grotendeels in landen die islamitisch zijn, dus door moslims. In die landen vertellen gelovige moslims de Christenen wel!!! dat ze geen mensenrechten hebben.
  2 Islam-gerelateerd geweld is elke dag prominent aanwezig in het nieuws. Toch blijven veel mensen de islam benoemen als een vreedzaam geloof, terwijl nu toch ongeveer wel duidelijk moet zijn dat het een agressieve en gewelddadige ideologie is.
  3 in de landen wereldwijd waar de bevolking het meeste vrijheid heeft op alle gebied is in de geschiedenis het Joods-Christelijke geloof van de bevolking aan te wijzen als belangrijkste oorzaak.
  4 dus lefties en andere Christen-hatende malloten, droom lekker verder.

  1.   

   Onze farizeeërs in de politiek, die ons moeten beschermen , gooien ons zomaar voor de leeuwen. Schandalig

 13.   

  Tuurlijk joh, al die haatpredikende dominees en die god is groot roepende messtekende Christenen uit de bijbelbelt dat moet je toch ook niet willen! Dat wijf is gek geworden, alsof het hedendaagse Christendom te vergelijken is met het middeleeuwse salafisme!, en de Pim Fortuynprijs die ze vorig jaar kreeg is ze ook niet meer waard, Pim zou zo’n uitspraak zeker afgekeurd hebben!

 14.   

  Nu ieder er van overtuigd is dat de islam gewoon een sekte is
  kunnen we dit dus gewoon verbieden.
  De enige oplossing is voor Nederland en Europa het verwijderen van deze pseudo godsdienst. Zal wel veel gemopper geven maar nix van aantrekken.

 15.   

  Ik snap helemaal niks van Michael zijn artikel. Volgens mij was het ooit bij Michael Wilders voor en Wilders na. Nu zegt hij het tegenovergestelde. @Michael, leg ons dat eens uit?

  Overigens ben ik het volkomen eens met Ebru. Een vrouw naar mijn hart. Weg met alle kerken, synagoges, tempels, moskeeën enzovoort enzovoort. Het ‘geloof’ heeft ongelooflijk veel ellende bezorgd bij de mensheid. Miljoenen doden zijn er gevallen, enkele omdat men het eenvoudig niet eens werd wie nu eigenlijk god is. Er bestaan namelijk geen goden. Dat zijn spinsels die bij de mensen met paplepels wordt ingegoten. Vroeger mochten katholieke meisjes de bijbel niet lezen. Dat was een zondig boek. Hou nou toch een keer op om goden te verafgoden. Geloof toch een keer in je zelf en doe dat vooral lekker achter je eigen voor- of achterdeur.

  1.   

   Heb je je wel eens verdiept in hoeveel doden de ‘ongelovigen’ op hun geweten hebben? Ongeloof dus ook maar verbieden?

 16.   

  Tja, dat krijg je ervan als je als Nederlandse samenleving extremisten als mevrouw Umar gaat ophemelen (als je dat toevallig een keer welgevalt, omdat ze iets lelijks zegt over president Erdogan).
  Je kunt erop wachten dat de steel van die bijl zich tegen je keert en zij ook lelijke dingen gaat zeggen over het Nederlandse Joods-Gristelijke culturele gedachtengoed.

  Dames en heren, deze mevrouw mist bovenin echt een paar planken en is een bedreiging voor onze samenleving. Vroeg of laat voor íedere samenleving trouwens.

 17.   

  Een organisatie die met droge ogen beweert dat “lopen over water”, het “omtoveren van water tot wijn”, het (twijfelachtig) “genezen van van zieken” tekenen zijn van wonderen, die aan een godheid kunnen worden toegeschreven, zou eens een show van Hans Klok moeten bezoeken.
  Of een bezoek moeten brengen aan een Egyptisch museum, waar diverse “goochelartikelen”, zoals knorrende varkens en brullende stieren, bewaard zijn gebleven, en waarmee in de oudheid de mensen belazerde.

  Godsdienst is net zo iets als de Bitcoin.
  Niets bestaat, met zijn allen kun je het lang volhouden, en Jan Lul betaalt.

 18.   

  Ik kan het me wel voorstellen hoor. Als het aan die fijne kerken lag zouden we weer teruggaan naar vroeger en stuurden ze onze vrouwen en dochters terug naar het aanrecht om 20 babies uit te poepen en huisvrouw te worden. Geen wonder dat veel linkse kerken ‘tolerantie’ met betrekking tot de vluchtelingen preken, moslims zijn de enige inwoners hier die nog zo ouderwets en oerconservatief zijn.

 19.   

  Goed voorbeeld doet goed volgen, Oostenrijk is al op de goede weg, nog effie doorzetten

 20.   

  De werkelijke beweegredenen te komen tot een afgeronde godsdienst met monotheïsme (tenminste als opzet) en algehele levensvervulling, zingeving van het leven (waaraan gekoppeld is dat de godsdienst één en het zelfde individu mits gelovig in de god, een nieuw heerlijk leven in het hiernamaals belooft) komt uit machtspolitiek voort. De echte reden van het ontstaan willen de echte stichters en volgelingen nooit of slechts verkapt geven. Christendom en jodendom zijn producten van het Romeinse Rijk en islam is het gevolg van gewilde vereniging van alle Arabische stammen. Geweld was hierbij het belangrijkste middel. Monotheïsme is het gevolg van het vereenvoudiging.

 21.   

  Ja Ebru slaat inderdaad door om ook kerken te gaan sluiten. Alles om gevaarlijke islamhaatpaleizen maar gesloten te krijgen. Gevolg van een verkeerde goddienstwetgeving die ons land nog kent! Daarom is het van héél groot belang dat de islam als ideologie en niet als religie wordt erkent zodat de islam niet meer onder die wetgeving valt en haatimans en idem paleizen effectief kunnen worden aangepakt. En critici zoals Ebru domme uitspraken bespaard blijven.

 22.   

  Ebru slaat inderdaad door, wellicht door de goddienstwetgeving in dit land dat niet meer aansluit op de realiteit (net zoals de strafwetgeving!)
  Want de islam is geen religie maar een zeer gevaarlijke ideologie die dan ook als zodanig dient te worden erkend!
  Maar ja, dan heb je wél bestuurders nodig met een ruggegraat en geen halfzachte deugmensen en bewuste wegkijkers!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!