Ein-de-lijk: ook Nederland gaat de boerka officieel verbieden

Het heeft z’n tijd geduurd, maar uiteindelijk heeft ook Nederland gaat zich voegen in een rijtje Europese landen die het radicale islamitische boerkagewaad bij wet verboden hebben. In Nederland kleed je je niet als een mummie uit het Midden-Oosten, is het sterke signaal dat vanaf vandaag wordt uitgezonden.

Daar was-ie dan: de langverwachte behandeling van het boerkaverbod in de Eerste Kamer. Het heeft lang op zich laten wachten, want de Tweede Kamer was al onder het vorige kabinet akkoord gegaan met het boerkaverbod. De geschiedenis gaat echter nog verder terug, want al in 2005 (!) steunde de Tweede Kamer een motie van de destijds net uit de VVD gestapte onafhankelijke parlementariër Geert Wilders, die een boerkaverbod wilde. In het gedoogkabinet Rutte I lag er al eerder een wetsvoorstel, maar na de breuk in het Catshuis in 2012 verdween deze van tafel.

Maar nu was het dan ein-de-lijk zover: Nederland gaat stoppen met het pamperen van de radicale islam en de wijze waarop deze zich kleedt in ons land. Weg met vrouwenverstikkende en mensonterende gezichtsbedekkende kleding – na landen als Frankrijk, België en Denemarken gaat de boerka ook in Nederland op de mestvaal van de geschiedenis nadat de Eerste Kamer na lang wikken en wegen gisteravond het doodvonnis tekende van het hatelijke kledingstuk:

“Het boerkaverbod is volgens sommigen een voorbeeld van hoe PVV-ideeën mainstream zijn geworden aan het Binnenhof. GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort hekelde in een tweet „hoe dit kabinet zich – met slechte argumenten – tot uitvoerder van PVV-moties maakt”.

Maar de politieke steun voor het verbod is stevig. In de Tweede Kamer waren eind 2016 alleen D66, GroenLinks en de huidige Denk-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk tegen. De meerderheid in de senaat is nu minder ruim, maar in elk geval VVD, PVV, CDA, ChristenUnie, SGP en de Onafhankelijke Senaatsfractie stemmen in.”

Reden dus voor een feestje, aanstaande dinsdag. Dan zal de Eerste Kamer stemmen over het voorstel. Nu al is duidelijk dat een centrum-rechtse meerderheid het verbod zal steunen en boerka’s en ander islamitische antivrouwenkledij in Nederland niet meer gedragen mag worden op publieke plekken. Sliep uit, al-Qaeda, Moslimbroederschap en ISIS!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Guus Geluk

  Heldere argumenten van minister Ollongren en heldere aanwijzingen hoe de wet ten uitvoer moet worden gebracht.

  Het boerkaverbod is volgens sommigen een voorbeeld van hoe PVV-ideeën mainstream zijn geworden aan het Binnenhof. GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort hekelde in een tweet „hoe dit kabinet zich – met slechte argumenten – tot uitvoerder van PVV-moties maakt”.

  Een opmerkelijke Tweet. In de eerste plaats: ja, het kabinet mag PVV-moties uitvoeren. Het zou een mooie boel worden als men in de Nederlandse politiek moties van partijen ging uitsluiten – waarmee op zichzelf is ontkracht dat de PVV zou worden uitgesloten. In de tweede plaats: waarom zijn de argumenten van Ollongren slecht?

 2. Ni28

  De kracht van de door politici uitgekotste PVV blijkt nu weer. Het kan lang duren maar men weet dat Wilders met zijn geschetste beeld van de islam gewoon gelijk heeft. Maar zoals altijd moet eerst Wilders gedemoniseerd worden en in vervolg worden zijn wensen uitgevoerd. Dat is de averechtse kracht van demonisering en uitsluiting. Jammer alleen van al die verloren tijd met zoveel consequenties. Achteraf opruimen is altijd meer werk.

  1. EU kok

   Ja Ni28, die vertraging wordt veroorzaakt door de trollen in de politiek.
   Ja ja ook daar doen ze hun dik betaalde werk.
   Als je nu naar buiten kijkt, staat er ook een achter die boom. Overal zitten en zijn ze aanwezig.

  2. loes530

   Is alleen jammer dat ook niet voor buiten mee telt dit is alleen voor openbaar

   1. lugar

    komt nog wel Los, kwestie van tijd. De islam, dus ook de boerka, verdient alle aandacht als het om de bestrijding gaat.

 3. Pescador

  Dit geeft meer vrijheid voor de dames, kunnen ze eindelijk hun iPhone ook gebruiken want de gezichtsherkenning werkte niet zo goed 🙂
  Ik snap werkelijk niet waarom het zo lang heeft moeten duren om weer een kleinstukje van die stomme vrouw onderdrukking te laten ophouden.

 4. NoDoubt

  Het is een eerste stap want het mag nog steeds gedragen worden. Ik wens niemand een samenleving zoals in Luton waarvan het gevolg is dat er een no go zone is. Het staat haaks op de emancipatie en heeft alles met de islam te maken. We zijn geen Saoudi-Arabië. Als ze het zo graag willen dragen gaan ze daar maar heen. Islam staat haaks op democratie. Je ziet nu al dat Turken en Marokkanen hun toevlucht zoeken in de moskeeën. Inmiddels mag je tocht wel weten dat in de islam er geen scheiding is van kerk en staat. Sterker nog de Staat is islam. Er zal geen integratie zijn en met de boerka al helemaal niet totdat de Islam de meerderheid in Europa is, dan is het over met de democratie waarvan we nu zeggen dat in een vrij land alles mag. Maar de geschiedenis leert dat door de van de Islam de democratie kapot wordt gemaakt. Dus ja, boerka’s verboden voor het behoud van democratie.

 5. Ernst Quispel

  Hier wordt een niet bestaand probleem krachtig opgelost.

  1. Adriaan

   “Hier wordt een niet bestaand probleem krachtig opgelost.”
   Het staat er echt.

   1. Top

    Maak je niet druk over dat stuk onbenul. Heeft geen nut. Veilig achter zijn PC, maar oh wee, als het er op aankomt.
    Dit komt omdat deze “man” zo gefrustreerd is. hij is, voor zijn eerste studierichting gesjeesd. Daarna geprobeerd om in het sociale circuit iets te bereiken, maar door zijn opvoeding, is hij niet in staat om te reduceren deduceren en zeker niet te communiceren. Heeft geen baan, omdat hij niet eens door zijn proeftijd heen komt. Leeft van de staat en heeft niks beters te doen, dan hier te trollen. Soms heb ik medelijden met hem, als ik weer eens een stukje onmacht uit zijn bijdragen filter. Het moet voor hem een dagelijkse hel zijn. Leven met ongenoegen en niemand die echt iets om hem geeft. Zelfs zijn naasten niet.

    1. Frits Jansen

     Aanvallen op de persoon zijn niet sportief endragen niets bij aan de discussie. Gaap.

     1. lugar

      @Frits: “sportief”

      Fout, jij bent af!

      #endragen

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en antisemitische lafaard.

   1. lugar

    Top: “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en antisemitische lafaard.”

    Ik kan dat volledig beamen.

  3. Arie B

   Het is net zo bestaand als de weigerambtenaar.

 6. henk vintage

  Het is het grootste probleem van Europa de islam.

  1. Frits Jansen

   U gaat vooruit. Gisteren was dat nog de EU.

   Bedenk wel dat er ook geboren Europese moslims zijn, met name op de Balkan. De Russische toptennisster Dinara Safina is een moslima.

   1. lugar

    En jij Frits, wil jij meer of minder islam?

    1. Rechtsaf

     @lugar Fritsje staat vooraan saampjes met Ernst, Marokkaanse en Turkse vlag om de schoudertjes uiteraard

   2. Stanly2000

    Fritsje wat een kul-argument. Steffi Graf was geen moslima.

   3. nogmaals

    Frits heeft totaal geen idee wat de door hem zo vurig verdedigde islaminvasie behelst.
    Er worden momenteel in Europa elk jaar al miljoenen moslims met een Europees paspoort geboren.
    Frits heeft kennelijk nog nooit gehoord wat Gadaffi en Erdogan hebben gezegd over de Islamverovering van Europa. Of hij heeft het wel gehoord, maar met zijn beperkte IQ heeft hij het nooit kunnen/willen begrijpen.

    1. Steve Van der Vekens

     Wij begrijpen alles anders maar al te goed, het is een totale verovering/bezetting.
     Het zijn criminelen die elk democratisch orgaan tegen ons gebruiken. Links collaboreert met die criminelen, en ik hoop dat links het eerste slachtoffer wordt van die collaboratie.

 7. Ni28

  EU kok heeft voor een keer gelijk, behalve die boom, die staat hier niet.

 8. Ritter

  “Maar wat is dat dan toch, die #islamisering?” Wel, dit: “De religiositeit onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst is de afgelopen jaren toegenomen. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht.”

  https://twitter.com/SamvanRooy1/status/1004845409607528448?ref_src=twsrc%5Etfw

  1. Frits Jansen

   Wilt u ook een bidverbod voor moslims? Als Allah nooit meer wordt aangeroepen zal hij er wel mee uitscheiden.

   1. sjun

    Niet Allah maar zijn op basis van koran, hadith en soenna geïndoctrineerde en Mohammedaanse instructies uitvoerende grondpersoneel scheppen de problemen waar de totalitaire politiekreligieuze ideologie de kop opsteekt en wortelt. Daarom moet er veel meer licht op die samenlevingsondermijnende instructies komen. Opdat niemand kan beweren ‘van iets geweten’ te hebben:
    https://tinyurl.com/ycogqexn

   2. Vit

    Mee ophouden.

    Isis, is dat je goeiste Nederlands?

   3. swetsnek

    uitscheiden ??????

 9. Ni28

  Eigenlijk was het idee van de boerkaverbod niet van Wilders maar van Ollongren, wordt hier slapjes beweerd.

 10. Svetlana

  Ik kan wel huilen. Dit is zo gemeen. Die schoften!

  1. Rechtsaf

   @svetlana ze zouden jou verplicht een cursus “respect voor de Nederlandse cultuur” moeten geven, figuren zoals jij verpesten het voor diegene die Nederland wel een warm hart toedragen..W.I.M

   1. Ernst Quispel

    Svetlana is een trieste trol. Je kunt beter niet op hem/haar reageren.

  2. Original NL

   Ja wij ook svetlana..nu kan je je rotkop niet meer verstoppen!

 11. Frits Jansen

  In Nederland zie je praktisch nooit vrouwen in boerka. Misschien is die wet daarom aanvaardbaar, maar het maakt de politie wel potentieel tot vijand van een bevolkingsgroep.
  Politieke kledingvoorschriften kennen ze al in Iran, en daar spreken wij schande van.
  De boerka is helemaal niet vrouwonvriendelijk, in tegendeel, het bespaart vrouwen loerende mannenblikken.
  Tegen het argument dat met een boerka geen open communicatie mogelijk is wordt ingebracht dat je bij email het hele gezicht niet kunt zien en met een boerka nog wel de ogen.
  Huidartsen hebben al aangetekend dat de boerka een probaat middel is tegen huidkanker. Tegen de kwaadaardigste huidkanker (melanomen) zijn sinds kort peperdure middelen op de markt, en ik weet uit goede bron dat de fabrikanten daarvan voor het boerkaverbod hebben gelobbied.
  Dat is de moderne geneesmiddelenondustrie: die wil dat mensen eerst heel ziek worden om ze daarna schijnheilig te helpen met onbetaalbare pillen.

  1. lugar

   @Frits: Ken je het begrip ‘linksstront”?

   1. poldi

    @Frits Jansen, “In Nederland zie je praktische nooit vrouwen in een boerka”.

    Onder welke zware steen woon je eigenlijk ?
    Ga eens naar de binnensteden van de grote steden, dan schrik je van die vervloekte kovodden en boekra’s.

    Of zit je soms in de trol-mode ?

  2. sjun

   In Amsterdam-West struikel je er dan weer over. En het lijken er elk jaar meer te worden die de publieke ruimte voor islam en de discriminatoire houding waar de politiekreligieuze ideologie voor staat met hun uitdossing claimen. Zeer verstandig van de Nederlandse overheid om vrouwen en meisjes in de Nederlandse samenleving te beschermen tegen die kleinhoudende dramdwang die de persoonlijke ontplooiing behoorlijk in de weg zit.

   1. lugar

    Daar hebben degenen* die meer islam willen natuurlijk geen boodschap aan.

    * Zelf invullen

   2. Ernst Quispel

    Ik zie dat Sjun over zijn eigen ingebeelde fantasieën struikelt.

    Soms is islamofobie ook semantisch de juiste term.

    1. lugar

     “islamofobie”

     Leugen 🙂

    2. lugar

     “Ik zie…”

     Jij ziet niks, jij hebt linksstront in je ogen!

     1. Steve Van der Vekens

      Wensen dat het straatbeeld terug zoals vroeger was, heet volgens de trollenbende ‘islamofobie.’

     2. lugar

      @Steve: islamkritiek wordt inderdaad opzettelijk verward met een fobie.

    3. Rechtsaf

     @Ernst
     Islamofobie in Europa? Het bestaat niet. Er is slechts sprake van één soort fobie in Europa en dat is de fobie wat moslims hebben tegen de westerse verworvenheden zoals vrijheid, gelijkheid, en democratie: Kuffarfobie

    4. sjun

     Ik denk dat je het begrip eens nader moet gaan duiden zodat iedereen weet wat jij onder islamofobie verstaat. Anders blijft het maar zo bij het prevelen van een mantra met containerbegrip ter bezwering van pijnlijke onthullingen.

     1. lugar

      @Sjun: Ik denk dat Ernst Boudewijn daar niet aan gaat beginnen, hij is kansloos.

    5. Original NL

     Populistofobie is een enge ziekte waar vooralsnog geen medicijnen tegen ontwikkeld zijn.
     Het uit zich vooral in trollgedrag!

  3. nogmaals

   In plaats van het dragen van een boerka (dat hij een prachtig kledingstuk vindt!)
   heeft fritsie iets anders bedacht om geen huidkanker te krijgen: hij zit met zijn pc 24/7 in een geblindeerde kelderkast. Zodoende loopt hij geen risico op huidkanker en hoeft hij bovendien de problemen niet te zien die door de Islam in Europa worden veroorzaakt.
   Tengevolge van zijn geringe inkomen, dat hij probeert aan te vullen met wat trollenzilverlingen, moet hij het nog steeds doen met een ouderwets beeldscherm waardoor hij mogelijk een hersentumor krijgt. Hoewel hij er mogelijk, gelet op zijn bijdragen, al een heeft in een gevorderd stadium !!!

  4. Original NL

   Ja frits..met dit lulverhaal ben je al eerder aan komen zetten.
   Frits die dom is lult recht wat krom is!

 12. Ni28

  Het grootste probleem in Europa is dat de scheiding van kerk en staat in geding is. Dit komt door de islam voor wie de islam niet alleen een godsdienst is maar ook de wet. Islam en verlichte Europa zijn onverenigbaar en de aanwezigheid van de islam zal altijd ten koste van een van die twee gaan. Zouden de politici dit nog niet kunnen bedenken of denken zij gemakkelijk dat het wel zal loslopen. Niet, dus! Laten wij niet de lange tour naar de verlichting zomaar weggooien. Sommige politici zijn al wakker dus er is hoop. En anders islamitische slavernij.

 13. Ni28

  Islam is een middel tegen huidkanker. Het staat er echt!

  1. EU kok

   Het staat er niet, maar getroebleerde Ni28 leest het wel.

   1. lugar

    @Cock: Waarvan is de boerka dan een kenmerk?

    1. lugar

     Hehehe, daar geeft Cock geen antwoord op, zoals hij dat ook niet doet op de vraag of hij meer of minder islam wil.

  2. sjun

   De ruime hoeveelheden suiker die tegen zonsondergang genuttigd worden bieden dankzij hierdoor toenemende obese andere kankers dan weer ruim te kans om die schade in te halen. Daar helpt geen onderscheidende schaamlap meer aan.

 14. palko

  Wat mij betreft is de volgende stap het verbod tot dragen van een religieuze schaamlap (vroeger heette dat hoofddoek) in openbare functies.

 15. poldi

  Nederland is een land geworden waar de veiligheid van burgers nihil is! De domme linkse meute heult met de extreme Islam, zolang aanslagen niet in hun straatje plaats vinden. Men is te dom, om te analyseren wat deze vrouwen toevoegen aan onze samenleving? Werken hoeven ze niet, en de linkse regering heeft alle begrip voor deze kinder- broeimachines. Hoe meer kinderen zij ter wereld brengen hoe groter de kinderbijslag is. De verwekker, zit rustig met zijn vrienden in de koffie café’s te kaarten en lachen om de linkse idioten, die hun beschermer is, en maandelijks hun uitkeringen op hun bankrekeningen storten.
  De partij DENK en zijn consorten stijgen in de peilingen door deze zelfde analfabeten, en nog dringt het bij de partijen aan de linker kant niet door, dat zij met vuur spelen.
  En als zij het wél zien dan is het beter om weg te kijken, tot de dag dat onder de toegestane Burka’s een terrorist zit en honderden mensen door hun schuld worden gedood.

 16. poldi

  Weer de bekende Nederlandse oplossing; een beetje vlees maar geen vis. Wat nu gaat gebeuren is dat we op straat allerlei provocatieve acties kunnen verwachten.
  Ik erger me nu al mateloos aan die wandelende tenten gevolgd door een schare kinderen waarvan de meisjes kopvodjes dragen.
  In de supermarkt vermijd ik al moet ik langer ineen rijd staan, bewust kassa’s bevrouwd door een kopvod.

  Overigens blijft de-islamiseren de enige juiste oplossing.

 17. poldi

  @Frits Jansen
  “In Nederland zie je praktische nooit vrouwen in een boerka”.

  Onder welke zware steen leef je eigenlijk ?
  Ga eens naar de binnensteden van de grote steden, dan schrik je van die vervloekte kopvodden en boerka’s.

  Of zit je soms in de trol-mode ?

 18. poldi

  Plagiaat
  ———
  Ik kan me niet voorstellen dat die linkse feelgood puppets ermee instemmen, er komt weer veel politiek correct geneuzel over ons heen om aan te geven hoe geweldig vooruitstrevend en tolerant een boerka is.
  Helaas, in de moslim landen waar ik heb gewoond is een boerka niets anders dan onderdrukking, maar in dit links wegkijkland kraait men over de emancipatie van de draagster, bizar cultureel wegkijken.

  1. Svetlana

   Het zou juist verplicht moeten worden om een boerka te dragen nederland, oetlul!

   1. Vit

    Met sommige vrouwen heb ik het eigenlijk liever wel.

   2. Rechtsaf

    @svetlana ze zouden jou verplicht een cursus “respect voor de Nederlandse cultuur” moeten geven

    1. poldi

     @Svetlana, wanneer trek je jezelf door het toilet zodat je in de riool kunt gaan trollen ?

 19. Duckday

  Wat je in je huis doet moet je zelf weten Maar loop je op straat dan moet je wel een gezicht zien

  1. Ni28

   geldt dus niet voor op straat, vergeet het niet.

  2. Ni28

   Iemand roept om discussie. Jammer net een verkeerde iemand.

  3. EllyD18

   Thuis dragen ze echt geen burka. Thuis dragen de vrouwen mooie kleren.

 20. Ni28

  De slappe gedeelte van dit verbod is dat onze straten ontsiert blijven door dit walgelijke schrikgewaad. Halve maatregelen of doorgeslagen maatregelen, waar kennen wij dat van?

 21. Ni28

  Huidartsen hebben al aangetekend dat de boerka een probaat middel is tegen huidkanker. Boerka is gerelateerd aan de islam. Het staat er dus echt. En laat ze in het Midden Oosten mee lopen als zij het zo graag willen maar niet hier. De straat is ook een openbare plek.

 22. Jantje

  Welke God zorgt er slecht voor zijn eigen schepping?
  Allah.
  Boerka’s zijn schadelijk voor de gezondheid van vrouwen aangezien ze er een gebrek aan vitamine D aan overhouden, door te weinig zonlicht.
  De ramadan is slecht voor de gezondheid aangezien mensen overdag vasten maar ’s avonds veel te overvloedig eten.
  Het suikerfeest is slecht voor de gezondheid wegens een veel te grote schommeling in de suikerspiegel.
  Jihad is slecht voor de gezondheid, maar ook voor je geestelijkheid.
  Dat is nog erger als je geloofd.
  De enige god die dit wil met zijn onderdanen is de Anti-Christ.

  1. Vit

   Islamietjes hebben niets met wetenschap, daarom is de vader vaak tevens een oom, of de moeder een tante.

 23. EllyD18

  Eerst andere landen en dan durven ze pas in Nederland, want dan kunnen ze zich verschuilen.

 24. JanusK56

  Haahaha, een van de DDS-jokers Frits Jansen in de bocht: “het bespaart de vrouw loerende mannenblikken” en “de boerka is een probaat middel tegen huidkanker”.

  Ach, ten aanzien van geestelijke achterstand c.q. achterdocht en bekrompenheid is geen boerka opgewassen!

  En tuurlijk, dan is gelijk de boerka-discussie ten einde: zowel mannen als vrouwen gaan boerka!

 25. Rosasolis

  De nieuwe wet tot nu toe (van 2 jaar geleden), was dat het gezicht voor iedereen in ons land moet vrij zijn, voor identificatie. Vrouwen die rondlopen zoals in dit bovenstaande foto riskeren een boete van 250 euro. En mannen die hun vrouwen en meisjes dwingen zo te kleden, krijgen een aantal maanden gevangenisstraf. Zo ging het tot nu toe.
  Maar nu gaat het een stap verder. Total geen Burkas, Hibabs, of Chadors meer. Gelijk heeft onze regering. Want onder die lange gewaden, kunnen er ook wapenen of explosieven gedragen worden. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden in winkels zoals de Hema en Douglas, die moslim vrouwen gekleed in Hibabs als personeel hebben.

 26. A3aan

  Dat gezeur om een lappie voor een snufferd, het is toch van alle tijden dat je openlijk, dus goed herkenbaar, in het openbaar verschijnt. En já, een helm verbergt het gezicht en moet ter identificatie worden geopend/afgezet. Dus waarom verbieden wat al verboden is?

  1. Rechtsaf

   @A3aan dat komt door dat islamitisch geknuffel

  2. lugar

   “Dus waarom verbieden wat al verboden is?”

   De-islamiseren. De politiek is bang en wil geen onrust, daarom dit met omhaal van woorden.

 27. Lex

  Het word tijd.

  Weet je waarom veel van deze vrouwen in een boerka lopen omdat ze niet moeders mooiste zijn.

  Blij dat er inderdaad een verbod gaat komen een wandelende vlagen schepen meer op straat.

  Tja Geert Wilders is hier al jaren mee bezig en in steeds meer landen is het allang ingevoerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.