Einde Merkel lijkt nabij na ruzie met CSU: krijgt desastreuze “wir schaffen das” eindelijk de verdiende consequentie?

Bondskanselier Merkel staat op het punt van omvallen. Haar conservatieve regeringspartners van het CSU pikken het niet langer dat de leider van Duitsland weigert haar “fouten uit 2015” recht te zetten. En dus wordt hoog spel gespeeld: óf de opengrenzenpolitiek van Merkel gaat weg, óf Merkel zelf kan ophoepelen.

Zet alvast maar een goede fles champagne koud, want de kans is groot dat aanstaand weekend of vlak erna onze oosterburen zonder regering komen te zitten. Dat klopt: nadat Merkel lang is weggekomen met de desastreuze beslissing om één miljoen migranten Duitsland binnen te loodsen, lijken de politieke consequenties haar eindelijk op de hielen te zitten. En wil in de vorm van een kabinetscrisis tussen de christendemocratische broeders van CDU – Merkels centrumlinkse fractie – en het CSU – de conservatieve fractie uit Beieren.

Merkel wil dat er geen plan komt om asielzoekers al bij de Duitse grens weg te sturen, maar het CSU wil dit plan koste wat het kost wél doorzetten. Dat levert nu een kabinetscrisis op:

“De Beierse zusterpartij (CSU) van Merkel wil asielzoekers aan de grens tegenhouden. Maar Merkel zegt “njet” en ijvert voor een Europese oplossing. Het conflict zorgt voor een ongeziene tweespalt binnen de ‘Union’ (CSU/CDU) en dreigt de regering aan het wankelen te brengen. De CSU heeft Merkel voor een ultimatum gesteld. “Het eindspel van de geloofwaardigheid is ingezet. We moeten nu de fouten uit 2015 rechtzetten”, klink het fel.

“Ik ga niet proberen te verhullen dat we ons in een ernstige, zeer ernstige situatie bevinden”, zo antwoordde [CSU-fractieleider Alexander] Dobrindt op de vraag of de polemiek het einde kan betekenen voor de coalitie van CDU, CSU en de sociaaldemocratische SPD.”

De Beierse premier Markus Soeder voegt daar aan toe dat Duitsland echt niet langer kan wachten met het “rechtzetten van fouten uit 2015.” U snapt natuurlijk waar de CSU-bewindsman op doelt: wir schaffen das, de catastrofale misrekening van Merkel dat één miljoen migranten in een landje wel even een goed idee zou zijn. Dat moet natuurlijk vroeg of laat worden gecorrigeerd, en die tijd is wat het CSU betreft nu gekomen.

De vraag is: gaat ook Merkel op tijd de realiteit onder ogen zien, of laat ze liever haar hele kabinet klappen? We gaan het ongetwijfeld binnen enkele etmalen te weten komen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Bloem

  Ze namen een slok, ze deden een plas en alles was weer zoals het was.

  1. Lex

   Nee ik denk dat het nu echt Mennes is.

   Niet alleen de CSU legt Merkel het vuur aan haar schenen ook die andere anti immigratie partij Alternative für Deutschland is Merkel een doorn in haar ogen.

   Ik hoop dat Merkel eieren voor haar geld kiest en dat inderdaad de grenzen dicht gaan. Dat zal ook ons heel wat belastinggeld schelen dat anders aan gelukzoekers moet worden besteed.

   Want daarop word niet bezuinigt.

 2. DolleDries

  Maar ja dan zitten wij nog met haar billen likker Rutte

 3. Paaldanseres

  Haal de slingers en feestneuzen maar uit de kast. Laat het bier rijkelijk vloeien, want het gaat er uiteindelijk toch van komen… eindelijk verlost van dit vies DDR loeder. Sie Schaft es nicht mehr. Nu de rest van de eurofiele kliek nog. Het europese kaartenhuis staat op instorten. Frankrijk zal spoedig volgen…

  Finally…. again Freedom, Freiheit, Vrijheid….

  1. lugar

   Het shaffen van andermans (belastingbetaler) is ook niet zo moeilijk. Ook het EU-omvolkingsbeleid, krachtig onderschreven door de Bilderbergvrienden en vriendinnen, moet doorgang vinden. Daarom worden ze tegenwoordig met vliegtuigen en boten opgehaald.

 4. Ernst Quispel

  Het vertrek van de staatsvrouw Merkel zou een groot verlies zijn voor Duitsland en Europa en daarom vermoed, en hoop, ik dat het niet gaat gebeuren.

  1. Guus Geluk

   Ik sluit me hier volledig bij aan.

  2. lugar

   Uiteraard…

   🙂

   1. Vit

    Niet te geloven toch?

    1. lugar

     @Vit: Inderdaad, onbegrijpelijk. Tenzij hun eigen zolder is afgeladen met hopeloze transmigranten die hier tegenwoordige met boot- en vliegtuigladingen tegelijk naartoe worden gehaald.

     1. Vit

      Dat gaat hen nou ook weer te ver, laatst een onderzoekje bij GeenStijl als ik het wel heb hoeveel BN’ers die een grote mond hadden vluchtelingen in huis hebben opgenomen, zegge en schrijve ‘0’.

  3. Holland

   Ernst en Guus willen allebei nog graag vele, vele miljoenen immigranten erbij in Europa: inderdaad, de specialiteit van Frau Merkel.

   1. lugar

    @Holland: Inderdaad, Ernst en zijn rugridder Guus staan vierkant achter deze staatsvrouw. Begrijp jij het?

    1. Holland

     De staatstrollen hebben hun eigen geheime agenda, dat blijkt bij iedere reactie.

     1. lugar

      @Holland: Ik heb het in de gaten, met de beste bedoelingen kan ik nog niet ontdekken waarom je de buren zoveel transmigranten gunt.

     2. Ni28

      Zo geheim is die niet, toch? Zij likken de hielen van de huidige politiek en straks van een andere. Alles is tijdelijk voor politieke kameleons.

     3. Ni28

      Mensen met de grootste mond doen altijd het minst. Een vaste regel. Zij voeren de correcte boventoon en een ander mag het opknappen. Zij parasiteren op andermans ellende.

     4. Guus Geluk

      Ni28,

      Niet zo neuzelen, u kunt beter.

   2. Ernst Quispel

    Stropop. Ik bepleit hier consequent een goede en strenge regulering van immigratie aan de buitengrenzen van de EU. Ik denk dat dit alleen in EU-verband realiseerbaar is en daarin is Merkel hoognodig.

    1. lugar

     @Ernst: Stropop? Ik heb jou nooit ergens zien pleiten tegen meer islam of voor minder islam. En dat is nou precies wat hier gaande is, domme jongen.

     1. W.ilders

      Heerlijk hoe jij Guus en zijn rugridder Ernst aanpakt!! Ga zo door!!

     2. lugar

      @W.ilders: Graag gedaan! Ik heb een hekel aan islampleiters en kan het niet verdragen wanneer mensen meer islam willen. Ernst en zijn rugridder Guus zijn daar twee voorbeelden van.

     3. Guus Geluk

      Mijn hemel, de nicks worden geproduceerd waar je bij staat.

     4. lugar

      @Guus: O ja joh? Heb je al overleg gehad met Guustaff Boudewijn Graatsma?

     5. Rechtsaf

      @W.ilders dat vind ik ook hoor, die gasten kunnen we niet hard genoeg aanpakken al verdenk ik ze er dan wel weer van dat ze dat ontzettend fijn zouden vinden als ze hard aangepakt zouden worden..

    2. Guus Geluk

     Eens, zoals veel problemen in het huidige tijdperk is migratie een element dat in EU-verband zal moeten worden aangepakt.

     1. lugar

      @Guus: Oneens, zoals veel problemen in het huidige tijdperk is migratie geen element dat in EU-verband zal moeten worden aangepakt. Als het al aangepakt moet worden dan is dat in de omringende landen of aan de grenzen van de EU.

    3. 75

     Laat ze eerst de taxi dienst maar een stoppen

    4. van Urk

     “Ik bepleit hier consequent een goede en strenge regulering van immigratie aan de buitengrenzen van de EU” Maar Merkel wil dat kennelijk niet. Dus ophoepelen met die Trummerfrau.

   3. Ben Zine

    @Holland

    Gewoon niet reageren… Ernst & Guus willen alleen maar provoceren, door precies die mening te geven die lijnrecht tegen de hier heersende opvattingen ingaat. Zeg jij wit, dan zeggen zij zwart. Zeg jij mooi, zeggen zij lelijk etc. Oftewel: Negeren is de beste reactie. Zij zullen nooit tot inzicht komen, dus reageren is volkomen zinloos. Je kan net zo goed tegen de muur praten.

   4. Rechtsaf

    @Holland inclusief islam natuurlijk dat mag niet vergeten worden hoor dat willen onze islamprostitueetjes echt héél graag

  4. Stanly2000

   Ja hoor, Ernst en Guus, natuurlijk!

  5. Heinz

   Ik kan het alleen maar hiermee eens zijn. Mijn verstand en hart zegt mij dat dit niet mag gebeuren. Van een wetteloosheid wordt niemand beter.

  6. Frits Jansen

   Inderdaad. Maar Merkel is een overlever, een ervaren politica die precies weet hoe ver ze kan gaan en wat ze moet zeggen. Met haar 64 jaar zou ze veel te oud zijn voor de Nederlandse politiek, maar in Duitsland weten ze senioriteit nog op waarde te schatten.
   Ze heeft al een fopspeen voor de CSU klaarliggen.
   Ik vermoed trouwens dat het reservoir conservatieve katholieken waar de CSU uit put langzamerhand leegloopt door vergrijzing en secularisering, Ze gaan ons CDA achterna. Maar München is een moderne stad, met moderne mensen, en een industrie die banger is voor Trump dan voor moslims.

   Wetenschappers moeten eens uitzoeken waarom bergvolkeren vaak zo conservatief zijn, van Zwitserland en Oostenrijk tot Beieren.

   Tegen de neonazi’s van de AFD bestaat in Duitsland al massale weerstand. En nu hoop ik dat op het Oktoberfest dat in september(!) begint ook massaal tegen Seehofer wordt gedemonstreerd. Seehofer afzetten? Wie schaffen es!

  7. Adriaan

   Twee ‘mannen’ met visie 🙂

   1. Adriaan

    Het zijn er inmiddels vier geworden. Het houdt maar niet op.

    1. A3aan

     Daar blijft het zelfs niet bij, ze worden geworpen waar je bij staat.

 5. Ritter

  Helaas heeft Merkel Duitsland en Noord/West Europa onomkeerbare schade toegebracht met haar “uitnodiging” in 2015 aan de illegalen om massaal naar haar land te komen.

  De gevolgen daarvan worden ieder jaar meer zichtbaar.

  En de stroom illegalen , als gevolg van haar uitnodiging, blijft aanhouden. Daar komt geen einde aan omdat de EU leiders weigeren een effectief beleid te voeren om die migratie stroom tegen te houden.

  1. lugar

   @Ritter: Desondanks staan Ernst en zijn rugridder Guus vierkant achter deze staatsvrouw. Begrijp jij het? 😉

   1. Kees

    Ze maakte het draagvlak kapot, dat is haar onvergeeflijke fout. Er hadden in Europa genoeg echte vluchtelingen terecht gekund, maar alle anti immigratie in Europa is bij Merkel begonnen.

  2. Frits Jansen

   Begrijpt u zelf wel wat u schrijft? Merkel heeft tegen de *echte* vluchtelingen gezegd “wir schaffen das”. Wie geen vluchteling is kan geen aanspraak maken op asiel, ook in Duitsland niet. Van een “illegaal” mag je hooguit spreken als iemand blijft nadat een asielverzoek is afgewezen (of helemaal geen asiel heeft aangevraagd, of blijft nadat een visum is afgelopen). Beter dan “illegaal” is “persoon zonder geldige verblijfstitel”, maar dat is wel een mond vol.

   1. Rechtsaf

    @Frits dat is de nuance ze heeft bepaald voor een hele bevolkingsgroep en daar bedoel ik dus de Duisters zelf mee hè

 6. Florissa

  Telegraaf is een flutkrant ,komt met oud nieuws over aanslag verijdeld in Keulen, dit was enkele dagen geleden ,en over Merkel ,wat toch groot nieuws is ,dat daar een motie van wantrouwen is tegen de CDU ,hoor je ze al helemaal niet, media is een grote farce ,ze lopen in de maat van Brussel, en halen liever Trump door het slijk ,dan dat ze Merkel aanvallen die miljoenen gelukszoekers importeert . Dat figuren zoals Soros hierachter steken ,en bepalen wat er geschreven mag worden in kranten alle ,van een uitgever ,moge duidelijk zijn .

  1. lugar

   @Florissa: Daarom lees ik o.a. DDS en volg ik de politici van mijn keuze via Twitter etc…

   1. Frits Jansen

    DDS betrouwbaar? Laat me niet lachen!
    Gelooft u dat echt? De opzet van DDS is zo groot mogelijke onzin te schrijven, want dat lokt reacties uit, en dus clicks waar adverteerders voor betalen.

    1. Adriaan

     @Frits, mag ik jou dan vragen wat je hier nog doet?

     1. lugar

      @Adriaan: Wat Frits hier doet? Geen antwoorden geven!

  2. 75

   Je moet de krant toch beter lezen er staat een halve pagina over Merkel in de krant

 7. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer deze moordenares door haar hoeven zakt zullen de grondvesten van de fascistoïde EUSSR trillen in al haar bronzen fundamenten.

  Dan is de dood van Susanna niet geheel voor niks geweest.

  Maar momenteel is de Duitse politiek en H.u.n (!) MSM bezig de AFD in de donkere hoek te drukken vanwege een feit dat ze één minuut stilte hielden voor Susanna.
  Een 14 jarig meisje dat moest sterven vanwege het deugen van Frau Merkel en haar aanhangers.

  Gelukkig kan in NL niemand vermoord worden.
  In NL zullen geen islamitische aanslagen plaats vinden.
  Wel lopen er veel verwarde mannen, messenzwaaiers en mensen met hoge suikerspiegels rond.

  Ik ben benieuwd wanneer de krakende doofpot in NL eindelijk eens aan diggelen gaat.

 8. DolleDries

  DÜSSELDORF – Met de vondst van de giftige stof ricine in een Keulse woning en de arrestatie van de twee bewoners is „zeer waarschijnlijk” een zeer dodelijke aanslag met gif in Keulen verijdeld. Dit zei het hoofd van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst (BfV), Hans Georg Maassen, tegen de Rheinische Post.
  Maassen beklemtoonde wel dat het onderzoek nog niet is afgerond, maar alles wijst erop dat een terroristische aanslag is voorkomen. Hoofdverdachte is de 29-jarige Tunesiër Sief Allah H., die sinds eind 2016 in Duitsland verblijft.

  1. sjun

   Dat zal zijn dank voor geboden kost en onderdak zijn.

 9. Frits Jansen

  In Duitsland kan het Parlement niet zomaar een regering naar huis sturen. Uitgangspunt is dat de kiezer een mandaat heeft gegeven voor een volle termijn, en dat de regering die vol MOET maken.
  Merkel kan Seehofer wel ontslaan, als hij te lastig wordt.

  De Duitse grondwet beoogt de wantoestanden te voorkomen van de jaren 1920 toen regeringen elkaar in hoog tempo opvolgden. Die instabiliteit was voedingsbodem voor de nazi’s.

  1. lugar

   “Die instabiliteit was voedingsbodem voor de nazi’s.”

   Deze regeringsvorm is de voedingsbodem voor nóg meer islam en importmigranten.

  2. Stanly2000

   Fritsje, als de CSU zich terugtrekt heeft Merkel geen meerderheid meer en valt de regering.

  3. sjun

   Denk maar niet dat het CSU dit laat gebeuren en daarmee Beieren aan de AfD moet gaan laten.
   🙂

 10. DolleDries

  Zie en huiver van het linkse tuig.

  https://www.youtube.com/watch?v=TcgLtEkpUd4

 11. EllyD18

  Het einde van deze kapitein ? De man die haar van haar zetel afkrijgt verdient een gouden medaille.

 12. Nasrani

  Kijk! Geweldig nieuws. Ook in Duitsland begint het besef door te dringen dat het ‘linkse’ beleid van de afgelopen jaren desastreus is geweest. De islam en zijn volgers zorgen voor enorme problemen en de Duitse bevolking wil actie. De Duitse Guusjes en Ernstjes stribbelen nog wat tegen maar( om het maar eens met Boudewijn de Groot te zeggen) , er komen andere tijden. Ik word in ieder geval steeds positiever over de mogelijkheden die gaan komen. De weerstand in Europa, en dus niet alleen in het oosten, tegen de islam, de turken, de marrokanen etc begint grote vormen aan te nemen. Ik zie eigenlijk dezelfde ontwikkelingen op dit gebied als in de VS. MAGA en MEGA.

  1. Stanly2000

   Nou dat was vanmorgen nog niet te merken op NPO1. De hele tijd over ramadan, suikerfeest en “onze” jongens in Rusland.

 13. Ni28

  Eindelijk een lichtje aan het eind van de lange tunnel. Afwachten, het wordt spannend en mogelijk zijn de Duitsers eindelijk wakker geschud.

  1. denk eens na

   anders wel bij de volgende aanslag die 100% gaat komen binnen nu en 6 maanden

 14. Ni28

  Laten we afwachten hoe dankbaar de donkere kinderen die nu Angela Merkel heten later zullen zijn voor de beslissing van hun ouders. Ouders moeten hun kinderen normale namen geven en niet uit dankbaarheid, het kind zit er de hele leven aan vast en de tijd wanneer Merkel verketterd wordt komt er ook. Pa en ma, jullie worden bedankt.

 15. Steve Van der Vekens

  Merkel wil niet toegeven dat haar wir schaffen das-politiek gefaald heeft. Dat zij daarbij heel Europa mee de afgrond in sleurt, is van ondergeschikt belang.

 16. poldi

  Tweespalt over migratie in Duitsland,
  tweespalt binnen de EU over migratie,
  tweespalt tussen Frankrijk en Italië over migratie,
  waarschijnlijk (voorlopig nog) onderdrukte tweespalt in onze coalitie over migratie:
  Goed zo, beter kunnen we het niet hebben.
  Dat krijg je als er nooit een echte harde oplossing wordt gekozen maar steeds iets halfhartigs wordt gezocht. De bevolking pikt het op een gegeven moment niet meer.

  Hoe meer tweespalt hoe beter.

 17. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Als Merkel toegeeft dan betekent dat het absolute failliet van haar “vluchtelingen” beleid. Ook binnen de EU zal het draagvlak voor haar softe beleid dan nog meer afkalven dan nu al het geval is (Visegradlanden). Seedorfer wordt electoraal bedreigd door AfD Het is in feite kiezen tussen scilla en charibdis Ben benieuwd of ze nog een compromis weten te bereiken. Dat valt bijna uit te sluiten volgens mij. Dat een van beiden toegeeft valt ook niet te verwachten. Die zou daarmee zijn eigen politieke doodvonnis tekenen want wordt ongeloofwaardig en moeten opstappen. Ik hoop trouwens van harte dat Merkel weg moet en daarna wordt berecht. Ze heeft de Duitse grondwet en diverse andere wetten (ook Europese) met voeten getreden. Als zij de eerste dominosteen is die valt zal dit ook gevolgen hebben voor de leiders van andere Europese landen. In het bijzonder voor leiders die zich achter haar softe migratiestandpunt hebben geschaard. Het zijn interessante tijden.

  1. Ben Zine

   Seehofer moet zijn poot stijfhouden, anders zal hij links en rechts worden ingehaald door Alice Weidel van de AfD, die zich nu al warmloopt langs de zijlijn. Bindt hij in en buigt hij voor Merkel zoals hij tot nog toe steeds heeft gedaan, dan is het einde oefening voor zijn CSU. Het wordt hard tegen hard, want dat machtsgeile stijfkoppige kreng uit de voormalige DDR zal niet vrijwillig opstappen.

 18. Ben Zine

  Het is van harte te hopen dat Duitsland zo spoedig mogelijk zal zijn verlost van de VLOEK, de gesel die Angela Merkel heet. Deze geestelijk zieke vrouw heeft Duitsland sociaal en demografisch totaal gedestabiliseerd, de ernstige gevolgen daarvan zullen nog tot in lengte van jaren voelbaar blijven, elke dag opnieuw. Zij heeft Duitsland willens en wetens ernstig beschadigd. Laten we hopen dat zij zich hiervoor ooit voor een tribunaal zal moeten verantwoorden. De dodelijke slachtoffers (van aanslagen waarbij mensen werden overreden, maar ook de verkrachte en vermoorde meisjes) die Merkel indirect op haar geweten heeft, mogen nooit worden vergeten. Merkel zal de geschiedenis ingaan als landverrader, na Hitler glansrijk op nummer 2 op de lijst van meest krankzinnige Duitse regeringsleiders aller tijden.

  1. Guus Geluk

   Wat volgt is wederom een hysterische scheldtirade, maar die zijn hier doorgaans meer regel dan uitzondering.

 19. Rosasolis

  Er zijn 2 belangrijke beslissingen dat moeten doorgaan:
  1. Geen open grenzen meer in Duitsland voor illegale vluchtelingen. Dit is een slechte voorbeeld voor alle EU landen. Als Italie de grenzen voor illegale bootvluchtelingen eindelijk dicht houdt, dan kan Duitsland dit ook doen. Anders komt er grote problemen in Duitsland. Begrijpelijk was het voor een aantal jaren echte, geregistreerde vluchtelingen uit Syrie en Iraq te accepteren. Maar nu de nieuwste echte dreiging is de mensenhandel die geld verdient door duizenden zo-geheten “economische vluchtelingen” uit arme, droge, en overbevolkte Afrikaanse landen naar Europa te sturen. De zomer is net begonnen, en binnenkort zullen de oude, overvolle boten en rubber boten de Middellandse Zee overstromen, met duizenden illegalen uit Afrikaanse landen. Spanje en Duitsland kunnen niet al deze mensen opvangen. Het argument van
  Merkel over grens problemen met gewone vrachtwagens, autos en bussen is inderdaad een feit, maar ik denk dat als er wat goede voorzieningen langs de grenzen zijn, zoals
  een paar restauranten, en motels, dat de chauffeurs en reizigers wel begrip zullen hebben, als zij wat langer moeten wachten om binnen Duitsland te komen.
  2. Dit probleem met illegale Afrikaanse bootvluchtelingen, ligt bij de Parlement van de
  Europese Unie. Die nu een oplossing moet vinden. En niet wachten tot weken na de
  grote zomer vakantie. Er moet een nieuwe EU wet komen, die geldig wordt voor alle lidstaten. Kopieen moeten gestuurd naar alle Afrikaanse landen, samen met wat wij verwachten van hun regeringen. Om een eind te maken van de ramp van mensenhandel om illegalen naar Europa te sturen. Als die Afrikaanse regeringen weigeren mee te werken, dan helaas moet er EU sancties volgen. De EU kan en moet een harder lijn nemen.

 20. Kees

  Heerlijk en nu ook Macron nog!

  1. HierBenIk

   Ja Macron is met geluk aan de macht gekomen. Een groot deel van de Fransen hekelt hem. Er was met de laatste verkiezingen een zeer lage opkomst (ik meen iets van in de 30% te herinneren…). Dat komt omdat de Fransen voor hun gevoel tussen ‘2 kwaden’ moesten kiezen: Le Penn of Macron. Vele Fransen hebben daarom niet gestemd en degene die wel gingen stemmen durfden niet op Le Penn te stemmen, dus bleef Macron over. Macron is een grote viezerik. Vind zichzelf geweldig en voelt zich ‘de Zonnekoning’. Dit zijn gevaarlijke situaties. Ik hoop dat Merkel het veld ruimt in Duitsland, dit biedt hoop voor de toekomst/volgende verkiezingen in Frankrijk. Wellicht heeft de kiezer dan door de (dan hopelijk positieve) ontwikkelingen in Duitsland wat meer lef! In elk geval geloof ik niet in een 2e termijn voor Macron. Overigens vind ik dat stemmen een wettelijke verplichting zou moeten worden, waardoor elke persoon zijn stem heeft uitgebracht, dat even ter zijde.

   1. lugar

    @HBI: “Macron is een grote viezerik.”

    Het is een eurofiel en een schoothond van Angela. De staatsschuld van Frankrijk is 96,5% van het BBP (2016). Follow the money!

 21. P.Sisterons

  Opvang in de eigen regio blijft het beste voor iedereen. Als ze toch zo nodig naar Europa willen komen, prima, maar dan wel eigen centjes meebrengen.

  1. Guus Geluk

   Breitbart is het propagandakanaal van Trump, van alle alternatieve media wel de meest onbetrouwbare.

   1. lugar

    @Guus: Beter dan een propagandakanaal van Ernst Boudewijn Graatsma, van alle alternatieve media wel de meest onbetrouwbare.

   2. Ernst Quispel

    Ja, je moet wel heel erg brutaal zijn als je Breitbart als bron durft op te voeren.

    Zelfs de idolate Trumpfan Ritter durft dat niet meer.

    1. lugar

     @Ernst: “Zelfs de idolate Trumpfan Ritter durft dat niet meer.”

     Laatst de wapenfeiten van Trump nog doorgenomen, domme jongen? Matige Havist!

 22. Rechtsaf

  De vraag is, waarom doen dit soort politici dit allemaal? zijn die gasten nou echt helemaal van de pot gerukt, en maar door blijven duwen/drukken/persen/stampen om het door de strot te krijgen..

 23. Peter Loosduinen

  Van onze Oostenrijkse vriend :

  Sebastian Kurz „Wir brauchen eine neue EU. Sie muss schlanker, geeinter und fokussierter werden“, erklärte der Bundeskanzler am Samstag vor dem Forum in Stift Göttweig.

  1. lugar

   Nieuw? De EEG was prima.

 24. macdej

  Ik woon zelf in Duitsland , en volg de Duitse politiek op de voet.
  Dit gaat nog hele grote consequenties hebben voor Merkel wat er nu gebeurt .
  Angela Merkel heeft de CSU nodig voor de ‘groß coalition ‘. ( CDU , SPD & CSU )
  Zonder de CSU kan Merkel inpakken en komen er nieuwe verkiezingen in Duitsland.
  Horst Seehofer zal in dit geval geen strobreed toegeven , want het merendeel van de Duitse bevolking is het zat om voorgelogen te worden.
  En het grootste deel van de Duitse bevolking is het oneens met de Asielpolitiek van de CDU (Merkel) .
  Dus de mogelijkheden voor Merkel worden zeer beperkt, of ze geeft toe aan Seehofer en past haar asiel politiek aan ( wat niet past in het masterplan ) of er komen nieuwe verkiezingen ( die Merkel zal verliezen ).
  Dus Horst Seehofer is nu een heel groot obstakel in ‘Merkels Masterplan ‘ .
  Want hij zal voet bij stuk houden omdat de Duitse bevolking dit niet meer wil.
  Dus het wordt ‘er op of er onder’ voor Merkel.
  Ik vrees met grote vreze, dat Seehofer de komende dagen net zo zal eindigen als Jörg Haider en Pim Fortuyn. (Hij zal waarschijnlijk de komende dagen een auto ongeluk krijgen of een hartstilstand of zoiets dergelijks ) want net als Pim Fortuyn en Jörg Haider is Seehofer nu ook een groot obstakel in het grote linkse masterplan. Merkel is ook maar gewoon een marionette van de ‘New World Order’ .
  Dus ik denk dat Horst Seehofer zich op heel glad ijs begeeft.
  Wel een beetje raar ,dat de regeringsleiders die Europa om zeep helpen ( Merkel, Macron & May ) 1 ding gemeen hebben met elkaar , dat ze alle drie geen kinderen hebben en die ook niet zullen krijgen. Merkel en May zijn te oud en Macron is getrouwd met een vrouw die te oud is om nog kinderen te krijgen. Dus de volgende generatie kan nooit worden afgerekend op de fouten die hun ouders hebben begaan .

 25. Ries

  De trollen op dit forum hebben iets gemeen: ze weten bij elke oplossing wel een links probleem te vinden.

 26. Duckday

  Deze vrouw kan best een goed leider zijn Maar het verhaal van Nep vluchteling snap ze niet veel van ze is de mens lievend te veel Deze geluks zoekers komen alleen om het gratis de rest geen intresse Zorg dat in die landen voldoende werk is dan hebben we er geen last meer van Er moet een zer sterke leider komen geen slappe lingen die nu in de EU zitten voor eigen belang De Eu is een monster project van hoogmoed waanzin en macht kijk eens goed naar RUTTE waar hij mee bezig is NL EXIT zo snel als mogelijk en de huidige slijm ploeg in NL snel het veld verlaten ego trippers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.