Eindelijk: Kabinet wil overlastgevende asielzoekers veel harder gaan aanpakken

De autoriteiten hebben er last van, de buurtbewoners hebben er last van en veel asielzoekers zelf hebben er last van: een kleine groep overlastgevende asielzoekers. Ze terroriseren de boel en zorgen er voor dat niemand zich veilig of fijn voelt. Men verlaat een land vanwege onderdrukking en chaos en komen in centra terecht waar een kleine groep precies hetzelfde doen.

Zo moet de capaciteit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst worden uitgebreid. zodat mensen die via een ander Europees land naar Nederland zijn gekomen sneller kunnen worden teruggestuurd.

erder wil hij onder meer dat overlastgevers sneller worden overgeplaatst naar extra strenge opvanglocaties. Er zijn op dit moment twee van die zogenoemde begeleiding- en toezichtslocaties (ebtl’s): een in Amsterdam en een in Hoogeveen. De asielzoekers volgen er een intensief programma om hun gedrag te verbeteren en hebben een dagelijkse meldplicht.

Natuurlijk hele goede plannen, maar het probleem ligt ook bij het aantal asielzoekers die je binnenlaat. Grote groepen zorgen ervoor dat men zich meer anoniem voelt.  Daarnaast is het ongekend dat het zo lang heeft moeten duren voordat er gekeken werd naar mogelijkheden om dit aan te pakken. We zijn vanaf 2015 al bezig met asielzoekers en vluchtelingen en er zijn al te veel incidenten geweest.

Harbers komt met zijn plan na “een reeks incidenten op en rondom opvanglocaties, waarbij vreemdelingen met een niet-kansrijke asielaanvraag zijn oververtegenwoordigd”. Het gaat volgens hem vaak om jonge asielzoekers uit veilige landen, die bovendien geregeld al in een ander Europees land een asielverzoek indienden en daar volgens de zogenoemde Dublin-afspraken naar teruggestuurd kunnen worden.

Pubers, altijd lastpakken, binnen welke cultuur dan ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Diederik van Walsum

  Kabinet wil, kabinet wil, kabinet wil, kabinet wil, kabinet wil maar ik moet constateren dat er tot nu toe nog niets concreets is gebeurt, niets , helemaal niets!

  Oja…Kabinet denkt, kabinet denkt, kabinet denkt, kabinet denkt, kabinet denkt, kabinet denkt en denkt en denkt nog eens. uitkomst: niets!

  Oja … Kabinet vind, kabinet vind, kabinet vind, kabinet vind, kabinet vind, kabinet vind en vind en vind helemaal niets !

  Oja…Kabinet stelt voor kabinet stelt voor kabinet stelt voor kabinet stelt voor kabinet stelt voor kabinet stelt voor en stelt voor en het resultaat ik helemaal NUL komma NUL!

 2. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler die voor de kosten kan ophoesten.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

 3. HaZ

  “De asielzoekers volgen er een intensief programma om hun gedrag te verbeteren en hebben een dagelijkse meldplicht.”
  Nu ben ik toch wel heel benieuwd bij wie of wat men zich dagelijks dient te melden ?
  Bij de portier van dienst ?
  En inzicht in de programma’s van dat verbeterende gedrag worden zeker binnenkort openbaar gemaakt.?

 4. Ries

  De prinses heeft een kusje gekregen en plotseling wordt ze wakker… het probleem met jou, trut, is dat je je ogen gesloten hebt gehouden!

 5. Ries

  Kent u het sprookje van de gestresste leerkracht? Hij kon geen orde houden! Als hij zei dat de leerlingen de troep moesten opruimen, lachten ze hem uit en verlieten het klaslokaal. De leerkracht schaamde zich voor de directeur en ruimde de troep elke dag zelf op. Niemand die het zag. Ook de directeur niet. Moraal van dit verhaal: de klas was altijd schoon….

 6. Ernst Quispel

  Pubers, altijd lastpakken, binnen welke cultuur dan ook.

  Waarmee het probleem waarschijnlijk toereikend is aangeduid.

  1. lugar

   @Ernst: Je hebt je zolder al ingericht begrijp ik?

   1. Ni28

    Zou hij wel directe vragen beantwoorden?

  2. J.C.

   @Ernst Quipel (of is het Mo)?

   “Pubers, altijd lastpakken, binnen welke cultuur dan ook.

   Waarmee het probleem waarschijnlijk toereikend is aangeduid”.

   Wat jij hier weer probeert op te hangen is een al heel oude smoes (van direct en indirect belanghebbenden, van Gutmenschen en van slappe bestuurders): het zijn nog jonge kinderen, die incidenteel een beetje baldadig zijn. Ammehoela………

   Je weet ik schrijf nu al een aantal weken, dat het kantelpunt is bereikt. En dat is deze ook. De autochtone Nederlander komt eindelijk in verzet. Rutte III kan dat niet meer stoppen. Het enige wat Rutte III nog kan stoppen is Rutte III.

 7. meijer61200

  Holle retoriek van dat ongekende zooitje vuilnis in Het Haagse, en niets minder dan dat. Het zijn een zooitje lafbekken bij elkaar.

 8. NoDoubt

  Kennelijk hadden ze het thuis niet zo slecht dat ze hier rotzooi trappen. Kennelijk hadden ze thuis al voldoende vrijheid anders hadden ze wel al waardering dat ze nu niet in een heel onveilige situatie meer zitten. Het is natuurlijk de regering die dit alles accepteert en maar paspoortjes uitdeelt bij een pakje boter. Grenzen dicht want NL is al veel te vol met 17 miljoen mensen en we kunnen niet eens onze eigen mensen hulp bieden. Veel mensen zitten diep in de schulden. Groningers laten we barsten. 95% van gemeenten heeft een voedselbank. Daarbij integreert deze grote groep amper door de absurde ideologie en inmiddels al onze maatschappij ontwricht. Nederland stond in de jaren 70 als tolerant maar door de slappe houding worden de Islamitische rupjes nooit genoeg maar gepamperd, bang dat je als islamofoob wordt bestempeld. Italie gaat ze eruit gooien. Karsten heeft het al van het begin af aan geroepen dat je ze in de regio opvangt. Het is ook niet haalbaar dat de grote deze kant op komt. Financieel legt dat blijvende claim om ze te onderhouden uit allerlei bijstandpotjes die door de werkende bevolking continue moet worden opgehoest.

 9. poldi

  Dit land is ziek, ERNSTIG ziek

  De politiek maakt zo van de rechtspraak een aanfluiting.
  Die lieden hebben dankzij hoger beroepen via de asiel hyena advocaten na jaaaaaaaaaaaaaaarenlang procederen geen verblijfsvergunning ontvangen.
  Dan is er toch maar één mogelijkheid !!
  De uitspraak van de rechter volgen !!!

  Nog een vreselijk voorbeeld, in Noordwijk terroriseren al enkele jaren JAREN JA , groepen Marokkaanse snotneuzen de plaatselijke bevolking.
  Na al die jaren grijpt de burgemeester dan eindelijk in.
  Het item kwam zojuist (08/06) in Nieuwsuur voorbij, maar geen woord over de Marokkaanse identiteit van deze jongelui.
  Zo worden we steeds door onze staatsmedia weer op het verkeerde been gezet.

  En dan zijn we nog opgescheept met een minister Grappenhaus die overal juridische problemen ziet die bang is om zich aan koud water te branden.

 10. poldi

  Plagiaat
  ———
  Ik zit vanuit het buitenland met een open mond te lezen hoe Nederland langzaam een gekkenhuis is geworden. Mensen die uit geprocedeerd zijn blijven en gaan kraken. Breken zelfs in bij woningen waar mensen wonen. En de politie staat er bij en kijkt er naar. Ze hebben zelfs de opdracht gekregen om niets te doen. Waarom worden ze niet op een vliegtuig gezet naar hun eigen land? Of waarom worden ze niet opgesloten En wie zit er achter want ze moeten toch geld krijgen om voedsel te kopen! En van wie is dat busje waar hun matrassen ingeladen worden? En rijdt dat busje naar Amstelveen om ze weer uit te laden! Of gaan ze lopen met hun matras op hun rug? Er zit dus een organisatie achter die dit regelt maar wie zijn dat! En die organisatie krijgt waarschijnlijk subsidie want uit hun eigen zak betalen hebben ze nog nooit van gehoord. Weet iemand hier meer vanaf?

  1. meijer61200

   Die worden aan alle kanten geholpen door het autochtone uitschot! Begrijp ik ook wel, want die meisjes raken hevig opgewonden door alles wat bruin is. En Van Aartsen heeft er geen enkele moeite mee.

 11. poldi

  Het is compleet van de gekke.
  Einde rechtstaat! Nederland is grenzeloos. Politie en leger zijn lam bezuinigd en tot machteloosheid geindoctrineerd.

  1)
  De politiek heeft ervoor gezorgd dat de overheid het gezag heeft verloren om van haar burgers te eisen dat zij zich wel aan wetten houden !!!!
  De huidige regering dient op te stappen!!!!

  2)
  Het moge duidelijk zijn. “We are here” wordt niet gerund door die Afrikanen maar door een stelletje intens vervloekte linkse rakkers.
  Weet iemand trouwens waar Kortekaas zijn huis woont, om in hun eigen vocabulaire te blijven? En waar woont Ollongrens huis?

  En als sluitstukje: extreem-rechts, populistisch rechts en gewoon links. Het gaat nooit vervelen hè die kreetjes.

 12. Pescador

  Dit kabinet weet niks want ze zijn dement, dit kabinet doet niks want ze weten niks , en als dit kabinet vind dat er iets gebeuren moet liegen ze, en het enige wat ze voorstellen is niks, wat dit kabinet wil weten ze wel dat is zorgen voor een goed baantje als het hier klaar is

 13. poldi

  Wanneer staat er eens een groep gezonde en potige Nederlandse jongens op om d8t illegale uitschot naar de grens en liever nog iets verder te brengen . Vorige eeuw hadden we een groep mariniers die op de Dam korte metten maakten met slampampers.
  Het lijkt wel of Nederland een WATJES land is geworden.

 14. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Nederlanders zijn helaas een laf volk, dat waren ze in de oorlog ook. Op een enkeling na zijn het kampioen wegkijkers.
  Deze regering aangevoerd door de VVD, geeft het goede voorbeeld. Bij links weet je dat, bij de VVD verwacht je dat niet, maar deze kadaver partij wil kost wat kost aan de macht blijven en verkwanselt desnoods het eigen land en cultuur.
  Het verleden heeft dit bewezen.

 15. poldi

  Zolang links en dan met name Groen links en D66, op een vreemde intimiderende wijze, toegestaan door het tolerante zooitje in de VVD, CDA en PVDA, alles wat wettelijk in deze kwestie geregeld is, minacht, ontwijkt en niet respecteert gaat het fout.
  Blijkbaar gelden de wetten in dit land niet meer voor Groen links en D66.

  En ik vind het erger worden, er ontstaat een soort communistisch systeem in Nederland, zonder dat iemand daar iets aan doet.

  Op alle fronten, ook vooral via de foute en partijdige voorlichting van de Nederlandse Publieke Omroep (ondersteund door het CBP, SCP), die partijdig alles naar eigen politieke voorkeur uitbrengen, wordt alles wat links voorstaat gepropagandeerd.

  Het vertrouwen in de politiek is daarom voor mij geheel weg, omdat we structureel in de maling genomen worden .

  Er is iets gaande in Nederland waarover wij ons ernstige zorgen over moeten maken.

  We missen politieke figuren die daar tegenwicht aan kunnen geven.

  Die hele immigratie en vluchtelingen industrie is door links gekaapt en alleen hun eigen wetten gelden.

 16. Ni28

  Het probleem begint bij het binnenlaten van asielzoekers. Alles wat daarna gebeurt is te laat. Wij zien nu goed hoe de moslims zich in hun nieuwe land gedragen en het kabinet zou de migratie uit die landen moeten heroverwegen. Wat zij natuurlijk niet doen. En dan nog dit, in dit piep klein landje wonen nu 17 miljoen mensen. Behalve de zielige gekkies van D66 die een stad Nederland wensen zou iedere normale mens moeten beseffen dat de leefbaarheid aangetast wordt door nog grotere aantallen. Denk even aan Oostvaardersplassen waar zo hevig geprotesteerd werd. Verdiend de mens ook niet zo aandacht?

 17. Babaji538

  Het kabinet is gestoeld op mevr. Ollongren.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.