Filmpje! Baudet en Hiddema (FVD) gaan los in afgeladen zaal in Venlo: “Ongedocumenteerden? Puur gelul!”

Onder luid gejoel en gejuich werden Thierry Baudet en Theo Hiddema gisteravond ontvangen in Venlo, waar ze voor een volgepakte zaal spraken over de politiek en de plannen die ze hebben met het Forum voor Democratie. Ze willen volgend jaar de grootste partij in de Eerste Kamer worden, zo kondigde Baudet monter aan.

Het is inmiddels hun handelsmerk geworden: de avonden in volgepakte zalen in heel Nederland waar omringd door oorverdovend applaus de heren Thierry Baudet en Theo Hiddema hun opwachting maken. Gisteren was het de beurt aan Venlo, waar de inwoners van de prachtige Limburgse provincieplaats kennis konden nemen van de nieuwe plannen van het Forum voor Democratie.

Want alhoewel 2018 pas op de helft is, hebben de heren hun blik al gericht op maart 2019. Dan zullen namelijk de provinciale statenverkiezingen worden gehouden, waar Thierry Baudet de ambitie heeft om de grootste partij te worden. Wie dat voor elkaar krijgt, weet ook een ander wapenfeit op de naam te krijgen: men wordt de grootste partij in de Eerste Kamer, waarmee FVD hopelijk allerlei onzalige VVD-D66-wetgeving kan gaan tegenhouden in onze senaat.

Maar de bijeenkomst in Venlo was méér dan een strategiebijeenkomst. De heren bespraken uiteraard ook de politieke actualiteit. Op hun lippen lag uiteraard het recente gedoe in Amsterdam met de “asielkrakers” van We Are Here. Theo Hiddema had er weinig geduld mee. En al helemaal met het feit dat deze mensen door lieden links van het midden worden aangeduid als “ongedocumenteerden”. Niks ervan, het zijn gewoon illegalen, vindt Hiddema. Ook noemde hij ze oplichters vanwege het feit dat ze vermoedelijk gejokt hebben tijdens hun asielprocedure. Tenslotte stoorde het de FVD-eminence grise dat deze lui dus nauwelijks uit te zetten zijn. De Tweede Kamer ondergraaft dat proces verder door de vreemdelingendetentie zwaar aan banden te leggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Guus Geluk

  Als Baudet de VVD wil inhalen moet hij nog even knokken. Waarom zou hem, de man met de “persoonlijkheidscultus” (dixit Lars Benthin), wiens partij is opgezet als een “sekte” (aldus enkele oud-FvD-ers), lukken hetgeen Wilders niet is gelukt?

  1. EU kok

   Dat zou het FvD kunnen lukken.
   Dat zou de PVV kunnen lukken.
   In beider gevallen met een andere politieke leider.

   1. Guus Geluk

    Het is niet verwonderlijk dat de VVD-top onbezorgd onderuitzakt, ondanks gekluns met de dividendbelasting en integriteitsschendingen. Baudet is te licht en Wilders is te radicaal om een echte concurrentie te vormen. Dweilt Rutte er nog een zeteltje in de peilingen bij als hij de koffie laat vallen.

    1. Ernst Quispel

     Perfect verwoord, Guus.

     1. Guus Geluk

      Vraag op een VVD of CDA-congres ook wie er behoefte heeft aan een Nexit, waar Baudet op uit is, en men zal weinig belangstellenden aantreffen.

     2. Vit

      @Guus
      Dat betekend opslag!

     3. Guus Geluk

      Vit,

      Wat?

     4. Vit

      Dat je het perfect verwoord volgens die halve tamme.

     5. Guus Geluk

      Vit,

      O, dat.

     6. Top

      Blablablabla! Pisvlek/Blaaskaak/lafaard/parasiet!

     7. Guus Geluk

      Het gros van Tops reacties is gericht op het kleineren van andersdenkenden.

     8. lugar

      “Perfect verwoord, Guus.”

      🙂

     9. lugar

      Top schreef: “Blablablabla! Pisvlek/Blaaskaak/lafaard/parasiet!”

      Perfect verwoord, Top!

    2. denk eens na

     Zie je meteen het gemiddelde

  2. Top

   Thuiszorg was vroeg vandaag. Zijn je oortjes gewassen? En je ziggie? Ik had het eerder willen vragen, maar ik heb het erg druk. Dus morgen was ik je oortjes maar weer eens. Hoe is het je ouderlingmisbruik vriendje?

   1. Guus Geluk

    Het gros van Tops reacties zijn bedoelt andersdenkenden te kleineren en te vernederen.

   2. lugar

    Perfect verwoord, Top!

 2. Pescador

  Ik hoop dat ze het wel gaan halen , wordt er eindelijk eens een stop aan dit onzin kabinet toe geroepen.

 3. Ernst Quispel

  Ik zie wel enige toekomst voor het FvD maar alleen als Baudet wordt vervangen door een andere lijsttrekker.

  1. Frits Jansen

   Maar het is bij uitstek de partij van de ijdele Baudet. Dat wordt ook de ondergang van het FvD. Al sluit ik niet uit dat alsnog een advocatenkantoor of een bank Baudet opslokt voor een mega-salaris, en dan zal ook snel gedaan zijn met de LTB, de Lijst Thierry Baudet.

   1. swetsnek

    pisvlek

 4. Bloem

  Helaas ontbreekt het hem aan charisma

  1. Bloem

   Baudet dan, Hiddema loopt over van charisma

   1. Evil Zorro

    Ik heb de eer gehad beide heren te ontmoeten en bij Thierry voel je de kracht en energie. Zijn charisma kan voor tegenstanders imponerend aanvoelen.

 5. Frits Jansen

  De term “ongedocumenteerden” is inderdaad onzin, een slappe reactie op de kreet “geen mens is illegaal”. Het zijn mensen die geen geldige titel hebben om in Nederland te verblijven. Hoogstens hun verblijf is dus onrechtmatig (“illegaal”), niet de mensen.

 6. RobertMarsman

  Ojee de verwachtingen zijn weer hoog lees ik. Hopend dat hij de grootste partij van de eerste kamer wordt volgend jaar. Als die hoge verwachting net zo verloopt als zijn hoge verwachting in Amsterdam dan mag hij blij zijn met een paar zeteltjes hoor.

  In Amsterdam dacht hij ook tussen de 8 en de 10 zetels te kunnen bemachtigen maar het werden er maar drie met zelfs de Turkenpartij DENK de nog groter werd dan het Forum.

  Maar goed hardlopers zijn doodlopers.

  1. Guus Geluk

   Zo is het exact.

  2. denk eens na

   Denk is groter dan fvd in amsterdam, ooit wel eens door amsterdam gelopen??

 7. Ni28

  Hopelijk bereiken zij wat zij willen en zetten zij een andere toon in dit land. Het zou bevrijding betekenen in deze door politieke hypocrisie en leugen vastgeroeste land. Er is altijd hoop.

  1. RobertMarsman

   Ik heb weinig hoop met Baudet hoor. Ik heb gisteren nog een half uurtje zitten kijken op de livestream via facebook en Baudet straalt toch een beetje een elitair verwend intellectueeltje uit. Iemand die veel roept maar weinig ballen toont als het er op komt.

   Bijna alle moties die de PVV indient die de islamisering tegen zouden moeten gaan, of die het harder aanpakken van criminelen mogelijk moet maken daar stemt hij op tegen. Hij durft islam nog niet eens een ideologie te noemen maar noemt het een religie.

   Zo maakt hij bv het onderscheid tussen islam en radicale islam. Maar radicale islam en islam is het zelfde. Er is niet zo iets als een radicale islam, daarmee impliceer je dat er dan ook een gematigde islam is. Maar islam is gewoon islam en is radicaal van zichzelf.

   Hij gelooft zelfs dat er plezierige interpretaties te vinden zijn binnen islam. Ik heb zelden zoiets doms gehoord.

   Afgelopen week diende de PVV nog een motie in met het verzoek aan de regering om werk te maken van de-islamisering. En tot mijn verbazing stemt hij tegen, waarmee hij dus zegt. NEE ik ben tegen het verzoek aan de regering om werk te maken van
   de-islamisering.

   Als het op islam aankomt heb je niets aan hem. De PVV blijft daardoor het enige alternatief.

   1. rosmalen53

    Precies, jij bent 1 van de weinige die het ook heeft begrepen.
    Ikzelf had het niet beter kunnen verwoorden
    Ook weer zo 1 die praat met een hete aardappel in zijn bakkes en er alleen maar zit voor de hoogopgeleiden met zat geld en die geprofiteerd hebben van de globalisering
    De gewone man heeft er dus geen zak aan

 8. Ni28

  De trollen moedigen elkaar in hun gezamenlijke vrees. Lol!:)

  1. Guus Geluk

   In deze draad zijn geen trollen aanwezig. Lol 🙂

   1. lugar

    🙂

  2. Ni28

   In de poging om de betekenis van het trollen niet te herkennen of zelfs om te draaien. Uitgewerkte VARA trucjes.

 9. Ni28

  Ongedocumenteerden, weer een nieuwe woord om de echte waarheid te verhullen. Verward= terrorist, ongedocumenteerd=illegale migrant. Dat is de ware betekenis. Onmachtige overheid verrijkt het vocabulaire in plaats van oplossingen te bieden. Iets wat zij de “schreeuwers aan de zijlijn” verwijten doen zij zelf in de frontlinie.

  1. lugar

   “ongedocumenteerd=illegale migrant.”

   Ja, maar nog liever illegale transmigrant (landverhuizer op doortocht) omdat altijd voorop moet staan dat de gast weer teruggaat naar z’n eigen land, ook al is de transmigrant hier legaal. Er zal in zijn thuisland immers genoeg te doen zijn.

 10. Ries

  Ik heb zojuist de hand weten te leggen op het zogenoemde ‘trollencontract’. Daarin staat e e n zin: ‘Als jij mij kietelt, kietel ik jou’.

 11. Ries

  Eenzelfde tekst staat ook in het mediacontract, weliswaar met een zinn etje meer:
  ‘Als jij mij kietelt, kietel ik jou’.
  ‘Als jij mij betaalt, betaal ik jou beter’.

 12. Ries

  Kwispel, krijg je voor het kietelen van een collega-trol ook vijf euro? ook als het slechts twee woordjes zijn?

 13. rosmalen53

  Het lijkt wel een cabaretvoorstelling
  2 grote clowns dat zijn het met hun mondaine gewauwel.
  Venlo is de stad van Wilders ,lekker optiefen
  dus.

 14. Arie B

  Nou ja, toch nog liever VVD dan de verderfelijke, destructieve linkse partijen uiteraard.

 15. Julian

  Oplichters? Omdat ze vermoedelijk gejokt hebben. Dat is wel heel rare uitspraak voor een advocaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.