FVD en SGP reageren cynisch op liefdevolle Europa-toespraak Rutte: ‘Het was een sollicitatiespeech!’

Het Forum voor Democratie en de SGP vertrouwen niet zo op de hernieuwde liefde van premier Rutte voor Brussel. Zij denken dat de toespraak die hij daar vanochtend hield voor het Europese Parlement voornamelijk bedoeld was om te solliciteren voor een baantje na zijn premierschap. Beide eurosceptische partijen hebben weinig vertrouwen in de oprechtheid van de VVD-premier.

De eerste reacties op de eurofiele liefdesspeech van Mark Rutte, die vanochtend in Brussel werd gehouden, stromen binnen. Terwijl gekkie Verhofstadt er vooral een oorlogsverklaring aan Orbán in ziet, zijn verschillende Nederlandse politici minder lovend.

De SGP reageert bij monde van Kamerlid Roelof Bisschop per Twitter. Bisschop meldt: “Dit lijkt wel verdacht veel op een open sollicitatie.” Bisschop doelt op het feit dat Mark Rutte nu alweer 12 jaar VVD-leider is, en ruim 8 jaar premier. Het wordt zeer binnenkort tijd voor een nieuwe uitdaging, en dat weten ze bij zowel de VVD als de EU maar al te goed. Rutte moet dus zijn eurosceptische masker afwerpen – dat was er toch alleen maar voor verkiezingen – en kiest vol de eurofiele vlucht naar voren. Want wie een baantje van de EU wil bemachtigen, moet wel pro-EU genoeg zijn. Je moet europeanisme als godsdienst verkiezen, Brussel als Mekka zien en de Europese Commissie aanbidden alsof het een club onvervalste Moeder Theresa’s is.

Dat deed Rutte dus vanmiddag. Dat was ook het Forum voor Democratie niet ontgaan, die er meteen ook een punt van maakte dat de meeste europarlementariërs niet kwamen opdagen bij een toespraak van de regeringsleider van één van de grootste geldschieters van die hele toko:

fvd-sollicitatiespeech

Maar ook de partij van Thierry Baudet kwam dus weer terug bij datzelfde punt: de toespraak van Mark Rutte in Brussel was een nauwelijks verholen sollicitatie voor één of ander opgedoft EU-baantje. Cynisch sprak de partij zelfs van een “sollicitatiespeech.”

Voor SGP en FVD staat het inmiddels dus als een paal boven water: de vraag is inmiddels niet meer óf Rutte naar de EU vertrekt, maar wanneer. Hoe vaak de schavuit zelf dat dan ook smiechterig blijft tegenspreken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ernst Quispel

  De suggestie van een sollicitatiegesprek is slechts een ongefundeerde verdachtmaking.

  Overigens zou het voor Nederland geweldig zijn als deze grote staatsman en hoge positie in Brussel zou krijgen.

  1. Original NL

   Idd onze wereldleider mark de oen past prima tussen verhofstadt en juncker.
   Een megalomaan , een alcoholist en onze leugenaar, prima span!!

   1. Ernst Quispel

    Ik wed dat hier zelfverklaarde patriotten zijn die het liefst Putin benoemd zagen als voorzitter van de Europese Commissie.

   2. Frits Jansen

    1) Een megalomaan is iemand die vooruit denkt, hoogst ongebruikelijk voor een politicus.
    2) Alcoholist is synoniem voor Zuid-Europeaan, al ligt Luxemburg niet zo ver weg.
    3) Iemand die een belofte breekt is een leugenaar, maar een verkiezingsbelofte is geen belofte doch een voornemen.
    Nou tevreden?

    1. Diederik van Walsum

     Beste Frits Jansen,

     Betekenis Megalomaan:

     Een megalomaan persoon is iemand met grootheidswaan. Dit is een verschijnsel bij verschillende vormen van psychose. Vanuit de geschiedenis leed keizer Nero aan grootheidswaanzin. Hij wilde een nieuw Rome bouwen als eerbetoon aan zichzelf.

  2. lugar

   De suggestie van een sollicitatiegesprek is inderdaad gefundeerde verdachtmaking.

   Overigens zou het voor Nederland een ramp zijn als deze incompetente staatsman een hoge positie in Brussel zou krijgen. Nexit is de volgende stap.

   1. Frits Jansen

    Waarom vindt u Rutte incompetent? Ie. Wie kwam voor Lubbers? De iedereen haalde opgelucht adem toen hij de vreselijke Balkenende opvolgde, de man die voortdurend in raadselen sprak. Balkenende volgde Kok op, een gewezen vakbondsleider, dus links. Die zal ook niet gewaardeerd worden in dit rechtse forum. Kok volgde Lubbers op, een akelig handige roomse rokkenjager die alles recht praatte wat krom was. Daarvoor de charmante Van Agt, ook zo’n roomse gluiperd. Maar hij volgde Den Uyl op, die hard op weg was van Nederland een soort communistisch Noord-Korea te maken, maar dan zonder een kernbommetje om af en toe mee te dreigen.

    Ik denk dat je in de functie van Minister-President noodgedwongen een beetje schijnheilig moet zijn, want je moet de Parlementariërs zoet houden, die meestal van toeten noch blazen weten en zich daarom beperken tot stoelpoten zagen. Ze weten vast niet dat bedrijfskundige al lang weten dat managers die de greep verliezen zich op futiliteiten gaan richten.

    Helaas houdt het systeem zichzelf in stand want geen normaal mens heeft zin tussen deze zeurpieten te gaan zitten.

  3. Stanly2000

   Ja hoor Ernst, een wereldleider!

  4. swetsnek

   Jazeker mag van mij nadat de E.U uit elkaar is gespat dan is het een mooi plekkie voor die lamlul

 2. Guus Geluk

  Gezien de smiley lijkt Bisschop het enigszins sarcastisch te bedoelen.

  Vooralsnog heb ik niemand inhoudelijk horen ingaan op de speech. Wellicht omdat men bij het lezen van de speech niet kan concluderen dat Rutteeen eurofiel is en dat moeten we niet willen.

  1. lugar

   “Rutteeen eurofiel”

   Inderdaad, Rutte is een eurofiel en doet daar niet geheimzinnig over. Ook doet hij te weinig tegen de steeds verder oprukkende islamisering van Nederland.

   1. Mart

    Lugar. die islamisering hòòrt er toch bij? Ik hoor tenminste weinig tegen geluiden behalve hier dan.Is toch goed voor de mensheid!.

 3. DolleDries

  Het was niet 1/2 leeg maar 3/4 leeg

 4. Frits Jansen

  Rutte wil helemaal niet naar Brussel. Hij komt uit het bedrijfsleven en zal daar ook naar teruggaan, met een salaris waar op DDS nog lang over geklaagd zal worden.

  Iets anders is dat de slimme Rutte best begrijpt dat onze toekomst in de EU ligt, en zeker die van het bedrijfsleven dat de VVD traditioneel koestert, maar dat zijn partij een loodzware Eurofobe rechtervleugel heeft die ons land graag kapot zou maken met een Nexit. Financiële sector weg uit Amsterdam, Rotterdamse haven verzandt, en Nederland wordt weer een land van kaas en tulpenbollen

  Her mooiste zou zijn als Rutte gewoon vanuit Nederland de hervorming van de EU zou bevorderen. Het probleem van de EU is dat niemand weet wat ze in Brussel en Straatsburg uitspoken, niet in de laatste plaats omdat de EU door de media wordt genegeerd, en alleen aandacht krijgt als weer eens een linkse of rechtse extremist zich misdragen heeft.

  1. Rechtsaf

   @Frits het mooiste zou zijn als jij je islamistisch antisemitisch eurofiele rotsmoel eens dicht zou houden

   1. lugar

    @Rechtsaf: “(…) het mooiste zou zijn als jij je islamistisch antisemitisch eurofiele rotsmoel eens dicht zou houden.”

    Volmondige toejuiching mijnerzijds!

   2. Guus Geluk

    Het komische is dat onze oppertrol anderen de mond meent te kunnen snoeren.

    1. lugar

     “oppertrol”

     #rugridder

  2. Ernst Quispel

   Mooi verwoord, Frits. Geheel mee eens.

   1. Rechtsaf

    Uiteraard is bipsmaatje Ernst het volledig met onze antisemitische islamprostituee eens

    1. Holland

     Rechtsaf, je vergeet nog te vermelden dat Fritsie pedofiel is, zoals hij meermalen zelf in zijn islamistisch antisemitisch eurofiele kutreacties heeft aangetoond. Dol op 13-jarige meisjes, vooral met een hoofddoek of sluier – dan geilt Frits als een ouwe beer.

     Voluit dus: Frits het mooiste zou zijn als jij je islamistische, antisemitische eurofiele, pedofiele rotsmoel eens dicht zou houden

     1. EU kok

      Wat een niveau.
      Ga wat eten, drinken en knap je bui een beetje op.

     2. Ernst Quispel

      Holland toont zich hier als een mentaal gestoorde en seksueel gefrustreerde oude man met een agressiestoornis.

      Bijzonder pijnlijk om te lezen.

     3. Guus Geluk

      Ernst Quispel,

      Holland doelt wellicht op hetgeen Frits laatst op het forum poneerde.

      Meisjes van 13 zien er tegenwoordig vaak al heel volwassen uit, in elk geval zo volwassen dat je geen pedofiel hoeft te zijn om seksueel door ze geprikkeld te worden. Vooral de wat molliger types hebben op die leeftijd vaak al een pronte “voorgevel”, en een stevige kont.

      Wat ik in het verhaal mis of bewezen is dat de vermeende viezerik inderdaad het meisje is binnengedrongen. Dan moet sperma zijn aangetroffen, en waarschijnlijk heeft hij haar dan ook ontmaagd.

      Frits liet hier zijn ware aard zien en dat is geen prettig gezicht.

   2. swetsnek

    Het stinkt hier steeds harder naar stront pffffff wat een putlucht

 5. Ni28

  Sorry, mensen van FVD en SGP maar is was eerder met deze kwalificatie.

  1. Guus Geluk

   Ja, maar u deed ook aan factfree insinuaties zonder u in de feiten te verdiepen.

   Ergerlijk. Hier nog een artikel van uw lijfblad.

   https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/frankrijk-boos-over-weigeren-asielschip-orban-steunt-italie-623421/

 6. palko

  Hoe meer kritiek er vanuit de EU wordt geuit op Viktor Orbán, hoe meer waardering ik voor de Hongaarse eerste minister krijg. Dankzij het daadkrachtige en heldhaftige optreden van Hongarije is de toestroom van nepvluchtelingen uit Azië en Afrika via Balkanlanden, aanzienlijk afgenomen. Dat alleen al verdient diep respect en een oorverdovend applaus van alle fatsoenlijke en hardwerkende burgers van West en Noord Europa. Nu nog alle zeegrenzen afdoende afschermen voor de miljoenen inwoners van Afrika en Azië die staan te trappelen om als parasiet en profiteur naar Europa te vertrekken.

 7. Ni28

  Beste Tim, het was mij al eerder ook niet ontgaan in de vorige artikel. Een blinde kon het zien, een dove kon het horen.

  1. Guus Geluk

   Als ik het goed begrijp heeft u de hele speech aangehoord?

 8. Ni28

  Frits Jansen krijgt een suikerklontje van zijn baas. Goed gedaan jochie! Hier, likken maar!

 9. Ni28

  Grote staatsman, het staat er echt.

 10. Ni28

  Ik wordt doorgaans uitstekend geïnformeerd door de Elsevier mochten de kwalijke insinuaties aan mij gericht zijn.

  1. Guus Geluk

   Eens, Elsevier is een uitstekend blad. In dit geval rapporteert zij zelfs evenwichtiger dan de NOS.

   Dit artikel ontkracht de bewering dat het om een eurofiele sollicitatiespeech zou gaan. Ik ben zo vriendelijk geweest relevante tekst zelf vet te maken.

   Rutte bakt geen zoete broodjes in Straatsburg

   Premier Mark Rutte (VVD) wil een lagere EU-begroting, geen deling van schulden en transfers in de eurozone, de Europese dienstenmarkt eindelijk openbreken en een strakker EU-asielbeleid. Waarbij telkens geldt dat de Europese Unie het streven dient te staken naar een ‘ever closer union’, zoals in het Verdrag van Lissabon (de EU-grondwet) staat. Dat zei Rutte woensdag in Straatsburg in een messcherpe toespraak voor het Europees Parlement.

   De toespraak van Rutte was enigszins verrassend, want hij bakte allerminst zoete broodjes. Rutte weet in de regel een vijandig of sceptisch publiek in te pakken door onnavolgbare draaierij en zijn charme, maar in het vaak EU-enthousiaste Straatsburg deinsde hij er niet voor terug consequent te zijn in zijn opvattingen: geen EU-superstaat, de natiestaten blijven de basis van de EU. Opvattingen die hij ook in zijn derde EU-toespraak in ruim een half jaar uiteenzette.

   (…)

   Rutte noemde het Europees Parlement al eens ‘een feestcommissie op zoek naar een feest’. Hij haalde woensdag zijn gelijk. Rutte kwam opdraven op verzoek van de Italiaanse Parlementsvoorzitter Antonio Tajani (Forza Italia), maar trof een zaal die nauwelijks halfvol was.

   Toen de voor Europa irrelevante dalai lama in 2016 op bezoek kwam, zat de zaal wél vol. Het Parlement heeft blijkbaar andere prioriteiten dan  luisteren naar een regeringsleider die volgens de Amerikaanse nieuwssite Politico in invloed de derde of vierde speler is in de EU.

   1. Ernst Quispel

    Sterk punt, Guus!

    1. Guus Geluk

     Ik vond het ook een treffend artikel.

   2. DolleDries

    Goed gedaan Guus je meester is tevreden

 11. JubbeFeenstra

  Zijn opmerkingen over immigratie waren zo algemeen dat je er niets mee kunt.
  Geen visie, geen maatregelen. Hooguit lag er in opgesloten dat dingen wat beter kunnen omdat anders Schengen in het geding komt. Met andere woorden, als we de boel niet gaan stroomlijnen komen de kiezers in opstand.

 12. DolleDries

  De AfD, van meet af aan als enige partij fel tegen het onbeperkt en ongecontroleerd toelaten van een tot twee miljoen moslimmigranten, wierp bondskanselier Merkel de namen van deze vermoorde meisjes voor de voeten, en talloze anderen, die niet het grote nieuws haalden. ‘Dit is het resultaat van jarenlange georganiseerde onverantwoordelijkheid, en het schandalige falen van ons asiel- en immigratiebeleid,’ reageerde vice-leider Alice Weidel.
  ‘Susanna is het slachtoffer van een uit de hand gelopen linkse multiculturele ideologie, die nergens voor terugdeinst om zijn eigen idee van morele superioriteit af te dwingen. Susanna is ook wéér een slachtoffer van kanselier Merkels hypocriete en egoïstische welkomsbeleid.’
  ‘Onze absurde asielwetten en groteske asielbeleid… is mild voor asielbedriegers en criminelen, maar negeert de terechte zorgen van Duitse burgers… Op de dag van Susanna’s moord getuigde u (Merkel) in het parlement dat u de migrantencrisis verantwoord hebt aangepakt. Durft u dat te herhalen tegen de ouders van Susanna? Nou, nee.’
  ‘Door uw stijfkoppigheid en zelfingenomenheid voelt u zich boven de slachtoffers van uw beleid staan om hen persoonlijk toe te spreken. Voor ons burgers is dat onacceptabel. Zult u eindelijk uw verantwoordelijkheid nemen, mevrouw Merkel? U en uw voltallige kabinet zouden moeten aftreden, zodat er een ander asielbeleid kan komen, en de ouders in dit land niet langer bang hoeven te zijn voor de veiligheid van hun kinderen.’
  En dit figuur die Merkel wordt door Rutte gelikt waar ze maar wil

  1. HierBenIk

   DolleDries, je hebt helemaal gelijk!. Nog een keer de link die ik al bij een andere Post ook heb geplaatst. Kwestie van tijd…. http://politsatirischer.blogspot.com/2018/06/merkels-ende-naht.html?m=1

 13. henk vintage

  Nou Mark, jouw topbaan komt steeds dichterbij ten kosten van het Nederlandse volk.
  Gefeliciteerd.

  1. Guus Geluk

   Misschien moet u eens bijlezen.

   https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/frankrijk-boos-over-weigeren-asielschip-orban-steunt-italie-623421/

   Ergerlijk dat men hier bralt zonder zich te verdiepen in de feiten.

 14. henk vintage

  ten koste i.p.v. ten kosten

 15. Babaji538

  Hoe krijg je het voor elkaar.
  Petra Hermans

 16. Arie B

  Laat ze Orban een hoge functie geven! Dan komt het misschien nog goed..

 17. JanusK56

  Rutte liegt al acht regeringsjaren. Dankzij hem, zijn VVD en PvdA zijn Defensie en politie geheel uitgehold, zeker qua slagkracht, is de gezondheidszorg een grote puinhoop, is en wordt Nederland overspoeld door parasieten die onze samenleving ondermijnen, brengt de staatsmedia ons leugens en manipulatie, ………… kortom: acht jaar regeringsbeleid onder Rutte heeft Nederland naar de afgrond gebracht en zal nog verder de bagger ingaan met de huidige coalitie, op zowel Binnenhof als in de diverse gemeentebesturen!

  Tja, een dom volk dat deze regeringen verkiest krijgt wat het verdient!
  Hopelijk is onze volksverlakker en aartsleugenaar gauw vertrokken naar dat ondemocratische zooitje te Brussel. Want soort zoekt soort, hé!

 18. JanusK56

  @Ni28,

  Ja, inderdaad staat het er: “een grote staatsman”.

  Hahahahaha!!!!

 19. EllyD18

  Zal het met alle winden meedraaien niet bekend zijn dan bij de Europarlementariërs ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.