FVD pakt Verhofstadt aan die Europa ‘wil verdedigen tegen Trump': “Aldus de man die in Kiev opriep tot revolutie!”

verhofstadt-baudet
Foto: Guy Verhofstadt op het Maidan-plein, en Thierry Baudet in de Tweede Kamer.

Het Forum voor Democratie heeft totaal geen boodschap aan de Europese liberale leider Guy Verhofstadt. Witheet aangelopen zei de voorname EU-voorstander dat Europa zichzelf moet verdedigen tegen Trump die hier verkiezingen zou willen beïnvloeden. Droogjes reageert de partij van Thierry Baudet daarop met: “Aldus de man die met Hans van Balen op het Maidan-plein in Kiev opriep tot een revolutie.” Pats!

fvd-baudet

Bij het Forum voor Democratie hebben ze – begrijpelijkerwijs – niet zoveel op met Guy Verhofstadt. Verhofstadt is namelijk de leider van de liberale fractie in het Europese Parlement, en één van de meest luidruchtige voorstanders van een federaal Europa waarin natiestaten compleet zijn afgeschaft. Met Donald Trump in het Witte Huis ziet Verhofstadt zijn kans schoon: met een onberekenbare Amerikaanse president is het namelijk nodig dat de Europese integratie nóg sneller verloopt, aldus Verhofstadt. We moeten ons immers “tegen Trump verdedigen“:

“We moeten Europa tegen Trump verdedigen. Het is niet aan zijn ambassadeur om onze verkiezingen te beïnvloeden en onze maatschappijen te sturen. We respecteren de soevereiniteit van de Verenigde Staten, maar zij moeten ook die van ons respecteren.”

Geen verkiezingen beïnvloeden dus. Verkiezingen beïnvloeden slecht!

Het zou voor de geloofwaardigheid van Verhofstadts boodschap dan natuurlijk wel zo prettig zijn als hij zelf dan ook een brandschoon blazoen heeft op dat punt. En is dat ook zo? Haha, nee natuurlijk niet. Wie herinnert zich immers nog de vingerzwaaiende Verhofstadt die samen met VVD’er Hans van Baalen op het Maidan-plein in Kiev de Oekraïeners in februari 2014 even kwam vertellen hoe ze hun land moesten besturen? Om het geheugen op te frissen:

Bij het Forum voor Democratie van Thierry Baudet herinneren ze zich dat nog maar al te goed, en dus kon het gestook van Verhofstadt tegen de Verenigde Staten een antwoord verwachten:

“Aldus de man die met Hans van Balen op het Maidan-plein in Kiev opriep tot een revolutie.”

Haha, bam! Volgens mij staat Thierry nu een dikke 1-0 voor tegen Guy.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

39 reacties

 1.   

  De ambassadeur sprak over the failed policies of the left.

  Dat is natuurlijk tegen het zere been van linkse Guy.

  Typisch trouwens: zowel in Nederland (VVD) als in België (Open VLD) zijn de liberalen gekaapt door linkse infiltranten.

  1.   

   Nee, in de VVD is Rutte zowat de laatste liberaal.
   Voor Amerikanen is een liberal links.

 2.   

  wat Guy Verhofstad in Kiev deed was totaal schaamteloos, gevaarlijk en illegaal. Hij had destijds het beste opgepakt kunnen worden door de politie

  Afijn hij is nog onder ons, beste kun je geen aandacht aan die man besteden

  1.   

   @ uiterst links..
   als je geen aandacht aan dit varken besteed, begint hij nog harder te schreeuwen.
   dus zoveel mogelijk bekritiseren deze vreselijke foute mongool…

 3.   

  Verhofstadt is een enge man die zich hopelijk ooit zal moeten verantwoorden voor zijn misdaad

 4.   

  Die Kobold Verhofstadt moet gewoon zijn smoel houden, er komt echt niets zinnigs uit, wat dat betreft lijkt hij op die halve tamme alhier ook qua uiterlijk.

 5.   

  Die vent hoort voor het tribunaal naaide een volk op tot een gruwelijke burgeroorlog die uit eindelijk door het toedoen van de Oekraïne 198 landgenoten het leven koste en vele duizenden andere doden.

  1.   

   De elite DD, de elite lacht jou vriendelijk uit!

  2.   

   DD jij snapt het, dit soort figuren van europa en navo jutten de boel op , doen allerlei beloftes, maar zijn alleen maar uit op persoonlijke macht en gewin. En als het dan goed fout gaat zoals in Oost-Oekraïne, dan probeert men uit alle macht ons te doen geloven dat een ander het gedaan heeft om hun eigen fout te verdoezelen. Laat die mensen in dat Oost Oekraïne zelf beslissen waar ze in de toekomst bij willen horen. Oh nee, dat zou democratie zijn.

 6.   

  Brengt die Van Balen nu aan het eind van het filmpje de Hitler groet.?

 7.   

  De EU politici noemen een president die zijn beloftes nakomt onberekenbaar. Moet je nagaan hoe ver wij al gedaald zijn. De leugens van Europese politici daar kunt je op aan.

 8.   

  De EU politici noemen een president die zijn beloftes nakomt onberekenbaar. Moet je nagaan hoe ver wij al gedaald zijn. De leugens van Europese politici daar kunt je wel op aan.

  1.   

   Ja, dat heeft u al gezegd.

 9.   

  Verhofstadt is echt het minste van het minste. Een oproerkraaier, een intrigant, een zakkenvuller, een proleet, een kakkerlak. Een symbool voor al dat uitvretende parasiterende niksnuttende gajes in Brussel.

 10.   

  de hof doet mij altijd denken aan dat mannetje die de ring in zijn bezit wil hebben maar hem steeds verliest (in de ban van de ring)Gollum.

 11.   

  Dat Europa een vorm van verdediging tegen Trump zal moeten ontwikkelen is natuurlijk juist. De V.S. zijn onder leiding van Trump geen betrouwbare bondgenoot meer en de EU is gedwongen tot een Alleingang waarin een sterkere politieke en militaire eenheid onvermijdelijk is.

  Guy heeft dus gelijk.

  1.   

   JIJ vindt dat Verhofstadt gelijk heeft.

   1.   

    Dat klopt, Suikerbuik.

   2.   

    @cmsuijkerbuijk: En dat vindt Ernst vooral als anderen dat niet vinden.

  2.   

   Een “Europees leger” dat kan wedijveren met het Amerikaanse leger zou honderden miljarden kosten. Ernst vindt al dat geld voor wapentuig welbesteed. Dat hij zich hiermee voor het karretje van de internationale wapenindustrie laat spannen ontgaat hem kennelijk volledig. Dat al dat geld ook zou kunnen worden aangewend voor het bestrijden van armoede (basisinkomen), het verwijderen van immense hoeveelheden plastic uit de oceanen, het redden en veiligstellen van bedreigde diersoorten (tijgers, olifanten, neushoorns), onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe medicatie (biotechnologie) waardoor talloze mensen niet meer gebukt hoeven te gaan aan chronisch lijden en chronische pijn… Noem het maar op. Nee hoor… Bommen en granaten, dat is nog eens een verstandige investering ! Wat hebben sommige mensen toch een enorm bord voor hun kop… Ongelooflijk.

   1.   

    gebukt hoeven te gaan aan = gebukt hoeven te gaan onder

  3.   

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard

  4.   

   haha, prachtig. Dat mensen nog steeds op jou reageren. Je komt hier alleen maar stoken. Volgens mij lach je je helemaal rot achter je pc.

 12.   

  Qwispel een vorm van verdediging ontwikkelen ,haha yep je hebt alweer gelijk! Idioot

  1.   

   Dank voor je gedegen inhoudelijke reactie, Noppes.

 13.   

  Een sterkere politieke en militaire meerderheid , je lult gewoon uit je nek gek

 14.   

  Munitie aanvoer peleton van qwispel komt eraan met de groeten van team melkweg en een kwispel van pluto

  1.   

   Je moet deze pisvlek dan ook beantwoorden op de volgende manier.
   “Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame lafaard”.
   Waarom? omdat dit een eenzame trol is en er genoegen in schept, om anderen de maat te nemen. Is een gesjeesd sociaal werkertje, omdat zelfs zijn eigen soort hem niet kon pruimen. Hij leeft van de gemeenschap en is op de meeste fora persona non grata. Je kan hem dan ook zelfs bij Elsevier niet lezen, want daar heeft hij wel op gezeten, maar is weg, omdat hij geen centje meer voor heeft. Hij denkt net als J. Goebbels uit Merkelland. Die een van zijn uitspraken maar al te graag ventileerde, zoals “als je de leugen maar genoeg herhaalt, wordt het vanzelf een waarheid”.
   Dus geen aandacht aan besteden.

 15.   

  We sluiten trump gewoon uit zo rolt links trump gekozen president uitsluitennen buiten spel zetten en hem vervolgens verwijten dat hij makkelijk lullen heeft vanaf de zijlijn, oh nee shit dat kan alleen in europa

 16.   

  Met name in nederland

 17.   

  De “Smeagel” van de EU. Hypocriete k#tbelg. De grootste hypocriete rat van dit continent.

 18.   

  Had ie in 40 45 geleefd,droeg ie waarschijnlijk glimmende laarzen!!!

 19.   

  Is het domheid of kwaadwilligheid?
  “Een federaal Europa waarin natiestaten compleet zijn afgeschaft” is volstrekte onzin.
  In een federatie hebben de leden veel macht, meer dan onze provincies bij voorbeeld die altijd nog naar het pijpen van “Den Haag” moeten dansen.

  Kijk naar de federale VS, waar de federale overheid in Washington niets te zeggen heeft op tal van gebieden in de deelstaten. Hetzelfde geldt voor de Bondsrepubliek Duitsland (bond = federatie).
  België is nog niet zo lang geleden gefederaliseerd. Om Brussel meer macht te geven? Nee, integendeel, het Vlaamse en het Waalse deel kregen meer macht.

  Verhofstadt is het omgekeerde van een populist. Waar populisten gewetenloos achter de massa aan lopen, loop Verhofstadt juist voor de massa uit – en wordt hij verketterd. Want visie mag je als politicus eigenlijk niet hebben.

  En Baudet maar mekkeren, als een oud wijf.

  1.   

   IDIOOT

   1.   

    Wat een briljante kritiek! Geen moment was u in de verleiding op de inhoud van mijn bijdrage in te gaan.
    Of bent u een vermoeide trol, die nog maar één woord over heeft?

 20.   

  Vergis je niet in Guy Verhofstadt….weliswaar een Belg, maar dan een heel uitzonderlijk exemplaar: liederlijk, een leugenaar en zeer gevaarlijk. Staatsgevaarlijk.
  Fel voorstander van een Europees leger.
  En onder leiding van Duitsland en Frankrijk zou ons dat gerust moeten stellen.
  De Russen vinden dit ook fantastisch. In de afgelopen twee eeuwen zijn ze met miljoenen tegelijk afgeslacht door….. jawel de Fransen en de Duitsers…
  Wat een intelligente zet om Europa’s veiligheid te waarborgen.
  Je moet wel heel achterlijk zijn. Of Verhofstadt heten.

 21.   

  Die oproep op het Medan Nezanestloje was volkomen terecht.
  Oekraïne wordt niet meer door een Russische marionet bestuurd.

  Verhofstadt is een staatsman die zich niets van flauwe kritiek aantrekt, Baudet is een opportunist die alleen oprecht is als hij denkt dat dat hem electoraal winst levert (en dat is dus evenmin oprecht)

  1.   

   “Baudet is een opportunist die alleen oprecht is als hij denkt dat dat hem electoraal winst levert (en dat is dus evenmin oprecht)”

   Dommer heb ik ze nog niet meegemaakt

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!