Groep illegalen 'We Are Here' probeert andere gebouwen te kraken met het zicht op ultimatum

Geen categoriejun 04 2018, 13:00
Om twaalf uur moest de groep illegalen, 'We Are Here', weg zijn uit de sociale huurwoningen in Amsterdam-Oost en de groep heeft het ultimatum ook geaccepteerd. Eerder al wezen ze de 24-uur opvangregeling van het Amsterdamse bestuur af. In reactie op het ultimatum en het offer van de Amsterdamse gemeente probeert de groep nu nieuw onderkomen te zoeken en ze hebben dus werk gemaakt van het kraken van andere gebouwen, waarvan één een 'lege' woning was.

Dat bleek bij aankomst echter bewoond, waardoor de groep moest afdruipen. Dat gebeurde gisteren ook al, toen een pand op de Hoogte Kadijk bewoond bleek.

De groep heeft al aangegeven die uitspraak te respecteren en te vertrekken uit Oost. Waar naartoe is raadselachtig. Woordvoerder Khalid Jone geeft tegenover Het Parool aan dat het steeds ingewikkelder wordt een nieuwe plek te vinden.

"De afgelopen jaren maakte niemand zich druk om ons, maar nu is alles wat we doen landelijk nieuws."

Nee Jone, heel veel mensen maakten zich druk om jullie en de groep heeft al jarenlang overlast veroorzaakt en wetten overtreden. Net doen alsof er helemaal niets aan de hand is, is gewoonweg liegen. Natuurlijk is het ook landelijk nieuws, omdat het linkse bestuur tegen het nationale beleid in gaat op deze groep illegalen tegemoet te komen. Dat deze groep dan ook nog het lef heeft om het aanbod van de gemeente af te wijzen, dat is al helemaal bizar. Maar goed, zo ziet het linkse college ook dat het nooit echt goed zal zijn. Hopelijk leert het college daarvan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten