Hoppakee! Na interventie Italië dirigeert Libische kustwacht 820 man sterke vluchtelingenvloot terug naar Afrika

Dát is nog eens effectief je grenzen bewaken. De nieuwe Italiaanse regering geeft de rest van Europa even een lesje in effectief migratiebeleid voeren, door niet toe te staan dat een NGO-vluchtelingenwatertaxi maar liefst 800 illegale migranten aan wal brengt in Italië. In plaats daarvan werd de Libische kustwacht ingeschakeld om het schip terug naar Tripoli te begeleiden.

De Italiaanse regering kan een nieuw succes op haar conto schrijven: voor de derde keer in korte tijd is het mediterraanse land er in geslaagd om een groot scheepskonvooi migranten te verhinderen aan land te gaan. Ditmaal niet eens door alleen de havens op slot te gooien voor NGO-schepen, maar deze boten zelfs te verhinderen een “reddingsactie” uit te voeren. Maar de Italiaanse overheid laat niemand verdrinken: en dus werd de Libische kustwacht ingeschakeld om de boot weer veilig aan de kade te krijgen. De Afrikaanse kade, welteverstaan.

Een sterk staaltje zeemanskunsten en leiderschap, dus, van de Italiaanse minister van binnenlandse zaken Matteo Salvini. Respect:

“Ongeveer duizend migranten zijn voor de kust van Libië in moeilijkheden geraakt. De boten waarop zij de oversteek probeerden te maken naar Europa kregen problemen. De Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms, die met een schip in de buurt was, verklaarde dat Italië haar heeft gelast geen reddingsoperatie uit te voeren.

In plaats daarvan moest de Libische kustwacht de mensen oppikken en terugbrengen naar waar ze vandaan kwamen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini bedankte de Libische autoriteiten zondagavond voor het ‘redden’ van 820 migranten en voor het voorkomen van ‘onrechtmatige daden’ door particuliere hulporganisaties (ngo’s).”

Laten we hopen dat Rutte met pen en papier nauwkeurig heeft genoteerd hoe geraffineerd Salvini dit varkentje gewassen heeft. Ach, wie houd ik ook voor de gek met die wens? We weten allemaal dat onze bange regenboogregering het lef en de daadkracht ontbeert om ook eens ferm de grenzen te bewaken. Nog maar een kopje thee met mevrouw Merkel en meneer Macron, anders, Rutte?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Stanly2000

  Is er nog overleg gepleegd met Ernst Kokkie en Guus?

  1. glazenbol

   Ach, de woordendiarree van deze hersenlozen zal niet lang op zich laten wachten

  2. Guus Geluk

   Op advies van Tim heb ik aan Mark gevraagd of hij wilde noteren dat Salvini migranten heeft teruggestuurd: iets soortgelijks zouden we kunnen uitvoeren bij de uit Afrika afkomstige migranten aan de Nederlandse kust.

   1. Stanly2000

    Humor Guus?

    1. Guus Geluk

     Sarcasme.

   2. Mart

    Daar kun je op wachten Guus……KOOP MAAR VAST EEN PAAR LIESLAARZE

    Daar kun je op wachten Guus……..koop maar een paar lieslaarzen dan kan je mee gaan helpen om die cultuurparels hun bootjes het strand op te trekken.

 2. Siemien

  Goed zo, dit soort praktijken moet ontmoedigd worden, lekker daar blijven..

 3. Ni28

  Een andere regering brengt andere regels. Het is effectief om grenzen te bewaken dat zagen wij al in Hongarije. Migranten terugsturen en de schepen van de ngo’s die de migranten smokkelen op de ketting zetten en de activisten zwaar beboeten. Smokkelen is tenslotte strafbaar. Dan pas wordt het minder aantrekkelijk om Europa binnen te komen. En de economische migranten moeten ook weten dat zij hier geen toekomst hebben.

 4. dinaro

  Dat hadden ze eerder moeten doen, terug met die hap!
  Waarom gebeurde dat eerder??
  Oppikken uit zee/bootje en gewoon terug brengen.
  Snap niet wat leiders zoals Marcron, Merkel, Juncker, enz. hiermee willen?
  Eu is er voor ‘onze’ veiligheid?? Nee, juist niet!!
  Om burger oorlogen te veroorzaken.

 5. Ritter

  Australie heeft die ook gedaan jaren terug………..en met succes.

  De enorme stroom van boten met illegale migranten is nu over door het consequent terugsturen/slepen van de bootjes voor de Australische kust.

  Als dit ook consequent word toegepast door de EU landen is het migratie probleem zo over.

  Maar het moet dan wel consequent en lang worden vol gehouden totdat de boodschap is begrepen.

  1. EU kok

   Quote:Als dit ook consequent word toegepast door de EU landen is het migratie probleem zo over.
   .
   Welnee Ritter.
   De hier aanwezige meute vindt dan een nieuwe oorzaak van al hun ellende.

   1. Ritter

    EU kok

    Miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa af te reizen. Want het gratis geld (ons sociaal stelsel) heeft een aanzuigende werking op de illegale migranten.

    Demograaf Jan van de Beek vat de gevolgen van de illegale migratie als volgt samen:

    „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

    Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

    De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

    1. Stanly2000

     Ritter, de Balkanroute is ook weer bezig met te ontwaken. Volgens het Rode Kruis zijn de eerste 5 maanden van dit jaar meer als drie keer de hoeveelheid asielaanvragers dan van heel 2017 genoteerd. Het stopt dus zo maar niet.

    2. Ni28

     De EU kok Quispel vindt het spijtig dat Europa bijna duizend migranten nu moet missen en zo vierduizend bij gezinshereniging. Europa gaat kapot door gebrek aan migranten.

 6. Steve Van der Vekens

  Die illegalen lachen omdat ze nog niet weten dat ze terug naar huis gaan.
  Die denken: “Hahaaa! European Union, here we come!”

 7. Peter Loosduinen

  Tim Engelbart is best goed in het bakken van aardappelen.
  Ook geeft hij hier mijn mening en hopelijk de mening van velen weer.
  RESPECT voor het inschakelen van de Libische kustwacht om het schip terug naar Tripoli te begeleiden !!!
  Dit een aantal maanden volhouden en de boevenorganisaties zoals Artsen zonder grenzen, Defense for children hebben het nakijken.
  Redden is oké, maar in Afrika aan land zetten.

 8. Kees

  Klasse, dit kan blijkbaar ook zonder de eu. Die kost alleen maar geld en laat vluchtelingen liever verzuipen.

  1. Stanly2000

   Klopt de Eu kost veel geld maar je krijgt er niets voor terug!

 9. Rosasolis

  De zomer nachtmerrie is al begonnen, en het zal veel erger gaan worden, als er geen
  EU boycot spoedig komt tegen boten met honderden – tot duizenden illegale Afrikaanse migranten. Volgens een weekeind artikel in Trouw denkt Rutte nu zoals EU hooft
  D. Tusk: dat de hele EU geen boot-migranten meer toelaat — nergens in Europa. In plaats van duizenden illegalen toe te laten in Europa, zou de EU kampen in noord-Afrikaanse landen helpen opbouwen en steunen, om deze mensen op te vangen.
  Nadat zij hun boten zijn terug gestuurd. Italie, Griekenland en Malta zijn al begonnen,
  met boten terug te steuren met alle mensen aan bord.
  Hopelijk dat er goede samenwerking nu opkomt met 3 EU leiders, die gelijke opvattingen hebben: D. Tusk die voorzitter is van de EU Raad; M. Salvini, Itliaans min. van binnenlandse zakken, on onze M. Rutte, die kennelijk wakker is geschuwd en wil
  Europa redden, omdat wij kunnen niet meer boot-vluchtelingen accepteren.
  Wij hadden veel hulp gegeven aan de echte oorlogsvluchtelingen uit Syrie en Iraq.
  Maar de illegalen uit huidige Afrikaanse landen zijn geen vluchtelingen. Dus is er geen
  echte geen echte humanitaire hulp nodig, behalve hen veilig terug te sturen naar Libie, of ergens anders waar boten terecht mogen komen. En daarna kunnen zij opgevangen
  door Rode Kruis medewerkers in Afrikaanse havens. Dit is de enige hoop voor onze
  hele EU.
  Omdat onze krant jongen van Trouw tijdelijk afwezig was, wegens het feesten van het halen van zijn eind-diploma!, hebben wij van morgen De Volkskrant gekregen via iemand anders. Met een zeer interessante artikel over een frisse, nieuwe initiatief
  van jonge, hoog opgeleide mensen die houden van de Europese Unie. Deze jonge mannelijk en vrouwelijke vertegenwoordigers die voor de Europese
  Unie opkomen, hebben zeer sterke meningen waarom om wij ons EU moeten blijven steunen en nooit verliezen. Zij zijn kort geleden officieel opgericht om op te komen voor de EU, onder de naam VOLT. Zoals de meeste weten, de naam Volt bekent: energie.
  Deze meestal jonge hoog-opgeleiden geven duidelijk door waarom wij onze Europese Unie moeten behouden. Zij worden vertegenwoordigd door werkzame mensen in alle sectoren, en studenten in alle vakken. Volt vind dat Europese landen steeds dichter bij elkaar moeten komen. In plaats van afzonderlijk afscheiden. Zoals Hongarije doet, en
  nog steeds “lid” wil bleven van de EU en profiteren, en ook van hun eigen zeer corrupte regering. Want Hongarije betreft is het: “pakken wat je te pakken kan krijgen en daarna doe je niks meer”! Daarom is er nu misschien hoop voor onze EU via
  dit nieuwe initiatief, van een nieuwe EU partij dat zich Volt noemt. Ik ga info opzoeken, en in contact komen met deze pro EU mensen, want ik ben het ook altijd geweest, en nu meer dan ooit van te voren.

  1. JanKlaasen

   Goeie krant het 🙂

 10. DolleDries

  De rechtsnationalistische Lega wint aan terrein in de Italiaanse lokale verkiezingen en weet enkele traditioneel linkse bolwerken te veroveren. Vooral in Toscane krijgt de centrumlinkse Partito Democratico klappen.
  De rechtsnationalistische Lega, die momenteel een regering vormt met de populistische Vijfsterrenbeweging, wist een sterk resultaat neer te zetten en enkele linkse bolwerken te veroveren. Vooral de centrumlinkse Partito Democratico kreeg rake klappen, in het bijzonder in Toscane. Het ziet er naar uit dat traditioneel linkse bolwerken zoals Pisa, Siena en Massa allemaal een Lega-burgemeester krijgen.

 11. Ni28

  Wist u dat Algerije in 14 maanden 13 duizend migranten uit Nigeria de Sahara hebben ingejaagd om terug te gaan waar zij vandaan kwamen. Zij hebben wel de richting aangegeven. Brussel weet het maar zegt niets. Maar als iemand hier over de gesloten grenzen begon was het vuur gelijk op de dak.

 12. sjun

  Nog een paar keer en de italiaanse economie gaat zwarte cijfers presenteren.

  1. Heinz

   Sjun, dat gaat heel lang duren. Zelfs met geld van de EU is dit onmogelijk. De nieuwe coalitie , anti EU, is van plan een schuldencoalitie op te gaan tuigen. Staatsschuld nog hoger laten oplopen. Geen bezuinigingen meer, belastingen verlagen en meer van dat. Dat gaat de verkeerde kant op.

   1. Ernst Quispel

    Sjun heeft weinig verstand van economie, dus dan krijg je dit soort onzin.

    1. Stanly2000

     Ja hoor Ernst!

  2. lugar

   @Sjun: Staatsschuld Italië – 132,0% van het BBP (2016) Dat zijn inktzwarte cijfers.

   1. DolleDries

    Dit is geen schuldenverlichting, maar uitstel van executie’
    Na het sluiten van een deal over schuldenverlichting verklaarde de EU de in 2010 uitgebroken Griekse crisis voor bezworen. Dus toch goed gedaan door Brussel? Nauwelijks. Het land krijgt nog eens € 15 miljard, waarvan € 3,3 miljard kan worden gebruikt om IMF leningen terug te kopen. De leningen van het EFSF noodfonds worden met 10 jaar verlengd, en in 2033 komt er een 10 jaar durend uitstel van het betalen van rente, en worden sommige schulden kwijtgescholden.
    Geen groei, geen verlaging van de rente, geen groot opkoopprogramma. ‘Dit is geen schuldenverlichting zoals de IMF dat omschrijft, maar van de ‘uitstel van executie’ (of ‘na ons de zondvloed’) variant,’ zo schrijft financieel analist Mike Shedlock via MishTalk. Zelfs al gebruikt Griekenland die € 3,3 miljard op IMF leningen terug te kopen, dan nog moet er in 2024 € 7,1 miljard worden terugbetaald.
    Oneindige schuldenslaven van Brussel
    Het IMF heeft zich dan ook amper bemoeid met het laatste overleg, en verlaat officieel het hulpprogramma. Topvrouw Christine Lagarde weigerde zelfs iets te zeggen over Griekenland, vermoedelijk omdat ze het Brusselse ‘hosanna’ niet wilde verstoren. Dus na acht jaar, drie bailout programma’s (van een paar honderd miljard euro), en talloze eurogroep vergaderingen, heeft Griekenland nog steeds bijna 180% schuld ten opzichte van zijn BNP, en kan er nog van alles misgaan.
    De Grieken blijven nu tot bijna in het oneindige schuldenslaven van Brussel. Om economische groei te creëren –een absolute voorwaarde om nog iets van de honderden miljarden terug te betalen, of zelfs maar de rente hierop- moeten er nieuwe schulden worden aangegaan. Maar wie wil er nog lenen aan een feitelijk totaal bankroete staat? Een land dat altijd totaal afhankelijk aan het financiële infuus zal moeten blijven hangen, zolang het in die eurozone blijft?
    Zijn dit cijfers van een crisis die voorbij is?
    Alles bij elkaar opgeteld heeft Griekenland een schuldenlast van bijna € 500 miljard, terwijl de private sector niet groter is dan € 80 miljard à € 90 miljard. Sinds -en dankzij- de invoering van de euro kromp de Griekse economie met 9%, kende het land de grootste krimp in absoluut BNP ter wereld (2), werden de banken tot hun nek toe gevuld met slechte leningen, en steeg –en staat- de jeugdwerkeloosheid tot boven de 30%. Zijn dat getallen voor een crisis die bezworen is, die het Griekse volk weer enige hoop op de toekomst bieden?
    ‘Ik neem aan dat de economische leiders van de eurozone enige felicitaties verdienen voor het feit dat de Griekse economie minder hard is gekrompen (maar alleen percentueel) dan die van Robert Mugabe, de 93 jaar oude dictator van Zimbabwe,’ is de cynische conclusie van een andere financieel analist, Taps Coogan (2).
    ‘Grieken alleen uit schulden door uit eurozone te treden’
    Volgens collega financieel specialist Egon von Greyerz kunnen en zullen de Grieken maar op één manier aan hun schuldenslavernij ontsnappen, en dat is door uit de eurozone te treden, alle schulden eenzijdig af te schrijven (dus verklaren deze nooit meer terug te zullen betalen), en de oude eigen drachme weer in te voeren.
    ‘Volgende recessie nekslag voor eurozone’
    Shedlock: ‘Niemand heeft de moeite genomen zich af te vragen wat er tijdens de volgende recessie gebeurt met Griekenland, Italië of de eurozone in het algemeen. De kans dat de EU in een recessie belandt is veel groter dan in de VS, en door Trumps tactieken kan dat op ieder moment gebeuren. Ik voorzie daarom een verwoestende instorting van de eurozone, al zal de trekker niet door Griekenland, maar door Italië worden overgehaald.’

   2. Lex

    Je zult rode cijfers bedoelen de staatsschuld is inderdaad 132%

 13. Nasrani

  De rechtse ‘ golf’ begint z’n vruchten af te werpen. Dit ondanks het gepruttel der linksen. Er komen ander tijden. MEGA.

 14. Guus Geluk

  Inmiddels heeft Conte de Visegrad op de vingers getikt over het feit dat zij tegen de herverdeling van asielzoekers zijn.

  1. Stanly2000

   Guus
   Och die tik kan er ook nog wel bij naast die van anderen zoals Timmermans en Verhofstadt.

   1. Guus Geluk

    Stanly2000,

    Nu horen ze het ook eens van een ander.

    1. Stanly2000

     Guus, Soros adept en Eu parlementariër Sargentini (er zijn geen terroristen onder de vluchtelingen) roert zich ook weer!

     1. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Ik las het hedenmiddag. Het is glashelder dat er in Polen en Hongarije enkele kernwaarden onder druk staan, hetgeen door Sargentini terecht werd onderstreept.

     2. Stanly2000

      Uiteraard ben ik het niet met je eens. Overal waar Soros opduikt zijn er problemen. Onze Oranjes zijn ook al aangetast. Lees maar eens goed wat de bezwaren zijn van deze GL mevrouw, behoudens wat standaardkreten komt ze niet.
      We moeten Hongarije dankbaar zijn want daar begon de victorie tegen het uiterst dubieuze vluchtelingenbeleid van Merkel en de rest van de EU. Maar nu ga ik een Ijbeltje doen. Het voetbal begint!

     3. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Om eerlijk te zijn heb ik Sargentini’s rapport nog niet gelezen, maar in z’n algemeenheid is al langer bekend dat in Hongarije/Polen regeringen het niet zo nauw nemen met de rechtsstaat.

     4. Rechtsaf

      @Guus Polen en Hongarije zeggen op hun beurt nee tegen migranten en geef ze eens ongelijk want wie bepaald dat eigenlijk, ik mag toch hopen dat we vinden dat een land dat zelf bepaald…
      Maar ik begrijp jullie islamitische pleitbezorgers wel hoor want jullie willen nog veel meer islam het liefst op Europees niveau..
      Als je toch spreekt van democratie, ja my ass

     5. Mart

      Er wordt berekend dat èèn op de veertien een echte vluchteling is…dus de terroristen moet je tussen de 13 gelukszoekers en raddraaiers zoeken.

     6. Guus Geluk

      Mart,

      Ik zie de “gelukszoekers” in wezen als economische vluchtelingen: de omstandigheden in het thuisland nopen tot immigratie naar een welvarender continent.

     7. Vit

      Als ze ook hun handen uit de mouwen staken zou ik er ook geen probleem me hebben, maar daar zit ‘m nou net de kneep.

     8. Vit

      Ps, en dat achterlijke geloof thuis laten natuurlijk.

     9. Guus Geluk

      Vit,

      U gaat te kort door de bocht.

 15. Hank

  Er is weer hoop, dat landen de gelukzoekers tegen houden, dat er eindelijk een einde komt aan die toestroom van anders denkenden

 16. Lex

  Hé hé eindelijk zou ik zeggen.

  Een goed begin dit even een paar maanden vol houden en het probleem is opgelost.

  Nu berekenen ze nog hun kans, als de kans van slagen steeds minder word dan houd het snel op.

  Dat scheelt een hoop €uries.

 17. Gerlos

  Dit is de juiste weg die gevaren moet worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.