Huilerige NOS-journalist klaagt over ‘kwetsende grappen’ van eigen collega’s: “Leuk!”

vlcsnap-2018-06-25-10h15m45s203
Foto: De gasten van NOS Studio Rusland. Bron: Screenshot NOS Studio Rusland.

Humor moet weer eens van de buis gehaald worden, en al helemaal bij de NOS. Want dat fenomeen is veel te kwetsend voor tere zieltjes. Zoals bijvoorbeeld degenen die zelf voor de NOS werken. Ja, echt.

Nieuwsuur-journalist Lorenzo Fränkel was niet te spreken over de uitzending van NOS Studio Rusland afgelopen zondag. Doelwit van die woede was niet het feit dat DENK-aanhangers de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb met de dood hebben bedreigd, maar véél belangrijkere zaken. Nee, Fränkel was vooral boos dat er grappen werden gemaakt over het Colombiaanse elftal, en dat mag toch echt niet hoor. De Cafeteros zijn heilig en mogen niet door de NOS met “leuke” opmerkingen besproken worden:

huiliehumortweet-nos

De opmerking werd onder anderen geretweet door niemand minder dan Nieuwsuur-sterverslaggever Eelco Bosch van Rosenthal, die kennelijk ook moonlight als agent bij de humorpolitie van collega Fränkel.

Alhoewel het fijn is om te zien dat de NOS wel degelijk over zelfreinigend vermogen beschikt en de eigen producties onder de loep durft te nemen, blijft het natuurlijk van de zotte dat er nog hele volksstammen aan linkse mensen blijven denken dat humor alleen geestig is als er niemand door wordt gekwetst. Stelletje tere zieltjes met hun #leuk zijn het ook, hè?

En die lieden, die al helemaal gekwetst raken door één onschuldig grapje, moeten ons dan iedere dag onverschrokken van het nieuws blijven voorzien. Een beetje getrainde woordvoerder hoeft volgens mij maar één keer hard ‘boe!’ te roepen en NOS’er Lorenzo Fränkel kiest al krijsend het hazenpad. Lekker dan!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Watte?.. NPO?… nuff said.

 2.   

  Wat betreft de linkse lieden mag er straks niets meer gezegd worden. Ook de linkse mensen lachten altijd om de Belgenmoppen maar sinds wij met een humorloze cultuur verrijkt zijn is de hek van de dam. Iedereen voelt zich ineens gekwetst en niets mag meer gezegd worden. De samenleving in een kramp geschoten en weet zich geen raad met zichzelf. Het zal eindigen met een morele censuur, de IS had ook zoiets, geloof ik.

  1.   

   Trouwens Quispel de kok probeert mij hier ook te kwetsen door denigrerende opmerkingen over mijn taalfouten. Ik vat het op als een lege reactie op mijn inhoudelijke opmerkingen waar hij niets tegen in kan brengen. Dan maar “kwetsend grappen” bij gebrek aan beter.

   1.   

    Iets anders is ook niet te zien van deze “heren”.

   2.   

    Maar om het even; jullie die op die kale vette pedomane speklap als een kwispedoor reageren, zijn zelf niet echt goed in de bol. Hij zit ervoor om je dte badineren en beledigen. Doe zoals ik; blablabla blaaskaak en vul verder maar wat je kwijt wil aan minachting. Moet je opletten hoe snel hij er mee stopt. Gewoon negeren dat stuk werkeloze nageboorte.

    1.   

     P.S. En dat gaat ook op, voor paar anderen alhier. Jullie weten precies wie ik bedoel.

 3.   

  Dat heerschap is een ongelofelijke zuurpruim. Allemaal lekker blijven lachen en kwetsen, de gekwetsten moeten maar een beetje eelt op de ziel kweken, sneeuwvlokjes lossen ook zo op!

 4.   

  NPO, wat is dat?

 5.   

  Wat is DDS dan toch geweldig. In elk bericht wordt er wel iemand gekwetst. Nooit een commentaar zonder cynisme. Wat mooi te zien dat ook jongere mensen kunnen mopperen als echte bejaarden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!