Iraanse ayatollah-imam: ‘WK voetbal zijn Protocollen van Zion in praktijk, leiden moslims af van bloedbad in Gaza!’

Volgens een aan het Iraanse regime gelieerde imam is het WK Voetbal een Joods complot om de wereld af te leiden van “het bloedbad in Gaza”. Dat zei de man afgelopen weekend tijdens het wekelijkse vrijdagsgebed.

Ondanks dat Iran dit jaar meedoet aan het WK voetbal, zijn lang niet alle imams in het land verzot op het sportfestival dat zich op de bodem van trouwe bondgenoot Rusland afspeelt. Eéntje, de haatprediker Muhammad Ali Al-Malla die de vrijdagsgebeden in Damascus verricht, houdt er wel heel bijzonder theorieën op na over het wel en wee van het wereldwijde FIFA-toernooi. Dat blijkt uit beelden van zijn toespraak die door vertaaldienst MEMRI zijn verspreid.

Volgens Al-Malla is het namelijk allemaal een groot complot van de Joden. Want terwijl de wereld naar voetbal zit te kijken, kunnen zij ‘stiekem’ een bloedbad in Gaza aanrichten en de al-Aqsamoskee in Jeruzalem ‘bezoedelen’. Dat laatste is gewoon een leugen: Israël zet geen voet in die moskee. En dat eerste? Een bloedbad wordt er niet aangericht aan de grens van Gaza, maar dat hebben we te danken aan het Israëlische leger – zij verhinderen dat Hamas-terroristen huis komen houden in Israëlische dorpen.

Maar er zit één gat in zijn theorie: de Verenigde Staten zijn er dit jaar niet bij, en dat is toch de grote bondgenoot van Israël? Nou, daar heeft de Iraanse imam lang over nagedacht maar uiteindelijk heeft hij een ‘werkbare’ oplossing gevonden: de Amerikanen hebben geen tijd voor voetbal, want zij zijn veel te druk met het verkopen van wapens aan Saudi-Arabië – die andere aartsvijand van het Iraanse regime.

Bravo, Al-Malla. Bravo. Je wint de eerste prijs voor leugenachtige fantasten. Maar Khamenei zal vast heel erg trots op je zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Viertel

  Heerlijk bericht. Wat een mafkezen lopen er toch op deze aardkloot rond.

  1. AS210854

   Weet je wat veel erger, er zitten er honderdduizend van hier in Nederland.

 2. Ritter

  Het “bloedbad” word veroorzaakt door Hamas die haar eigen burgers als menselijke schild gebruikt en constant de oorlog met Israël opzoekt omdat ze het bestaansrecht van Israël niet erkennen.
  ——————-

  Waarom investeert Hamas miljoenen dollars in destructie van het land ipv. in constructie?
  https://brabosh.com/2018/06/27/pqpct-ix5-2/

 3. Rosasolis

  Er is iets fout met dit foto. Dit kan wel een imam zijn, maar niet een typische Sje-itisch
  geestelijke. Dit foto laat een Soenni imam zien. De geestelijken in Iran zien er heel anders uit: Grote tulband, zeer lange baard, grote lange zwarte gewaad tot aan de enkels. Zij heten Ayatollah in Iran, en diegenen met een zwarte tulband zijn de meest
  fanatieke. Zij geloven dat zij directe nakomelingen van Mohammed zijn. Ik denk dat
  omdat de bevolking van Iran nu meer vrijheid eist, zowel vrouwen als mannen, dat de Ayatollahs meer aan hun gedachten hebben dan voetbal.

  1. meijer61200

   Maakt niet uit of het een Soeniet is of niet. Hij heeft wel een geil jurkie aan. Frits Jansen kan weer even fappen achter zijn toetsenbordje.

 4. Adriaan

  En zo denken dus nu alle Moslims, omdat ze dat zo ingepeperd hebben gekregen. Luisteren naar wat de imam zegt, want dat is waar.

 5. Diederik van Walsum

  Heel even Off-Topic….

  Die grote opkomst in Utrecht voor die 70 jarige eerwraak-slachtoffer….voor wie hebben ze nu eigenlijk gebeden, voor de vermoorde vrouw of de moordende man ??

 6. Ni28

  Iraanse voetballers deden het nog niet zo slecht op deze WK die schittert door vooral lage kwaliteit en een zee gele kaarten. Bij hun laatste wedstrijd kon je zien dat zij geen seconde aan Gaza hebben gedacht.

 7. Nasrani

  Een van de vele islamitische malloten. Ze zijn echt dom hé. Die islamieten.

 8. A3aan

  Da’s geen nieuws, dat wist ik al lang. Die gozer uit het jaar zeshonderd die dacht, gôh, laat ik eens wat slap gelul op schrift stellen hield niet van voetbal. Gedurende de veldslagen werd er ook niet gevoetbald, leid inderdaad alleen maar af. Hep die ajatol wel gelijk in hóór.

  1. van Urk

   Als die Hamas relschoppers nou zelf eens een potje gingen voetballen met Israel. Maar nee..

 9. Gerlos

  Logisch dat in die moslimlanden het niet erg botert met de economie en democratie als je dit soort uitspraken de wereld ingooit, leven nog in eeuwen geleden en maar mopperen op de westerse wereld die mafkezen.

 10. Babaji538

  Namens degene, die jullie allen
  in dit land, het Koninkrijk van Hufters,
  Pooiers, Zielloze gevoelloze wezens,
  breng ik de laatste groet, uit
  in naam, niet kader, van wereldwijd
  Joden vernietigen.
  Liefdeloosheid richting uw medemens
  werd elders, niet vergeten.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.