Islamistisch DENK start hetze tegen joden en christenen: ‘Onderzoek financiering kerken en synagoges!’

Gistermiddag in de Kamer heeft de fractie van DENK, bij monde van de tijdelijke fractievoorzitter Farid Azarkan, weer eens gepoogd de verhoudingen binnen de grootste godsdiensten van Nederland op scherp te zetten. Tijdens de stemming over een motie om de geldstromingen richting haatmoskeeën te onderzoeken opende Azarkan ook de aanval op christelijke en joodse gebedshuizen. Zonder dat daar een reden voor is, moesten ook die maar eens goed financieel worden doorgelicht, aldus de DENK’er.

Tijdens de wekelijkse stemmingen in de Tweede Kamer heeft de fractie van DENK zichzelf gisteren weer eens onsterfelijk belachelijk gemaakt. De partij kwam namelijk een stemverklaring geven bij een motie die was ingediend door D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en ChristenUnie-voorman Gert Jan Segers. De motie ging over het beginnen van een onderzoek naar de buitenlandse financiering van moskeeën. De tijdelijke fractievoorzitter Farid Azarkan nam het woord, en gaf verrassend genoeg aan dat hij vóór de motie zou stemmen.

Maar dan wel op één voorwaarde: dat de administratie van kerken en synagoges óók tegen het licht zou worden gehouden. Ja, de regering moest ook maar eens gaan kijken welke extremistische geldschieters Nederland probeerden te veranderen via het christendom en het jodendom.

Het antwoord is natuurlijk: geen. In april werd nog bekend dat een synagoge in Deventer moest sluiten vanwege geldgebrek en het afpakken van hun pand. Veel geld gaat er in Joodse kringen dus niet om in de religieuze sfeer. En het christendom? We weten allemaal dat katholieke kerken deels gefinancierd worden door het Vaticaan. Dat is letterlijk al eeuwen zo. Protestantse kerken houden de eigen broek op. Alleen bij sekte-achtige groeperingen zoals de Jehovah-getuigen en Scientology zal er een flinke scheut Amerikaans geld bij zitten, ja.

Er is, kortom, geen enkele aanwijzing dat kerken en synagoges in Nederland te maken hebben met invloed uit landen die dicht tegen het terrorisme of andere onfrisse zaken aanschuren. Helaas kunnen we dat niet zeggen van alle moskeeën in ons land: een deel krijgt tonnen (of zelfs miljoenen) uit Golfstaten. En dat geld wordt aangewend om de koers te verleggen richting fundamentalisme en geweldsverheerlijking.

Het zou DENK dus sieren om eens te erkennen dat de islam in Nederland een extremismeprobleem heeft. En dat eeuwige gewijs naar christenen en joden eens te staken. We zitten heir namelijk niet in het Midden-Oosten, waar die twee groepen al decennia fungeren als de ideale zondebokken.

Kappen dus met sektarische spanningen opstoken, Farid Azarkan en co.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Frits Jansen

  Hij heeft groot gelijk. Vooral de financiën van de Roomse kerk verdienen de aandacht. Die kerk is namelijk verschrikkelijk rijk, omdat haar “personeel” de “Gelofte der Armen” moet afleggen. van een zogenaamd Christelijke kerk verwacht je dan dat die dat geld in de zorg voor minderbedeelden zal steken, maar nee, de Roomse kerk is de grootste aandeelhouder van de grootste bank ter wereld, de Bank Of America.

  Het Vaticaan “koopt” ook invloed in Holland. De mensen schijnen vergeten te zijn dat Nederland een protestants land is dat is ontstaan uit een oorlog van tachtig jaar tegen een Roomse despoot die ons veel te veel belasting wilde laten betalen. Pas in de 19de eeuw kregen we er Roomse gebieden bij. De Belgen kenden hun plaats en braken met Holland in 1839, maar we bleven zitten met Noord-Brabant en Limburg, die als zgn. generaliteitslanden er maar een beetje bij bungelden. En nu hebben ze het hoogste woord! en ze fokken als de konijnen dus hun numerieke overwicht wordt steeds groter. Intussen blijkt vooral uit Limburgse schandalen dat ze zich daar niet aan de Hollandse cultuur aan kunnen passen.

  Laten we terug gaan naar de Republiek der Zeeven Vereenigde Nederlanden, en het Roomse landsdeel afstoten. En laten we de VOC heroprichten, een handelsonderneming met een eigen militaire afdeling om onbuigzame handelspartners in te peperen wie er de baas is.

  1. B. Pascal

   Denk heeft niet gelijk! Wat zij zeggen heeft niets met het christendom onderling te maken. Het heeft enkel te maken met een aanval op het christendom! Haat tegen de Joden en christendom. Dus de intentie ligt op een heel ander vlak. Ik begrijp jou!
   Maar begrijp jij Denk?

   1. lugar

    Bovendien is de islam geen religie maar een totalitaire veroveringsideologie met een klinkklare agenda.

    1. sjun

     Daar zou eens wat meer publiek over georeerd en gediscussieerd moeten worden. https://www.youtube.com/watch?v=TL4ObzeBW0M

  2. Stanly2000

   Fritsje
   Wat een kinderlijke reactie van onze sprookjesverteller. Hij kan het niet laten zijn afkeer te tonen van een groot deel van de autochtone Nederlandse bevolking. Dat is tekenend voor sommige zwarte kousen genootschappen. Als dit de taal is die een briljant meester in de rechten dan is het slecht gesteld met onze universiteiten.
   Ik zou ’66-er Fritsje aan raden om een referendum te houden onder de papen. De uitkomst zal je verrassen.

   1. palko

    @Stanly, een bizar en hilarisch verhaal dat Frits uit zijn duim zuigt. Misschien kan Frits samen Frats een komisch duo gaan vormen. En met het onderwerp ‘Papen op apegapen’ op gaan treden in zaaltjes van bepaalde reformatorische kerkgenootschappen. Succes verzekerd.

  3. Guus Geluk

   Frits Jansen: “Het Vaticaan “koopt” ook invloed in Holland.”

   Bron?

   1. B. Pascal

    liever de Paus dan Mohammed!! Deus vult !

  4. Scaldis

   Oh oh Fritsje! Jouw fantastische geschiedenisverhaaltjes, wat heb ik hier weer heerlijk om kunnen lachen. Een gevalletje van de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt…

  5. Original NL

   Mohammed jansen in de bocht!!

  6. lvdv

   @Frits, in tijden niet meer zo gelachen.
   Aantal kerken in functie, ook in Brabant en Limburg, lopen drastisch terug.
   En het rare is dat deze teruggang al is ingezet sinds 1800, de 19e eeuw dus.
   Al gaat het sluiten de laatste 10 jaar een stuk sneller.
   .
   Soms om financiële redenen, meestal door afname kerkgangers.
   Dus wat betreft Uw fokkende konijnen: ze werpen voornamelijk ongelovigen.

  7. van Urk

   Jansen@ Zolang DDS bestaat heb ik zelden een berichtje gelezen over schandalen in Limburg. Wel heel vaak over het Noord Hollandse Linkse bolwerk 020.

  8. meijer61200

   Ze dragen in het Vaticaan wel kekke jurkjes hoor Frits! Misschien eens een andere fetish proberen? Misschien ga je dan ook wat minder domme, en achterhaalde teksten produceren. Wie weet knul!!

  9. Rechtsaf

   @Frits jullie islamitische landverradertjes moeten allemaal jullie islamitische rotsmoeltjes eens dichthouden

 2. Pedrito

  En onze onnaDENK aanhangers/moslims maar zeiken over discriminatie en dergelijke. Nou met dit soort gezeik door de volksvertegenwoordigers van de moslimmeute, zal de haat tegen de haatbaard dragende soepjurken alleen maar toenemen. De haat partij denk moet gewoon verboden worden op basis van het ondergraven van een vreedzame samenleving, haatzaaien en uitlokken van geweld.

 3. lugar

  Het zou DENK dus sieren om eens te erkennen dat de islam in Nederland een extremismeprobleem heeft. En dat eeuwige gewijs naar christenen en joden eens te staken. We zitten hier namelijk niet in het Midden-Oosten, waar die twee groepen al decennia fungeren als de ideale zondebokken.

  Kappen dus met sektarische spanningen opstoken, Farid Azarkan en co.

 4. J.C.

  DENK vergeet even, dat binnen de islam “de godsdienst” maar een heel geringe deel uitmaakt van de ideologie. En daarenboven: in Nederland horen de staat en de godsdienst duidelijk wel gescheiden te zijn.

  Dat kerk en staat in Nederland gescheiden horen te zijn, is echter langzaam maar zeker aan het verdwijnen, door de slappe houding van het politiek kartel (D66, VVD, PvdA, CDA, CU, GL, 50+, DENK, SGP, PvdD), die iedere poging om te de-islamiseren krampachtig tegen houdt. Wat dat betreft was de actie van “We are here” illustratief. Het politieke kartel kwam pas in verzet toen de actie van deze groep de elite echt begon te raken. Ineens sprak het politieke kartel in koor op de hen kenmerkende (laat mij niet lachen) beschaafde toon van “het krakende tuig”……..

 5. Guus Geluk

  De vraag is of het zinvol is de financiën van kerken grondig door te lichten. Uit eigen ervaring weet ik dat gemeentes doorgaans zichzelf bedruipen middels het ophalen van collectes of het organiseren van bijvoorbeeld een rommelmarkt.

  Gezien de recente onthullingen van de hier zo verketterde media, doe zogenaamd verweven zou zijn met het “partijkartel”, is het wel nuttig de gegevens van moskeeën te inspecteren.

  1. lugar

   @Guus: Zijn we met de islam nou dichter of verder van huis?

   1. Guus Geluk

    Lugar,

    Ik acht u intelligent genoeg om daarover een mening te kunnen vormen.

    1. lugar

     @Guus: Ik achtte u prima in staat mijn retorische vraag, geheel in de lijn der verwachting, niet te beantwoorden, te ontwijken en daarentegen te komen met een opmerking die mijn bevinding volkomen bevestigd.

     Ik voor mijzelf heb natuurlijk besloten dat wij met de islam alleen maar verder van huis zijn, sterker nog, ik ben van mening dat de islam in Nederland bestreden dient te worden omdat ik weet dat er vanuit de islam oorlog wordt gevoerd tegen het westen in het algemeen en tegen ons in het bijzonder.

     1. Guus Geluk

      Lugar,

      Het is uw goed recht om zulks te besluiten. Voor kennisgeving aangenomen.

      Maar wat heeft dit met de geldstromen van moskeeën en/of kerken te maken?

    2. Ernst Quispel

     Je kunt beter niet op Lugar reageren, Guus. Het is een doodzieke trol.

     1. Guus Geluk

      Ernst Quispel,

      Dat is mij bekend.

 6. Vraagtekentje

  “Het zou DENK dus sieren om eens te erkennen dat de islam in Nederland een extremismeprobleem heeft”

  Als DENK kon denken, dan zouden ze niet zulke belachelijke issues aan de orde stellen. Ik heb nog niet 1 zinnig voorstel uit de mond van een DENKer gehoord.

  1. Original NL

   De manier van doen van Denk is precies de reden waarom we de islam hier niet moeten toestaan.

   1. Vraagtekentje

    “Original NL”

    Hier in NL kan tegenwoordig alles, als het maar importvriendelijk is, want we willen onze lieve cultuurverrijkers toch zeker niet tegen de haren instrijken, dit in het kader van het omvolken.

 7. Jantje

  Alle kamerleden zouden verplicht moeten worden de koran te lezen, onder het besef dat de moslims dit letterlijk nemen.
  En dan de koran verbannen uit de 2e kamer en de rest van Nederland, natuurlijk.
  Als Mein Kampf niet mag, dan de koran zeker niet.

  1. van Urk

   Nederland is een van de weinige landen in Europa waar de kerkleden zelf voor de financiering van het kerkenwerk moeten zorgdragen. Daardoor is een stabieler fundament gelegd dan in landen waar de overheid helpt. In 2015 is er voor het eerst een subsidie uitgedeeld aan grote kerken door minister Jet Bussemaker.

  2. penis aqua di rosa

   Maar ook de Bijbel niet op de desk van onze kamer voorzitters!!!!!
   Weg met sprookjes, het leven is geen sprokkje maar harde werkelijkheid.

 8. Rosasolis

  Dit is inderdaad een groot probleem. Hoewel er nu een wet bestaat dat Nederlandse moskeeen mogen geen geld krijgen vanuit midden-oosten moslim landen, kunnen zij wel geld van particulieren in ons land wel geld ontvangen. En op dit manier is de synagoge van Deventer van een aantal joden en christenen gered. Helaas is de enige manier om de nieuwe wet echt geldig te maken, is te verbieden ook geld steun vanuit het buitenland voor kerken, zowel Katholiek als Protestant, en ook synagogen. En dan gaat het nog verder: wij hebben overal sektes van de Jehovah’s die geld uit hun hoofdbestuur van Amerika krijgen, Hindoe en Buddistenn gemeentes die ook buitenlandse gelden krijgen. Het grote probleem is dat in onze constitutie staat er vrijheid van religie.
  En welke regering of rechtbank kan beslissen welke geloof wel of niet een echte religie is? Ook onze Bijbel is vol met oorlogs wreedheden en discriminatie tegen de positie van vrouwen in ons samenleving. Er moet nu nieuwe wetten komen om tenminste te beslissen welke religie wetten heel slecht zijn voor onze huidige samenleving, en welke kunnen getolereerd worden.

 9. NoDoubt

  De Islam hoort niet in Europa, heeft niets met Europese normen en waarden te maken. Een nepprofeet die een kind van 9 jaar neukt, zijn dode tante neukt. Meer dan 800 mensen met het zwaard heeft vermoord. Vrouwen dom vinden en onrein. Vele seksslavinnen had en niet-islamieten als onderkruipselen behandeld, horen hier niet thuis. Daarnaast is de Koran uit vele leugens gebaseerd. Stonden de moskeeën eerst richting Petra en pas later richting Mekka, dat een handelsstad zou zijn volgens de Koran, maar dat helemaal niet kon zijn. En Allah zei dat de zon in een poel ’s avonds ging en de maan uit twee helften bestaat. Er maar zeven planeten zijn. Dat is wel een Allah die alles weet en niet mag bekritiseren. Hoe dom moet je zijn?

 10. penis aqua di rosa

  Wat zou Nederland toch een fijn land kunnen zijn, als alle inwoners eens tot bezinning kwamen en de sprookjes in de sprookjesboeken ook als sprookjes zouden willen gaan\zien. Ik snap nog steeds niet dat mensen met het verstand (100%) op de juiste plaats, geloven in iets die alle zonden vergeeft (doden en schuinsmarcheren etc etc) of oproept tot moord en doodslag (islam) . Ik leef zo gelukkig zonder zo’n belastend iets. Kijk wat dit aan ellende overal ter wereld veroorzaakt. Gebruik je verstand in plaats van zweverigheid. Ik hoop het nog mee te maken, al heb ik daar een hard hoofd in.

 11. meijer61200

  Wat weet dit gore uitschot nu van het Christendom? Als trouwe volgers van de Fascistische, genocide ontkennende proleet Erdogan.

 12. Rechtsaf

  Dit is wat je krijgt als die verrotte ideologie Nederland binnen brengt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.