Klimaatakkoord van het Kabinet: belasting op gas moet met 75 procent omhoog

We zijn in Nederland in een korte tijd van gasliefhebbers naar gashaters gegaan. De problematiek in Groningen, in combinatie met de opkomst van de klimaatpolitiek, heeft ervoor gezorgd dat we 180 graden gedraaid zijn ten opzichte van Nederlands gas. Zij het Gronings gas, of schaliegas. Het moet maar eens afgelopen zijn, lijkt het Kabinet te denken, want in het Klimaatakkoord wordt vrijwel zeker de maatregel opgenomen dat de belasting op gas met 75 procent moet stijgen.

Onder leiding van, jawel, Diederik Samsom, wordt er een plan gesmeed aan de zogenaamde ‘klimaattafel’ om de belasting op gas te verhogen en belasting op stroom te verlagen. Het zal dus een soort ‘transitiebelasting’ worden, waardoor burgers worden gestimuleerd om geen gas meer te gebruiken.

Sinds 1996 betalen particulieren en bedrijven een vast bedrag aan energiebelasting per verbruikshoeveelheid: kleinverbruikers betalen 26 cent per kubieke meter aardgas en 10,5 cent voor elk kilowattuur stroom. In het nieuwe voorstel gaat de gasbelasting de komende jaren geleidelijk met 20 cent omhoog en de stroomheffing met 6,5 cent omlaag. Voor grootverbruikers geldt een lager belastingtarief. De klimaattafel wil dat de energiebelasting op aardgas procentueel evenveel stijgt voor de grootverbruikers als voor de kleinverbruikers.

Blijf je aardgas stoken, dan ben je in 2030 zo’n 380 euro per jaar meer kwijt aan energiebelasting dan nu.

Ik heb an sich geen moeite met de transitie naar duurzame energie, maar wat ik wel naar vind, is de snelheid waarop dit gaat. Het beleid wordt in de strot van de burgers geduwd en geforceerd in het leven van mensen. Je kan beter belasting op productie en gebruik van duurzame energie verlagen, dan belasting te verhogen. Zulke veranderingen moeten geleidelijk gaan en niet halsoverdekop geïmplementeerd worden.

Op het moment dat je het gaat forceren, zullen burgers niet mer begrip krijgen voor de situatie, maar juist minder begrip. Het aantrekkelijk maken van duurzaam energiegebruik is een nobel doel, maar het doel heiligt niet de middelen. Beleid dat uit angst wordt ingevoerd is nooit goed beleid en het zal ook niet het positieve effect hebben waar men naar streeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Ernst Quispel

  Dit is een noodzakelijke maatregel. Het Kabinet heeft onder grote maatschappelijke druk vanwege de problematiek in Groningen moeten besluiten de gaskraan dicht te draaien. Dit vergt een enorm snelle transitie naar duurzame energie en dat gaat echt veel sneller als we stroom goedkoper maken en, bijvoorbeeld, zonnepanelen binnen 3 jaar rendabel laten zijn.

  We waren het allemaal eens met het dichtdraaien van de gaskraan maar deinzen nu terug voor de gevolgen. Dat is zowel hypocriet als onnozel.

  1. sonar

   Kwispedoris als het maar tegen de Nederlander is ben jij ervoor,een grotere landverrader bestaat er niet zoals jij bent ,eerst alles verkopen aanzet buitenland en nu de bevolking er mee op zadelen ,een hersenloze reactie weer van jou zoals altijd.

   1. Ernst Quispel

    Sonar, je bijdragen zijn te dom voor woorden. Ik zal niet meer op je reageren.

    1. sonar

     De waarheid is hard en doet pijn hè kwippie

     1. lugar

      @Sonar:

      Voor Islambecielen zoals Ernst, zijn de waarheid en de feiten onverdraaglijk, net als voor de islam.

     2. Julian

      @lugar ik lees van jou anders ook geen feiten hier. En ja de waarheid. Is op deze site maar een subjectief begrip. Vaak met uit verband gehaalde voorbeelden en veel aannames. In elk geval er flink anti links geluid dat is het belangrijkste.

     3. Ni28

      Je bent tenminste vanaf:)

    2. AS210854

     Houden zo

    3. Top

     Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

   2. sonar

    Aanzet=aan het

   3. lugar

    @Sonar:

    Islamdebiel Ernstlim schreef: “Ik zal niet meer op je reageren.”

    Laten we vurig hopen dat deze islamongool dat volhoudt en zijn kring van mensen waarop hij niet (meer) reageert flink uitbreidt.

    1. Rechtsaf

     @lugar ik hoop met je mee..

  2. Rechtsaf

   @Ernst wat ben jij een enorme achterlijke islambieciel, het is voor jou gezondheid maar goed dat je niet bij mij om de hoek woont wat een randdebiel ben jij..

   Vanwaar jou enorme haat tegen Nederland(ers).??

   Heb jij je huis al vol met islamitische migranten of is jou huis laatst nog getroffen door een aardbeving? met je maatschappelijke druk! jij leeft echt in een fantasiewereld achter je toetsenbordje…

  3. Koos sssss

   Om te beginnen vind ik deze bijdrage van jou goed. Als we hier allemaal hetzelfde roepen hebben we ook niets.

   Overschakelen op zonnepanelen kent zo zijn beperkingen. Lang niet elk dak is geschikt en voor de elektriciteit van een beetje huishouden heb je al gauw 10 panelen nodig. Een paneel dat 300 wattpiek levert levert ca. 270 KW. Bovendien maak je het elektriciteitsnet stuk, als alle woningen overdag stroom terugleveren.
   Dus massaal aan de panelen kan alleen icm accu’s. Met de huidige stand van de techniek is er niet eens voldoende grondstof om het wagenpark elektrisch te laten rijden en dan moet je ook nog de woningen van accu’s voorzien.
   10 goede panelen (met tenminste 20 jaar èn opbrengsgarantie èn productgarantie + accu’s kosten vraagt al gauw een investering van € 10.000, =

   Er zijn natuurlijk wel goedkope paneeltjes, maar die moet je om de 15 jaar vervangen en kwa milieu span je dan het paard achter de wagen.

   Dan kan je wel elektrisch koken en je keukenboilertje aansturen. Maar voor verwarming en douchen heb je nog een stevige zonneboiler nodig. Een goede zonneboiler komt ook op ca. € 3.000, = Om ons gasverbruik nog verder te beperken kunnen wij onze kozijnen vervangen door kunststofkozijnen i.c.m. zeer isolerend glas. Die investering komt voor ons op ca. € 15.000, =

   Dat is veel geld, Ernst.

   Bovendien heeft onze overheid de gasopbrengsten decennialang verjubeld aan allerhande onzin, waar de modale burger nooit van profiteerden en nu kan die modale burger het gelag betalen.

   1. denk eens na

    we moeten die asiel zoekers achter een rad plaatsen en laten lopen 20 uur per dag, dan hebben we wat aan dat tuig ,kunnen ze de hele dag stroom op wekken voor ons

    1. denk eens na

     de asiel hamsters.

  4. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

  5. VarAway

   Parrrdon?
   WIE waren het ALLEMAAL eens met het dichtdraaien van de gaskraan?

   Omdat de NAM niet netjes de bodemschade heeft hersteld aan de huizen
   in de wingebieden en dat nu gaat proberen via de belasting BETALER te
   laten lopen, wil niet zeggen dat de NL consument TEGEN aardgas is!

   We moesten allemaal aan de spaarlamp van ” Sjekkeline Cremer ” om
   electriciteit te sparen, maar nu gaan we onze huizen verwarmen met
   WAT? Graag antwoorden….met WAT? Zonnepanelen? Zonneboiler ?
   Koken op WAT? Electrisch? Wie gaat dat weer betalen? Die z.g.
   Energie omkeer? Man, man, waar zijn de hersens van die groene
   mensjes? Ga rijst koken in een hooikist!

 2. fusilier

  En de gewone burger kan het gelag betalen.

 3. lugar

  Kijk… zo kennen wij de overheid weer. Belasting verhogen zodat iedereen aan het stroom gaat, en als iedereen aan het stroom is gegaan, de belasting op stroom verhogen. Als ik Diederik zie dan let ik extra op m’n portemonnee.

  1. Rechtsaf

   @lugar ja ze moeten toch ergens die miljarden vandaan stelen, alleen is het zó opzichtig en iedereen slaapt lekker verder..

   1. Rechtsaf

    @lugar jaaaa èn uiteraard onder het mom ” klimaatakkoord” dat is wel heel belangrijk natuurlijk, een excuuswoord om te rechtvaardigen dat je de burger met nog meer belastingen op kan zadelen..

   2. lugar

    @RA: Morning brother!

    Inderdaad, en dan te bedenken dat er hier islambecielen rondhangen die dit allemaal wel een goed idee vinden.

    1. Rechtsaf

     @lugar yo bro wazzaaap, inderdaad en dat is dan nog heel netjes uitgedrukt..

 4. Lex

  Belachelijk

  Mensen die het al niet breed hebben en nog een gaskachel of CV hebben worden op kosten gejaagd. Energie is in Nederland nu al niet bepaald goedkoop.

  In landen als Duitsland, Frankrijk Spanje Portugal is de stroom veel goedkoper.

  Mesen durven straks helemaal de kachel niet meer aan te doen, Vooral de oudjes zitten liever onder de deken met een trui aan.

  Mensen zullen juist meer de houtkachel gaan gebruiken. of een moderne Palletkachel laten installeren.

  Vreselijke dwingeland en dat door de PVDA hoe diep zijn ze gezonken.

  1. Ernst Quispel

   Wat we ook kunnen doen is de gaskraan in Slochteren weer opendraaien. Welke reaguurder hier durft dat hier te bepleiten?

   1. Stanly2000

    Ernst, wel eens van enorme gasvoorraden in het buitenland gehoord. Domme jongen!

    1. Ernst Quispel

     @Stanly, ik meen dat het niet verstandig is om ons voor de energievoorziening afhankelijk te maken van buitenlandse dictators. Bovendien acht ik een snelle omschakeling naar duurzame energie noodzakelijk.

     P.s. Op scheldpartijen reageer ik niet meer.

   2. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

    En ja! Die gaskraan gewoon weer open. Wonen alleen maar ‘mollebonenvreters’ en waren percentueel het fotst in de oorlog. dat weet je toch wel van je opa kale speklap?

   3. VarAway

    Jazeker, opendraaien voor BINNENlands gebruik,
    dus NIET voor export!
    Goedkope en schone energievoorziening!!

   4. sjun

    Ik zou dan ook pleiten voor een extra kerncentrale voor constante energie en hernieuwde handel met Rusland in Bloemen, Groenten Fruit en Gas. Maar om een of andere reden werkt Brussel dit tegen.

    1. Ernst Quispel

     Dat Sjun de dictator Putin meer vertrouwt dan onze democratisch gekozen regering is bekend.

     Ik vind het, eerlijk gezegd, nogal pijnlijk.

 5. DolleDries

  Het is een domme maatregel Europa met Rusland barst van het gas..Dus de mensen die geen geld hebben om overgeschakeld te worden enorm belast. Het is gewoon een ordinaire belasting verhoging. Het omschakelen naar gasvrij kost per woning tussen 20 en 35 duizend euro.

  1. lugar

   @DD: “Het is gewoon een ordinaire belasting verhoging.”

   Juist, net als de 21%(!) BTW onder Rutte en de aankomende verhoging van de 6% belasting. Gelukkig heb ik met de bouw van mijn huis al rekening gehouden met deze aankomende oplichterij onder het mom van het klimaat.

  2. Ernst Quispel

   Het voorstel van DolleDries zou ons qua energievoorziening volledig afhankelijk maken van Rusland. Een verstandig mens weet dat dit zeer riskant zou zijn.

   1. DolleDries

    Hoezo is dat riskant veel grondstoffen voor zonnepanelen en windmolens komen uit Rusland en China.

    1. Ernst Quispel

     Zeker, maar we kunnen zonnepanelen ook zelf bouwen en uit veel andere landen betrekken.

     1. Rechtsaf

      @ernst dat is een stap te ver, even blijven bij het feit dat ze de belasting met 75% willen verhogen! domme jongen, linksom of linksom de burger komt voor torenhoge verhogingen te staan.
      Kijk dat jij graag in je links islamitische kontje genaaid wilt worden betekent niet dat de rest van nederland hetzelfde wil, domme jongetje..

     2. Ernst Quispel

      “dat jij graag in je links islamitische kontje genaaid wilt worden”

      Zoek hulp!

     3. Guus Geluk

      Ernst Quispel,

      Ik heb een sterk vermoeden dat Rechtsaf één en dezelfde persoon als de trol is: negeren is het advies.

     4. Rechtsaf

      @Guus ik heb begrepen dat jij Ernst rugdekker bent, islamprostiutee!

   2. Vit

    Wrom?

   3. Stanly2000

    We zijn al decennia afhankelijk van het Midden-oosten. Dat is uiteraard niet riskant, de arabieren zijn héél betrouwbaar. Domme jongen toch!

    1. Ernst Quispel

     Dat is niet juist. We betrekken weliswaar een deel van de olie uit landen uit het Midden Oosten maar ook uit veel andere landen.

     1. Rechtsaf

      @Ernst jaha en drinkwater komt uit de grote oceaan bij Japan want dat is ook water.
      Jij bent hier hét domste jongetje

    2. Stanly2000

     Landen als Rusland, VK en Noorwegen leveren nog niet zolang olie aan ons land. Ik heb de bonnen van den Uil nog. Weet je wel de oliecrisis 1973? in 1979/80 was er ook zo’n crisis. En wie bepaalt de prijs? Juist OPEC. En wie is de OPEC?

   4. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

 6. Ritter

  Verstandig van Trump dat hij uit het klimaat akkoord is gestapt.

  Dat bespaard de Amerikaanse belastingbetaler veel geld.

 7. lugar

  Stel dat de overheid minder gas gaat winnen. Het gevolg daarvan is dat er dan minder inkomsten zijn. Hoe kun je dat opvangen/voorkomen?

  75% meer gasbelasting.

  Dan zorgt de staat ervoor dat elektra goedkoper is. Als iedereen over is, dan gaat de belasting op elektra omhoog.

  1. Ni28

   De burger is altijd de klos. De groene wereld bedreigd het bestaan van velen.

 8. Ni28

  Wat Parijs? Die al blijkbaar niet haalbaar is. Neem Den Haag, die gaat er helemaal op los. Dat krijg je als je een geschifte milieu activist ergens hoofd van maakt. Milieu, die krijgen wij de komende jaren op het boord gepresenteerd, vergeet de rest want daar kom je niet aan toe. Die enkele verzachtende maatregelen voor de kleine beurs daar merk je straks niets van. De klimaatwaanzin doet ons straks de migrantenwaanzin vergeten. Afleiding als grote genezer. En natuurlijk zullen de mensen met een dikke beurs de rest de les lezen over de juistheid van dit onzinnige besluit want hun raakt het toch niet. Voor de verraderlijke PvdA is het nu milieu boven de burger. Wereld gegijzeld door paniekerige mensengektes, dat is de wereld van vandaag.

  1. Ernst Quispel

   “De klimaatwaanzin doet ons straks de migrantenwaanzin vergeten.”

   Ni28 vreest verminderde aandacht voor zijn favoriete onderwerp.

   🙂

   1. Diederik van Walsum

    Ik denk dat het een goed plan is om alle migranten aan het gas te helpen , vind U ook niet Ernst ?

   2. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

   3. sjun

    Wat wat minder exoten binnen de grens is er behoorlijk minder gasverbruik en komt ook de overspannen huisvestingsmarkt tot rust. Zo bespaart opvang in eigen regio nog meer geld, milieu en solidariteitsovervraging.

 9. Ni28

  Deze maatregel is puur paniekvoetbal na de Groningen debacle.

 10. Ni28

  Nederland gaat als een van weinige landen van het gas af en de rest van de wereld gaat gewoon verder stoken met gas en kolen. De aarde is gered!

 11. Ni28

  Kijk, kijk, Quispel komt al met een afleidingsmanoeuvre. Zei ik het niet?

  1. Rechtsaf

   @Ni28 je hebt een vooruitziende blik 😉

   1. Ni28

    In deze is het een makkie.:)

 12. Ni28

  Wat gaat Rusland doen als ie geen gas meer kan verkopen? Heb je daar al over nagedacht? Voor onze (en die van anderen) onafhankelijkheid krijg je eerst oorlog. Rusland, net als de Arabieren leven van gas en olie, verder hebben zij niets. Dus denk na even verder dan je neus lang is(al ben je Pinokkio).

  1. DolleDries

   Nou Rusland heeft wel wat meer. Waarom denk je dat west Europa steeds zijn oorlog begerige ogen richting Rusland laten blikken.

   https://educatie-en-school.infonu.nl/wereldorientatie/137576-rusland-olie-gas-en-andere-delfstoffen.html

 13. Ni28

  Er is zoveel gas dat het kraan in Slochteren helemaal dicht kan. Het was een mooie potje voor de regering waar de burger verder weinig voordeel aan had qua prijs. Omzetten naar andere gas soort zou niet zo duur zijn als deze grap. En je kunt de afhankelijkheid van van gas en olie langzamer afbouwen zodat b.v. oude mensen met hun mogelijk laatste decade op aarde niet de vel over de oren halen. Andere landen passen zich daar ook sneller aan. Niet van deze adhoc regelingen. Het is hier altijd hetzelfde, of er gebeurt niets of het slaat door. Gekte regeert!

 14. Fortiori

  Wij willen de welvaart, comfort en direct beschikbaar. Turf in het fornuis gaat niet meer.
  Petroleum vergasser stinkt. Briketten zijn vies en geven stof, slecht voor de gezondheid.
  Daar moet je wat voor over hebben. Een optie zou kunnen zijn de gaspenning terug.

 15. Ni28

  Een echtpaar van 85 en 83 jaar moet dus zonnepanelen aanschaffen. Zij verdienen dat terug in 7 jaar of na veel administratieve gegoochel na 3 jaar terug. Hoe gek kunt je zijn?

  1. Ernst Quispel

   Ik begrijp dat je het bezwaar niet ziet voor mensen die jonger zijn.

   1. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

 16. Diederik van Walsum

  Ik ga gas gebruiken als nooit tevoren…sterker nog, elke keer als ik mij buitenshuis begeef zet ik al m’n 4 gaspitten aan, m’n CV-ketel op 50 graden, ik laat m’n douchekraan en wasbak lopen en verder alles wat op GAS werkt: OPEN !!!!!
  Ze kunnen echt allemaal de tering krijgen op hun verjaardag!
  Pfff….. zo ff ontlucht 🙂

  1. Ernst Quispel

   Slim hoor, Diederik!

   1. HW

    Ik weet niet wat je hier slim aan vindt, maar dit had elke idioot kunnen bedenken.
    Jouw Diederik wil hier alleen iets mee afdwingen en wel dat jij en ik de nieuwe investeringen moeten betalen. Denk niet, dat de meeropbrengst naar milieu gaat.
    Die komt gewoon bij de algemene middelen terecht, dus de belastingen mogen nog verder stijgen.
    Nog eventjes en we houden helemaal niets meer over.

    1. lugar

     @HW: Het maakt niet zoveel uit wat je een hond geeft, van een klein beetje aandacht quispelt hij al. 😉

   2. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

  2. Stanly2000

   Diederik, denk eraan, je betaalt nu al 3,5 maal de gasprijs aan milieubelasting, belasting en btw ( jawel hoor belasting over belasting, hoe diefachtig kun je zijn?) dat wordt dadelijk 6 maal. Als je deze bestuurders extra wilt steunen, ga je gang!

 17. Ni28

  Diederik Samsom wil groter dan Al Gore worden, dat is wat telt.

  1. Joootje

   Gaatje in de kop, Afgelopen dan.

 18. EllyD18

  Er is genoeg buitenlands gas.
  Vind het een goede ontwikkeling hoor om de zon te gebruiken voor energie, maar het kan ook alletwee.

  1. Joootje

   Ja maar het salderen van zonne stroom gaat erweer vanaf nu subsidie, die ze straks er vanaf kunnen halen, die SMEERLAPPEN in den haag,straks iedereen zonnepanelen en dan pakken we ze weer door ze te belasten.
   Ik heb absoluut geen goed woord meer over voor deze KLOTE regering.

 19. Ries

  Het is even geleden, maar we hadden ooit een premier die luisterde naar de naam Den Uijl. Het was in de jaren dat hij het PvdA-bewind voerde over een volkje aan de Noordzee. Er werden bellen vol gas gevonden. Den Uijl blij. Niet zozeer voor het volkje, maar voor de buitenlanders. Gas werd verkwist door het voor een Apfel und ein Ei aan de Duitsers te verkopen door middel van een langdurig contract. Het volkje moest aan het gas, letterlijk en figuurlijk. Van de opbrengsten begon Den Uijl de onwikkelingshulp financieel te injecteren. ‘Hulp’ klonk zo knudde, dus het werd ‘ontwikkelingssamenwerking’. Dat bestond uit: Wij dokken, zij houden de hand op.
  Welnu, als het om samenwerking gaat, dan zullen de donoren van toen en nu graag meebetalen aan het herstel van Groningen. Gas was en is de bekende sigaar uit de bekende eigen doos, u weet wel, die dood met die rode roos erop!

  1. Ernst Quispel

   Om in de beeldspraak te blijven: we kregen enorm veel dozen sigaren om er nu een paar uit te moeten presenteren.

 20. poldi

  Zo herkennen we de echte socialist weer. Belastingen verhogen en die gebruiken om geld rond te pompen, waardoor de overheid zich diep met het leven van de gewone man kan bemoeien. En dat allemaal voor een flauwekul ideaal om de temperatuur van de aarde te controleren.

  In een normaal land zouden er nog liberale krachten zijn die dit soort overheidsinmenging afschieten.Maar van de VVD / Rutte hoeven we niets te verwachten. De VVD heeft net als D’66 geen programma meer en Rutte denkt dat hij op Europees niveau ook Pinokkio kan gaan spelen.

 21. poldi

  Plagiaat
  ———–

  Het enige wat Samson presteert, is het doordrammen van een extra collectieve lastenverhoging .
  Hij doet er dus een schep bovenop. met de voor de linke kerk gebruikelijke dreigementen.

  Het woord alleen al: “” Klimaattafel.””
  In welke schimmige salon is doorgedraaide Diederik nu weer gaan dineren op onze kosten ?
  (Ultra) links verklaart een ideologische toekomstbeeld tot heilig doel. ultra rechts een ideologisch beeld uit het verleden.
  Deze wanen zijn altijd geldverslindend en wreed voor de gehele samenleving

  Terwijl de gepamperde achterban wordt verleid en verblind met (tijdelijke ) toeslagen en uitkeringen.

  Samson en soortgenoten zijn door de arrogantie ook uiterst naief.

  Hij kreeg eind maart een manifest aangeboden van vijftien bedrijven en organisaties, die ervoor pleitten om oude cv-ketels vanaf 2021 volledig in de ban te doen.

  Dat is wel een erg kleine uitverkoren sekte .

  1. Ernst Quispel

   Meent Koos ssss dat de gaskraan in Groningen weer open kan?

   1. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/parasiet/antisemiet en eenzame lafaard.

    Als jij er aan gaat hangen graag!

 22. NoDoubt

  dividendbelasting. Uit de EU, ontvangst 130 miljard. Vluchtelingen eruit, besparing 120 miljard. Wat je teruggeeft aan stroom gewoon aftikken en niet in de vorm van een subsidie zoals Kwiebus wil.

  1. Joootje

   Ja die kwiebus maakt ook alles kappot, zal wel opdrcht hebben van pineukio Rutten

   1. denk eens na

    no boubt: mijn idee ook, +++++

 23. Florissa

  Hoe kan het bestaan dat zo’n oetlul die zijn kwaliteiten al heeft laten zien in de politiek,hij is van niks of generlei waarde ,mag gaan uitmaken hoeveel wij straks mogen gaan ophoesten voor gas .

 24. Joootje

  Die stomme klootzak Diederik moeten ook maar een gaatje in de kop schieten, net als bij onze Pim. Opgeruimd staat netjes. We kunnen als klein landje niks veranderen als de grote niet meedoen.

  1. Ernst Quispel

   Vindt Jootje dat de gaskraan in Groningen wel weer open kan?

 25. Gerlos

  WIE GAAT DAT ALLEMAAL BETALEN DIEDERIK.

 26. Joootje

  Wat een VIEIEIEZE GORE ROTHOND is hij toch.
  Gewoon een gaatje in de kop, net als onze PIM (die het NIET heeft verdient)

 27. Joootje

  Ik wil best bij JINEK in discussie met die flapdrol Diederik.

 28. DolleDries

  Nu de elektriciteit zo goedkoop wordt heeft het geen zin meer om dure zonnepanelen aan te schaffen

  1. lugar

   @DD: Die zogenaamde goedkope elektriciteit zal achteraf minder goedkoop zijn dan het ons nu wordt voor gespiegeld.

   #kwartjevankok

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.