Kuzu valt zuidoost-Europa aan vanwege vluchtelingenstop: ‘Asociale halve ring van Italië tot Oostenrijk, Hongarije!’

DENK-maarschalk Tunahan Kuzu heeft een verbale aanval uitgevoerd op wat hij een “asociale halve ring in zuidoost-Europa” noemt. De DENK-aanvoerder geeft landen als Malta, Oostenrijk, Slowakije en Tsjechië van onder uit de kan omdat zij weigeren om veel vluchtelingen op te nemen.

Met de Europese Parlementsverkiezingen van komend jaar in het vizier is Kuzu allang niet meer bezig met alleen de Nederlandse politieke partijen als PVV aan te vallen. Nee, ineens zitten de ‘racisten’ overal en krijgt iedereen een veeg uit de pan omdat men zogenaamd genoeg niet solidair genoeg is met allerhanden vreemdelingen.

Ditmaal heeft zelfs de helft van het continent het verkeerd gedaan, aldus de DENK-aanvoerder. Kuzu benoemt een “asociale ring” die via Zuid- naar Oost-Europa loopt, met landen die geen vluchtelingen willen opnemen. Zonder het woord te gebruiken, noemt Kuzu hen uitvreters. Landen die wel profiteren van Europese steunregelingen en omvangrijke subsidies, maar geen zin hebben in gigantische vluchtelingenkampen binnen de grenzen. Want hè, de EU is kennelijk een club van omkopers. Je deelt cadeautjes uit, en verwacht vervolgens dat je een paar landen tot slaaf hebt gemaakt en alles doen wat je ze maar beveelt.

Zo werkt dat natuurlijk niet, maar toch sprak in de Tweede Kamer Kuzu harde woorden:

“Die landen tonen een schrijnend gebrek aan internationale solidariteit, voorzitter. […] Er lijkt zich een asociale halve ring te ontwikkelen aan de zuidoostkant van Europa van landen die geen vluchtelingen meer willen opvangen.

Malta, Italië, een deel van Duitsland – Beieren, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Polen, Litouwen, Letland, Estland.

Deze landen willen alleen maar de lusten van de Europese Unie, maar niet de lasten.”

Kijk, we snappen het wel dat Tunahan Kuzu vindt dat er meer vluchtelingen naar Europa moeten komen. Dat zijn immers meer zieltjes die, als ze eenmaal een Europees paspoort hebben, door partijgenoten van hem aangesproken kunnen worden en overgehaald om op DENK te stemmen. Want de opmars van DENK in de peilingen is gestokt: men moet het doen met 4 zeteltjes, een zeer marginale winst ten opzichte van 2017. Om die zetelstroom te accelereren, is er wat creativiteit nodig. En zie daar de kans: de vluchtelingencrisis. Vers bloed!

Stelletje aasgieren zijn het toch ook bij DENK, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. P.Sisterons

  De Nederlanders worden al jarenlang gediscrimineerd vanwege de misselijkmakende toevloed van allerlei uitschot. Hoog tijd voor aanpassingen aan de wetten.

 2. Holland

  De praatpop van Erdogan vertelt over zijn nieuwe instructies.

  1. Archetype01

   ja dat vervelende vluchtelingenkamp moet door gesluisd worden aan Europa.

 3. Svetlana

  Kuzu is een heerlijke vent

  1. Adriaan

   Beentjes wijd open zeker?

 4. Ni28

  Landen die geen moslims willen zijn volgens Kuzu asociaal. Hij bedoelt eigenlijk een land die geen parallelle samenleving toestaat is verstandig.

  1. Ni28

   Misschien houden die landen meer van een volle maan dan een halve.

  2. Original NL

   @ N28.
   Laten wij deze landen de “Gezond verstand” landen gaan noemen….wie volgt?

   1. Ni28

    Die landen mankeren misschien ook van alles maar in deze kunt je ze geen ongelijk geven.

  3. palko

   @Ni28, het bizarre is dat veel Arabische landen ook geen moslim nepvluchtelingen willen opvangen. Gidsland Hongarije doet wat eigenlijk elk ander EU-land allang had moeten doen. Het onvoorwaardelijk sluiten van zijn grenzen voor Mickey Mouse vluchtelingen uit Azië en Afrika.

 5. lIN-T

  Zijn kiezers zijn de grootste uitvreters en aanhangers van een Islam dictator.

 6. Ritter

  “omdat zij weigeren om veel vluchtelingen op te nemen.”
  ———

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Europa reizen en daarvoor de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

 7. Nasrani

  Grappig. De landen die hij noemt hebben mijn volste vertrouwen.

  1. Troelstra

   Mee too.

 8. Troelstra

  Als Kuzu over Hongarije jankt is Hongarije dus goed bezig.

  1. Original NL

   Héééél goed bezig zelfs!!

 9. Pedrito

  De dubbele paspoortchef van de ‘voorover bukkerspartij’ denkt met zijn achterste en zwetst voornamelijk uit zijn nek.

 10. palsterkamp

  Denk eens na, Als de stroom MIGRANTEN (geen…….!) uit Afrika en Arabia echt goed op gang komt (we have nothing seen yet) richting Erdoganistan dan worden die arme turken ook snel een minderheid in eigen land. Ver voor die tijd zal heel de AK-aanhang een draai maken van 180 graden. Opeens zullen ze OOK deel willen zijn van die halve maan van weigeraars. Deze politiek is zo hol, plat, en doorzichtig… we gaan interressante jaren tegemoet.

 11. Rosasolis

  Grote artikel vandaag in Trouw, dat een nieuwe EU zien. Er wordt dit hele week uitgebreid vergaderd in Brussel. De meeste lid staten zijn aanwezig. De meeste landen willen van de Dublin regeling af. (Dat ieder EU land een aantal vluchtelingen moeten opnemen, waarvan hoeveel afhangt van hoe groot het land is, hoe het gaat met de economie, en hoeveel opvang mogelijkheden er zijn…in ieder EU land, dus). Maar eindelijk is er veel bezwaar tegen dit regel van enkele jaren geleden. Want de huidige situatie gaat niet meer over echte oorlog vluchtelingen uit Syrie en Iraq.
  Het gaat over illegale migranten uit Afrikaanse landen. Het plan van D. Tusk, voorzitter van de EU, krijt steeds meer steun, en nu ook van Denemarken. Geen illegale Afrikaanse migranten op boten toelaten in heel Europa. Maar wel kampen opbouwen in een aantal Afrikaanse landen, om teruggestuurde Afrikanen op te vangen, met veel steun van de EU. Tot nu toe steunen Italie, Poland, Nederland, en nu ook Denemarken, dit nieuwe plan. En anderen zullen gauw erbij aansluiten. Volgens Trouw is er veel belangstelling in dit nieuwe plan van de EU. Er wordt nu besproken hoe dit allemaal kan worden gerealiseerd.

 12. sjun

  Die jongen van de vijfde colonne legt het er weer eens te dik bovenop. Zo draagt hij stevig bij aan een klimaat voor segmentalisering en uiteindelijk reconquista. Misschien maakt hij het zelf nog mee?

 13. Rosasolis

  Wat is de intelligentie niveau van die Kuzu? Waarom woont hij in ons land? Waarom woont hij in Europa? Hij zal binnenkort een grote schok krijgen. De EU parlement is nu zeer snel aan het veranderen. De leden weten dat Europa moet nu meer dan ooit gedurende de laatste tijd opkomen voor onze eigen identiteit. Maar er is veel meer nodig om Europa te beschermen. Goed nieuws dat nu Denemarken wil aansluiten om een nieuwe regeling te maken voor het plan van D. Tusk om een “Europese Fort” op te bouwen langs de kusten van Afrikaanse landen. Om illegale bootvluchtelingen op te vangen, en hun te verbieden verder naar Europa te varen. Maar die EU Forten moeten wel heel goed bestuurd worden, met goede verzorging. Als nu 4 EU landen dit plan van Donald Trusk steunen…Italie, Poland, Nederland, en nu ook Denemarken, moet het wel goed zijn? Europa kan dit stroom van honderd-duizenden Afrikaanse illegale migranten niet opvangen. Wij deden ons beste voor duizenden echte oorlog vluchtelingen uit Syrie en Iraq op te vangen. Maar dit is nu een heel andere situatie. Er is nu een nieuwe EU politieke partij die VONK heet. Van hooggeleerden en studenten in vele EU
  landen, die willen opkomen voor onze EU. Dit partij wil het International kenbaar maken waarom onze EU belangrijk in de wereld is, en hoe wij verder moeten gaan.
  Zij steunen ook het EU Fort plan van EU voorzitter D. Tusk. Ik ben ook geinteresserd in dit nieuwe EU partij, die als hoofddoel heeft: opkomen voor de EU. Zij zijn ook
  in Utrecht vertegenwoordigd.

  1. Heinz

   @Rosasolis , Laat dat maar aan de reaguurders van DDS over. Die komen zo direct wel met 20 oplossingen hoe het (niet) moet. Maar wat Hongarije betreft, Orban houdt dit niet vol.

   1. Stanly2000

    Heinz, wat houdt Orbán niet vol?

    1. Heinz

     https://www.wegenwiki.nl/Hongarije

     Hongarije heeft mijn interesse. Ik las een nederlandse vertaling van een Hongaarse schrijver, Imre Kertesz , Onbepaad door het lot. Het hoeft geen betoog dat de EU subsidie aan Hongarije voor de verbetering van de infra structuur, vernieuwing van de industrie noodzakelijk is. Derhalve koppig de verplichtingen uit het lidmaatschap negeren is niet netjes. Zonder steun en uit de EU zet Hongarije weer jaren terug. Over staatsschuld, positie van de Florint op de valuta markt praat ik dan niet eens. Maar lees de link. Heel interessant. Je bent gezegend met de man.

     1. Stanly2000

      “Je bent gezegend met de man.” Klopt Heinz en met jou zijn veel Hongeren en nog meer Europeanen het eens.

     2. Rosasolis

      Heinz. Is het niet merkwaardig, dat toen de communisten de regering van Hongarije overnamen gedurende de 50 er jaren, duizenden Hongaren vluchtte dit land en terecht kwamen in andere landen, w.o. Nederland, en Canada?

    2. palko

     @Stanly, Viktor Orbán heeft dit met de hartverwarmende steun van het dappere Hongaarse volk al drie premierstermijnen, oftewel 12 jaar jaar, volgehouden. Ik zou vurig wensen dat Mark Rutte ook zo goed zou luisteren naar de wensen van het fatsoenlijke, weldenkende en hardwerkende deel van de Nederlandse bevolking.

     1. lugar

      “Ik zou vurig wensen dat Mark Rutte ook zo goed zou luisteren…”

      Na drie termijnen Rutte weet jij toch ook wel dat dat Rutte doof is voor de stem van het volk?

     2. Guus Geluk

      Kennelijk wel zo goed dat Rutte al twee keer door het volk is herkozen.

     3. Vit

      Ja ik snap er ook helemaal niets van, het lijkt wel een vorm van masochisme.

     4. Guus Geluk

      Vit,

      We zijn een hoogontwikkeld volk.

     5. Vit

      Inderdaad maar bij velen is er blijkbaar iets mis gegaan en die weelde niet kunnen dragen.

 14. Gerlos

  Maloot Kuzu er zijn al veels te veel MOSLIMS in ONS land dus sluiten die grenzen en breng de vluchtelingen naar je baas sultan dictator Erdogang want die vis stapelgek op MOSLIMS.

 15. Gallus

  Het lijkt duidelijk en ook in andere woorden uitgesproken dat door immigratiestop ook een zeker veroveringselan wordt verstoord.

 16. wheelboy

  Die rotkop met een ongeschoren baard heeft zeker nooit economie gehad . Goudzoekers kosten geld dat geld moet bij de bevolking worden gehaald .Dat kan door belastingen te verhogen .Of de sociale welvaartstaat af te breken . Kuzu heeft dat er wel voor over om een islam staat van Nederland te maken . Over 50 jaar (gelukkig ben ik dan al weggerot) dan heet dit land Nederstan en heeft onze 3 kleur er een halve maan in . Samen met hoop armoede en geen sociale welvaartstaat meer .Maar wel een sharia . En de oud politici van div klote partijen .We haben es nicht gewust oder an sehn kommen .

  1. lugar

   “Over 50 jaar dan heet dit land Nederstan en heeft onze 3 kleur er een halve maan in.”

   Klopt, mits wij in verweer komen en ons actief gaan verzetten tegen deze opmars van de islam. Geert Wilders heeft jaren geleden een voorzet gegeven, ontving daar bij de laatste verkiezingen 20 zetels voor en wordt nu 24/7 gewapend bewaakt en draagt doorgaans een kogel- en steekwerend gilet (vest).

 17. lugar

  “DENK-maarschalk”

  Ik vind’m briljant!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.