Migratiemoeder Angela Merkel daalt na verse immigratierel als een baksteen in nieuwe Duitse peilingen

Het CDU van Angela Merkel is in de peilingen in een vrije val terechtgekomen, nu de bondskanselier weigert om de grenzen verder te sluiten en daarover zelfs ruziemaakt met coalitiepartner CSU. De CSU zit dankzij hun standvastigheid wél in de lift.

Uhoh. Problemen in Berlijn, want de Duitse regeringsruzie over migratie lijkt Angela Merkel serieus in de problemen te brengen. Voor het eerst in jaren zakt haar CSU in de peilingen weg tot onder de 30%. Het CSU, van haar tegenstrever Horst Seehofer, zit juist in de lift. Het moge dus duidelijk zijn: Duitsland is langzaam maar zeker partij aan het kiezen tégen Merkel. Na jaren van Wir schaffen das-politiek is het tijd om de Duitse grenzen weer wat beter te bewaken en niet iedereen meer naar binnen te laten.

Uit de peiling blijkt ook dat als het immigratiekritische CSU kandidaten zou lanceren in alle Duitse deelstaten, men met gemak de tweede partij bij onze Oosterburen zou kunnen worden:

“Een ander scenario is echter verbazingwekkend: volgens een enquête zou de CSU 18 procent van de stemmen ontvangen in een wedstrijd in heel Duitsland, waarmee het de tweede sterkste kracht achter de CDU wordt. Zoals blijkt uit de op dinsdag gepubliceerde enquête, zou de grotere zusterpartij in het land 22 procent bereiken, zelfs zij ook in Beieren verkiesbaar zouden zijn. De derde plaats wordt ingenomen door de SPD met 17 procent, gevolgd door de linkse partij (twaalf procent), de AfD (elf procent), de Groenen (tien procent) en de FDP (zes procent).”

De partij van Seehofer heeft zich nu nog vastgeklonken zit aan Merkels CDU en doet alleen in Beieren zelfstandig mee met de verkiezingen. Maar als het CDU niet over de brug komt en snel een strengere koers gaat varen op het gebied van migratie, dan kan dit nachtmerriescenario voor Merkel snel werkelijkheid worden. ‘Mutti’ zal dus snel haar koers moeten verleggen naar meer migratierealisme, want anders staat de jarenlange heerschappij van haar partij op de tocht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HierBenIk

  Het beste nieuws sinds jaren!

 2. sjun

  Het is al zo’n beetje klaar. De enige vraag die overblijft is of het CSU danwel de AfD de grootste gaat worden in Duitsland.

 3. Bloem

  Het CSU verzet zich alleen voor de Bühne. De verkiezingen in Beieren komen eraan en men wil voorkomen dat de AFD groots gaat scoren. Er is niet een echte interne rel, dit wordt door CDU leden beaamd. Toevallig gisteren op een lokale CDU bijeenkomst aanwezig geweest.

 4. NoDoubt

  De grenzen dicht is al door Merkel omzeild.http://zaplog.nl/zaplog/article/vakantie_vluchtelingen
  Hoewel de burger klaar is met de financiering van kanslozen ontwrichtende Mohammedanen waarvoor de burger moet betalen en vervolgens premies omhoog gaan en die kansenpareltjes alles gratis krijgen. Marakesch-deal en DublinIII akkoord wat er aan zit te komen. Ik denk dat de geheime agenda van Merkel nauw aansluit bij Soros en Juncker. Zij pleegt landverraad en is in die zin erger dan Adolf.

 5. JubbeFeenstra

  Eerst zien dan geloven. We hebben met Duitsers te maken en die blijven net als een tanker dezelfde koers houden. Terwijl allang duidelijk is dat hun schip te pletter zal lopen.
  Net als aan het einde 2e WO. Toen het allemaal veel te laat was kwam de bezinning.

 6. Paaldanseres

  Ausradieren!!!

 7. HW

  In het achterkamertje van Merkel klinkt het nu anders.

  “Das schaffen wir nicht mehr” is voorlopig het devies.

 8. meijer61200

  Uiteindelijk verwijdert het vuil zichzelf. Rutte next.

 9. Ritter

  De illegale migratie (onder het mom van “vluchteling”) is een van de grootste bedreigingen voor Noord/West Europa.

  Als aan de instroom geen einde komt pleegt Noord/West Europa demografische/culturele zelfmoord.

  Dr. Jan van de Beek (foto): „Eind deze eeuw zijn er nog maar zeven, acht miljoen autochtone Nederlanders.”

  Zeist – Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek: „De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.” „Eén ding is zeker”, zegt Van de Beek (50) in zijn woning in Zeist. „Als de huidige trend zich doorzet, hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden.”

  Van de Beek is cultureel antropoloog en wiskundige. Hij ontwikkelde modellen waarmee hij de demografische ontwikkeling van Nederland kan voorspellen. Interessant: anders dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet Van de Beek ook uitspraken over de verwachte loyaliteit van groepen burgers aan Nederland. „Onder allochtonen is daar wel onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat van de jonge Turken en Marokkanen zo’n tien, elf procent – heel weinig dus – zich primair identificeert als Nederlander. Voor Surinamers en Antillianen liggen die cijfers veel hoger: de helft tot twee derde. Ik heb bovendien gekeken naar het aantal gemengde huwelijken. Die gegevens stop je in mijn model en dan kun je – met allerlei mitsen en maren – voorspellingen doen voor de toekomst.”

  Aan het eind van deze eeuw zal ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking uit (afstammelingen van) immigranten bestaan, zegt Van de Beek: „Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn. Kijk naar de Indonesiërs en de Surinamers en Antillianen, die gaan voor een groot gedeelte volledig op in de samenleving. Maar voor Turken en Marokkanen en ook voor de nieuwe groepen vluchtelingen uit wat het ’Afrikaans-islamitisch cluster’ wordt genoemd, geldt dit niet.”

  Nederland gaat dus ingrijpend veranderen. Van de Beek: „Miljoenen burgers zullen zich deel voelen uitmaken van zogeheten ’transnational communities’, transnationale gemeenschappen: één been hier, één been elders. De cruciale vraag is: als het er zoveel zijn, wat voor samenleving zijn we dan? Is onze liberale democratie wel houdbaar? Zeker moslims – die in 2060 dertien tot zestien procent van de bevolking zullen uitmaken – hebben een heel ander en deels zelfs conflicterend waardesysteem. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent de islamitische wet, de sharia, boven onze wetten stelt.”

  Van de Beeks onderzoek is urgent nu uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat jonge Turken en Marokkanen niet alleen steeds religieuzer worden, maar dat bovendien hun afstand tot – en zelfs afkeer van – de Nederlandse samenleving toenemen. Deze ontwikkeling – de ’islamisering van de samenleving’ – beperkt zich niet alleen tot Nederland en leidt in veel westerse landen tot zorg. Onder anderen de conservatieve Frans-Canadese socioloog Matthieu Bock-Côté (38) pleit voor een veel grotere weerbaarheid van de ’ontvangende samenlevingen’ in zijn standaardwerk Multiculturalisme als politieke religie. Immigranten zouden niet onmiddellijk dezelfde rechten moeten krijgen als de oorspronkelijke, autochtone bevolking, argumenteert Bock-Côté. Westerse natiestaten moeten zich bovendien veel bewuster zijn van hun unieke geschiedenis en cultuur. ’Uitspraken als ’uiteindelijk zijn we allemaal immigranten’, zoals je die in Canada wel hoort, slaan nergens op’, schrijft Bock-Côté.

  “We importeren nu armoede”

  Van de Beek deelt die aversie tegen het cultuurrelativisme, dat vooral zit ingebakken bij partijen als GroenLinks, D66, SP en de PvdA. „De naïviteit van die mensen over de multiculturele samenleving is enorm. Ze zien multicultuur als iets leuks – Turkse eettentjes en zo en dat ís ook leuk – maar als we te maken hebben met conflicterende waarden- en parallelle rechtssystemen is het een groot probleem. Dan heb je geen liberale democratie meer.”

  Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerder genoemde Afrikaans-islamitische cluster. „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

  Soevereiniteit

  De westerse wereld beleeft nu de Derde Demografische Transitie, legt Van de Beek uit. De eerste en tweede waren de periodes in de 19e en 20e eeuw, die zich kenmerkten door de overgang van hoge sterfte en hoge geboorte, via lage sterfte en hoge geboorte naar lage sterfte en lage geboorte. Van de Beek: „We hebben inmiddels te maken met een krimpende autochtone bevolking, in combinatie met hoge immigratie. Daardoor zijn er eind deze eeuw nog maar zo’n acht miljoen Nederlanders die nakomeling zijn van de huidige autochtonen. De overige inwoners stammen af van immigranten of komen uit gemengde huwelijken. De kernvraag is: zullen die laatsten zich identificeren als Nederlander?”

  Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, zegt Van de Beek. „Voortgaande immigratie ondermijnt de verzorgingsstaat en de sociale cohesie. Je importeert armoede. We moeten af van het VN-vluchtelingenverdrag en het recht op asiel beperken. Ook het vrije verkeer van personen moet aan banden. Gebeurt dit niet, dan voorspel ik gouden tijden voor populisten.”

  Bron:
  http://www.telegraaf.nl

 10. Ni28

  Hopelijk verdwijnt Merkel nu snel van het politieke toneel. Het is de hoogste tijd dat dit soort figuren het veld gaan ruimen. Rutte en anderen mogen gelijk met haar mee in de politieke vuilnisbak.

  1. Guus Geluk

   Geen zorgen, als Rutte verdwijnt kunt u 24/7 gaan zeiken over de volgende premier.

   1. nogmaals

    @guus
    Waarom zouden we over Wilders gaan zeiken..?

    1. Guus Geluk

     Nogmaals,

     Het goede nieuws voor de eeuwige zeurpieten is dat Wilders het niet meergaat redden en de opvolger van Rutte Dijkhoff wordt. Genoeg tijd nog om te klagen dus.

     1. henkie

      Dijkhoff kan beter Andre van Duin opvolgen. Hij is een grappenmaker, absoluut niet serieus te nemen.

 11. Gerlos

  Het is voorbij Mutti, auf wiedersehn.

 12. Nasrani

  Goede berichten! En ook nog eens feiten. MEGA.

 13. EllyD18

  Angela snapt het helemaal, ze gaat de boel toch maar sussen, is beter dan nieuwe verkiezingen.
  Je weet het maar nooit.

 14. palko

  Het andere goede nieuws is dat ook Donald Trump bezig is om Mutti Merkel vanwege haar verwerpelijke Europese migratiebeleid op het politieke hakblok neer te leggen. Geweldig toch? Ondertussen blijft Europa maar doorgaan met het toelaten van ontelbare nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. Die maar al te graag misbruik willen maken van het volkomen achterhaalde vluchtelingenverdrag van de VN uit het midden van de vorige eeuw.

  1. Lex

   precies.

   Je slaat de spijker op zijn kop.

 15. Lex

  Tijd dat ze opstapt en de handdoek in de willigen gooit.

  Ze is dermate beschadigt dat ze bijna niet meer goed kan functioneren.

  Das linke Märchen ist vorbei.

  1. Guus Geluk

   Ring, in de ring gooit.

   1. Original NL

    Aan de wilgen hangen…

 16. Pescador

  Hé hé, het werd tijd dat ze daar effie wakker worden, nu nederland nog

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.