Milieufascistisch Amsterdam heft ALLE parkeerplekken in buurt op; bewoners gedwongen naar parkeergarage

Dat is dan dikke pech als je in de Frans Halsbuurt in Amsterdam woont: alle parkeerplaatsen in de hele buurt worden verbeurd verklaard door het nieuwe college van klimaatzeloten. De vanuit Den Haag ingevlogen Sharon Dijksma hakt er meteen op los maar haar botte milieubijl, en daar worden de inwoners van de desbetreffende buurt onmiddellijk de dupe van.

De PvdA is nog maar net terug in het zadel geholpen in Amsterdam, of de partij gaat al vrolijk aan de gang met de spelletjes die het ruim 70 jaar heeft gespeeld voordat D66 ze uit het college verdreef. En dat is natuurlijk: burgerhaat. Dikke, vette burgerhaat. En nergens gaan ze die onmetelijke afkeer van de gewone man zo goed merken als in de Frans Halsbuurt, waar de nieuwe wethouder Sharon Dijksma niet één of twee, maar alle parkeerplaatsen in de hele buurt opheft.

Nee, nu er een stalinistische wind door Amsterdam waait kan het niet op met de maatregelen om de gewone burger zo veel en zo hard mogelijk te pesten:

“Alle reguliere parkeerplekken in de Frans Halsbuurt worden opgeheven: automobilisten kunnen hun auto alleen nog kwijt in de onlangs geopende Albert Cuypgarage in de Boerenwetering.

Het College van Burgemeester en Wethouders meldt het opheffen van de plekken in een brief aan de gemeenteraad. Dit betekent dat de aanbesteding voor de herinrichting van de buurt onmiddellijk wordt stopgezet en er het komende half jaar een nieuw ontwerp zal worden gemaakt.”

En het allerergste:

“Volgens verkeerswethouder Sharon Dijksma kan dit dienen als voorbeeld voor andere buurten.”

Zelfs D66-gemeenteraadsleden noemen de maatregel het werk van “een onbetrouwbare overheid.” Er lag namelijk al een ander plan om de Frans Halsbuurt te renoveren, maar dat wordt nu geschrapt. “Vijf jaar werk in de prullenbak.” zo omschrijft D66-raadslid Jan-Bert Vroege de misère.

Ja, Jan-Bert, je had het kunnen weten. De PvdA zal Amsterdam altijd behandelen als hun bitch. Het is jullie grote fout geweest om die lui weer terug achter het stuur te laten in de hoofdstad. Je had ook met het CDA, de VVD of het Forum voor Democratie in zee kunnen gaan. Maar nee: het moesten per sé die gedecimeerde lui van arrogante bestuurdersclub PvdA worden. Zelf weten, maar Amsterdam zal weer bloeden. Een klein voorproefje daarvan hebben we zojuist gezien in de vorm van deze redeloze autohaat. Veel plezier ermee…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. DolleDries

  Prima laat ze maar voelen waar ze op gestemd hebben. Het kruidenvrouwtje als burgenmeester gaat er nog wel wat opgooien

 2. EU kok

  Eindelijk.
  Nu nog wat zand op die parkeerplaatsen.
  Mooi, kamelen i.p.v. auto’s, veel milieu vriendelijker.

  1. denk eens na

   ik zie toch liever een guillotine voor de linkse hap en hun mede nsb ers

   1. Ernst Quispel

    Moordzucht is een nare eigenschap, alleen moordzuchtigen beseffen dat meestal niet.

 3. Pedrito

  Tja dat krijg je als je met je stemgedrag mormels als Sharon en Femke binnenhaalt. Amsterdam wordt bakfietscity voor het muslieverslaafde geitenwollen sokkentuig.

 4. netwat

  Ze hebben het altijd erover dat zij mijn Friesland willen laten afsteken. Nou vraag ik me af. Amsterdam afsteken of Friesland? Ik wist het wel. En ik denk ook dat het zelfs beter voor ons land zou zijn als wij van Amsterdam af waren. Amsterdam kost veel te veel geld. 1 grote bodemloze put is het. En daar gaat het het geld van de gas wat er bij ons uit de grond word gestolen dus heen. Ik wil waar voor mijn geld g*d.

 5. Florissa

  Dat dikke nijlpaard heeft al wat een schade mogen aanbrengen in Nederland ,zelf nooit een poot uitgestoken , woont in een huis zonder parkeerproblemen ,maar vertellen hoe het moet kan ze als geen ander ,veel succes met die linkse bende in Amsterdam ,
  loopt ook nog een vent met een jurk ,wordt het langzamerhand geen tijd om de hooivorken tevoorschijn te halen ,en die feestgangers de deur te wijzen .

 6. Benny

  Zelf schuld zelf voor gekozen. En het word nog veel erger daar. Amsterdam was al ten dode opgeschreven, en dan hebben ze ook nog een zwaar links bugemeestertje binnen geharkt…..het is een richting verkeer daar. Links af dan weer dan weer en dan weer….

 7. Top

  Dan moet je wel een heel lang verlengsnoertje kopen, om je “schone electrocar” op te laden.

 8. nienke

  Heb er geen medelijden mee, zelf gekozen nou niet mopperen Amsterdam zal ervan lusten alles groen, groen en nog eens groen.
  Ook de burgemeester is groen dus maak je buik maar nat Amsterdammers.
  Eigen schuld dikke bult.

 9. Bloem

  Amsterdam heeft gekregen waarom het gevraagd heeft. Nu niet zeuren.

 10. swetsnek

  HAHAHAHAHAHA HET IS AMSTERDAM MAAR MOOI AAN LATEN KLOOIEN DAAR NIET IN BOEIEND GENOEG HAHAHAHAHA

 11. meijer61200

  Procedure starten bij de rechter! Het linkse uitschot kan dit wel willen maar er zijn ook rechten voor de burgers. Of gaat de ex-terrorist, ( en Tweede kamerlid) Duijvendak (uiteraard Groen Links) dan auto;’s opblazen? Hij draai zijn klauwen niet om voor een beetje terreur; kijk naar zijn criminele verleden….

 12. Original NL

  Sharon Dijksma ook zo’n zeer bekwame bestuurster die haar hele leven al op gemeenschapsgeld leeft, nergens verstand van heeft maar wel doet alsof.
  Deze dikke pad past prima in artisterdam.
  Parkeerplaatsen zijn deze linkse sokkenbreiers al decennia een doorn in het oog, daarom wordt er in nieuwbouwwijken altijd te weinig parkeergelegenheid aangelegd om bezoek in het ov te dwingen.
  Het OV..vertrekken op een plek waar je niet woont en aankomen op een plek waar je niet moet zijn op een tijdstip dat je niet wilt.

 13. Heinz

  Misschien zijn de bewoners wel blij met een overdekte parkeer plaats. De conditie van de auto wordt gewaarborgd. Bij mij houden buren huis met 4 grote auto’s in één gezin. Laat ze maar betalen voor die heilige koe. Hoppa, Bam. In de garage 1 gratis plek en de rest betaald. Asociaal hoe ze hier parkeerplaatsen bezetten terwijl ze vaak niet thuis zijn. Op zondag, met de kerk is het nog erger.

 14. Beukman

  Iedereen die weet wat er wordt bedoeld met “de Frans Halsbuurt”, beseft dat er veel voor te zeggen is om de auto er definitief uit te schoppen.

  1. Ernst Quispel

   De meeste reaguurders hier wonen in de provincie of in het buitenland, Beukman, dus die kunnen dit voorstel onmogelijk beoordelen.

   1. Beukman

    @Ernst
    De Frans Halsstraat ligt in een buurt die ook wel bekend staat als “de Pijp”: ellenlange smalle parallelstraatjes. Ooit een griebesbuurt, tegenwoordig ook wel “het Quartier Latin van Amsterdam” genoemd. In het verleden werd er al eens een consequent eenrichtingsverkeer doorgevoerd omdat de buurt geheel dreigde te verstoppen.

    Oh ironie: de krotten zijn opgeknapt, de buurt is wat veryupt, diverse straten zijn sowieso autovrij gemaakt, en het is er vergeven van de terrasjes.
    Goeie zet kortom om de buurt terug te geven aan de mensen. Je hebt daar sowieso niks te zoeken met een auto.

    1. Stanly2000

     Yuppen behoren ook geen auto te hebben. Ze rijden met bakfietsen, die kun je in de woonkamer parkeren.

     1. Beukman

      Op 4-hoog?

    2. Koos sssss

     Met daarbij de opmerking, dat dit kan dienen als voorbeeld voor andere buurten. PvdA kennende gaat die partij straks zelfs alle parkeerplaatsen bij Schiphol opheffen.

     1. Beukman

      Schiphol ligt niet in Amsterdam, @Koos.

    3. Holland

     Ik ben er voorstander van om alle binnensteden autovrij te maken. Blik hoort niet in een leefomgeving. Grote (ondergrondse) parkeergarages rondom aan de buitenkant van de stad en goede pendeldiensten naar het centrum. Nog beter: deelauto’s met meerdere eigenaars.

     1. Ernst Quispel

      Een radicaal GroenLinks standpunt, Holland.

     2. Beukman

      @Holland
      Amsterdam is al sinds eind jaren 70 stapje voor stapje hier naartoe aan het werken, aanvankelijk met het Verkeers Circulatie Plan. Het heeft even stilgelegen, maar de laatste jaren zit er weer vaart in. Tegenwoordig lopen er ook fietsroutes dwars door de hele stad, en volgend jaar worden brommers en snorfietsen eindelijk de rijweg op gepleurd.

      Net als bij de maatregelen tegen roken merk je dat het bewustzijn er een beetje achteraan hobbelt. Wat vroeger ondenkbaar was, vindt nu iedereen doodnormaal.

      Uiteraard gaat een grotere leefbaarheid van de stad wel samen met een toenemende vertrutting. You can’t eat the cake, and have it.

     3. Holland

      Dat is mij bekend Quispel. Nou en?

     4. Holland

      Het lijkt warempel wel of het oude Amsterdam een beetje terug komt, Beuk. In mijn jeugd hadden maar drie mensen in de straat een auto. (Morris Minor, Renault Fregat en een wegluisje Fiat. Spelen kon je dus midden op de weg. Ik zorgde ervoor vriendje te zijn met kinderen van een van de autobezitters om zondags mee te mogen een eindje toeren. Helemaal naar Zandvoort!

      Zo zal het niet meer worden. Hoeft ook niet. Maar auto’s in de stad zijn in wezen abnormaal: de stad is er niet op gebouwd. Natuurlijk heeft dat ook vertrutting tot gevolg. Maar liever veel truttigheid dan veel blik. Auto’s zijn per slot niet anders dan stomme vervoersmiddelen.

     5. Ernst Quispel

      Holland realiseert zich hopelijk dat in de zienswijze van DDS hij als een milieufascist moet worden beschouwd.

      🙂

 15. oeioeivogel

  Amsterdam, de stad van de zotten en malloten. Tegen iedere weldenkende Amsterdammer zeg ik: MAAK DAT JE ER WEG KOMT.

 16. Pescador

  Het gaat weer lekkeeeeeer wat een domme kip. Die heb totaal geen verstand van besturen. Nouja kan ze strakkies mooi samen met femke de broek buiten hangen.

  1. oeioeivogel

   Die dikke bammel heb geen broek, wel een bungalowtent.

 17. nienke

  Wie weet gaan we straks kamelen krijgen in Amsterdam je weet het nooit met groen links ze er gek genoeg voor.
  Zie jet voor je Sharon op een kameel, arm beest.

  1. Frits Jansen

   Sharon is niet zo zwaar want ze is maar heel kort.

 18. HEM

  En dat in de Frans Halsema buurt!
  Is dat een broer?

 19. Frits Jansen

  Frans Halsbuurt wordt omgedoopt tot Femke Halsemabuurt.

  Al heel lang treitert de gemeente Amsterdam auto’s. Ik werkte in Amsterdamse buitenwijken waar mij werkgever maar met de grootste moeite voldoende parkeergelegenheid kon realiseren, vanwege al te groene politici verweg in het centrum. En ik had er niets over te zeggen want ik woonde niet in Amsterdam.

 20. Frits Jansen

  Nu de Noord-Zuid lijn eindelijk af is heb je in Amsterdam geen reden meer om een auto te willen hebben.

  1. Capo

   “Milieufascistisch Amsterdam”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.