Mishandeling Amsterdamse drag queen De la Fressange volgende bewijs voor stijging homohaat

35488008_10156128818158941_1645226126546567168_n
Foto: Monique de la Fressange die in elkaar is geslagen. Bron: Screenshot Facebook

Het gaat mis in Amsterdam. Het stijgende geweld tegen Amsterdamse homo’s en transgenders wordt met het jaar erger. Dit heeft onder andere te maken met het steeds groter worden van het aandeel van andere culturen die zwaar tegen homofilie zijn. Vannacht was het weer raak en is een lokale beroemdheid, de Amsterdamse drag queen Monique de la Fressange, aangevallen door een aantal homohaters terwijl ze op een taxi stond te wachten.

Ze was net klaar met een optreden in café The Queens Head op de Zeedijk, toen ze werd uitgescholden en geslagen. Volgens drag queen Diva Mayday, die met haar bevriend is, schoot niemand haar te hulp. ‘Dat heeft haar nog het meest geraakt.’ Het was volgens Mayday duidelijk een hate crime. ‘Omdat ze ook verrot is gescholden voor al het mogelijke. Ze heeft aangifte gedaan maar de schrik zit er goed in.’

a de mishandeling is de drag queen in paniek naar de Reguliers Dwarsstraat gegaan, waar ze door vrienden werd opgevangen. ‘Ze zit onder de blauwe plekken en heeft een gekneusde neus’, aldus Mayday. Volgens de drag queen waren de daders begin twintig en spraken ze Nederlands.

Dit bericht is ook weer heerlijk genuanceerd. Geen melding van culturele achtergrond, alleen dat ze Nederlands spraken. Dat zegt nog helemaal niets. Natuurlijk, het zouden net zo goed ‘autochtone’ Nederlanders zijn geweest, maar die kans is gewoon kleiner. Toch wil ik niet stereotyperen, want alle mogelijkheden staan nog open. Het laatste wat ik wil is voorbarige conclusies trekken.

De la Fressange sprak al eerder voor de gemeenteraad in Amsterdam over de versterking van het homogeweld in Amsterdam. Volgens Monique is het nog nooit zo erg geweest als in de laatste twee jaar. Een zorgelijke ontwikkeling waar we van uit kunnen gaan dat dit linkse college in onze hoofdstad er vrij weinig aan kan doen. Waarom? Omdat ze aan de ene kant voor homorechten en transgenderrechten zijn, maar aan de andere kant al snel verkrampt zijn als het ook maar ergens betekent dat er specifiek beleid gemaakt moet worden aangaande de bevolking met een andere culturele achtergrond.

Zo blijven we ronddwalen. De problemen niet goed in kaart brengen en daardoor dus met beleid aankomen waar niemand iets aan heeft. De slachtoffers? Homo’s en transgenders. Zeer jammerlijk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

81 reacties

 1.   

  …TOEN WAS HET LEVEN NOG HEEL GEWOON… Dat is lang geleden, zucht.

  1.   

   Juist NI28….

   ..toen mannen nog niet in vrouwenkleding de maatschappij proberen te ontwrichten.

   1.   

    Transgender zijn is geen keuze.

    1.   

     Vit..

     Gevoelige snaar geraakt bij je?
     :)

     1.   

      Neuh niet echt.

     2.   

      Vit pleegt het vrouwelijke geslachtsorgaan aan te duiden met de term ‘voorbips’.

      Dat lijkt me duidelijk.

     3.   

      Jij hebt nog nooit zo’n damesding in het echie gezien, dat is ook duidelijk.

     4.   

      ‘Damesding’

      Vit zag wel veel bipsen, zoveel is zeker.

      :)

     5.   

      Klopt, als er bij mij aangebeld wordt ben ik elke keer weer bang dat er iemand staat die mij papa noemt

 2.   

  Nederlandse Marrokanen.
  Of Islamieten die Nederlandse woorden roepen om niet buitengegooid te worden.

  1.   

   Islamofoben hebben geen feiten nodig om zeker te weten dat de daders moslims waren.

   1.   

    Het grootste deel van de homo/gender-gerelateerde mishandelingen komt op konto van moslims. Waarom zou het nu anders zijn?

    1.   

     Er zijn maar twee overheersende culturen die homo’s op dergelijke manier haten.
     Quisling, uw naam is bekend tot Elsevier, en u maakt daar geen goede indruk. Landverrader!

     1.   

      Bij de Elsevier wordt toch gemodereerd?

     2.   

      En toch kennen ze ‘Quisling’

     3.   

      Leuk om te horen maar ik schreef nimmer een letter in de Elsevier of een reactie op artikel van Elsevier.

      Mogelijk zie je iemand anders voor mij aan.

     4.   

      Ernst Q, de mislukte zoon, een brouwsel van Guus G en Svetlana? Die Ernst toch?

    2.   

     Uit de term ‘het grootste deel’ volgt dat een een ander deel is.

     Holland wenst toch geen mensen te veroordelen op grond van de normaaldistributie?

     1.   

      Ach Quispel, de samenleving verwacht tegenwoordig haast niet anders dan dat het merendeel van het geweld tegen homo’s/transgenders door moslims wordt gepleegd. Aangezien een mens leeft op aannames, lijkt het me veilig om er in dit geval ook maar van uit te gaan. Tot het tegendeel bewezen wordt. Dan buig ik deemoedig mijn hoofd.

     2.   

      Gelukkig vellen in Nederland rechters geen vonnis op basis van waarschijnlijkheid.

     3.   

      @Ernst, kun je dit woord uitleggen: ‘normaaldistributie’.

    3.   

     Daar heeft de antisemiet quispel geen boodschap aan. Je ziet in zijn reactie dat hij wederom een omtrekkende beweging maakt t.o.v. de gewelddadige misdaad (in dit geval tegen een homoseksueel, doch nog vaker jegens Joden) waarna hij het gooit op islamofobie. Het maakt Quispel helemaal niet uit dat er een slachtoffer is, daarmee zal hij dan ook geen empathie tonen. Sterker nog eerder klinkt het verwijtende knagende geluid van islamofobie, m.a.w. het slachtoffen wordt welhaast verweten dat hij/zij bestaat en heeft uitgelokt.

   2.   

    Net erg sterk Ernst. Meer een achterhoedegevecht.

    Homogeweld was in Nederland meer uitzondering dan regel en dat is met de instroom van kansenparels en hun hoogopgeleide vrindjes uit oorlogs,- of nareklimaatsgebieden explosief toegenomen.
    Zowel het aantal van deze geweldsdelicten als het aandeel van de cultuurverrijkers in deze delicten.

    Het enige, wat voor deze mensen pleit, is dat de overheid deze (on)mensen werkelijk geen strobreed in de weg legt.
    Waarmee de overheid dit geweld gelegaliseerd heeft

   3.   

    @Steve: Zodra je de term islamofoob, of een afgeleide daarvan tegenkomt, weet je dat je met een islambeciel uit moslimongolië te maken hebt. Dat soort gasten moet je gewoon negeren of snoeihard in de hoek zetten!

    1.   

     Yep. Vooral niet te veel aandacht aan besteden.
     Hoog van de toren blazen enzo, hetzelfde tot in den treure herhaald, en ondertussen door moslima’s onder de voet gelopen worden en zich daar goed bij voelen. Dat is Ernst.

   4.   

    @Ernst, je hebt aangegeven geen Moslim te zijn. Wat kan jou nou die kut-Moslims dan schelen. Ik denk nog steeds dat je liegt en dat je een Moslim bent. Maar dan wel een kut-Moslim.

    1.   

     Niet zo schelden, beste man, dat komt nogal dom over.

     1.   

      Ernst Q is geen moslim, hij is een Nietslim….Nu niet nooit niet fascisme schreeuwende domslim…..

 3.   

  Natuurlijk Kwispelmans. Het zouden zomaar Jan, Kees en Frits geweest kunnen zijn. Maar we zijn wel achterdochtig geworden van het gutmenschen verzwijgen van delicten van onze ongewenste gasten, dus een vooroordeel is snel geveld. Zolang niet expliciet vermeld wordt dat het om rasechte kaaskoppen gaat, mogen we er bij verder zwijgen van uitgaan dat het weer eens uit de verwachte moslimhoek komt. Tevreden?

 4.   

  Tuig ga lekker door ,wie haat zaait ,zal haat oogsten,en die grens is inmiddels ver overtreden .

 5.   

  Ze zoeken het maar uit in dat links gat

 6.   

  Waarom gebeuren al die dingen die wij echt niet willen? Omdat het makkelijk en zonder vervolging kan. De linkse vrijheid, blijheid en totaal geen respect.

 7.   

  Koop een pistool als je niet in staat bent jezelf te kunnen verdedigen. Je bent immers volledig op jezelf aangewezen zodra zich probleemgevallen aandienen.

  Je kunt mensen wel uit achterlijke culturen halen maar die culturen haal je niet eenvoudig uit die mensen. DAAROM moeten we veel selectiever worden aan de grens. Zo voorkomen we verdere verwording van bestaande vrijheid en veiligheid en kan effectief overbelasting van het sociale systeem worden tegengegaan.

  1.   

   Sjun heeft mogelijk daderkennis die ons nog onbekend is.

   1.   

    Sjun heeft gelijk man, of je nu zorgt dat je in topconditie bent of niet, niets is machtiger dan de kogel.

  2.   

   Ik wed dat sjun al een windbuks heeft aangeschaft.

   :)

 8.   

  Triest. Dit is multiculti Nederland in 2018. Joodse mensen durven geen keppeltje te dragen, een joods restaurant wordt belaagd, homo’s aangevallen en deze malle transgenders in elkaar geslagen. Maar gelukkig kunnen de erdogan stemmers uitgebreid feest vieren in ‘onze’ steden zonder te worden lastig gevallen. Ben zo blij met moslims………

 9.   

  Amsterdam vraagt er met haar ultralinkse gemeenteraad natuurlijk ook zelf om. In feite is de linkse kerk door het onvoorwaardelijk pleasen van moslims (denk aan bijv. ons aller Ernst) de doodsvijand geworden van de homo gemeenschap. Daarom is Gerard Joling natuurlijk zo rechts. En wat dacht je van fotograaf Erwin Olaf ? Moet je die eens horen over al die apothekers, doktoren en advocaten uit het Midden-Oosten… De paradox is dat de linkse kerk altijd zo van de “diversiteit” is, maar bovenstaand artikel bewijst glashard dat datzelfde “deugvolk” is verworden tot puur onverdraagzaam primitief en fascistisch homo-vijandig tuig van de richel. Dat kunnen ze eenvoudigweg niet uitleggen, en zorgt voor een intellectueel dilemma, wat bijna vermakelijk is om te aanschouwen. Het valt namelijk gewoon niet te verklaren of te verantwoorden. Ook wel zielig eigenlijk, hoe de linkse kerk zichzelf helemaal heeft vastgeluld in haar eigen waanideeën. Zielig en amusant tegelijk.

  1.   

   “ultralinkse gemeenteraad”

   Carte blanche voor de islam, dat moet de islambecielen op DDS aanspreken.

   1.   

    Je kunt simpelweg niet tegelijk pro-moslim en pro-homo zijn. Dat is een “contradictio in terminis”. En dat is ook tegelijk het bovengenoemd dilemma.

    1.   

     “Je kunt simpelweg niet tegelijk pro-moslim en pro-homo zijn.”

     Klopt, maar DDS-islambecielen zijn dat wel, die snappen niet dat er maar één islam is.

     1.   

      En hebben niets met wetenschap.

     1.   

      Gelukkig weten wij dat jij dat ook bent Ernst Q.

     2.   

      @Hetzalwelweer: Inderdaad, fijn dat je even een voorzet geeft, deze islambeciel moet te alle tijden ontmaskert worden.

     3.   

      Wat is precies de aanklacht, moslim, homo of allebei?

      :)

     4.   

      @lugar, het is een besnedelander…..

     5.   

      @Hetzalwelweer: :P

 10.   

  Dit is onder meer een bewijs dat de intergratie valicant is mislukt, ook gezien die idiote Turken die uitbundig de verkiezing van dictator sultan en maloot Erdogang hebben gevierd.

 11.   

  Waarom noem je deze HIJ een ZIJ? Volgens de gangbare mode zou het ”IT” moeten zijn.Verder blijft het schofterig om mensen zo als deze aan te vallen.Zelf ben ik een”gedoger”.Ben wel wat trafieten gedoe gewend als inwoner van Brasil,waar men er wat anders tegenaan kijkt…….Luchtiger zogezeit ha.

 12.   

  Ik kijk er niet vreemd van op natuurlijk, ik ben tegen geweld maar ik snap het wel hoor, er lopen tegenwoordig een stel randdebielen rond in Nederland niet normaal meer en niet iedereen is daarvan gediend, je bent overigens niet goed bij je potje als je als man verkleed gaat als vrouw dan zit er echt een steekie los…
  Net als de gee-parades in de Utrechtse grachten bv, de krant kopte “een kanaal vol liefde” ik zeg, het is tegennatuurlijk en zonde en de liefde die hier bedoeld wordt is wel héél erg verknipt..

  1.   

   Rechtsaf..
   Ik ben ‘t met je eens!

  2.   

   Transgender zijn is net als homo geen keuze, jullie moeten toch eens wat meer lezen dan alleen de bijbel.

   1.   

    Vit…
    Een ‘drag Queen’ of travestiet zijn of willen zijn is wel degelijk een keuze!

    Ik snap ook wel dat je geboren wordt als homofiel, dat je daar niets aan kan doen. En zelfs dat je ”in het verkeerde lichaam” zit kan ik wetenschappelijk begrijpen.

    En de bijbel kan me gestolen worden. Die gooi ik op de zelfde hoop met de koran, de tenach en alle andere onzin uit het Midden-Oosten.

    1.   

     Heb je enig idee door wat voor hel een transgender gaat?

     1.   

      Bij toeval ken ik een bijzonder mooi wijf met een behoorlijke bos hout voor de deur, nadeel is wel dat aanhangsel.

     2.   

      Pffrt..:)

      Ja dus, ik heb een gevoelige snaar bij Vit geraakt.

      Het kan mij werkelijk niet boeien of een transgender door een hel gaat..
      Echter kan ik ‘t mij wel voorstellen.

     3.   

      Ik neem het altijd op voor mensen die zichzelf niet kunnen verdedigen, tot zover de gevoelige snaar.

     4.   

      Vieze nickname heeft Meinoud.

   2.   

    Het is idd geen keuze, maar je pompt je voortplantingsorgaan in het afvalkanaal van een ander om aan je genot te komen. Dit staat in geen enkel sprookjesboek geschreven Vit

    1.   

     Ik bedoel dat het gewenst is om ook andere lectuur te lezen, simpel toch?

   3.   

    @Vit wat een onzin kraam jij uit zeg, sterker nog, jij “gelooft” dat het geen keuze is omdat men jou ervan overtuigt heeft dat het een genetisch bepaald dingetje is.
    Wat is jou referentiekader?
    Overigens het wordt nog erger want de kleurloze maatschappij waar wij heen gaan, waarbij men geen identiteit meer mag geven aan meisje/jongen, man/vrouw, blank/zwart wordt nog veel kleurlozer, men heeft geen ruggegraatje meer om voor zichzelf als zijnde man/vrouw op te komen..
    Dit land is echt ernstig ziek want dit land vindt het geweldig als men zich als randdebiel gedraagt…
    En het dan vreemd vinden dat er mensen zijn die het niet kunnen verdragen.

    Ik kots echt van die gee-parades, van de leugens die over mensen uitgesproken worden, kinderen die zich om laten bouwen omdat de leugen zegt dat ze in een verkeerd lichaam zitten, waarbij mensen ook nog eens faciliteren door de identiteit te ontkennen van kinderen…

    1.   

     “Professor Dick Swaab, vermaard hersenonderzoeker, heeft ontdekt dat een bepaald deel van de hypothalamus bij homoseksuelen duidelijk groter is dan bij heteroseksuelen. De hypothalamus is een centraal onderdeel van de hersenen dat zaken regelt als lichaamstemperatuur, honger en dorst, seksuele drift, groei en agressie. Swaab doet zijn ontdekking bij toeval als hij 15 aan aids overleden patiënten onderzoekt.”

     1.   

      @Vit ik vind fikkie steken heel erg leuk betekent nog niet dat ik (kies om) elk huis in de fik te steken.

      Vanuit welk referentiekader kijkt men, “men” zoekt excuses om tegennatuurlijk gedrag te rechtvaardigen, praktiserende homoseksualiteit is zonde en tegennatuurlijk.
      Ik vind het als man ook gewoon smerig.

      Ik ben ook professor want hersenen zijn namelijk nooit gelijk dat kan ik je op een briefje geven hoor..

     2.   

      “ praktiserende homoseksualiteit is zonde en tegennatuurlijk.“

      Ik vind het prima dat orthodoxe moslim posten op DDS maar dat betekent nog niet dat hun achterlijke opvattingen overeenstemmen met onze wetten.

     3.   

      @Ernst wat jij vindt als islamsloerie is niet zo belangrijk, homoseksualiteit is tegennatuurlijk net als het door een man gedragen vrouwenkleding dan zit er een steekie los

     4.   

      Deze professor is niet de eerste de beste waar ik meer vertrouwen in heb dan iemand die oreert met een achterhaald boekje in zijn handen.

     5.   

      @Vit maar uiteraard begrijp ik je gedachtegang in deze maar dat neemt niet weg dat ik het tegennatuurlijk vind en smerig (dit heeft niets met een boekje te maken overigens, dat maak jij er dan weer van)

     6.   

      In dat boekje wordt gemeld dat bijligging een gruwel gods is.

      “Leviticus 20:13
      Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!”

      Je hebt het dus niet van een vreemde.

     7.   

      Homoseksualiteit is in zoverre tegennatuurlijk dat het een foutje van de natuur is.

      Overigens is het niet echt mijn ding, want als ik mannen zie zoenen word ik een beetje onpasselijk.

     8.   

      @Vit maar jij gelooft toch niet? hoe kun je dan wel iets aanhalen waar je niet gelooft

     9.   

      @Vit “Homoseksualiteit is in zoverre tegennatuurlijk dat het een foutje van de natuur is.”

      Dat foutje noemt men zonde alleen accepteert de mens dit niet want de mens denkt dat zijzelf god is en perfect…

     10.   

      @Vit “Overigens is het niet echt mijn ding, want als ik mannen zie zoenen word ik een beetje onpasselijk.”

      Dan zitten wij iig op 1 lijn..

     11.   

      @Rechtsaf
      “maar jij gelooft toch niet? hoe kun je dan wel iets aanhalen waar je niet gelooft”

      Ik haalde het aan omdat jij daar kennelijk van uit gaat.

      Van de bijbel weet ik een en ander want dat werd er in mijn jeugd met geweld ingestampt, zelfs dat heeft niet geholpen en ik mocht dan ook niet meer met bijbelse geschiedenis mee doen vanwege mijn kritische vragen.

      Kortom het gaat mij om het wetenschappelijke.

    2.   

     @Siemien
     Als je de foto bekijkt bij dit artikel, zie jij er dan iets mannelijk in?

     1.   

      Mijn hart was van slag met dat ik het koppie zag, die angst blik.

 13.   

  De natte droom van omvolkers als Femke Halsema en consorten.
  Culturele verrijking noemen ze dat geloof ik.

 14.   

  Ik zie hier ook vaak op vrijdagmiddag wat mannen lopen met jurken. Niemand dei ze in elkaar ramt

  1.   

   En ze kussen elkaar ook nog openlijk op straat. Dus mannen met baarden mogen elkaar kussen…..Islam is een homo geloof dus

 15.   

  Dit waren vast Bob, Freek en Jannes uit Lutjebroek.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!