Nou hè hè, ook Merkel is eindelijk om: ‘Antwoord op illegale migratie nodig, anders zal EU worden verpletterd!’

Volgens de bazin van onze oosterburen staat de EU op het punt “verpletterd” te worden, als het continent niet snel werk maakt van de illegale migratie die Europa al jarenlang teistert. Dat zegt Merkel op een bijeenkomst van Europese christendemocratische partijen in München.

Je moet even twee keer met je ogen knipperen, maar het is echt waar. De geestelijk moeder van “wir schaffen das” begint eindelijk door te krijgen dat je grenzen openzetten en miljoenen illegale migranten je land laten binnendringen ook een zeer omvangrijke keerzijde heeft. Op een bijeenkomst van christendemocratische partijen (waar behalve ‘ons’ CDA ook het Duitse CDU/CSU aanwezig was) sprak Merkel dreigende taal.

Volgens de bondskanselier kan de EU het namelijk wel shaken als men doorgaat op de oude voet. Samen met haar Europese collega’s neemt Merkel zich dus voor om maatregelen te treffen tegen illegale migratie. Als dat niet gebeurt, waarschuwt Merkel, is de EU ten dode opgeschreven. Burgers zullen dan het tapijt onder de Brusselse landenclub wegtrekken:

“De Duitse bondskanselier denkt dat Europa op een kruispunt staat en beklemtoonde tegenover haar Europese partijgenoten dat er diepgaande hervormingen nodig zijn. “Als de EU stil blijft staan, dan zal ze in de geglobaliseerde wereld verpletterd worden”, waarschuwde ze. “Als Europa een globale speler speler wil zijn, dan moet het zich ook als een globale speler gedragen. Dat kost moeite, moed en vastbeslotenheid, maar ook geld.”

Vooral op het vlak van migratie is er een omslag nodig, vindt Merkel, die een duidelijk hardere toon aansloeg. Europa moet één asielsysteem ontwikkelen en een eigen asieldienst oprichten. “Want als we er niet in slagen een gemeenschappelijk antwoord op de illegale migratie te vinden, dan zullen de grondvesten van de Europese Unie in vraag gesteld worden.””

Het is fijn dat Merkel wakker is en doorheeft dat het zo niet langer gaat. Nu gisteren een 14-jarig Duits meisje verkracht en vermoord is teruggevonden (vermoedelijke dader: Irakese ‘asielzoeker’), is het duidelijk dat de Europese machtshebbers iets moeten gaan doen.

Maar of de oplossing van de Duitse bondskanselier dan ook de beste is – alle asiel- en migratiediensten van de lidstaten afpakken en bij één EU-instelling onderbrengen – dat is maar zeer de vraag. De ervaring leert namelijk dat Europese grensinstellingen (hallo Frontex!) zichzelf doorgaans gaan gedragen als vluchtelingen-NGO’tjes die meer zorg dragen voor het binnenslepen van veel mensen dan voor het daadwerkelijke bewaken van de grens.

We mogen dus blij zijn dat Merkel eindelijk een beetje realistischer begint te worden in haar analyses. Maar desalniettemin: Europa, past op uw zaak…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Ritter

  Kennelijk heeft ze naar mij geluisterd want ik verkondig dit al jaren. 🙂

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Fortiori

   @Ritter, Ik wacht op de erkenning van mevr Merkel met u als adviseur. Zij behoort tot de meest invloedrijke personen. Het Amerikaanse tijdschrift Forbes noemde haar enige tijd de invloedrijkste vrouw van de wereld.[5] In 2016 was ze volgens dit blad de machtigste persoon van Europa, de machtigste vrouw ter wereld en na respectievelijk Vladimir Poetin en Donald Trump de machtigste persoon ter wereld. Het zal u geen windeieren leggen.

   1. lugar

    “de meest invloedrijke personen”

    En toen?

    Invloedrijke personen zijn prima in staat ervoor te zorgen dat een land verder islamiseert waardoor o.a. meisje van 14 worden verkracht én vermoord.

   2. Original NL

    Machtigste “vrouw” (waar zie je dat dan aan?)
    Maar het blijft een domme naïve doos die heel europa op z’n kop zet !!

  2. NoDoubt

   Ze moeten helemaal geen paspoort krijgen, alleen als het vluchtelingen zijn een verblijfsvergunning en misschien na 10 jaar toetsen voor een paspoort.

  3. Step one

   Geen speld tussen te krijgen.

  4. Hetzalwelweer

   http://w2eu.info/germany.en.html

   De reisgids voor “vluchtelingen” , en er is ook een Nederlandse versie:

   http://w2eu.info/netherlands.en/articles/netherlands-living.en.html

   Lees vooral het stukje waarbij je niet in het bezit bent van de juiste papieren.

  5. Hetzalwelweer

   Ga naar de site w2eu en verbaas je over deze kleurrijke reisgids voor “vluchtelingen”.

  6. henkie

   Ze heeft niet alleen naar je geluisterd, welliswaar jaren later, ze brengt het alsof ze het zelf verzonnen heeft en ze de redder van europa is.

 2. Holland

  Merkel zal vast leunen op de meest simpele oplossing: zorg dat illegale immigratie niet meer bestaat – maak gewoon alle immigratie LEGALE immigratie.

  1. NoDoubt

   Klopt nl. de Markesh-deal. Ze is net als Hillary het ene roepen en het andere handelen.

 3. Ritter

  Wat “gewone” mensen al jaren geleden voorspelden (en om zich heen in de wijken afspeelden) word nu eindelijk door sommige politici erkent die dit in het verleden altijd hebben ontkend.

  Is het al te laat om nog effectieve maatregelen te nemen om het tij te keren?

  Als we naar Rotterdam kijken lijkt het te laat te zijn. Die stad lijkt op “klein Turkije.

  https://twitter.com/nadiaberkelder/status/1004798469830164481

  1. lugar

   @Ritter: Inderdaad, en met islam wordt het nooit minder en altijd meer.

   Hoogste tijd voor actie.

 4. Paaldanseres

  A great man recently said… Politicians are all talk… and no action.
  En dat geldt zeker voor merkel.

 5. Blue monday

  Ik ben blij met dit geluid en hoop dat alle partijen dit als uitgangspunt zullen omarmen.

  Het wordt hoog tijd dat de politieke partijen dat zo snel mogelijk uit gaan dragen en zo
  de enige reden van bestaansrecht van de PVV en FvD onderuit schoppen.

  Ik ben al een trouwe lezer en reaguurder van het eerste uur en met name de aanhangers van PVV en FvD dragen niets bij aan een goede oplossing, ergo, vanwege de agressieve taal, zet ik me alleen maar af van een idee waar ik het in de basis mee eens ben. Hoe je het ook wilt zien, illegalen zijn en blijven mensen die nu eenmaal geluk najagen.
  Maak ze maar eens duidelijk dat ze hun eigen land moeten opbouwen.
  Vluchtelingen die hun leven écht niet zeker zijn, blijven voor mij welkom.

  Als laatste, laat de EU de regels niet bepalen, die wijsheid moet nu maar eens op ons eigen niveau doordringen.

  1. 75

   Dit komt alleen maar omdat zij de hete adem van de AFD in haar nek voelt.
   Ook om deze reden zijn de PVV en FvD belangrijk in ons politieke bestel.

  2. Stanly2000

   Blauwtje
   Kan je dit nader uitleggen anders snappen die PVV-ers en FvD-ers dit niet!

   BM:”Ik ben blij met dit geluid en hoop dat alle partijen dit als uitgangspunt zullen omarmen.”
   Merkel: “Europa moet één asielsysteem ontwikkelen en een eigen asieldienst oprichten.”
   BM: “Als laatste, laat de EU de regels niet bepalen, die wijsheid moet nu maar eens op ons eigen niveau doordringen.”

   1. Holland

    Stanly, Blue Monday praat altijd wartaal en waarschijnlijk weet hij zelf niet wat hij bedoelt. Niemand reageert dan ook op de onzin van deze luchtfietser.

    1. Blue monday

     @Holland Zelfs jij reageert indirect op mijn mail. Maar volgens mij vroeg Stanley niet om jouw mening.

     @Stanley: Zoals gezegd is het goed dat er besef komt in Nederland dat hardere maatregelen gewenst zijn. De EU is verantwoordelijk voor de buitengrenzen, maar Nederland natuurlijk wel over haar eigen grenzen.
     Men vergeet wel eens dat nederland het dichtstbevolkte land van Europa is en er inmiddels veel weerstand is tegen immigratie én Europa.

 6. Frits Jansen

  Dit is een verkeerde voorstelling van zaken (zoals bij DDS gebruikelijk).
  de beroemde uitspraak “wir schaffen es” had betrekking op de opvang van echte vluchtelingen. Maar ook Merkel is uiteraard niet van zins om alle migranten toe te laten die niet erkend zijn als vluchteling. Gelukkig met uitzondering van EU burgers, want als Nederland verder rechts radicaliseert vlucht ik naar Duitsland.

  1. Blue monday

   Zo ver zal het niet komen Frits, ook rechtse mensen in Nederland zijn in meederheid wel zo slim om niet verder af te glijden dan een gezonde portie eigenbelang (VVD) of het beschermen van hun kneuterige dorpjes (CDA)

   De idioten die zich hier rechts noemen, denken dat “rechts” en geuzennaam is, maar vertegenwoordigen dat spectrum niet eens.

   De reaguurders hier zijn in meerderheid, vervelende pubers, extermisten, geëmigreerde oudjes en een paar verstandelijk gehandicapten.

   Op die vervelende pubers na, komen ze in mijn vriendenkring niet voor.

   1. Henk-Jansen

    “De reaguurders hier zijn in meerderheid, vervelende pubers, extermisten, geëmigreerde oudjes en een paar verstandelijk gehandicapten.”

    Dit vind ik toch wel een leuke en accurate opsomming ;D

   2. EU kok

    Quote:De idioten die zich hier rechts noemen, denken dat “rechts” en geuzennaam is, maar vertegenwoordigen dat spectrum niet eens.
    .
    Inderdaad.
    Zodra liberale principes hier de kop opsteken, staan ze te janken als een kudde Joop.nl zeikers.
    Verantwoordelijkheid bij de mensen zelf leggen ipv bij de overheid en de meute staat te steigeren.

   3. Guus Geluk

    Blue monday: “De reaguurders hier zijn in meerderheid, vervelende pubers, e*termisten, geëmigreerde oudjes en een paar verstandelijk gehandicapten.”

    Iemand zegt hetgeen ik nooit durfde te zeggen.

    1. lugar

     @Guus: “(…) hetgeen ik nooit durfde te zeggen.”

     Ik zou het wel fijn vinden als jij helemaal niets zou zeggen, mensen die stelselmatig legitieme vragen ontwijken hebben hier geen ene moer te zoeken.

     🙂

     1. Holland

      Ja Guus, waar blijf je met het antwoord op lugar’s simpele vraag? Ik zal het antwoord maar voor je geven: jij snakt naar meer islam in Nederland, bedelt nee smeekt om meer moslims, alleen durf je het nog steeds niet hardop te zeggen.

     2. Guus Geluk

      Holland,

      De vraag is een domme vraag (vermoedelijk gesteld om te trollen) en het heeft weinig zin om een domme vraag te beantwoorden.

     3. Syntha

      Ach kijk nou, zijn ze niet schattig dat vijftal vanaf FJ?
      Als hondjes achter elkaar….:-)

    2. Holland

     Guus hoort bij het groepje verstandelijk gehandicapten, dat is dagelijks duidelijk.

     1. Ni28

      Het is ineens een domme vraag als het er op aankomt. Zo verraadt de trol zichzelf. Geef hem een simpele vraag en hij valt stil.

    3. Stanly2000

     Guus en Henk J.

     tot welke categorie mag ik u rekenen?

  2. Holland

   Dat liegt Frits Jansen keihard: Merkel zette de deuren open voor ALLE immigranten die naar Europa dobberden en niet alleen voor echte vluchtelingen.

   1. Blue monday

    Vriendelijke vriend Holland hoort in het rijtje vervelende pubers…ik herken het taalgebruik van mijn buurjongen van 17 die op de BLO zit.

    1. Holland

     Als je het getal 17 omdraait zit je goed, brulaap. Je staat ongetwijfeld als standwerker op de Albert Cuyp markt.

    2. Henk-Jansen

     Holland hoort bij de geëmigreerde oudjes. Hij woont tegenwoordig in Oostenrijk.

     1. Holland

      Zoals altijd zit ook nu weer Henk-Jansen er helemaal naast. Net als die domme proleet Blue Monday. Ach vuilnisbakkensoort zoekt vuilnisbakkensoort, zullen we maar zeggen.

     2. Original NL

      Jaloers henkie!!!
      En terecht.!

    3. meijer61200

     BLO bestaat al lang niet meer hoor! Dat is gefuseerd met de UvA.

   2. Ni28

    De trollen liegen altijd.

  3. Stanly2000

   Fritsje, je woont toch al in Berlijn, ligt zoals je misschien weet in Duitsland.
   Uitspraak enige tijd terug, “Hier in Berlijn hebben ze “Raucherkneipen”, resultaat van een uitspraak van het constitutionele hof.”
   Merkel heeft het wel “Wir schaffen das” tijdens de vluchtelingencrisis, iedereen was “Willkommen”, er werden geen controles uitgevoerd en iedereen werd vertrouwd op zijn bruine ogen.

 7. Ries

  Een typische Merkelmove. In haar godgewaande grootheid heeft ze tal van onbegrijpelijke maatregelen genomen; daarbij niet gehinderd door haar ministers omdat deze graag hun lucratieve baantje willen houden. Nu krijgt ze te maken met een probleem dat ze zelf heeft veroorzaakt. Ze waagt het zelfs de EU te waarschuwen, nota bene dezelfde club die zij min of meer gedreigd heeft alles binnen te laten. Aan welke psychische aandoening lijdt deze vrouw? De media in Duitsland zullen het wel zo vertalen dat de eeuwig wijze en jongegeblevene kameraad in Berlijn besloten heeft dat illegalen er niet mogen zijn. De treurigheid van deze predikantsdochter is onpeilbaar diep.

 8. Ries

  He Frits…Kom niet bij mij in de buurt wonen. Doe me dat niet aan! Naar rechts radicaliseren….Je hebt blijkbaar niet begrepen dat het een reactie is op de linksradicalen. Dat er met jouw worden ‘naar rechts geradicaliseerd wordt’, ligt aan mensen zoals jij.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Deze moordenares is hele maal niet om.
  Zij wil nog steeds dat de door haar uitgenodigde terroristen Poolse, Hongaarse, Slowaakse en Tsjechische kinderen vermoorden.

  Dit was haar antwoord op de moord op dat 14 jarig meisje.

  Dit mens hoort met pek en veren voor een tribunaal gesleept te worden.

 10. denk eens na

  Laten we een voorbeeld nemen aan oostenrijk die gaat moskeeën sluiten , er zal een vlucht uit Oostenrijk ontstaan naar duitsland

  1. EU kok

   U stelt dus eigenlijk dat het geen oplossing maar een verschuiving is.
   Kunt u best wel eens gelijk in hebben.
   .
   Er was eens een tijd dat alle christelijke instellingen in Rusland gesloten en verboden werden.
   Heeft het iets opgelost?
   Is het Christendom daar verdwenen?

   1. lugar

    “Christendom”

    Ik dacht al, waar blijft t’ie

    🙂

    1. Original NL

     Waar het hart vol van is…….

  2. Original NL

   Ga dit jaar met dubbel veel plezier naar oostenrijk!!

  3. meijer61200

   Zijn ze al aan het repeteren die stinkgleuven met hun lijflied? “Welkom…Welkom…in mijn land…

 11. Ni28

  Merkel hoort achter de tralies door Europa te hebben verziekt door haar oproep om de enorme golf migranten die zonder enige controle Duitsland mochten binnenkomen. Een bewuste daad van deze criminele politica. Zij krabbelt nu voorzichtig terug vooral omdat het verzet groeiende is en niet omdat zij de gevolgen van haar daad inziet. De EU vormt in deze geen eenheid en gelukkig stijgt het aantal landen die de massamigratie niet zien zitten. Dat is ook de enige hoop voor Europa om Europa te blijven en geen verlengde van Afrika en Midden Oosten te worden die deze migratie steunen en misbruiken om van de bezette Europa te kunnen profiteren. De tijd is om voor slappe praatjes nu moeten daden volgen. Begin alvast met een paspoort voor iedereen.

 12. Ries

  De Europese kok komt met een typisch linkse draai. Als het om het ene gaat, komt er altijd een volslagen onzinnige tegenmove. Ophouden kokkie. We hebben jullie door!

  1. Blue monday

   Beetje eng Ries…”We” hebben “jullie” door?

   Een schizofreen is dus echt nooit alleen!

   1. lugar

    Ik lees hier en daar al dat sommige linksaffers naar Duitsland willen vertrekken. Ik zeg doen blauwe maandag.

 13. Ernst Quispel

  Elk groot probleem dat Europa bedreigt, of het nu de globaliserende economie, het klimaat of de migratiedeskundige betreft kan alleen worden opgelost met een sterkere EU.
  Dat zie je ook hier. Alleen door een gecoördineerde bewaking van de buitengrenzen van de EU kunnen we dit vraagstuk beheersen.

  1. denk eens na

   Oostenrijk krijgt het onder controle , de rest kijkt toe

  2. Original NL

   Quispel….bla bla bla….

 14. Ries

  En dan de idiote opsomming van Jansen. Hij hoort bij het clubje van de jongens van de zwarte hand: snuiven, zuipen, rotzooi schoppen, niet afgemaakte school en een borderlinesyndroom van een wel erg grote border. Kortom de groep van mislukkelingen.

  1. Blue monday

   Ries heeft een clubje opgericht voor gekke mensen, blijkbaar wordt Ernst bij deze uitgenodigd!

  2. meijer61200

   Ik reageer al tijden niet meer op dit soort trollen, die elke maand een vergoedinkje krijgen van DDS om de site een beetje op te stuwen in de vaart der volken. Maar veel mensen willen dit nog niet zien. DDS zou eens wat mensen van meer niveau moeten zoeken voor dit werk, en niet dit soort haveloze nitwitten.

 15. lugar

  “Elk groot probleem dat Europa bedreigt…”

  En de islam Ernst, is dat ook een bedreiging voor de EU?

 16. Yato

  Oppassen mensen, niet te vroeg juichen.

  In Beieren vinden dit najaar namelijk de deelstaatverkiezingen plaats en de CSU dreigt haar absolute meerderheid in het Beierse parlement te verliezen. Door dit soort taal uit te slaan hopen ze AFD-kiezers te verleiden toch maar weer CSU te gaan stemmen, anders is Merkel een van haar grootste steunpilaren kwijt.

  Ik vrees dus dat dit niets meer is dan slechts verkiezingsretoriek waar na de deelstaatverkiezingen weinig van over zal blijven.

 17. Guus Geluk

  Een naar Duitsland gevlucht gezin vernoemde eens een geboren kind naar Merkel, omdat zij hen een betere toekomst had gegeven.

  Tja, ik bedoel maar.

  1. Original NL

   Merkel…het nieuwe woord voor Quisling!!

 18. Ries

  Ik bespeur spastische bewegingen van in doodsnood verkerende Gutmenschen. Merkel zwaait. Moskeeen in Oostenrijk worden gesloten. De EU zieltoogt. Spoedig is het voorbij jongens. Gauw in de holen!

 19. NoDoubt

  Als ze haar verantwoordelijkheid neemt, moet ze aftreden. En dan de geheime afspraken om deze zonder controle door te laten voor het gerecht laten verschijnen. Bewust democratie ondermijnen door geheime afspraken zonder inbreng van de bevolking. Alle andere regeringsleiders meegenomen in haar kielzog en dreigen met kapitaalintrekking. Het schandaal rond Brexit als schurken te lanceren. Hongarije, Polen en Italie onder een enorme druk zetten (lees afpersen). En nu de populisten aan de winnende hand zijn en hun gelijk krijgen. Wat een laf mens.

 20. Nasrani

  Kijk, wat ik al jaren zeg! Oost Europa is al op de goede weg, nu het westen nog. Veel minder islam, of zelfs helemaal niet, en veel minder moslims. De veranderingen in mentaliteit zijn hoopgevend! MEGA.

 21. Ben Zine

  Het wordt langzaam maar zeker steeds duidelijker dat Angela Merkel lijdt aan een ernstige psychische stoornis. Ze is niet in staat tot enige zelfreflectie en blijft alsmaar volharden in haar eigen gelijk, hoewel alles erop wijst dat haar “Wir Schaffen Das” concept één groot fiasco is geworden. Een vooraanstaand Duits psycholoog, Hans-Joachim Maaz, heeft hier al twee jaar geleden op gewezen. Zijn stelling blijkt volledig te kloppen. Merkel blijft koppig en fanatiek wrijven in de door haar zelf veroorzaakte vlek, en ze maakt het alleen maar erger. Merkel is een vloek voor Duitsland en Europa. Hoe lang duurt het nog voordat dit gedrocht, met haar slappe, uitgezakte, bleke gezicht en die potsierlijke mantelpakjes, die brutale, dominante, “überhebliche”, zelfingenomen, arrogante, typisch Duitse heerszuchtigheid… Hoe lang duurt het nog voordat deze hogepriesteres van de deugmafia, die niet wakker ligt van wéér een onschuldig minderjarig meisje dat is verkracht en vermoord, dat deze Evangelisch-Christelijke ex-DDR moraalridder eruit wordt GETRAPT ?

  1. Guus Geluk

   Zet uw onderbuik niet open. Angela Merkel handelde vanuit haar progressief-christelijke geloofsovertuiging van barmhartigheid voor de vreemdeling, alsook het sluimerende schuldgevoel van de Nazi-tijd.

   1. Ben Zine

    “Angela Merkel handelde vanuit haar progressief-christelijke geloofsovertuiging van barmhartigheid voor de vreemdeling, alsook het sluimerende schuldgevoel van de Nazi-tijd.”

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Godcomplex

    Inderdaad Guus, en dat is nu EXACT het probleem met deze aan het God complex lijdende megalomane narcist. De combinatie van haar Evangelische geloofsovertuiging en schuldgevoel over de Holocaust is een “recipe for disaster”. Als ik aan dat arme meisje denk wiens leven al eindigde voor het goed en wel was begonnen, aan die laatste momenten, hoe moet dat voor zo’n kind zijn geweest… De pijn, de paniek, het gevoel van totale wanhoop en ontreddering voordat het licht voor eens en voor altijd doofde… Sta jij daar überhaupt wel bij stil Guus, of is jouw grenzeloze bewondering voor Führerin Merkel sterker dan empathie voor het slachtoffer ? Als ik het woord “barmhartigheid” lees met betrekking tot Angela Merkel, dan moet ik bijna kotsen. Guus, leg jij maar eens aan de nabestaanden van de verkrachte en vermoorde meisjes uit hoe “barmhartig” Merkel wel niet is.

    1. Guus Geluk

     Ben Zine,

     En toch, toch heeft bondskanselier Merkel veel Syriërs een betere toekomst gegeven. Syriërs die wellicht zelf het slachtoffer waren van terreur en met terrorisme helemaal niets te maken willen hebben. Ik kan begrip opbrengen voor uw standpunt, maar ik vind dat deze zijde ook eens moet worden belicht.

     1. Ben Zine

   2. Original NL

    @guus.
    Angela Merkel handelde vanuit haar progressief-christelijke geloofsovertuiging.
    ….Dus een reden te meer om te walgen van religie…!!

 22. swetsnek

  Blauwtje hier heeft een vriendenkring hahahahaha

 23. Kees

  Het enige verschil met Adolf is dan blijkbaar dat ze haar fouten begint in te zien, verder waren beiden een ramp voor Europa.

 24. Original NL

  Is er nu in duitsland niemand die dit gedrocht
  ins Arsch treten kann?
  Ik word misselijk als ik die doos maar zie!

 25. Ni28

  Ik wordt wel pissig als iemand weer dat oude riedeltje afdraait over de partijen die geen oplossing hebben en aan de zijkant staan. Heeft de rest dan wel een oplossing, kijk hoever wij gezakt zijn met deze partijen die zogenaamd oplossingen aandragen. Altijd de verkeerde en de andere partijen zijn door deze betweters altijd door een cordon sanitaire weggewerkt. Dus stop met die domme afgedraaide plaat.

 26. Ni28

  Kind die Merkel heet. Gekker kan je het niet maken.

 27. Two Ravens Black Kettle

  Tim ik denk dat je de woorden van Frau Merkel niet geheel begrepen hebt.

  Zij is geen millimeter veranderd.
  Zij wil nog steeds dat Oost-Europese kinderen geofferd moeten worden vanwege haar ‘Wir Schaffen Dasssss”

  Dus hoezo
  Merkel is om ?

  Wel zie ik de rijzende woede tegen de steeds zwakker wordende dijken aanklotsen.
  Lees voor de ‘grap’ alleen al WELT.
  Niet de teksten van de auteurs (die overigens over het algemeen nog eens niet zo slecht zijn, de beste wat er te vinden is in de Orwelliaanse heilstaat Duitsland) maar de reacties van de mensen.

  Waarom krijgt Frau Merkel nog steeds meer dan 30% in de peilingen ?
  Antwoord: trauma, oorlogsverleden, indoctrinatie onderwijs, academica, maatschappelijk middenveld, MSM.

  Maar die dam gaat breken
  Eerder dan in ons gezapig landje van Ich habe Ess Nicht Gewusst Struisvogels.

  1. Ben Zine

   “Maar die dam gaat breken”

   Laten we het hopen… Het zal onderhand eens tijd worden. Tijd voor een nieuwe tegencultuur: Het conservatisme. Weg met de progressieven van 1968. Opgerot met die hypocriete k..generatie en hun verstikkende opgedrongen dictatuur van politieke correctheid en deugdenken.

 28. HaZ

  Frauchen Ferkel om? Dat is pas het geval als het ferkelchen boven het spit hangt en de hongerige moslims zich na een maand vasten op haar storten van de honger. Dan pas kunnen we zeggen; Nu gaan we stappen zetten.

 29. Florissa

  Cijfers van de afgelopen maanden met het aantal nieuwe gelukszoekers zouden meer over de waarheid van dit bericht geven ,maar dat maakt dat varken liever niet openbaar .

 30. Steve Van der Vekens

  Maar wel de visegradlanden willen verplichten illegalen op te nemen en nu dat niet lukt zelf haar kar keren.
  Je speelt met mensenlevens en hebt bloed aan je handen.

 31. meijer61200

  Gisteren een verhitte discussie hier in de buurt met zo’n lapzwans in zijn kekke jurkje. “De islamieten worden gediscrimineerd door de fascistische Hollanders”, hoorde ik hem zeggen tegen een winkelier, ik ken de reden niet, maar dat is niet van belang. U kent het soort retoriek wel van dit vuilnis. Op mijn vraag waarom ik ze nooit zie protesteren, bijvoorbeeld na de gruwelijk aanslag in Bataclan,zei hij dat protesteren niet “in de aard”
  ligt van moslims. Moet je kijken hoeveel er de straat opgaan als de regering besluit tot het maximaliseren van de kinderbijslag tot maximaal 2 kinderen werd hij boos en was ik een gore witte racist. Net of ik Simons hoorde blaten. Daarna vervolgde hij wijdbeens zijn weg in een frivool opwaaiend jurkje. Wie had ooit kunnen vermoeden dat dit eens zo mooie land volledig naar de kloten is geholpen door generaties volstrekt incompetente lamstralen, die uitsluitend uit zijn op het vullen der eigen zakken. Hoog tijd voor een coalitie van PVV/FVD.

  1. lugar

   “Hoog tijd voor een coalitie van PVV/FVD.”

   Komt eraan, questie van tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.