Oostenrijk verklaart de oorlog aan de politieke islam: 7 moskeeën dicht, 60 imams het land uitgeknikkerd

Kanselier Sebastian Kurz maakt geen grapjes: hij wil af van de invloed van het islamisme en de ‘parallelle samenleving’, zo kondigt de Oostenrijkse leider aan. En dus gaan radicale moskeeën op slot en worden handenvol imams de toegang tot het Alpenland ontzegt.

Niet alle Europese landen hebben een Mark Rutte of Emmanuel Macron aan het hoofd. In sommige EU-landen heeft de bevolking gewoon écht de keuze voor een rechts beleid gemaakt… en krijgen ze die ook nog. Jaja, het moet niet gekker worden. Maar in Oostenrijk kunnen dit soort dingen gewoon wel: een streep zetten onder de invloed van de politieke islam in het land, en de meest extremistische moskeeën gewoon op slot gooien. Imams die anti-democratische en anti-ongelovige haatzaaierij hebben uitgesproken mogen zich binnenkort ook weer melden bij moeder de vrouw in Saudi-Arabië of Qatar. Voor 60 van hen is namelijk geen plaats meer in Oostenrijk:

“De Oostenrijkse conservatieve bondskanselier Sebastian Kurz kondigde vrijdag aan dat zijn land 60 door buitenlandse fondsen gefinancierde imams zal uitwijzen en zeven moskeeën zal sluiten. Daarmee wil hij de “politieke islam” bestrijden.

“Parallelle samenlevingen, de politieke islam en radicalisering hebben geen plaats in ons land”, zei het hoofd van de Oostenrijkse regering tijdens een persconferentie.”

Mark Rutte, Sybrand Buma, Kees van der Staaij en andere zich voor rechts uitgevende Nederlandse politieke leiders: letten we op? Dit kan dus ook in Nederland. Om te voorkomen dat we ooit nog kleine allochtone volksopstanden krijgen zoals in Rotterdam, waar een grote geradicaliseerde menigte “Aboutaleb hoerenjong” scandeert en dat soort zaken.

Dus: hop hop, actie, hoge heren in het kabinet. Maak net als Oostenrijk nu eens écht werk van het bestrijden van de radicale en politieke islam in Nederland. Doe het voor de samenleving. Doe het voor ex-moslims. En doe het bovenal om het seculiere karakter van ons land te redden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

122 reacties

 1. Holland

  Kijk, zo kan het dus ook. En per 1 juli wordt Oostenrijk tevens voorzitter van de EU voor een half jaar. Kurz heeft al een revolutie aangekondigd om de EU grondig te hervormen. Het gaat de goede kant op.

  1. Guus Geluk

   Kurz zal in de EU spoedig tegen de weerbarstige realiteit oplopen.

   1. Holland

    Guus, de EU is een machteloze tijger die met hard brullen probeert te imponeren en intimideren. Ze hebben niks klaar gekregen bij de Visegrad landen, hebben niks kunnen doen tegen de gesloten grenzen van Oostenrijk en de detentiekampideeen van Denemarken en ze zullen al helemaal niks kunnen uitrichten tegen Kurz. Oostenrijk is nettobetaler aan de EU, dus subsidiekranen dichtdraaien zal niet helpen.

    1. Pescador

     Juist landverrader timmerdoos is dan uitgelult

    2. Bloem

     Beste heer Holland, geef maar geen aandacht aan dhr. Geluk. Deze is een trouw supporter van dhr. Quispel. Iemand die antisemieten steunt mogen we geen podium geven.

     1. Guus Geluk

      DFTT.

     2. meijer61200

      Bloem; Ik reageer al tijden niet meer op dit soort trollen, die elke maand een vergoedinkje krijgen van DDS om de site een beetje op te stuwen in de vaart der volken. Maar veel mensen willen dit nog niet zien.

    3. Guus Geluk

     Holland,

     Ik ben dit deels met u eens, maar ik meen dat de huidige EU een tandeloze tijger is, omdat de Europese politici dat ervan hebben gemaakt. Met meer competente politici en een forse hervorming wint de EU sowieso aan draagvlak omder de bevolking, aan gezag, en wordt het nog eens een brullende leeuw.

     1. Holland

      Guus Geluk bedoelt met die brullende leeuw waarschijnlijk een federatief Europa waarbij de soevereiniteit van alle landen definitief en totaal opgeheven wordt. Alle macht dus naar Brussel. Gelukkig is de tegenstroom steeds krachtiger aan het worden: Engeland is er al uit en Italie, Oostenrijk, Hongarije, Polen en de Visegrad landen zijn dwarsliggers met een sterke agenda. Het is gedaan met de EU, ga daar maar van uit.

     2. Holland

      De Visegrad landen moet zijn Tsjechie.

     3. Guus Geluk

      Nee, in mijn optiek moet de EU een krachtige samenwerking zijn tussen soevereine staten. Een waardengemeenschap, waarin we met elkaar van mening kunnen verschillen, maar tegelijkertijd eensgezind optrekken om de grote problemen het hoofd te bieden.

      De EU moet een instituut met gezag worden door incompetente politici naar huis te sturen en het instituut te hervormen.

      De huidige Europese Unie is op lange termijn niet langer houdbaar. Het feit dat Nederland zich verenigde in de Groep van 8 tégen Macron spreekt boekdelen.

   2. Original NL

    Kurz zal in de eu inderdaad tegen stompzinnigheid aanlopen!

 2. denk eens na

  Oostenrijk krijgt het voor elkaar om een groot deel van de moslims uit zijn land te verdrijven door gewoon strengeren regels voor moslims in te voeren , ze zijn gekomen om de boel uit te vreten als je die islamieten daar geen kans voor geeft trekken ze van zelf weg naar de andere goud pot die denkelijk in duitsland staat

 3. swetsnek

  Kijk nou komen we ergens kom er maar in linkse jankers

  1. Ernst Quispel

   Ik denk dat Kurz zich behoorlijk aan het isoleren is in Europa.

   1. swetsnek

    nee hoor domme jongen

   2. Original NL

    En ik denk dat Kurz zich behoorlijk aan het manifesteren is in europa!!

   3. sjun

    Het lijkt er meer op dat hij voorop loopt bij de vormgeving aan een nieuw en zelfbewust Europa. En dat is hard nodig gezien wat er momenteel onder andere in het Verenigd Koninkrijk https://www.youtube.com/watch?v=9RPoitFQQ8Y en in Duitsland plaatsvindt.

 4. Blue monday

  Kurz is slimmer dan zijn kiezers…
  Wel 7 gebedshuizen en een paar dubieuze Imams en het volk snort van tevredenheid.

  Nooit van symboolpolitiek gehoord zeker.

  1. swetsnek

   Tellen is niet jou sterkste punt he

   1. denk eens na

    He blauw neus dit is nog maar het begin , ja geloof het of niet er zijn ook nog politici die hun woord wel na komen , is weer eens iets anders dan onze aards leugenaar . Langzaam zal de islam uit de eu verdreven worden , en alles begint weer in Oosten rijk , als ik moslim was had ik al een ticket naar Canada besteld je weet maar nooit of je te laat bent

 5. Svetlana

  Culturen die anders zijn dien je te respecteren en accepteren. Dat dit niet gebeurt heeft met racisme te maken en daar maakt Kurz net als vele anderen zich schuldig aan

  1. Zcooby

   Ja maar wel in hun eigen land en niet hier in Nederland.

  2. Pjotter

   Daar is jouw islam het sprekende voorbeeld van, een en al respect voor andere culturen en religie.

  3. Rosasolis

   @Svetlana. Het is lang geleden dat Oostenrijk een lieve, ontwikkelde land was. Ik heb altijd grote bewondering van de grootste companisten van dit land. Maar zoveel zijn er niet meer. Het is nu een behoorlijk achterlijke land. Terwijl over de hele wereld wij nu hebben geweldige vrouwelijke muzikanten, en dirigenten, is de Wiener Philharmoniek
   Orkest de meest achterlijke in onze westerse wereld. Het is een mannenorkest die de meest getalenteerde vrouwelijke musici niet in dit achterlijk orkest willen accepteren.
   En last but not least, terwijl er in WW2 goede, eerlijk, en hulpvolle mensen in Duitsland waren, die tegen de nazi regime waren, en zelfs hun leven hebben gegeven om mensen te redden…Oostenrijk deed heel erg weinig om wat hulp te bieden. Wij weten over de Duitse Verzet, maar ik heb nooit gehoord van een Oostenrijkse Verzet. Mijn moeder was een Rode Kruis zuster tijdens dit vreselijke oorlog. Wat mij betreft had Oostenrijk EEN grote held van het verleden: de kompanist Joseph Haydn, die reisde in de vroege 19de eeuw, op hoge leeftijd vanuit Engeland naar Oostenrijk om zijn land te steunen en moed te geven aan zijn landgenoten, terwijl de aanvallen van Napoleon doorgingen.
   Of de hele EU moet de islam en de moslims verbannen, maar dan geen land op z’n eentje. Anders vrees ik dat er zullen veel meer aanslagen gebeuren. Wij hebben te makken met hordes van laag geschoolde, of helemaal ongeschoolde moslims die bedreigd voelen…en helaas, hebben zij gelijk. Zomaar ophoepelen kunnen zij niet…
   dit gebeurde met honderd duizenden JODEN en ZIGEUNERS (nu Roma’s) jaren geleden in dit vreselijke onvriendelijke land.

   1. denk eens na

    rosa zit weer uit haar kut nek te lullen

    1. Rosasolis

     @denk eens na. Wat soort LAGE WEZEN bent u, die zo’n taal moet gebruiken, omdat je oneens bent van iemand’s commentaar?! Maar de meeste TROLLEN
     zijn ook dom, en hebben zelden meer dan lage onderwijs.

  4. Adriaan

   @Svetlana, ten eerste ‘dienen’ wij helemaal niks. Het respect en acceptatie van Moslims aan de westerse gemeenschap binnen Europa is heel ver te zoeken.
   Ten tweede proberen wij, West-Europeanen, ons te ontdoen van foute Moslims. En daar is helemaal niks mis mee. Heeft ook niets met racisme te maken. Gewoon een kwestie van criminelen oppakken, opsluiten of terugsturen naar het land van herkomst. Als jij vindt dat dit racisme is, dan stel jij je gelijk aan Moslim-tuig, want jij voelt je kennelijk aangesproken.

   1. meijer61200

    Ik reageer al tijden niet meer op dit soort trollen, die elke maand een vergoedinkje krijgen van DDS om de site een beetje op te stuwen in de vaart der volken. Maar veel mensen willen dit nog niet zien. DDS zou eens wat mensen van meer niveau moeten zoeken voor dit werk, en niet dit soort haveloze nitwitten.

  5. Original NL

   Achterlijke culturen moet je bij de grens tegenhouden!!

  6. lanex

   Wow, dat is nogal een statement!
   Hoezo dient men een ander cultuur te moeten accepteren, als die cultuur botst met de eigen cultuur? Heeft niks met racisme te maken, veel te makkelijk dit domme geroeptoeter.
   Als iemand besluit om naar een ander land een bestaan op te bouwen is het de bedoeling dat je je aanpast aan mores en de gebruiken daar, je mag de hele dag je god aanbidden, achter de voordeur, dit is geen islamitisch land, en nogmaals dit is geen racisme.

  7. Hetzalwelweer

   @Svetlana, besnedelander, rukbunkerkneusje…..alles op links is goed roeptoeteraar

 6. NoDoubt

  Zolang mensen niet onderzocht hebben dat de Islam zich niet zal aanpassen en alleen als doel hebben een land om te vormen als Turkije, Iran of Irak, en dat al in volle gang is in Europa, heeft het geen zin met ze te discussiëren. Ik krijg zelfs het gevoel dat zij vinden dat de maatschappij met deze Mohammedanen, die niet bereidt zijn zich aan te passen, een enorme verrijking is. Vergeet niet dat die pedofiele nepprofeet ze 77 maagden belooft als ze een keffir vermoorden.

 7. Svetlana

  Kurz is trouwens een extremist

  1. WWW

   Hij werkt samen met een partij die jij als extreem rechts ziet, Hijzelf zit bij de Oostenrijkse CDA.

  2. Vit

   Halve tamme.

 8. Diederik van Walsum

  Dat is tenminste geen regering van slapjanussen en slampampers zoals hier in Nederigland !
  Ik wordt hier altijd een beetje jaloers om. Waarom hebben wij hier eigenlijk van die walgelijke idioten die ons land “regeren”.

  1. Bloem

   Beste heer van Walsum, ieder volk krijgt wat het toekomt.
   Nederlanders zijn doorgaans (generaliserend) een laf kruiperig volkje.
   Ons volkslied getuigt van deze mentaliteit.
   “ben ik van Duitsen bloed”, “De koning van Spanje heb ik altijd geëerd”.
   De laatste echte Nederlandse leiders waren de gebroeders de Wit, die dankzij de laffe prins van Oranje uit de weg zijn geruimd. Daarna is het er in Nederland niet beter op geworden.

   1. Blue monday

    Ik verlang weer naar die goede oude tijd van de pest, pleuris en lijfeigenschap.
    mooie tijden waren dat voor mijn voorouders uit Overijssel.

    7 broers en zusjes had mijn voorouder, daarvan waren er al 6 dood voor het 5e levensjaar.

    Inderdaad er is veel veranderd.

    1. Top

     Dus aan jouw gelul te merken, was dat er een te weinig! Flikker toch op sneeuwvlokje.

     1. Bloem

      Top 🙂

 9. Pescador

  Gewoon eruit schoppen

 10. Bloem

  Lang leve Sebastian Kurz.
  Deze man geeft aan hoe het moet in Europa. Deze man zal de geschiedenis ingaan als een waar leider van zijn land. De andere namen zullen verdwijnen in de vergetelheid of de geschiedenis in gaan als verraders

 11. Ernst Quispel

  De Russische krant Izvestia heeft hooggespannen verwachtingen van Kurz:

  ‘De Republiek Oostenrijk heeft een speciale betekenis voor ons, omdat het als voorbeeld kan dienen dat onze pragmatische houding van samenwerking met al die krachten in Europa die ons vriendelijk zijn gezind, legitiem en doeltreffend is. Met andere woorden: al die landen die onze visie op het continent delen, los van hun ideologie of hun actuele politieke invloed.

  ‘In het verleden kon je zeggen dat Ruslands vrienden het Europese beleid bepaalden, maar in de afgelopen tijd zijn de voorstanders van betere verhoudingen met ons land ofwel aan de macht gekomen, of hard op weg dat te doen in Oostenrijk, Bulgarije, Italië en andere belangrijke EU-lidstaten.’

  Putin heeft in de gaten dat je de EU het beste kunt verzwakken door aan te pappen met de extreemrechtse clubjes en leiders in Europa. Daarmee is het isolement van de onervaren Kurz bezegeld.

  1. swetsnek

   nee hoor dat zie jij helemaal verkeerd zoals altijd

  2. denk eens na

   Als je naief bent kan je wel eens op zulke gedachtes komen, je wordt vanzelf wel wakker geschud

   1. Bloem

    Dhr. Quispel heeft de haat-predikende Imans liever in Europa. Deze zijn namelijk zijn makkers in de antisemitische strijd die hij voorstaat.

    1. palko

     @Bloem, ik reageer al enige tijd niet meer op de input van linksche beroeps actiefascisten als Ernst en zijn alter ego’s. Die spontaan een ferme oprisping in hun bevlekte pantalon krijgen als een weldenkend burger als jij op hun wartaal reageren. Waarbij je mag hopen dat hun pantalon enigszins ejaculatiebestendig is.

     1. meijer61200

      Mooi Palko! Ik reageer al tijden niet meer op dit soort trollen, die elke maand een vergoedinkje krijgen van DDS om de site een beetje op te stuwen in de vaart der volken. Maar veel mensen willen dit nog niet zien.

     2. Ernst Quispel

      Dat klopt wel, ik zag geen enkele inhoudelijke reactie en voorlopig staat mijn opinie dus als een huis.

     3. Adriaan

      Citaat Quispel: “Dat klopt wel, ik zag geen enkele inhoudelijke reactie en voorlopig staat mijn opinie dus als een huis.”

      Enige arrogantie kan de heer Quispel niet ontzegt worden. Hij zal dikwijls zichzelf afvragen: ben ik nou zo dom of zijn die anderen nou zo slim?

     4. Adriaan

      Citaat meijer61200: “Mooi Palko! Ik reageer al tijden niet meer op dit soort trollen, die elke maand een vergoedinkje krijgen van DDS om de site een beetje op te stuwen in de vaart der volken. Maar veel mensen willen dit nog niet zien.”

      @meijer61200, jij zegt het en ik denk het. Sterker nog, ik denk dat DDS deze trollen zelf inzet. Guus Geluk = Tim, Michael = Ernst. Gekke gedachte? DDS wordt er tenslotte beter van. Meer adverteerders. Toch?

     5. Guus Geluk

      Beste Adriaan,

      Dat klopt, een gekke gedachte.

     6. Holland

      Palko, Meijer en Adriaan: vrijwel iedereen op DDS denkt dat Quispel en Gelul ingezette trollen zijn. Nog niet geheel helder is of ze worden ingezet door de overheid om het linkse policorgeluid te laten horen op een rechtse site, of dat ze zoals jullie suggereren betaald worden door DDS zelf om meer clicks te genereren. Dat ze niet zuiver op de graat zijn is een algemene overtuiging.

     7. Ernst Quispel

      Uit het feit dat ook Holland de complottheorie aanhangt volgens welke andersdenkenden op dit blog door de Overheid of door DDS betaalde trollen zijn moet helaas worden geconcludeerd dat hij het buskruit niet heeft uitgevonden.

      Jammer. Duidelijk was dat hij depressief is en in een permanente staat woedend chagrijn verkeerd, maar nog niet dat hij niet zo slim is.

     8. Bloem

      Beste Holland,
      Ik vermoed niet dat Quispel door de DDS betaald wordt om zijn antisemitische- en pro-Islam ideeën te spuien op het forum.
      Hij inmiddels al diverse malen onder andere nick’s gebounced van dit forum. Aannemelijker is dat linkse antisemieten erachter zitten en dat de DDS het tolereert zolang hij niet te ver over de schreef gaat, idd omwille van click’s en advertentiegelden. Het enige wat wij kunnen doen is hem aanpakken en zijn foute gedachtegoed benoemen.

     9. Ernst Quispel

      Waarbij je mag hopen dat hun pantalon enigszins ejaculatiebestendig is.

      Veel bijdragen op dit blog is voer voor psychologen en tonen seksuele problemen.

     10. Bloem

      Beste Holland,
      Gezien zijn laatste reactie, denk ik dat je hem te dicht op de huid zit en zichzelf bedreigd voelt in zijn anonimiteit. Dhr. Quispel is een antisemitische trol, die nooit of te nimmer in de openbaarheid zal treden met zijn zieke ideeën, daar is hij te laf voor.

     11. Holland

      Bloem: Ernst Quispel is al jaren op DDS actief als trol. Ik ken hem nog als Simon Brouwenstein (en onder 12 andere nicks), maar de reaguurders Floris en Sjun kennen hem al veel langer – al zo’n 15 jaar probeert hij sites en weblogs met zijn megalomane aanwezigheid stuk te maken.

      Quispel heeft zich ook een aantal keren -ongewild- bloot gegeven en zijn identiteit onthuld. In oudere reacties is zijn echte naam en woonplaats makkelijk terug te vinden.

      Vrijwel dagelijks laait (vooral in de avonduren) de strijd op tussen de oudgedienden Floris en Quispel, waarbij Quispel het altijd verliest op argumenten en kennis. Leuk om te volgen!

     12. Ernst Quispel

      Zowel Floris als Holland tonen hun zwakheid in het debat door op zoek te gaan naar de privé-identiteit van de opponent. Daarmee hopen ze betrokkene te intimideren en tot zwijgen te brengen.

      Het is voor hen de enige methode om zich in de inhoudelijke discussie te kunnen handhaven.

     13. lugar

      @Ernst: Alleen jammer dat jij niet zwijgt.

     14. Guus Geluk

      Ik begrijp dat de permanente chagrijnige Holland de inhoud weer volledig uit het oog is verloren en zich toelegt op zijn complottheorieën. De trol Bloem komt om het hoekje kijken om ook zijn plasje te doen en voor Palko, Meijer en Adriaan is er geen mogelijkheid inhoudelijk op het commentaar van deheer Quispel in te gaan.

      Hij heeft nochtans volkomen gelijk: de Russen grijpen elke mogelijkheid aan om de Europese lidstaten uit elkaar te spelen. Hopelijk leent Kurz zich hier niet voor, want wij weten dat Poetin ten alle tijde mist is blijven opwerpen inzake MH17.

     15. Floris

      “Zowel Floris als Holland tonen hun zwakheid in het debat door op zoek te gaan naar de privé-identiteit van de opponent.”
      ——————————————————————–
      Ernst liegt weer eens. Noch Holland, noch ik zijn ooit op zoek gegaan naar jouw identiteit.

      Door domme fouten van jezelf kwam die op straat te liggen.

     16. Ernst Quispel

      Floris heeft op Uitingsvrij (een vies islamofoob blog waarop mensen die linkse meningen durven te uiten gestalkt worden tot familie en werkgever) tientallen bijdragen geplaatst waarin hij speculeert over mijn privé-adres, werkgever, opleiding en gezin.
      Het is triest dat hij dit gedrag ontkent.

      Ook op DDS speculeert hij veelvuldig over mijn naam, werk en woonadres. Hij is voorts ziekelijk paranoïde over mijn nickname, waarvan de sukkel meent dat ik er meerdere voer.

      Floris is volstrekt geobsedeerd door mij en de reden is duidelijk: de man is wel depressief en permanent boos maar niet zo slim. In het debat gaat hij vaak onderuit, met name door zijn welhaast masochistische gewoonte onhoudbare stellingen te betrekken waarin hij zich vervolgens vastbijt.

      Hij zal hier blijven komen, hij zal mij niet los kunnen laten. Een obsessie onttrekt zich aan rationaliteit.

      By the way: ik zie zojuist dat Uitingsvrij uit de lucht is. Laten we hopen dat dit zo blijft.

     17. Floris

      Ernst leeft volledig in z’n eigen fantasiewereld.

      Hij meent dat ik heb gezocht naar zijn identiteit. Waar hij het vandaan haalt is mij een raadsel. Zijn identiteit was al bekend voordat ik überhaupt op fora kwam.

      Voor de rest kan ik slechts medelijden hebben met iemand die het nodig heeft om zichzelf onophoudelijk tot winnaar van discussies te verklaren die hij niet heeft gewonnen.

      Dit wijst op een zeer diepgaande narcistische persoonlijkheidsstoornis.

     18. lugar

      Ernst: “(…) hij zal mij niet los kunnen laten.”

      Ik laat jou ook niet los hoor domme jongen, ik houd jou net zo lang vast tot je zelf opmieterd. Tot die tijd exponeer ik jou en je talloze nicks en je talloze rugdekkers.

      🙂

  3. Holland

   De paranoia speelt bij Quispel hoog op. No panic, no panic Ernst!

  4. Guus Geluk

   Poetin ziet de Westerse democratieën als zijn vijand, net als de Europese Unie. Hij zal elke gelegenheid aangrijpen om een wig te drijven tussen lidstaten onderling of tussen de Verenigde Staten enerzijds en Europa anderzijds.

   Dat gaat hem echter niet lukken, zie de eensgezinde Europees/Amerikaanse reactie op de vergiftiging van Skripal.

   Crucialer voor Nederland is dat Rusland verantwoordelijk is voor het opwerpen van mist inzake MH17. Op een kleine minderheid na, heeft hij daarom elk krediet wat hij nog had bij de Nederlanders verloren.

  5. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en kalende vadsige lafaard.

 12. Rosasolis

  Dat de haat prekende imams uit Oostenrijk wordt gezet, is helemaal rechtvaardig.
  Maar niet zomaar 7 moskeeen sluiten. Nederland doet het beter. Sinds vorige jaar mogen de moskeeen in ons land geen geld krijgen van midden-oosten landen. Dus de moskeeen in ons land blijven bestaan, maar wel zijn ze onze zware toezicht van de
  AIVD, die agenten sturen naar de vrijdag bijeenkomsten, om te luisteren naar de preek van de imam. Als het een (gast) imam is die haat predikt, wordt hij naar de dienst, gearresteerd, en meteen uit ons land gezet, naar de moslim land van zijn keuze.
  Wij kunnen zorgen dat geen kerken en synagogen door de moslims worden overgenomen om ervan een moskee of vreet-tent te maken. Maar moskeeen zomaar te sluiten zonder een echte dringend reden…dit gaat averechts werken. Zij gaan protest demonstraties over discriminatie organiseren, en zoals we weten, die kunnen behoorlijk gevaarlijk worden. De Salafisten in Den Haag zullen niet accepteren dat hun moskee moet sluiten.

  1. meijer61200

   Rosalis; “De AIVD stuurt agenten”, denk jij nou ECHT dat ze een haatprediker aanpakken?Hahaha! Dat gaan die schijtlijsters écht niet doen. Bovendien is de islam geen religie, maar een haatzaaiende ideologie van een pedo profeet. Ik kom altijd graag in Oostenrijk, en ga nu zeker wat vaker naar dit prachtige land, onder leiding van een premier met ballen!

   1. Rosasolis

    @meijer. De AIVD heeft al kwaadaardige imams opgepakt. Ik weet het omdat ik al vroeger student was geweest in Den Haag, en nog steeds contact heb met de arme Nederlandse bewoners van de Transvaal wijk van Den Haag waar ik heb gewoond als student zoveel jaren geleden. Oostenrijk is niet een verantwoordelijke land met een intelligente regering. En als vrouw met een hoge opleiding kan ik u vertellen,
    dat wij een maatschappij moeten opbouwen voor: GELIJKE waarden en plichten van mannen en vrouwen in alle werk en levens situaties in ons maatschappij.
    Oostenrijk is een zeer achterlijke land, die de gelijkheid van mannen en vrouwen niet wil steunen…Waarom niet?

    1. meijer61200

     Rosalis; Het zinnetje ” En als vrouw met een hoge opleiding kan ik u vertellen,” zegt al genoeg over jouw intelligentie! Zeker op sociaal gebied. Ik ken redelijk wat hoogopgeleiden in diverse sectoren, maar sommigen zijn zo gestoord als een ui.Maar je erg lage I.Q bewijst de rest van je plempsel al.

     1. palko

      @meyer, er zijn nog steeds debiele halal malloten die denken dat een hoge opleiding synoniem is aan een hoog intelligentieniveau. Het IQ-loze en op de lachspieren werkende gebral van Rosalis bewijst eens te meer het tegendeel. Het zou mij totaal niet verbazen als Rosalis destijds bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij stond. En toen genoegen moest nemen met wat restantjes. Snap je?

     2. Floris

      Rosasolis is nogal in haar nopjes met zichzelf. Naar eigen zeggen is ze al zo’n 50 jaar in Nederland, maar ze kan nog geen 2 zinnen correct Nederlands schrijven.

      Dat wijst niet bepaald op een hoge intelligentie.

      Verder is de onzin die ze voortdurend poneert, in dit geval dat Oostenrijk een achterlijk land zou zijn, dusdanig stupide dat het niet in aanmerking komt voor inhoudelijk weerwoord.

      Dat krijgt ze dan ook zelden. De meesten hier laten haar maar lullen.

 13. palko

  Gelukkig zijn er steeds meer weldenkende EU-landen die wat de verwerpelijke islam ideologie betreft, een toenemende hekel krijgen aan pappen en nathouden. Een driewerf bravo en een luidruchtig applaus voor Oostenrijk, Hongarije en Polen. Wie volgen? Europa moet direct en onvoorwaardelijk stoppen met de ongeremde invoer van kansloze nepvluchtelingen uit Afrika en Azië.

 14. Hentheman

  Geweldig goed nieuws! Lijkt mij heerlijk om die haatpaleizen, zoals mijn “grote blonde leider” dat zo mooi kan zeggen, plat te mogen walsen en de haat imams met mijn maatje 45 het land uit te mogen schoppen…

 15. Ni28

  Kurz staat geen parallelle samenlevingen in zijn land terwijl hij vrijheid van godsdienst garandeert. De scheiding van geloof en staat is bij hem in goede handen. Hij is nog zo jong en al in staat om problemen aan te pakken terwijl hier de oude knakkers het met de dag erger en erger maken. Er sluiten zich steeds meer landen bij zijn ideeën en dat is een aangename ontwikkeling. Deislamisering van Europa moet ergens beginnen en het schijnt dus in Oostenrijk te zijn. Mooi dat die land nu net de voorzitter van de EU wordt. Brussel kan zijn borst natmaken. Het wordt een hete tijd de volgende halfjaar.

 16. Ritter

  De slag om Wenen vond plaats in 1683 tegen de Ottomanen.

  Als de Ottomanen hadden gewonnen dat was een groot deel van Noord/West Europa waarschijnlijk geïslamiseerd.

  Maar voor de poorten van Wenen werden de Ottomanen verslagen door de Poolse calvarie die de Ottomanen verpletterden.

  Jan III Sobieski attacks the Turkish army at Vienna from the Kahlenberg
  https://www.youtube.com/watch?v=X8zCv0AHnCs

  1. Ni28

   Daarom weten de Visegrad landen waar zij het over hebben wat de moslims betreft terwijl hier domme praat heerst.

   1. Step one

    + 1

  2. Ni28

   Iemand zonder inhoud kan geen inhoudelijke reactie herkennen. De verwijten jegens reaguurders zijn vals. Het is maar een trol dus is de opmerking dom maar niet erg.

   1. Guus Geluk

    Vanochten hintte Ni28 op twee groepen in de samenleving: de “patriotten” en de “verraders”. Inhoudsloze verwijten die vals zijn, zal ik maar zeggen.

    1. lugar

     @Guus: Jij hintte vanochtend op meer islam, da’s warempel niet best mien jong!

 17. Ni28

  Kurz kan natuurlijk ook aangemerkt worden als Russische agent. Op dit forum is het door de domme trollen al begonnen. Nu nog de politiek correcte Europese pers.

 18. Ries

  Moslims?
  26/5000
  البرابرة المتخلفة!

 19. Ries

  “Culturen die anders zijn dien je te respecteren en accepteren. Dat dit niet gebeurt heeft met racisme te maken en daar maakt Kurz net als vele anderen zich schuldig aan” (Svetlana…)
  Meid, je hebt helemaal gelijk. Wanneer ga jij en de jouwen onze cultuur eens respecteren?
  Maar ik begrijp overigens niet dat je cultuur gelijkschakelt met racisme. Kijk eens in een woordenboek of zo om het verschil te weten. Vooralsnog blijf je een domme doos.

  1. Step one

   Ze zullen onze cultuur nooit respecteren, dus er rest weinig anders dan een scheiding der wegen oftewel de Islam weg uit Eoropa! Hoe eerder we eraan beginnen, des te groter de kans dat een burgeroorlog wordt voorkomen.

 20. Step one

  Waar een wil is, is een weg (met de Islam). Done the good Jon!

 21. meijer61200

  Oostenrijk…..Land van mijn dromen!!!

  1. Ernst Quispel

   Laat niets je tegenhouden om te emigreren, Meijer.

   1. Baron von Munchhausen

    Ernst Quispel
    Waar heb je geen mening over?
    Jouw reacties zijn bekend:
    ALTIJD het zelfde riedeltje, zoals het semi-intellectuelen betaamt? (Als je niet begrijpt wat een semi-intellectueel is, ga ik je dat uitleggen)
    Anti-Trump
    Anti-Nederland
    Pro demente v Aartsen (Caracas ad Amstel)
    Pro Moslim
    Pro hijgerige hypes Groen-Links
    Pro EU
    Pro, Anti,… enzovoort, enzovoort,……noem maar op; je bazelt onafgebroken het zelfde riedeltje en trekt alles in twijfel, m.u.v. door mij genoemde Pro’s en Anti’s.
    Bevalt je het hier niet?
    Ga lekker emigreren naar het land van je Moslim-vrienden, waarvan je hun konten graag schoon likt.

    1. Guus Geluk

     Munchausen: “…waarvan je hun konten graag schoon likt.”

     In veel commentaren wordt verwezen naar konten of seksualiteit en dat is hier niet anders.

     Waarom, waarom toch?

     1. Ernst Quispel

      Ik vermoed dat veel reaguurders hier tobben met onderdrukte homoseksuele gevoelens.

     2. lugar

      En met de wens en het verlangen naar meer islam

     3. Guus Geluk

      Seksuele problematiek lijkt me een juiste verklaring – de seksuele verwijzingen zijn constant aanwezig,

 22. meijer61200

  Ook het fraaie dorp Noordwijk wordt tegenwoordig al geteisterd door dit vuilnis uit de zandbak. De burgeroorlog is nakende mensen! De AK47 geweren liggen reeds klaar in de kazernes/mosketen. We gaan het zien.

  1. Top

   Ik ben er van overtuigd, dat u daar gelijk in heeft.

  2. Adriaan

   @meijer61200, ik vrees dat je gelijk gaat krijgen.

 23. Vit

  Hmm, dat opent perspectieven om te emigreren, fuck Nederland.

  1. Pedrito

   Mijn gedachten gaan ook uit naar een definitieve vestiging in Oostenrijk en zo mogelijk naturaliseren. Voor wat dat laatste betreft lever ik graag mijn huidige paspoort in.

  1. lugar

   Ernst heeft het dus niet van zichzelf, hij is een Turkse sokpop.

   “islamofobie, racisme en discriminatie”

   Citaat: De actie heeft al een boze reactie ontlokt aan de Turkse regering. Een Turkse regeringswoordvoerder zei dat het optreden van de Oostenrijkse autoriteiten volgde op een golf van “islamofobie, racisme en discriminatie” in het land. In Oostenrijk wonen ongeveer 600.000 moslims. Velen zijn van Turkse afkomst.

 24. Adriaan

  Guus Geluk 3 uur ago Beantwoorden
  Kurz zal in de EU spoedig tegen de weerbarstige realiteit oplopen.

  Vergis ik mij nu of hoor ik Ernst nu praten?

  1. lugar

   Twee halalhanden op één buik Adriaan.

 25. lugar

  Zeven maar? Wat mij betreft mogen ze allemaal dicht. Ruimte bieden aan totalitaire ideologiën is onverstandig voor ieder land.

 26. Nasrani

  Geweldig nieuws! Daar zijn ze de islam en zijn volgers meer dan zat. Maar eigenlijk is dit proces in heel Europa gaande. We gaan de islam Europa uit knikkeren. MEGA.

 27. Original NL

  Wat een KEREL!!!
  En dan onze mark ..op z’n driewieler met balon!!

 28. Two Ravens Black Kettle

  Centraal- en Oost-Europa willen hun kinderen niet laten verkrachten en vermoorden.
  Het volk staat daar achter hun kinderen.
  Inspirerend.
  Ze voeren dan ook een beleid die lijnrecht indruist tegen die van de EUSSR en hun schandknaapjes van Nederland.
  Ons electoraal vee zal het allemaal aan hun reet roesten wat er allemaal gebeurd met kinderen.
  Zij vinden het belangrijker om ‘te deugen’.
  Virtue signalling als allerhoogste goed.
  En daarvoor zijn ze best bereid om kinderen op het altaar van hun morele voortreffelijkheid te offeren.
  Volgens mij noemt het electoraal vee dat solidariteit.

 29. HaZ

  Hoe heet dat spreekwoord ook weer; Als er een schaap over de dam is volgen er meer.
  Hulde Oostenrijk, ik zal weer met veel plezier met vakantie gaan naar jullie land !

 30. Uiterst Links

  Oostenrijk is een prachtig land, heeft prachtige natuur en een zeer rijke (muziek) cultuur en geschiedenis

  Erg jammer dat ze het nationaalsocialisme hebben uitgevonden waar ze nu een terugkeer lijken te vinden

  1. van Urk

   Onze cultuur respecteren? Een trotse Nederlander willen zijn die trots wil zijn op zijn vaderland? Laat me niet lachen. Het zijn landverraders die niks met het Westen op hebben. “Kabinet, fluit Nederlandse Turken!” https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/618169-618169/

  2. Two Ravens Black Kettle

   Empathisch stuk

   Drie fouten bespeur ik echter die ik gaarne (en zonder kosten !) voor U heb rechtgezet.
   (you’re welcome)

   1) De linkse leer van het Nationaal Socialisme is ‘uitgevonden’ (grotendeels organisch gegroeid) in Duitsland met de Oostenrijkse katalyst Adolf Hitler.

   2) Dankzij de humanistische held Kurz kampen de Oostenrijkers zoals vroeger bij het beleg van Wenen (en wederom samen met de Polen) weer tegen de nihilistische barbarij.
   Helaas lijkt NL weer terug te keren in hun kenmerkend lafhartig NSB-mode.
   Kurz knokt voor de Westerse Cultuur en de Verlichting tegen de nieuwe nazi’s, de Kaaskoppen collaboreren weer met de nieuwe nazi’s en de totalitairen.

   en natuurlijk niet te vergeten

   3) Oostenrijk heeft een bijzonder wanstaltige muziekcultuur
   Altijd gehad, zal altijd zo zijn.
   Maar daarom houden we toch van ze ?

 31. meanstreak2099

  zijn we wel in een keer van nida en denk a

 32. jowyajax

  Rutte is de grote viespeuk wat het volk bedriegt en alleen maar wil regeren dus dan zal hij het zieke linkse zooitje wel degelijk hun zin moeten geven. Viespeuk.

 33. nienke

  @Svetlana.
  Culturen die anders zijn dien je te respecteren en accepteren.
  Dat dit niet gebeurd heeft met racisme te maken en daar maakt Kurz net als vele anderen zich schuldig aan.

  Moslims zijn hier met duizenden binnen gekomen en tonen zij respect voor hun nieuwe land en hun burgers??
  Geen greintje respect het enige wat ze doen is eisen en nog eens eisen zelfs inburgeren verdommen ze.
  Moeten wij respect tonen voor hun? respect moet je verdienen.
  Zij zijn uit vrije wil hier komen wonen en uit respect voor het land en de bevolking pas je je aan en niet anders om.
  Als ik naar Australia ga om te wonen pas ik me aan aan de normen en waarden van dat land, zo hoort het.
  Ik ben uit het grootste moslimland hier gekomen en ik heb mij aangepast aan de normen en waarden van dit land en niet dat zij zich moeten aanpassen aan mijn normen en waarden.

 34. nienke

  Eindelijk gerechtigheid kijk Nederland zo kan het ook.
  Wie zich niet wil aanpassen, terug naar de woestijn
  Dit is iemand die voor zijn volk opkomt Rutte en niet dat slappe gedoe van onze bange laffe politici.
  Neem daar eens een voorbeeld aan.

 35. Anders55

  Blijkbaar zit daar een regering met ” ballen”??
  kan men in Nederland een voorbeeld aan nemen?
  ik ben A-politiek, maar vind wel dat men het softe beleid eens zou moeten veranderen?

 36. Frits Jansen

  Ook in “moslimlanden” vrezen ze de radicale islam. Alleen kunnen ze daar geen imams uitwijzen.

  Er is wel degelijk ook een gematigde islam, alleen ontkent Wilders dat omdat dit hem niet in zijn politieke kraam van pas komt.

 37. Pescador

  Ik ga michien wel in oostenrijk wonen , wordt steeds gezelliger daar

  1. Ernst Quispel

   Laat niets je tegenhouden, beste man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.