Peiling: achterlijk Nederlands volk haat de democratie, wil GEEN referendum over Nexit

Geen categoriejun 03 2018, 11:00
De gemiddelde Nederlander zit helemaal niet te wachten op meer inspraak.
Maurice de Hond heeft vandaag niet alleen gepeild wat mensen nu zouden stemmen als er Tweede Kamerverkiezingen waren, maar ook wat hun mening is over een potentieel referendum over Nexit én wat ze zouden stemmen als zo'n referendum inderdaad gehouden wordt. Nou, laten we duidelijk zijn: van de uitslag word je bepaald niet blij.
Maar liefst 59% van de kiezers laat namelijk weten tegen een referendum over Nexit te zijn. Slechts 37% is daar voor. Dat is een enorm gat... welke eerst en vooral veroorzaakt wordt doordat de achterban van zogenaamde 'democratische' partijen zich allemaal uitspreken tegen zo'n referendum. Kijk maar mee:
Screen Shot 2018-06-03 at 12.22.51
Ja, dat zie je goed. Maar 11% van de mensen die op de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) gestemd hebben zijn voor dit referendum. Dat geldt voor 28% van de achterban van het Christen-Democratisch Appèl en voor een magere 15% van de achterban van Democraten66. Meer dan 80 procent van zowel de achterban van de VVD als die van D66 is er zelfs uitgesproken op tegen.
Let wel, dan heb ik het dus niet over de vraag of ze al dan niet voor of tegen uittreding uit de Europese Unie zijn, maar voor of tegen een referendum over deze materie. De vraag is dus eigenlijk: wil je dat wij, het Nederlandse volk, hier onze mening over kunnen geven? Het antwoord van meer dan 80 procent van D66'ers en VVD'ers?
NEEN! NU NIET, NOOIT NIET!
Geen wonder dat de VVD en D66 nog altijd op flink wat steun kunnen rekenen. In ieder ander land zouden antidemocratische partijen die desalniettemin de euvele moed hebben om het woord democratie of democraten te gebruiken in hun naam keihard afgestraft worden, maar niet in Nederland. Nee, onze achterlijke kiezers vinden dat wel prima en belonen dat soort clubs zelfs met verkiezingsoverwinningen.
Je mag het niet zeggen, maar natuurlijk doe ik dat lekker toch: we zijn achterlijk. Echt. Totaal. Compleet. Achterlijk. Er valt niets anders te maken van deze peiling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten