Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

Van alle migranten die op een bootje naar Europa stappen blijkt slechts 7% zich te kunnen kwalificeren als vluchtelingen. Cijfers van de Italiaanse overheid tonen aan dat méér dan 9 op de 10 migranten eigenlijk helemaal geen recht op verblijf op ons continent hebben, maar hier toch maanden of zelfs jaren kunnen vertoeven.

Verreweg de meeste migranten die naar Europa komen – 13 op de 14 – hebben geen recht op verblijf en komen niet in aanmerking voor de status als vluchteling. Dat blijkt uit een gelekt voorgesteld tienpuntenplan dat Italië gisteren op tafel heeft gelegd op de EU-top over migratie. Volgens de Italianen zijn de schokkende cijfers bewijs dat het huidige beleid chronisch faalt:

“Het Dublinverdrag, dat voor andere doeleinden is geboren, is nu achterhaald. Slechts 7% van de migranten zijn vluchtelingen. Als we niet op de juiste manier optreden, riskeren we het de mogelijkheid te verliezen om een werkelijk effectief Europees instrument aan te nemen. Het Gemeenschappelijke Europese Asielsysteem is vandaag de dag gebaseerd op een tegenstelling: rechten worden alleen erkend als mensen Europa weten te bereiken, ongeacht de prijs.”

Dit alles moet natuurlijk reden zijn om veel strenger op te treden. Geredde migranten niet meteen terugbrengen naar Italië, Malta of Spanje – maar gewoon weer aan wal zetten in Afrika. Ophouden met het recht toe te kennen dat wanneer je maar het Europese vasteland weet te bereiken, dat betekent dat je ook maanden mag blijven als je maar asiel aanvraagt; procedures kunnen doorgaans ook prima worden afgewacht in het land van herkomst.

Verder moet het vervoer van vermoedelijke asielfraudeurs door NGO’s zoals viespeukenclub Artsen zonder grenzen strafbaar worden gesteld, zodat organisaties die spelen voor het verlengstuk van mensensmokkelaars eindelijk eens kunnen worden aangepakt.

Kortom: tijd om wat rigoureuze actie te ondernemen. De tijd dat we het ons konden permitteren om links en laks te zijn, ligt helaas ver achter ons. Als we willen voorkomen dat ons continent de voetveeg van onze buren aan de overzijde van de Middellandse Zee wordt, dan wordt het eindelijk eens tijd voor strenge maatregelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Paaldanseres

  Goh… hoe verrassend toch… komen ze daar nu al achter… dat is toch al meerdere jaren bekend. Vraag maar aan ieder realistisch ingesteld persoon op straat…. en voila… daar heb je je antwoord. Trouwens… als je een beetje om je heen kijkt en je gezonde verstand gebruikt, dan voel je dit met je klompen aan.

  1. Adriaan

   Komt de ene migrant een andere migrant tegen en zegt: ik zie hier alleen maar donkere mensen lopen, we zijn toch wel in Nederland? Ja hoor, we zijn in Nederland. De autochtonen zijn aan het werk.

 2. Adriaan

  Zolang de pluchezitters niet persoonlijk worden geraakt door al deze ellende, zal er niks veranderen. Pluchezitters wonen grotendeels in wijken waar migranten niet worden gehuisvest. Dus waarom dan ingrijpen? Het gaat toch wel goed zo. Veel domme Europeanen die deze mensen uit humanitaire reden knuffelen. Maar ze in hun eigen huis opnemen, dat zijn er maar enkelen.

  1. Koos sssss

   Zolang er maar genoeg volgevreten en ongeïnteresseerde Nederlander zijn, die zich pas laten overtuigen als het in hun (bekenden)kring een keer echt fout gaat, is er genoeg stemvee om deze kwaliteit pluchezitters op het pluche te houden.

   Ik kan er genoeg aanwijzen in mijn familie, die goed opgeleid zijn, goede banen hebben, in goede wijken wonen en wiens horizon niet verder reikt dan de berichtgeving in het Nederlands Dagblad en het NOS-journaal.

   1. Guus Geluk

    De minachting voor het Nederlandse volk wordt weer eens duidelijk zichtbaar.

    Zulke mensen verdienen het niet in dit land te lopen.

    1. toetssteen

     @GG
     Schrijft Koos dat? Nee hè, verdraai dan zijn woorden niet in uw straatje.

   2. Guus Geluk

    Lopen = wonen.

 3. DolleDries

  Voor de welkom koortjes en dwaze publiek geile BN’ers kan dit schokkend zijn. Voor de mensen met een realisme alleen een bevestiging van hun gezonde verstand

 4. Two Ravens Black Kettle

  Italië stuurt ze vanaf nu terug naar de kust van Libië.
  Klasse !

  Nu alleen nog al die boten in beslag nemen en de actievoerders voor de rechtbanken slepen voor mensenhandel en terrorisme.

  En stop eens met overheidsgeld te gebruiken om groepsverkrachtings/mensensmokkelorganisaties als Artsen Zonder Grenzen (et cetera) vet te mesten.
  De overheid, Nederland voorop (vrijwel alle boten varen onder NLse vlag) is de grootste mensensmokkelorganisatie ter wereld.
  Hoeveel kapotte kinderen en kapot verkrachtte meisjes en vrouwen heeft deze jihadisten-vriendelijke regering inmiddels op hun gore geweten en waarom is er geen enkele journalist die deze vraag stelt ?
  Oh nee
  95% van de jounralisten dtaan 110% achter mensensmokkelorganisaties als de groepsverkrachters van Artsen zonder Grenzen en de pedofiele Haitiaanse kindern* eukers Oxfam Novib.

  Wilt U meer weten over dit soort griezelclubs lees dan de Hulpcaravaan van Linda Polman waar ze dienden als steuntroepen van de Hutu’s milities die 1 miljoen Rwandezen in 9 maanden tijd de kop afsloegen.

  Iedereen die nog 1 euro doneert aan dit soort organisaties is het gewetenloze gretige knechtje van de verkrachters en mensensmokkelaars.

 5. lugar

  Geen enkele verrassing. Betekent ook dat 93% van de uitkeringen, gratis huizen, zorgverzekeringen en andere voorzieningen niet op de plaats komen waar ze wel thuishoren, namelijk bij mijn landgenoten.

  1. Professor Zonnebloem

   Rekenen is niet uw sterkste kant, zie ik.
   93% zou alleen kloppen als 100% van de uitkeringen, gratis huizen, zorgverzekering en andere voorzieningen louter aan de bootvluchtelingen zouden worden besteed. U weet natuurlijk dat dat niet waar is. En overigens bestempelt u nu de overige 7% van de bootvluchtelingen reeds als landgenoot…

   1. swetsnek

    En Ernst heeft er weer een nick bij zie ik

   2. toetssteen

    @Zonnebloem
    Bootvluchteling? Ga uw mond spoelen met groene zeep!

   3. Rechtsaf

    @Profislam begrijpend lezen is niet je sterkste punt zie ik.

 6. Ben Zine

  Dit lag in de lijn der verwachting, lijkt me geen wereldschokkend nieuws. Vind het overigens wel leuk om te zien hoe de chaos als gevolg van het “Wir Schaffen Das” wanbeleid van Merkel tot een splijtzwam is verworden en die gehele EU uit elkaar dreigt te drijven. Met als eindresultaat een steeds omvangrijker wordende rechtse renaissance, komend vanuit de Visegrad landen, maar ook in Duitsland zelf (de opkomst van de Alternative für Deutschland). Graag wil ik hier refereren aan de geniale uitspraak van Johan Cruyff: Ieder nadeel heb z’n voordeel.

 7. Vraagtekentje

  Hoezo schokkend??? Schokkend is dat die kanslozen afgehaald worden.

  1. lugar

   Op jouw en mijn kosten, dat dan weer wel.

  2. lugar

   Feiten en waarheden zijn de grootste vijanden van islam. Islambecielen zijn vaak linksaffers die vinden dat de hele wereld hetzelfde is, dat kleuren niet bestaan, en dat iedereen die het beter wil hebben welkom is in Nederland. Het is een feit dat 93% van de nieuwkomers ons land bezwaren en gaan teren op onze sociale voorzieningen, ze voegen niets toe en komen alleen maar halen. Mede mogelijk gemaakt door linksaf.

   Als je jaar-op-jaar de rekening moet betalen voor dat soort hobby’s, dan wordt het tijd om daarmee af te rekenen. Aan landverraders en uitverkopers moet je een bloedhekel hebben. Weg ermee!

   1. henkie

    Maak niet de fout dat het om links en rechts gaat!

    Links en rechts, de gevestigde partijen willen beide naar globalisering en opheffen van nationale identiteiten.
    Rechts ziet beschikbaarheid goedkope productiemiddelen, totale afwentelen van risicos op de samenleving (lees het klootjesvolk), maximale rendementen op bezit.
    Links wil verspreiding van welvaart over de hele wereld (het geld komt van het klootjesvolk), egotje oppoetsen, mooie internationale baantjes, altijd een morele gelijk denken te hebben.
    Via list leugen en bedrog proberen ze ons in ons kooi te houden.

    1. Guus Geluk

     Volstrekte lariekoek.

     De enige club die afwil van de nationale identiteit is de groep eurofederalisten. Het is een minderheid in de samenleving, onder meer binnen de achterban van D66, die streeft naar een Verenigde Staten van Europa.

     De rechtse partijen willen en vertegenwoordigen uitsluitend het standpunt van samenwerking binnen Europees verband, teneinde goed te kunnen handelen.

     Lees ook dit artikel.

     https://www.politico.eu/article/mark-rutte-quiet-rebel-of-the-north-eu-netherlands/

     1. henkie

      De Heer Rutte,
      heer meesteroplichter en personificatie van “List Leugen en bedrog” is alleen bezorgd om de centjes. Daar let hij wel goed op, meer niet.

      Jij bent veel te naief en gelooft zeker nog in de sprookjes.
      Vaag meen ik mij ook te herinneren dat jij vind dat “list leugen en bedrog” de norm is, het is heel gewoon, ze liegen allemaal, nee we liegen allemaal.

      Ik weiger mij erbij neer te leggen.
      Het wordt tijd voor de waarheid.

     2. Guus Geluk

      Premier Rutte en diens kabinet denken inderdaad dikwijls aan de centjes. Binnen de EU zijn het de zuinige calvinisten als Nederlanders zijn: het Europese project mag ons niet te veel kosten, een deal is een deal.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/minister-hoeksta-de-generaal-tegen-een-eurozone-begroting-met-zijn-leger-van-twaalf-landen/

     3. lugar

      @henkie: Guus is een islambeciel, die kun je maar beter negeren, tenzij je’m kunt afdrogen en in de hoek zetten, dan graag!

     4. glazenbol

      Al met de eerste 2 woorden weet jij op uiterst treffende wijze het niveau van jouw reactie(s) weer te geven!!

 8. Ernst Quispel

  Hetzerig om economische vluchtelingen klaplopers te noemen.

  Dit geeft een vieze smaak in de mond.

  1. Vraagtekentje

   U vergist zich, de 93% welke géén vluchteling zijn, worden geheel terecht, klaploper genoemd!

   1. lugar

    @Vraagtekentje: “Klaploper”

    Inderdaad, iemand die naar mijn land komt om op mijn kosten te parasiteren kan met recht een klaploper worden genoemd. In linkse kringen ligt dit iets gevoeliger, zij willen graag de hele wereld redden via jouw en mijn portemonnee.

    Definitie van een klaploper: “Iemand die het er stelselmatig op aanlegt om gratis bij iemand te gast te zijn of anderszins van iemands goedheid te profiteren; profiteur”

    http://www.encyclo.nl/begrip/klaploper

    1. denk eens na

     Als ernst een vieze smaak in zijn mond heeft , raad ik hem aan om op de kinderboerderij niet zo veel varkens stront te vreten. gratis tip.

   2. Ernst Quispel

    Het betreft mensen die zich in een zodanig economisch ellendige en uitzichtloze situatie bevinden dat ze met al hun hebben en houden het levensgevaarlijke risico nemen om te vluchten.

    Nagenoeg elke reaguurder hier zou in een vergelijkbare situatie hetzelfde doen

    1. Rechtsaf

     @Ernst “mensen die zich in een zodanig economisch ellendige en uitzichtloze situatie bevinden dat ze met al hun hebben en houden het levensgevaarlijke risico nemen om te vluchten.”

     Dit soort mensen zijn dus geen vluchtelingen, fijn dat je dat even opgehelderd hebt.
     Dit soort mensen zijn een mega-aanslag op ons economisch stelsel..

     1. Professor Zonnebloem

      @Rechtsaf
      Als u bijvoorbleed vlucht voor het lelijke gezicht van uw vrouw, dan is dat niet genoeg reden om asiel te krijgen in de meeste landen, maar u bent wel degelijk vluchteling. U bepaalt niet de reden waarom mensen ergens voor vluchten en derhalve vluchteling zijn. De meeste bootvluchtelingen maken geen aanspraak op een verblijfsvergunning, maar de term vluchteling kan u ze niet ontnemen.

     2. Ernst Quispel

      Zonnebloem heeft uiteraard gelijk, hier worden de motieven van deze wanhopige vluchtelingen in twijfel getrokken, terwijl nagenoeg iedereen hier in dezelfde ellendige situatie hetzelfde zou doen.

     3. henkie

      Beste professor Zonnebloem,

      Wellicht komt hij toch in aanmerking:
      Met de juiste blatante leugens zegt onze regering en de EU “Ha kom binnen join the club”.

      Wat ook een vieze smaak geeft, is dat die 7% bestaat uit oplichters en bedriegers:

      Een stukje uit en belgische krant, uit de mond van een asielzoeker/Nederlander

      https://janstevens.wordpress.com/2014/10/06/een-asielzoeker-die-de-waarheid-vertelt-maakt-geen-kans/

     4. Siemien

      @Prof islambiciel ” De meeste bootvluchtelingen maken geen aanspraak op een verblijfsvergunning”

      Deze gaan dus niet terug domme jongen.

      “maar de term vluchteling kan u ze niet ontnemen.”

      Dat lieg je want dit zijn migranten die op valse voorwendselen aanspraak willen maken op ons stelsel.

      Jij als vieze vuile smerige Nederlandse islamsloerie wil niets liever dat er nog meer islam in Nederland komt onder het mom ooh wat zijn het zielige mensen…

     5. Siemien

      @Ernst jij moet echt je islamitische rotsmoel eens dichthouden want wat jij juist doet is Nederlanders belachelijk maken en insinueert dat wij Nederlanders de echte vluchteling buiten sluiten.

      Uiteraard ben jij echt een disgrace voor mijn land..

     6. Guus Geluk

      De trol Pit meent werkelijk te bepalen wie hier zijn mond moet houden.

      Hij leeft in z’n eigen wereldje.

     7. Ernst Quispel

      @Siemien, debaters die gaan schelden en tieren hebben de discussie verloren.

      Je bent geen inhoudelijke reactie waard.

     8. Siemien

      @Guus ons nationale rugtuffertje komt ook even om de hoek kijiken, je bent echt te dom om je eigen stront af te vegen..

     9. Siemien

      @Ernst zoals ik al zei, ik vind dat jij je islamitische rotsmoel gewoon dicht moet houden..

    2. Roughwood

     Doet u hiermee nu een serieuze poging mij een schuldgevoel aan te praten voor het feit dat ik in Nederland woon? En bent u er voorstander van iedereen hier maar binnen te laten die het enigszins slechter heeft, want begrijpelijk toch? Dan zitten er toch meerdere steekjes bij u los. Maar afijn, dat was hier reeds algemeen bekend…

     1. Ernst Quispel

      Ik beweer nergens dat we iedereen maar binnen moeten laten, Roughwood.

      Ik bepleit een strikt toelatingsbeleid aan de Europese buitengrenzen.

  2. Rechtsaf

   @Ernst hoeveel van deze vluchtelingen heb jij thuis opgevangen?

   1. lugar

    @Rechtsaf: Retorisch vraagje… 😉

    En die zonnebloem heeft natuurlijk een tik van de zweefmolen gekregen. Je kunt de hele wereld aan klaplopers niet binnenhalen en dan ook nog verkondigen dat het vluchtelingen (asielzoekers) zijn. Wat een dom volk, ik kan me voorstellen dat links is overleden.

  3. henkie

   Dat is wel iets anders dan HC beffen, niet?

  4. henkie

   Wat ook een vieze smaak geeft, is dat die 7% bestaat uit oplichters en bedriegers:

   Een stukje uit en belgische krant, uit de mond van een asielzoeker/Nederlander

   https://janstevens.wordpress.com/2014/10/06/een-asielzoeker-die-de-waarheid-vertelt-maakt-geen-kans/

   Uit betrouwbare bron;
   Syrische vluchtelingen met financiele middelen hebben een goed bestaan opgebouwd onder de beschermende vleugels van Assad. Die bescherming begint te wankelen, ze kiezen eieren voor hun geld, vluchten naar het westen en verzinnen de meest afgrijzedlijke verhalen.

 9. Svetlana

  Het is voor mij wel een verasing! Het zijn moslims en moslims zijn lief, ze liegen NOOIT en vertelen alteit de waarheit. Ze zijn heel goed voor Europa want dankzij islam hebben we hier in Neederland turkse bakers waar ik en mijn kinderen heerlik kunnen smulen

  1. Paaldanseres

   … Spuit 11 geeft water…

  2. toetssteen

   @Svetlana
   Indien sarcasme heeft u een tien verdiend.

 10. Ni28

  Schokkende cijfers? Dit weten wij toch al lang. In een land waar legaal en illegaal hetzelfde betekenen is geen wonder dat echte en onechte vluchteling niets meer uitmaken. Dat de zestien landen er gisteren niet uit zijn gekomen bewijst dat er aan de situatie eigenlijk niets veranderd. Men blijft opereren vanuit de hoek van de migrant en zolang dat niet veranderd blijven wij in deze shit aanmodderen. Buitengrenzen hermetisch dicht, migranten in het Middellandse zee terug naar Afrika brengen en daar bepalen wie nu vluchteling is en wie niet. De activistische ngo’s zwaar beboeten en straffen. Dit zijn geen hulporganisaties meer maar criminelen die andere criminelen helpen.

  1. henkie

   Inderdaad dit wisten we allang.
   Diverse onafhankelijke journalisten en onderzoekers hebben deze waarheid al in 2013 aan het licht gebracht.
   Monddood gemaakt, fascisten/ racisten.
   Nu komt de EU met oplossingen die eerder werden afgeschoten als facsisme/racisme.
   Ze zijn het doodschoppen toch niet waard.

 11. Ritter

  Ik heb het onderstaande vele malen gepost en zal het nogmaals doen.

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Hetzalwelweer

   Beste Ritter, zolang je w2eu.com niet uit de wereld helpt zullen ze blijven komen,

 12. Ritter

  De opvangkampen moeten buiten Europa liggen…………..want eenmaal in Europa krijg je de asielzoekers er niet meer uit Europa.

  Die gaan bij uitzetting tegenwerken in jarenlange procedures en/of verdwijnen in de illegaliteit. Of ze krijgen kinderen en dan is het “zielig” om ze uit te zetten.

 13. Nasrani

  Misschien aan president Trump vragen hoe dit op te lossen. Hij zit met een eindeloze stroom Mexicaanse klaplopers. En ook hij wordt tegen gewerkt door ‘links’.

 14. Lex

  Ongelofelijk dit is inderdaad schokkend.

  7% is echt vluchteling de overige 93% zijn gelukzoekers parasieten.

  Een duidelijke regel geen geldig legitimatie geen toegang tot Europa.

  Via een Tolk taaldeskundige kan achterhaald worden waar ze vandaan komen aan hun taal en dialect kan snel worden vast gesteld.

  Groot asielzoekerscentrum buiten de EU dat vind ik een prima plan.

  Ik vind dan ook dat tot 10 jaar terug iedereen die een verblijfsvergunning heeft gekregen onderzocht moet worden of deze wel rechtmatig is verkregen op eerlijke en juiste gegevens.

  Als dit niet klopt het hele gezin uit zetten met uitzondering als hij zij met een Nederlands staatsburger is getrouwd.

  1. lugar

   “(…) 93% zijn gelukzoekers parasieten.”

   Klaplopers dus.

 15. Steve Van der Vekens

  Niets nieuws onder de zon dus, behalve een mediakanaal dat het nieuws niet angstvallig geheim houdt. Top!

 16. Steve Van der Vekens

  Geef die allemaal een Kinder Surprise als ze terug naar eigen land gaan.

 17. Bes Tolen

  Ondertussen tientallen jaren bekend en daarom horen onze politici en medewerkers en andere begunstigers van de massa immigratie ook voorgoed in de gevangenis te verdwijnen. Dat moet dus als eerste gebeuren. Dan kunnen vervolgens nog meer passende maatregelen worden genomen.

  1. Ernst Quispel

   Bes Tolen toont zich hier als een hardcore fascist door democratisch gekozen politici te willen opsluiten om daarna ‘meer passende maatregelen te nemen’.

 18. Gerlos

  Volgens mij is dit oud nieuws, is al jaren bekend dat het overgrote deel gelukszoekers zijn.

 19. toetssteen

  Wie verbaast zich hier nog over?

 20. Bes Tolen

  Ernst met de staart toont zich klaarblijkelijk een seniel wordend leninmarxistisch communist door het woord fascist fout te gebruiken. Blijkbaar is hij zo geïndoctrineerd, dat hij andere politieke scheldwoorden die al spoedig tot een omvangrijk vocabulaire in het communisme zijn uitgegroeid, niet meer weet op te roepen. Hij verdient evenwel nog een tweede kans.

  1. lugar

   “Hij verdient evenwel nog een tweede kans.”

   Heb ik een aantal maanden geleden geprobeerd, hij was toen nog Code134. Ik heb ontdekt dat hij ongeneeslijk islambeciel is. Afdrogen en in de hoek zetten a.u.b.

   1. Rechtsaf

    @lugar dat is nog zacht uitgedrukt, hoewel er iets uitdrukken past wel weer bij Ernstislambiciel

    1. lugar

     @Rechtsaf: Juist, en Ernstlam is nu al naar bedje.

     1. Hetzalwelweer

      Niet echt naar bed, aan het opladen om morgen weer fris op te staan om zijn islamadam ideeën weer vorm te geven.

     2. lugar

      Inderdaad, zoals dagelijks blijkt. Ook binnen de islam wordt er geëvangeliseerd, al is de boodschap wel dodelijk.

      Zo nu werkwaarts, land en veiligheid dienende!

 21. a.wolb

  Dit is al jaren bekent.
  Maar niemand in Brussel doet er wat aan.
  Die zorgen goed voor zich zelf en de bobo,s achter de zogenaamde hulp organisaties. die ook rijkelijk hun zakken vullen over de rug van de Europese bevolking gesteund door de links radicalen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.