SGP-held Van der Staaij helemaal klaar met “witteboorden-antisemitisme” van anti-Israëlclub Verenigde Naties

De SGP-fractievoorzitter heeft er schoon genoeg van dat de Verenigde Naties in resolutie na resolutie eenzijdig Israël veroordeelt voor alle ellende in het hele Midden-Oosten. Van der Staaij noemt het in een spraakmakend gesprek met parlementair verslaggever Ernst Lissauer zelfs “witteboorden-antisemitisme”.

Het gebeurt al decennia, en niemand doet er wat aan: de niet aflatende stroom Israëlhaat die vanuit het VN-hoofdkantoor in New York stemming na stemming wordt uitgestort over de wereld. Terwijl grote mensenrechtenschendingen in landen als Syrië, Noord-Korea, Venezuela en Zuid-Afrika doodleuk genegeerd worden, is een groot deel van de wereld eensgezind in de aanpak van één landje: Israël. Als je de honderden resoluties zou lezen die in de VN zijn aangenomen tegen Israël de afgelopen jaren, zou je haast het idee krijgen dat het Derde Rijk is gereïncarneerd in de gedaante van hun voormalige slachtoffers.

Niets is natuurlijk minder waar. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, en gedraagt zich eigenlijk buitengewoon beheerst als je het in de context zet van een klein land dat wordt omringd door vijandige staten dat hun in 1948 opgerichte buurman eigenlijk zo snel mogelijk zouden willen vernietigen. Vandaar dus ook dat SGP-leider Kees van der Staaij helemaal genoeg heeft van die onuitstaanbare vooringenomenheid van de Verenigde Naties, die deze realiteit niet onderkennen en de ene na de andere veroordeling van Israël de deur uit doen.

In een video met de onafhankelijke parlementaire verslaggever Ernst Lissauer stipt Van der Staaij dat ook nadrukkelijk aan:

“Wij vinden het belangrijk om ook aandacht te vragen voor het witteboorden-antisemitisme, zoals we dat noemen. Het eenzijdig Israël in de verdachtenbank plaatsen, door internationale organisaties – landen in internationale organisaties – zoals in het verband van de Verenigde Naties.”

Eén van de maatregelen die Van der Staaij nu wil nemen, is dat de Tweede Kamer beter vooraf moet kunnen controleren wat de Nederlandse delegatie stemt in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Want Nederland kan deze anti-Israël-manie misschien niet eigenhandig stoppen, maar het minste dat onze vertegenwoordigers in New York kunnen doen is weigeren mee te werken aan de delegitimatie van de enige Joodse staat ter wereld. Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ritter

  Helaas pleegt een groot deel van de gevestigde media ook “witteboorden-antisemitisme”.

  Zie b.v. de misleidende videos van de NOS en RTL over Israël.
  ————-
  Fouten, omissies en leugens

  “De Nederlandse televisieverslaggeving over het Israëlisch-Arabische conflict lijkt steeds vaker geplaagd door vooroordelen in het nadeel van de Joodse staat. De NOS stapelt fout op fout en ook concurrent RTL doet een stevige duit in het zakje.”

  https://www.niw.nl/fouten-omissies-en-leugens/

 2. Frits Jansen

  Klachten tegen het beleid van de staat Israël zijn geen antisemitisme!
  Dat Israël de oorzaak is van veel problemen in het Midden Oosten staat wel vast. Helaas kan Israël moeilijk tot de orde worden geroepen vanwege de allesoverheersende joodse lobby in de VS.
  De Eerste Wereldoorlog legde de kiem voor de Tweede Wereldoorlog. Laat de Tweede Oorlog niet een derde veroorzaken omdat uit schuldgevoel tegenover de Joden een schurkenstaat werd opgericht die de landen in de regio terroristen kan omdat de Amerikanen er achter staan.

  1. lugar

   “Klachten tegen het beleid van de staat Israël zijn geen antisemitisme!”

   “joodse lobby” “schurkenstaat”

   🙂

   1. van Urk

    Frits Janzen onze rechtendeskundige heeft ook veel klachten openstaan tegen het beleid van Venezuela, Noord Korea, Rusland, Iran, Saudi Arabie, Lybie, Siera Leone, Myanmar, Wit-Rusland, Congo, Soedan, Turkmenistan, Laos etc. Alleen jammer dat wij van hem daar nooit iets over horen.

    1. Ni28

     Beste van Urk, Fritz Jansen is een middelmatige trol die graag met andere trolcollega’s tegenspraak verspreidt om mensen in de gordijnen te jagen. Niets meer en niets minder. Reactie niet waard. Zwijgen is in deze de winnaar, laat je niet gek maken door “discussie onwil”, het gaat echt niet om de discussie.

  2. Stanly2000

   Fritsje, als geschiedenisleraar.

   1. van Urk

    Stanley2000; Hij weet denk ik ook precies te vertellen wat voor vele problemen de Israelische Joden veroorzaken in het Midden-Oosten. Ik weet alleen niet precies wat.

  3. Ritter

   “Dat Israël de oorzaak is van veel problemen in het Midden Oosten staat wel vast.”
   ———-

   Dat staat alleen “wel vast” voor de Joden haters. Niet voor de mensen de bekend zijn met de geschiedenis van de regio.

   Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren
   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

  4. van Urk

   “Helaas kan Israel moeilijk tot de orde worden geroepen.” Jammer voor Fritsje. Wat zou hij het geweldig vinden dat alle Joden voor het gerecht worden gesleept en dat zijn Hamas vriendjes er goed van af zullen komen.

  5. Holland

   Wat lijkt het me toch erg als je, zoals Frits, stekeblind in de wereld ronddoolt en nooit de juiste conclusies kunt trekken of de samenhang kunt doorzien. Arme man.

  6. lanex

   Wat een ongelofelijke simpleton, te stupide om na te denken?

  7. Arie B

   Misschien moet je eens een paar geschiedenislesjes nemen vriend. De Joden horen daar en blijven daar of je nu op je kop gaat staan of niet. Die bedoeïenen die zich Palestijnen noemen trekken maar verder naar een ander deel, bijvoorbeeld de bezette Sahara? Nederland zou ook die knutselclub moeten stappen. Kost veel geld en levert geen drop op..

 3. sjun

  Het ziet er naar uit dat Kees Van der Staaij de geesten beter weet te onderscheiden dan zijn CU en CDA collega’s. Goed dat hij zich erover uitspreekt.

  1. Nasrani

   Dat hebt u goed gezien. Het is beschamend hoe Nederland zich positioneerd op dit moment. Het beleid is links, anti-Israel en anti-VS. En dat terwijl dit kabinet bestaat uit twee, zich christelijk noemende partijen bestaat. Niet alleen ergerlijk, maar zeer hypocriet en onchristelijk.
   Gelukkig heeft de VS wel een goede afgezant, Nikki Haley. Zie haar commentaar maar eens op you tube filmpjes. Geheel in lijn met de buitenland politiek van de VS. Zij wijst de hypocrise duidelijk aan, iets waar Europa wat van kan leren.
   Kees van der Staaij is een goede politicus die, gezien de standpunten van zijnpartij, de steun verdiend van iedereen die zich een serieus Christen noemt.

   1. Guus Geluk

    Kunt u met anti-Israëlische en anti-Amerijaanse standpunten van het huidige kabinet noemen of zoog u dit uit uw duim – louter weer om bagger uit te storten over de ChristenUnie?

 4. Guus Geluk

  Held? Toen hij zich laatst inspande om het derde kabinet van staatsman Rutte overeind te houden werd hij nog uitgemaakt voor alles dat lelijk was. U bent niet consequent.

  1. lugar

   “staatsman Rutte ”

   🙂

   1. Ni28

    Het staat er echt:)

   2. Ni28

    Van der Staaij zegt in wezen hetzelfde als Wilders maar Wilders wordt weggehoond en van der Staaij niet. Waarschijnlijk door zijn steun aan het vorige kabinet. Je moet echt alles kopen. Macht boven moraal.

 5. henk vintage

  Die Frits die heeft het antisemitisme zowat uitgevonden.

 6. Likoednl

  In Nederland blijven de politiek-correcte media ook wegkijken van de actuele Jodenhaat.

  https://likud.nl/2018/06/palestijnse-televisie-allah-verneder-en-verdrijf-de-joden/

  1. sjun

   Misschien is het een idee om ook zèlf een regelmatige alternatieve kijk op het nieuws te gaan brengen opdat eenzijdig voorgelichte burgers tot veel meer zicht op zaken komen. Wellicht moet er maar eens eigen zuil worden opgericht dat eigen media, eigen onderwijs en een eigen carrierepad aan daaraan deelnemende biedt als redelijke weerstand tegen de gelijkgeschakelde massamedia.

 7. Ni28

  De VS begint op een Palestijnse enclave te lijken. Niet voor niets werd deze door Trump zwaar bekritiseerd. Ik zie nog de tijd aankomen dat de VS als de grootste donateur deze sluit en opnieuw uitvindt om deze te zuiveren van de huidige vervuiling. Het is een logge organisatie die vele schurken bevat. Het heeft zichzelf daarmee overbodig gemaakt.

 8. Seneca

  anti joods sentiment zal wel altijd blijven bestaan. reden: verregaande stupiditeit van de mens. bewijs: de vele reacties aangaande op dit forum. maar het mag. vvmu t.a.v. Christenen en Joden wordt toegejuicht maar owee als men iets zegt over moslims of nationaliteiten die de islam aanhangen. minder, minder weet u het nog?

  1. lugar

   @Seneca: Vergis je niet, er is hier een flinke groep die nog steeds meer islam wil.

 9. Ernst Quispel

  Van der Staaij meent dat je de Bijbel als richtsnoer voor de geopolitiek moet nemen en daarin staat (Bijbelboek Richteren) dat Israel met goedkeuring van de God waarin hij ook gelooft is gerechtigd een land van anderen te bezetten en in te nemen.

  Het is logica van het soort dat Joris Luyendijk al eens op de hak nam:

  Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.

  De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

  Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

  Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen.

  1. Holland

   De enige gevolgtrekking die je kunt maken is dat Joris Luyendijk even slecht op de hoogte is van de historie van de staat Israel als jij Quispel. Dom gebral dat kant noch wal slaat.

   Hier, lees je even wat beter in: https://martienpennings.wordpress.com/2013/02/19/werk-in-uitvoering-een-korte-geschiedenis-van-israel-2/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.