Slappe EU sluit nog slapper migratiedealtje: opvangcentra blijven in EU, vluchtelingen verdeeld over alle lidstaten

Angela Merkel met haar grote vriend Mark Rutte. EU2017EE Estonian Presidency (bron: Flickr)
Foto: Angela Merkel met haar grote vriend Mark Rutte. EU2017EE Estonian Presidency (bron: Flickr)

Nou, de EU heeft dan eindelijk een akkoord liggen om de migratiestroom naar Europa zogenaamd “aan te pakken”. Anders dan eerder voorgenomen komen er voorlopig geen opvangcentra buiten de grenzen van de landenunie, en wordt opnieuw voorgesteld om alle vluchtelingen over de hele Europese Unie te verdelen.

Alles was ingewikkeld,” aldus premier Rutte vanochtend vroeg in Brussel nadat hij een nacht heeft doorgehaald met zijn collega’s om een vluchtelingendeal te sluiten. Kennelijk, ja. Want wie ziet waar de Europese slampampers mee op de proppen komen, moet concluderen dat het resultaat erg mager is. Veel van de vantevoren geroepen harde maatregelen – zoals opvangcentra buiten de EU – komen er niet. Tegelijkertijd moeten grote delen van de deal nog beter worden uitgewerkt.

Dit is wat er momenteel op tafel ligt:

“Er komen op korte termijn gesloten opvangcentra in Zuid-Europa voor nieuwe bootvluchtelingen. Op de langere termijn hopen de leiders ook buiten de EU ‘gecontroleerde’ centra te kunnen opzetten waar onderschepte bootvluchtelingen naartoe worden gebracht.

In de centra wordt bepaald welke vluchtelingen recht hebben op asiel en welke niet. Daarover moet sneller uitsluitsel zijn dan nu vaak het geval is. De ‘rechtmatige’ asielzoekers worden over de EU verspreid.”

Tijdelijke EU-voorzitter Oostenrijk heeft de opdracht gekregen om al die vage details uit deze mini-deal om te zetten in daadwerkelijk beleid. Dat is dan ook het enige positieve aan deze nachtelijke overeenkomst: dat men de zeer migratiekritische regering van Sebastian Kurz de opdracht heeft gegeven om details uit te pluizen en met concrete vervolgstappen te komen.

Hoe dan ook is dit weer eens een gemiste kans voor Europa. De burgers snakken naar grenzen die eindelijk eens een keer bewaakt worden; en vriend en vijand willen dat al die krakkemikkige vluchtelingenbootjes eens niet meer uit varen gaan vanuit Libië. Daar lijkt nu dus helemaal niks aan te gaan gebeuren.

En zo sukkelt Europa dus voort, van migratiecrisis naar migratiecrisis. Aanpakken? Ja, men wil er best een nachtje voor doorhalen. Maar met echte en ingrijpende oplossingen komen? Dat is dan weer teveel gevraagd van die opengrenzenfetisjisten.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

173 reacties

 1.   

  De puinhoop wordt alleen maar groter. Het is een schijn constructie om Merkel aan de macht te houden

  1.   

   Precies. Dat is veel en veel belangrijker dan het ineenstorten van dat hypocriete, debiele zooitje daar in brussel. Es zien of de CSU nu de poot stijf blijft houden en het bommetje laat ontploffen in de regering. Maar dat zal wel niet. Hypocrisie ten top bij al die eliten.

  2.   

   groot gelijk D.D.

 2.   

  VIDEO: Hongaarse minister laat zich over migratie niet de maat nemen door BBC-reporter

  Zo kan het ook, Mark Rutte!

  https://opiniez.com/2018/06/28/video-hongaarse-minister-laat-zich-over-migratie-niet-de-maat-nemen-door-bbc-reporter/redactieopiniez/

  1.   

   Goed stuk, deze man stelt het belang van zijn land voorop ipv de EU en de kosten wel op de burger afwentelen en geen oog hebben voor de mensen die dagelijks naar de voedselbank moeten. En dan kansloze illegalen binnenhalen en wat deze man ook zegt. De multiculturele samenleving bestaat niet en zeker niet met Mohammedanen, dat is overal zichtbaar, zeker in Engeland meer dan 1000 no go zones. Wat een geweldige multi culti is dat. En dat roeptoeteren ze ook nog dat het land van hen is.

 3.   

  Zo… dat hebben we weer gehad. Een doekje voor het bloeden… de burger weer een rad voor ogen gedraaid. Er verandert dus HE-LE-MAAL niks.

 4.   

  Waarom blijven de media over “vluchtelingen” praten terwijl verreweg de meeste asielzoekers illegale migranten zijn die vanwege economische/financiële redenen ( lees ons sociaal stelsel) naar Europa reizen?
  —————————-

  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling, 93% is klaploper
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

 5.   

  Niet veel mensen dachten dat het mogelijk was om van Noord tot Zuid, van Oost tot West, een akkoord in elkaar te zetten, maar de EU is er toch in geslaagd. Logisch: migratie is in wezen een thema dat slechts in Europees verband kan worden aangepakt.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/28/halszaak-migratie-bepaalt-lot-van-eu-a1608355

  Ruwweg besloten de EU-leiders om twee pistes verder te onderzoeken. Ze willen betere opvang van migranten in Noord-Afrika. In navolging van de Turkije-deal uit 2016, moeten landen daar worden ‘beloond’ als ze meewerken aan het stoppen van illegale migratie. In Noord-Afrika moeten ,,ontschepingsplatforms” komen om migranten die in zee worden opgepikt naartoe terug te sturen.

  Daarnaast willen EU-leiders dat er ook binnen de EU gesloten opvangcentra komen, gefinancierd met EU-geld. Daar moet een snelle schifting worden gemaakt tussen arbeidsmigranten en oorlogsvluchtelingen. Vervolgens moeten vluchtelingen die recht hebben op asiel verspreid worden over de EU, niet met verplichte quota, maar op vrijwillige basis. Rutte wilde het woord ‘gesloten’ niet gebruiken en had het over ,,controlled centra”. Zijn Italiaanse collega Guiseppe Conte had het over ,,gesloten hotspots” onder Europese vlag.

  Deze centra worden vooral gezien als een tegemoetkoming aan Italië, dat niet langer verantwoordelijk wil zijn voor elke migrant die daar binnenkomt, zoals de huidige Europese asielregels voorschrijven. Rutte sprak zich niet uit over de vraag of er ook opvangcentra in Nederland moeten komen. Hij noemde het ,,logisch” dat de centra in landen komen ,,waar de mensen aankomen”. Ook Oost-Europese leiders, die geen migranten willen opnemen, konden zich uiteindelijk vinden in het bereikte compromis.

  EU-instellingen moeten de plannen nu gaan uitwerken, en ook de gesprekken op gang brengen met Afrikaanse landen. Eerder donderdag zei bondskanselier Merkel dat het migratievraagstuk ,,een halszaak” is die de EU kan maken of breken. Ook volgens premier Rutte dringt de tijd. De instroom van migranten vanuit Noord-Afrika is nu weliswaar laag, maar ,,we staan niet klaar mochten de aantallen weer gaan stijgen”.

  1.   

   @Guus

   “Niet veel mensen dachten dat het mogelijk was om van Noord tot Zuid, van Oost tot West, een akkoord in elkaar te zetten, maar de EU is er toch in geslaagd. Logisch: migratie is in wezen een thema dat slechts in Europees verband kan worden aangepakt.”

   Logisch, ze hebben het ook veroorzaakt, voor mij mag de bom vallen in die tent (niet letterlijk).

   1.   

    Vit,

    De migratiecrisis is geen probleem dat door de huidige politieke leiders is veroorzaakt.

    1.   

     Oh nee? Merkel met haar “Wir schaffen das” heeft er dus niets mee te maken, kom nou zeg zo naïef ben je toch niet? Om van de instructies vanuit de EU nog maar niet te spreken, logisch ook dat leiders als Orban daar niet in mee gaan.

     1.   

      Vit,

      Wir schaffen das is niet de oorzaak van de migratiecrisis: dat weet u zelf ook. De grondoorzaken van migratie zijn onder meer armoede, honger en ziekte, en geweld.

     2.   

      @Guus

      Daar dokken wij al miljarden voor om dat op te lossen, men heeft nu eenmaal meer verstand van wapens gefaciliteerd door ons als van een waterpomp.

      Btw, Merkel zette de grenzen dus open niets meer en niets minder.

     3.   

      Vit: “Daar dokken wij al miljarden voor om dat op te lossen…”

      Problemen oplossen kost geld.

     4.   

      @Guus klopt jou geld Guus

     5.   

      @Guus

      Yep en toen?

     6.   

      Vit,

      Toen hoopten we dat de problemen een beetje zijn opgelost.

     7.   

      Ik zal het verhaal nooit vergeten dat een gemeenschap ging zitten wachten totdat er iemand zou komen om een ‘geschonken’ waterpomp te repareren, of zij hoopten dat allah er wat aan deed dat kan ook. Maar elkaar uitmoorden wisten ze alles van.

     8.   

      Guus lult zichzelf altijd vast als je een beetje doorvraagt.

     9.   

      Holland,

      U kunt beter.

     10.   

      @Holland Guuslim is er op gebrand om nog meer “migranten” op te vangen in zijn eigen woning natuurlijk, hij vindt het fijn om heel dichtbij hem te houden, waarbij gezegd dient te worden dat dit koran is op de molen van guuslim en co..

     11.   

      Rechtsaf,

      Geklets.

     12.   

      Ik wel, maar jij niet. Antwoord Guus op vraag Vit: “Toen hoopten we dat de problemen een beetje zijn opgelost.”

      Een dommere dooddoener en debatnederlaag is nauwelijks denkbaar.

     13.   

      @Guus geklets? de multiculturalisme, diversiteit en links-liberalisme moet niet de algemene maatstaf zijn.
      We zien dat dit niet werkt en ze blijven het maar door de (onze) strot duwen

     14.   

      Holland,

      Ik word een beetje moe van uw getrol.

      Ga inhoudelijk op de zaken in of hoepel op.

     15.   

      @Guus je gaat zelf helemaal mank als het gaat om “ingaan op de materie”.

     16.   

      Rechtsaf,

      Guus Geluk    1 uur ago    Beantwoorden

      Niet veel mensen dachten dat het mogelijk was om van Noord tot Zuid, van Oost tot West, een akkoord in elkaar te zetten, maar de EU is er toch in geslaagd. Logisch: migratie is in wezen een thema dat slechts in Europees verband kan worden aangepakt.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/28/halszaak-migratie-bepaalt-lot-van-eu-a1608355

      Ruwweg besloten de EU-leiders om twee pistes verder te onderzoeken. Ze willen betere opvang van migranten in Noord-Afrika. In navolging van de Turkije-deal uit 2016, moeten landen daar worden ‘beloond’ als ze meewerken aan het stoppen van illegale migratie. In Noord-Afrika moeten ,,ontschepingsplatforms” komen om migranten die in zee worden opgepikt naartoe terug te sturen.

      Daarnaast willen EU-leiders dat er ook binnen de EU gesloten opvangcentra komen, gefinancierd met EU-geld. Daar moet een snelle schifting worden gemaakt tussen arbeidsmigranten en oorlogsvluchtelingen. Vervolgens moeten vluchtelingen die recht hebben op asiel verspreid worden over de EU, niet met verplichte quota, maar op vrijwillige basis. Rutte wilde het woord ‘gesloten’ niet gebruiken en had het over ,,controlled centra”. Zijn Italiaanse collega Guiseppe Conte had het over ,,gesloten hotspots” onder Europese vlag.

      Deze centra worden vooral gezien als een tegemoetkoming aan Italië, dat niet langer verantwoordelijk wil zijn voor elke migrant die daar binnenkomt, zoals de huidige Europese asielregels voorschrijven. Rutte sprak zich niet uit over de vraag of er ook opvangcentra in Nederland moeten komen. Hij noemde het ,,logisch” dat de centra in landen komen ,,waar de mensen aankomen”. Ook Oost-Europese leiders, die geen migranten willen opnemen, konden zich uiteindelijk vinden in het bereikte compromis.

      EU-instellingen moeten de plannen nu gaan uitwerken, en ook de gesprekken op gang brengen met Afrikaanse landen. Eerder donderdag zei bondskanselier Merkel dat het migratievraagstuk ,,een halszaak” is die de EU kan maken of breken. Ook volgens premier Rutte dringt de tijd. De instroom van migranten vanuit Noord-Afrika is nu weliswaar laag, maar ,,we staan niet klaar mochten de aantallen weer gaan stijgen”.

     17.   

      “Holland, Ik word een beetje moe van uw getrol. Ga inhoudelijk op de zaken in of hoepel op”, zegt übertrol Guus, nadat hij vastgelult is, een inhoudsloos antwoord heeft gegeven en zich nu op zijn mini-penis voelt getrapt.

      Je bent een waardeloze debater Guus. Na vier vraagjes door Vit ben je aan het eind van je latijn en ga je zwatelen. Misschien is het beter dat jij eens een tijdje je domme muil houdt. Of inhoudelijk op de zaken in gaat. Maar dat is duidelijk te hoog gegrepen, omdat je een achterlijke onbenul bent.

     18.   

      @Guus en geloof je dat ook? wat je net hebt gecopy-pasted.
      Het zijn namelijk een hoop woorden zonder echte inhoud tot een oplossing

     19.   

      Holland,

      Zojuist heb ik aangegeven dat de grondoorzaken van de migratiecrisis niet zijn veroorzaakt door de Europese leiders. Vervolgens schreef Vit dat we “dokken” voor de migratiecrisis, waarop ik reageerde dat betalen inderdaad geld kost. Vit reageerde: “Yep en toen?” Mijn reactie is dat we dan hopen dat de problemen een beetje opgelost zijn. Door Afrikaanse overheden een zak geld te geven, zoals we deden bij de Turkijedeal, met de afspraak dat zij de migranten tegenhouden.

      Toen kwam u even klieren, mogelijk omdat u zich verveelde, u niet had ingelezen en derhalve niet op de inhoud wilde ingaan.

      Het staat mij vrij uw geklier te negeren. Dat zal ik in het vervolg ook doen. Op scheldpartijen reageer ik al niet meer, of ze van u, de oppertrol of wie dan ook komen.

      Een goede morgen verder.

     20.   

      @Guus

      “Daar moet een snelle schifting worden gemaakt tussen arbeidsmigranten en oorlogsvluchtelingen.”

      Laat dat arbeids er maar vanaf want dat is niet de bedoeling, zo is het ook niet gepropageerd door de mensensmokkelaars.

     21.   

      Rechtsaf: “Het zijn namelijk een hoop woorden zonder echte inhoud tot een oplossing.”

      Welke oplossing ziet u anders dan Noord-Afrikaanse landen een zak geld geven, ontschepingsplatforms en de pogingen Italië te ontlasten door kampen binnen de Europese Unie?

     22.   

      Guus schreef: “De grondoorzaken van migratie zijn onder meer armoede, honger en ziekte, en geweld.” Vit schreef daarop: “Daar dokken wij al miljarden voor om dat op te lossen”. (Al honderden miljarden ontwikkelingshulp in 40 jaar). Waarop Guus antwoordde: “Problemen oplossen kost geld.” En Vit repliceerde: “Yep en toen?”. En Guus gelul eindigde met: “Toen hoopten we dat de problemen een beetje zijn opgelost.”

      Veertig jaar ontwikkelingshulp door heel Afrika en vele honderden miljarden verder, kan Guus -die door de vraag van Vit klemgezet werd- niets anders dan zo’n onbenullig antwoord geven ‘hopen dat de problemen EEN BEETJE zijn opgelost’. Een dommer en inhoudslozer reactie is niet denkbaar.

      Weet je wat Guus: ik zal vandaag maar eens extra scherp op je letten en reageren. Terug praten hoeft niet, want je bent zo onnozel dat je na vier simpele vragen toch al mat staat.

     23.   

      Holland,

      Als u vandaag verder wilt trollen en tieren houdt ik u niet tegen, maar het is mijn streven daar niet meer op te reageren.

     24.   

      Voor Guus G:

      13. roept in herinnering dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting 60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt om migratie langs legale weg mogelijk te maken;

      16. wijst er nogmaals op dat het belangrijk is de aantrekkelijkheid van de EU voor hoogopgeleide werknemers te vergroten, ook door het beschikbaar stellen van informatie over de bestemming en de arbeidsmarkt van het gastland, waarbij rekening moet worden gehouden met de braindrain die dit tot gevolg kan hebben in de landen van herkomst; is van mening dat de braindrain zou kunnen worden verzacht door middel van tijdelijke of cirkelmigratie, door opleidingen te organiseren in de herkomstlanden zodat beroepen in belangrijke sectoren, met name onderwijs en gezondheidszorg, er kunnen blijven bestaan, en door middel van samenwerkingsovereenkomsten met de landen van herkomst; vraagt de lidstaten om niet actief personeel te werven in de ontwikkelingslanden waar in belangrijke sectoren zoals de gezondheidszorg en onderwijs een gebrek aan personele middelen is

      (bron: ONTWERPRESOLUTIE VAN HET EUROPEES PARLEMENT
      over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))

    2.   

     @Guus ja joh ben jij nou echt zo verschrikkelijk blind en ook wat dom guuslim juist zij faciliteren de migratiecrisis door vooral nog slappere dealtjes te sluiten…
     Deze idioten in Den-Haag en ook Brussel durven geen nee te zeggen, dit is de alles moet ja zijn generatie en het eigen volk te schofferen tot op het bot…

     1.   

      Rechtsaf: “faciliteren de migratiecrisis door vooral nog slappere dealtjes te sluiten…”

      Nee, men tracht er een oplossing voor te vinden.

     2.   

      @Guus helemaal niet, men is symptoom aan het bestrijden, sterker nog, er worden nog meer niet westerse culturen binnen gehaald, en “wij” moeten ons maar aanpassen..
      Waarom denkt men dat die gasten daar echt zitten voor jou en voor mij, zijn de signalen dan niet duidelijk genoeg om afstand te nemen en dat multiculturalisme, diversiteit en links-liberalisme niet de algemene maatstaf moet zijn, want dit schort niet met de werkelijkheid..

    3.   

     De migratiecrisis is wel degelijk de schuld van de politieke leiding.

     Die hadden prikkeldraad langs de grenzen moeten leggen,En bootjes terug moeten slepen zoals Australië deed.

     Simpelweg omdat de islam ideologie niet te mixen is met Europese cultuur.

     Al een jaartje of 1400 pas.

     Je moet leren van de geschiedenis. Geen oorlog importeren. Want elke debieĺ kan voorspellen dat dit natuurlijk nooit goed gaat komen met de islam en op termijn europa net zo’n zooitje gaat worden als het midden oosten.

     Met de oorlogssituatie in Zweden al op het netvlies,zijn we aardig op weg door compleet achterlijk debielen als Dopper met zijn nep accounts: ernst,guus gelul,meester Dong,heinz,eu cock enz. Enz….

     Ga werk zoeken luie hond!

  2.   

   Guus,
   “Ruwweg besloten de EU-leiders om twee pistes verder te onderzoeken. ” Ik kan dit echt geen akkoord noemen. De Eu blijft onderzoeken en doet niets concreets. Ondertussen blijft de pendeldienst gewoon bestaan. De Aquarius bv is gisteren gearriveerd in Marseille.

 6.   

  ‘vluchtelingen verdeeld over alle lidstaten’

  Dit is gewoon onzin, landen kunnen met deze deal niet meer verplicht worden om vluchtelingen op te nemen.

  Dat er voorlopig opvangcentra binnen de EU komen komt omdat akkoorden over opvangcentra buiten de EU ontzettend veel tijd en geld gaan kosten en dat er daarom eerst een tussenoplossing nodig was!

 7.   

  Het volgende probleem dient zich in Italie aan. Al 40 gevallen van Ebola in Italie.

  De ziekte die in Senegal uitbrak, heeft daar niet alleen veel slachtoffers geëist, maar tiert nu ook welig in Italië. Hartelijk dank, beste Afrikanen, dat u met uw massale uittocht uw pestilentiën naar Europa hebt gebracht.

  De eerste waarschuwingen kwamen al weken geleden van Lampedusa, maar niemand wilde ze horen. De artsen op Lampedusa hebben ook onmiddellijk een waarschuwend rapport over “de verspreiding van het ebolavirus naar Europa en de gevolgen daarvan” op internet gepubliceerd. Maar dit werd onmiddellijk verwijderd – om redenen van “nationale veiligheid”. De verwijdering vond plaats op 16 april. In het verslag staat onder andere dat de epidemie zich al naar Lampedusa verspreidt heeft en dat er al meerdere gevallen van de uitbraak zijn geregistreerd.

  De vragen aan het ministerie van Volksgezondheid werden niet beantwoord en eventuele opmerkingen werden geweigerd.

  Maar nu komt er dus een noodkreet om hulp over de uitbraak en verspreiding van het ebolavirus uit Toscane. De verspreiding van deze boodschap, over de verspreiding van ebola in Italië, vindt plaats via blogs, sociale netwerken en privéwebsites.

  Het opvangcentrum voor vluchtelingen in Pisa is reeds gesloten om de verspreiding ervan te voorkomen. De Afrikanen daar vertonen alle symptomen. Echter, Sandra Capuzzi, Pisa gemeenteraadslid voor sociaal beleid, gaf weliswaar aan de pers toe dat men het kamp in quarantaine heeft gesteld, maar bagatelliseerde het gevaar en zei dat het in opvangcentrum slechts enkele gevallen van koorts aanwezig waren en men het niet moest dramatiseren, omdat het nog niet bekend was of het gewoon een verkoudheid of iets anders was wat door de “reisstress” veroorzaakt was.

  Maar de angst blijft. De 40 dragers van het virus werden op zwaarbeveiligde afdelingen geplaatst en worden aan zorgvuldig testen onderworpen. Toch heeft de Italiaanse bevolking niet de indruk dat de autoriteiten open kaart spelen, maar het leven van hun eigen volk op het spel zetten.

 8.   

  “Anders dan eerder voorgenomen komen er voorlopig geen opvangcentra buiten de grenzen van de landenunie…”

  Klopt dit wel?

  https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/eu-bereikt-akkoord-over-migratie-gesloten-opvangcentra-in-afrika-en-zuid-europa

  In de centra wordt bepaald welke vluchtelingen recht hebben op asiel en wie niet. De ‘rechtmatige’ asielzoekers worden dan verspreid. Ze gaan alleen naar landen die ook bereid zijn ze op te nemen.
  Ook gaat er geprobeerd worden met Afrikaanse landen afspraken te maken om daar al de opvangcentra in te richten, vergelijkbaar met de Turkije-deal.

  1.   

   @Guus
   “In de centra wordt bepaald welke vluchtelingen recht hebben op asiel en wie niet. De ‘rechtmatige’ asielzoekers worden dan verspreid. Ze gaan alleen naar landen die ook bereid zijn ze op te nemen.
   Ook gaat er geprobeerd worden met Afrikaanse landen afspraken te maken om daar al de opvangcentra in te richten, vergelijkbaar met de Turkije-deal.”

   Sja en wie gaat dat allemaal betalen???????????

   1.   

    Rechtsaf,

    U vraagt naar de bekende weg,

    1.   

     @Guus het is inderdaad een retorische vraag, en jij weet het antwoord natuurlijk al, sterker nog jij stelt je huis ter beschikking, toch?

     1.   

      Rechtsaf,

      Natuurlijk weet ik het antwoord, want u vraagt naar de mij bekende weg. Maar welk punt wilt u maken?

     2.   

      @Guus ik hoef geen punt te maken dat punt maak jezelf al, en jij stelt uiteraard je huis ter beschikking toch?

     3.   

      Rechtsaf: “ik hoef geen punt te maken dat punt maak jezelf al,”

      U bedoelt de voorgenomen afspraken met Noord-Afrikaanse landen om de migratiestroom in te dammen?

     4.   

      @Guus hoe bedoel je indammen,wat een gedachtegang is dit zeg weet jij wel wat je zegt? indammen betekent dat er nog steeds duizenden zo niet miljoenen “migranten” hiernaar toe komen, dit heeft helemaal niets met indammen te maken, dit is gewoon de deur openhouden.
      Maar jij als islamitische pleitbezorger kan niet wachten tot ze bij jou aanbellen, toch?

  2.   

   Guus, het klopt wel. Er staat nl dat er geprobeerd wordt om afspraken te maken met Afrikaanse landen. Er komen dus VOORLOPIG geen opvangkampen buiten de Eu. Of het ooit zal komen valt te bezien. En gelooft Guus nou werkelijk dat als de immigranten in de Eu zijn dat ze dan bij afwijzing weer fijn teruggaan naar land van herkomst?

   1.   

    Stanly2000: “Er komen dus VOORLOPIG geen opvangkampen buiten de Eu.”

    Dat klopt, voorlopig niet, maar wel op de langere termijn.

    https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/06/627927-627927/

    De 28 leiders van de Europese Unie hebben na urenlange moeizame en volgens premier Mark Rutte emotionele onderhandelingen een akkoord bereikt over het migratiebeleid. Er komen op korte termijn gesloten opvangcentra in Zuid-Europa voor nieuwe bootvluchtelingen.

    Op de langere termijn hopen de leiders ook buiten de Europese Unie (EU) ‘gecontroleerde’ centra te kunnen opzetten waar onderschepte bootvluchtelingen naartoe worden gebracht.

    1.   

     Guus de LEIDERS HOPEN. Nou ik ook!

     1.   

      En proberen.

     2.   

      Guus,
      Ik heb wel een concrete afspraak gevonden! Frontex wordt versterkt!
      Prachtig toch.
      “De 28 landen kwamen ook overeen de Europese grens- en kustwacht Frontex snel uit te breiden om de buitengrenzen te kunnen versterken en hulporganisaties ‘te beschermen tegen de praktijken van mensensmokkelaars’. Rutte lichtte dat niet toe.”
      Dus niet om de bootjes tegen te houden maar deze te escorteren naar de EU. Deden ze trouwens nu ook al.

 9.   

  Zoals ik voorspelde blijkt de EU steeds weer opnieuw in staat de grote problemen te bezweren. De crisis is verdwenen en Merkel heeft een goed verhaal om thuis te komen.

  Zoals ook voorspeld: elk groot probleem voor Europa wordt opgelost met een meer integrale EU-aanpak. Dat kan ook niet anders en daarmee leidt elke crisis tot een versterkte EU.

  Briljant is dat Oostenrijk de verantwoordelijkheid krijgt dit akkoord te implementeren. Daarmee mag de hardliner Kurz de oplossingen verzinnen en ontdekken dat dit niet zo eenvoudig is als populisten vaak brallen. Hij zal zich in elk geval committeren aan een gemeenschappelijke strategie.

  Mooi.

  1.   

   @Ernst jij als islamitische islamsloerie vindt het prima natuurlijk, jij hebt immers je huis nog niet vol toch?

  2.   

   Er is nog niets bezworen, dus hou je voorspellingen nog maar even vast.

   1.   

    Meneer Voorbips hoopt nog op een crisis.

    :)

    1.   

     @Ernst er zijn mensen die vinden dat dit veel te ver gaat, jij als islamitische islam imbeciel bestempeld dit als “hoop op crisis” het is crisis, jij idioot, mafketel..

    2.   

     ernst IS ERNSTIG ZIEK

     1.   

      Ah joh laat die halve tamme toch lullen, ik lach er om.

    3.   

     Ernst Keutel juicht en jubelt triomfantelijk omdat alles bij het oude blijft, er niets verandert en er totaal geen sprake is van een oplossing. Alles dankzij de ‘integrale EU-aanpak’ waarbij hij alleen van het woord al zwijmelt en snottert van genot.

     1.   

      Holland heeft niet goed opgelet, er is namelijk wel degelijk iets veranderd. De EU heeft gekozen voor een gemeenschappelijke en integrale EU-aanpak van de immigratieproblematiek. Dat is een verdere stap in de versterking van de EU.

     2.   

      Je zegt het goed Quispel “De EU heeft gekozen voor een gemeenschappelijke en integrale EU-aanpak. Dat is een verdere stap in de versterking van de EU.”

      Het ging er inderdaad om de EU bij elkaar te houden, ondanks dat dit gedrocht van crisis naar crisis zwalkt en doodziek is. Dat was het enige doel. Niet het oplossen van de immigratieproblematiek. Daarvoor werd gekozen voor de welbekende aanpak: een rookgordijn van holle woorden, waarachter niets of nauwelijks iets is veranderd.

     3.   

      @Holland dat zijn ook mijn woorden hoor, het is leeg en niets zeggend

    4.   

     Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek/antisemiet/pedo en kalende vette eenzame speklap.

  3.   

   WAT KUN JIJ VERSCHRIKKELIJK DOM DOM DOM LULLEN HAHAHAHAH

   1.   

    Ik dank de heren Rechtsaf en Swetsnek voor hun genuanceerde inhoudelijke reacties op mijn bijdrage.

    1.   

     @Ernst en jij bent een vieze vuil smerig islamitisch landverradertje die zijn huis natuurlijk vol met migranten heeft

  4.   

   Aldus het Ministerie van EU-propaganda, bij monde van perschef Ernst Köetel.

   1.   

    Holland voorspelde gisteren dat de kans dat de EU over drie jaar nog bestaat nihil is.

    :)

    1.   

     Ik dacht dat ik vijf jaar noemde Ernst Keutel. Maar het kan natuurlijk ook al voor het eind van dit jaar zijn.

     1.   

      Vooral dat ‘nihil’ is grappig.

     2.   

      Ik dacht dat het vooral de woorden ‘integrale EU-aanpak’ zijn waarop jij geilt. Dit is een begrip dat ik heel grappig vindt.

  5.   

   Ja hoor Ernst, domme trol!

 10.   

  Slappe EU sluit nog slapper migratiedealtje: opvangcentra blijven in EU, vluchtelingen verdeeld over alle lidstaten
  .
  Slap artikel van een nog slappere Tim over een ijzersterk besluit van de EU.
  Oplossen is ingewikkelder dan zeiken en zeuren.

  1.   

   @EU de oplossing is helemaal niet ingewikkeld, het is ingewikkeld omdat er geen oplossingen worden bedacht maar pleistertjes worden geplakt door onze kleffe leiders..
   De oplossing is terug sturen naar het land van herkomst en de landen zelf voor oplossingen laten zorgen, nu gaan er bakken Nederlands geld heen, mijn geld welteverstaan.

  2.   

   Zo is het helemaal.

  3.   

   Eu kokkie en Guus,
   Oplossen is schijnbaar te moeilijk voor de Eu-regeringsleiders. Welke concrete afspraak zien beide heren in het akkoord. De oplossing is mooi weer op de lange baan geschoven.
   En ondertussen blijven de bootjes komen en veranderd er niets.

 11.   

  De bekende slappe hap, zoals we van de EU gewend zijn. De reden hiervoor is dat de POLITIEKE WIL bij Merkel en Juncker ontbreekt om dit probleem grondig en structureel aan te pakken. Hun agenda is niet om het migratieprobleem op te lossen, maar om de EU te behoeden voor een acute crisis. Dat is dus iets geheel anders. Ook dit is pappen en nathouden, gericht op de korte termijn. Op lange termijn gaat dit zeker niet werken, en in die zin geldt: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De frustratie bij Italië zal alleen maar toenemen en uiteindelijk zal de hierdoor veroorzaakte onderlinge verdeeldheid de EU splijten en kapot maken.

 12.   

  Hoewel dit pas een beginnetje is, toch knap werk van de EU, met name omdat Italië en de Oosteuropese landen binnenboord zijn gebleven. Je ziet dat de wil alom aanwezig is om als EU verder te gaan, ondanks de interne verdeeldheid.

  En hoe voorspelbaar weer om te zien dat de zelfhaters in deze draad de grootste bek hebben.

  1.   

   Zelfhaters? Dat moet je toch even uitleggen.

   1.   

    Je zou ook trots mogen zijn op wat jouw EU bereikt heeft, @Vit. Het is immers jouw EU, en er is wat bereikt. Met dat voorspelbare negativisme van jou verdien je terecht het predikaat “zelfhater”.

    1.   

     Het is niet mijn EU omdat wij de grootste netto betalers zijn met als resultaat nihil, om mij dan bijvoorbeeld een zelfhater te noemen slaat natuurlijk helemaal nergens op.

     1.   

      Ps, als het nou fatsoenlijk besteed wordt viel er nog wat voor te zeggen, maar nu gaat er alleen al 400 miljoen naar die achterlijke maandelijkse verhuizing (exclusief reis en verblijfskosten van de parlementariërs).

     2.   

      Vit, je weet toch: als je kritiek hebt op de islam noemt links je een islamofoob, en als je kritiek hebt op de EU noemt links je een zelfhater.

      Links: kampioenen in labelen en framen.

     3.   

      Het zijn kwalificaties van linkse stoorzenders, niets van aantrekken. Zij haten hun land en daarom geven zij die zo makkelijk weg.

  2.   

   Populistisch rechts heeft weinig met het echt aanpakken van de problemen. Altijd aan de zijlijn zeiken dat het niet goed is, dat is wat ze kunnen. Voorbeeld: PVV.

  3.   

   Je kunt het knap werk noemen maar als je het mechanisme van de EU bekijkt was een andere uitkomst niet God denkbaar. De 28 EU-partners zitten in dezelfde boot waarbuiten (zie de lijdensweg van de Brexit) geen overleven mogelijk is. Niemand met gezond verstand brengt die boot tot zinken want dat is politieke en economische zelfmoord.

   Het mechanisme dat de EU beheerst is het feit dat de antwoorden die men vindt in crises per definitie leiden tot meer integratie en een sterkere politieke en conomische Unie.

   1.   

    God (grappige verschrijving = goed

    1.   

     En dat met een hoofdletter.

    2.   

     @ernst
     Meestal geniet Ernst van het taalneuqen als andersgezinden een taalfoutje maken.
     Maar kennelijk ervaart Ernst ook bevrediging bij het corrigeren van zijn eigen fouten.
     Taalmasturberen vindt hij wel zo zalig!!!

    3.   

     Ja, die was leuk.
     Verder geheel mee eens. Vooralsnog geldt voor de EU: die wordt sterker door wat haar niet kapot maakt.

   2.   

    Het heilige en onvoorwaardelijke geloof in de EU, als was het een soort van religieus hoger doel, begint hier toch wel een beetje ongezonde en obsessieve vormen aan te nemen. De Britten, die hechten aan soevereiniteit en onafhankelijkheid, zouden een “lijdensweg” afleggen met nul kans op overleven. :-) Er wordt zelfs gesproken over politieke en economische zelfmoord. :-) Vooral de laatste alinea zou gezegd kunnen zijn door een hardcore apparatsjik van het politburo van de communistische partij van de voormalige Sovjet-Unie. Michael Gorbatsjov zei ooit: “Wij hebben er 70 jaar over gedaan om van dat Sovjet gedrocht af te komen, en nu gaan jullie (Brussel) er aan beginnen” !

  4.   

   De verdeling over de landen is op vrijwillige basis! Logisch dat de Oosteuropese landen binnenboord zijn gebleven.
   Ja, het zijn inderdaad de zelfhaters die hier de grootste bek hebben! Wie de schoen past… , Beukman, Ernst, Kokkie en Guus. Sorry als ik er een vergeten heb.

 13.   

  Miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa af te reizen. Want het gratis geld (ons sociaal stelsel) heeft een aanzuigende werking op de illegale migranten.

  Demograaf Jan van de Beek vat de gevolgen van de illegale migratie als volgt samen:

  „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

  Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

  De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

  1.   

   Ritter zal dan wel in zijn schik zijn met de afspraken die de EU-leiders maakten.

   1.   

    Ernst Quispel

    Welke afspraken?

    Ik hoor net in de media dat het zo vaag is dat er eigenlijk geen echte afspraken zijn gemaakt.

    Laten we maar een referendum houden in de Europese landen of de bevolking dit beleid steunt.

    Dat zal natuurlijk niet gebeuren omdat de meeste Europeanen een einde willen aan de illegale massa migratie. Dus de Europese beleidsmakers zullen zeker geen referendum over de illegale massa migratie toestaan.

 14.   

  Guus kletst wel, maar neemt niet waar. Honger, armoede,ziekte? Die gelukszoekers op de bootjes zien er goedgevoed uit, goede kleren aan en iedereen heeft een mobiele telefoon. Klets toch niet krom wat recht is. Problemen oplossen kost geld. Ja daarom maken we al decennia lang geld over. Paarlen voor de zwijnen. Je mag dit best letterlijk interpreteren.

  1.   

   Helemaal waar Ries. Maar pas op: Guus zal dit als getrol aanmerken en vragen of je meer inhoudelijk wilt reageren dan wel wilt ophoepelen. Hij is namelijk het grote licht hier op DDS, zeg maar de Grote Übertrol.

  2.   

   Ries,

   Clingendael zette enkele grondoorzaken van migratie op een rij:

   https://www.clingendael.org/nl/publicatie/de-oorzaken-van-de-europese-migratiecrisis

   Hoofd push-factoren: onveiligheid en onderontwikkeling

   • Conflicten, onveiligheid (angst voor vervolging), mensenrechtenschendingen;
   • Klimaatverandering (e.g. droogte en overstromingen in de regio);
   • Ongelijkheid, armoede, en demografische factoren (grote aantallen jongeren in het Midden-Oosten die aanvankelijk in de regio blijven maar verder trekken zodra zij het geld hebben).

   Er is wel degelijk sprake van armoede, waardoor grote groepen migranten naar Europa vertrekken om een beter leven op te bouwen.

   1.   

    Ja Übertrol, over de oorzaken is iedereen het wel eens. Maar voor een oplossing kijken ze weg. Of wil je nog 400 miljoen Afrikanen verschepen naar Europa ‘om een beter leven op te bouwen’?

    1.   

     Goed dat we het over de grondoorzaken eens zijn, aangezien Ries zojuist schreef: “Honger, armoede,ziekte? Die gelukszoekers op de bootjes zien er goedgevoed uit, goede kleren aan en iedereen heeft een mobiele telefoon.” Er is wel degelijk sprake van armoede, hongersnood en ziekte.

     “Of wil je nog 400 miljoen Afrikanen verschepen naar Europa ‘om een beter leven op te bouwen’?”

     Nee.

     1.   

      Guus zegt ‘nee’.

      Dan is er dus maar 1 oplossing Guus: per vandaag de Europese buitengrenzen potdicht en niemand meer er in. En dus niet, zoals in dit EU-dweilakkoord, een ‘scherper bewaken van de grenzen’ want dat betekent dat er in de praktijk geen ene moer verandert.

      Hoe komt het toch dat jij je altijd zo snel laat inpakken door de holle en doorzichtige demagogie van de overheid en MSM? Heeft dat te maken met je zwartekousenkerk waar gehoorzaamheid aan het ‘boven jou gestelde gezag’ wordt gepredikt? Ik begrijp het echt niet.

     2.   

      Holland: “En dus niet, zoals in dit EU-dweilakkoord, een ‘scherper bewaken van de grenzen’ want dat betekent dat er in de praktijk geen ene moer verandert.”

      Nee, dat betekent het niet, maar dat had u zelf ook kunnen weten.

     3.   

      Potdicht zal niet lukken maar de EU heeft wel degelijk besloten de Europese buitengrenzen beter te gaan bewaken en de instroom te beperken door afspraken te maken met Noord-Afrikaanse landen.

    2.   

     Holland had ook de krant kunnen lezen en ontdekken dat de EU een akkoord bereikte over de aanpak van het probleem, het scherper bewaken van de Europese buitengrenzen teneinde de instroom in te dammen. Dat neemt, daar heeft hij gelijk in, de oorzaak niet weg. Dat is de armoede en de, mede door het Westen veroorzaakte, politieke instabiliteit in het Midden-Oosten en Afrika.

     1.   

      Ernst, ik heb wel een krant gelezen, maar ik kan er nu echt uit lezen dat de buitengrenzen beter bewaakt wordt om de instroom in te dammen. Ik zou zeggen het tegendeel, het begeleiden vande boten van de NGO’s wordt nu officieel erkend. Kom maar met meer bootjes, jongens.
      “De 28 landen kwamen ook overeen de Europese grens- en kustwacht Frontex snel uit te breiden om de buitengrenzen te kunnen versterken en hulporganisaties ‘te beschermen tegen de praktijken van mensensmokkelaars’. Rutte lichtte dat niet toe.”
      Over de oorzaak ben ik het met Guus eens, alleen de mensen die het nodig hebben zie ik niet op deze bootjes.

     2.   

      De enige “oplossing” van populistisch rechts, zoals deheer Wilders hedenmorgen op Twitter poneerde, is uit de Europese Unie en het sluiten van de grenzen. Dat is om duizend redenen slecht, maar dat terzijde.

      Logisch dat afspraken in Europees verband, dus het écht beginnen aan het oplossen van problemen, op weinig steun bij populistisch rechts kan rekenen.

     3.   

      @Guus precies guus, sluiten die grenzen dat is de enige juiste methode om deze “migranten” buiten de deur te houden…

     4.   

      Siemien,

      Nee, we moeten bij de Europese buitengrenzen zijn en in dat verband afspraken maken, zoals thans os geschiedt.

     5.   

      U denkt veel te simpel, Siemien.

     6.   

      Stanly2000,

      Volgens Kurz komen er juist strengere regels voor de NGO’s.

      http://www.standaard.be/cnt/dmf20180629_03589026

     7.   

      Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek/antisemiet/pedo en kalende vette eenzame speklap.

     8.   

      @Henk-Jansen ik denk niet simpel de oplossing is heel simpel maar zelfs dat begrijpen “jullie” niet..

     9.   

      Guus, ben je ziek of zo. Het is de eerste keer dat je Rutte tegenspreekt, het is nl een uitspraak van onze Mark.
      Bron: Elsevier.

     10.   

      Stanly2000,

      Ik verwoord hetgeen ik las.

    3.   

     @Holland Guus wel die wil nog veel meer islam en kornuiten naar Nederland halen hoor vergis je niet in zijn islamitisch denkbeeld..

   2.   

    @ Guus Geluk. Inderdaad zijn er enorme problemen in het hele Afrikaanse Continent. En zij worden steeds erger. Vorige week kreeg ik het magazine van Open Deuren (Open Doors). De hele Afrika lijdt aan extreem droogte, honger, overbevolking, zeer ernstige ziektes, beperkt onderwijs, werkloosheid, en terrorisme. En daarom willen deze meestal ongeschoolde mannen naar Europa komen. Als zij werk hadden voor een paar weken, dan hebben wellicht wat geld om te eten, en voor een mobieltje te komen, en geld te betalen aan een van de illegale mensenhandelaren bendes om naar Europa te ontvluchten van hun ellende.
    Om aan de zoveelste Afrikaanse ellende te ontkomen, is het in het eerste plaats een zaak voor de hele wereld. Maar omdat er nu dreigt vooral voor Europa een grote ramp te ontwikkelen, kan de EU veel doen om te helpen om dit ellende te
    voorkomen. Het plan van D. Tusk voor EU centers in Noord-Afrika is de beste momenteel. En er moet veel meer hulp gegeven worden voor arme, overbevolkte
    landen, zodat zij ook een kans krijgen om te blijven leven. Begin met gratis geboorte beperking middelen, condooms en pillen. En onderwijs voor alle kinderen. En heel veel hulp voor landbouw. Omdat Europa dichtstbij is voor Afrika, moeten wij hun helpen om te voorkomen dat het van kwaad tot een enorme ramp heel snel komt.

 15.   

  Van een slappe EU verwacht je niet sterke maatregelen. Hopelijk vind de Duitse CSU hetzelfde en stuurt Merkel de laan uit. Wat nu afgesproken is is gebakken lucht en poging om Merkel te redden. En met Merkel weet je al dat er steeds meer migranten komen. De lachende derde zijn de Visegrad landen die van de quota dreiging zijn verlost want verdelen van immigranten gebeurt straks op vrijwillige basis. Dus kunt je ze ook niet op subsidies korten. Voor vaste afspraken over verdeling is consensus nodig, alle lidstaten moeten over eens zijn. Dus vul maar in welke landen tegen zullen stemmen. De zwakste punt zijn de opvangcentra in Europa. Met een been binnen bent je helemaal binnen dat geldt nu al. Hiermee komt dus geen grensbewaking. Hopelijk gaat Italië weigeren deze centra op hun gebied te plaatsen want ook zij weten inmiddels beter. Grenzen bewaken betekent dat patrouille schepen geen toegang verlenen tot Europese wateren en dat is het enige wat werkt. En het confisqueren van schepen door ngo’s gebruikt en verbod van hun huidige werkzaamheden. Dat zagen wij al met de muur van Orban. Al met al een verwachtte teleurstelling die niets oplost maar Merkel mogelijk redt. De hoofdpunt van gisteravond.

 16.   

  Kwispeldoor meent dat het westen schuldig is aan de ellende in het Midden-Oosten. O ja, hoezo? Het zijn juist de moslims die het leven daar voor zichzelf en anderen onmogelijk maken. En nu kom je natuurlijk met de dooddoener, dat het het westen om de olie gaat.
  Natuurlijk is dat zo, maar daar betalen wij al meer dan 100 jaar veel gled voor, zoveel dat het Midden-Oosten volgeplempt is met enorm rijke wijken. Kijk maar eens naar Dubai en de paleizen in Saudie-Arabie. Onze schuld? Wat ‘we’ niet goed gedaan hebben, is te proberen die mensen uit de ellende te halen. Stank voor dank dat met name rondgetoeterd wordt door links. Man, ga toch koken! Halal-schapenballetjes of zo.

 17.   

  Als men tracht oplossingen te vinden dan moeten zij eerst de zaken vanuit de Europese kant bekijken en niet de Afrikaanse. Afrika moet veranderen en niet Europa. Met deze afspraken verandert men Europa eerder dan Afrika. Slappe gedoe die niets oplost en zeker de oorzaak niet! Daar had men al lang geleden mee moeten beginnen. Niet eten brengen maar helpen om eten te produceren. Al die miljarden weggegooide ontwikkelingsgeld heeft niemand tot het idee gebracht dat het niet werkt. Sussen en sussen maar niet aanpakken en nu zit je met een gigantisch probleem.

 18.   

  Iemand schrijft: De crisis is verdwenen en Merkel heeft een goed verhaal om thuis te komen.
  Beide is een sprookje. De crisis is helemaal niet verdwenen maar gesust. Merkel heeft niets praktisch voor op kort termijn te melden en het is nu aan de kracht op slapheid van de CSU. De gemaakte afspraken houden heel weinig in behalve dat de Visegrad landen de grote winnaar in deze zijn. Ik dacht dat de critici van deze landen het zouden inzien maar die zijn kennelijk zoet met een koekje. Voor het westen veranderd er niets. Zij zullen verder overspoeld worden met migranten en de Ostbloklanden zullen hun vrijheid bewaren, het worden geen migratielanden. De winnaar is Visegrad.

 19.   

  Deze deal is jammer en een gemiste kans. Europa blijft doorrommelen met duizenden en duizenden moslims naar ons( nog) vrije westen te halen. Maar goed, ieder land en continent krijgt wat het verdiend………Europa’s deel is voorlopig weer duidelijk en stemt somber. Toch zijn de tekenen op termijn wel positief. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de islam en moslims niet bij Europa horen en eigenlijk alleen maar ellende veroorzaken. Het duurt nu alleen weer wat langer voordat de echte oplossingen gaan komen.

 20.   

  Die “eerlijke” verdeling over de hele EU gaat natuurlijk nooit gebeuren. De voormalige Oostblok landen willen er nul. Die hebben al eerder een Islam invasie meegemaakt, dus die weten waar ze over spreken.
  In Italië win je er ook geen stemmen mee als je toegeeft.
  Dat er steeds meer “vluchtelingen” komen komt juist omdat het in Afrika wat beter gaat, waardoor meer mensen kapitaalkrachtiger worden zodat ze de trip kunnen betalen.
  In plaats van de boel daar leuk op te bouwen gaan ze hierheen om te roepen dat wij slaven hebben gehouden. Terwijl ze dat zelf in Afrika nog steeds doen en hier de slavernij is afgeschaft. Door de blanken wel te verstaan.

 21.   

  “Scherper bewaken van grenzen”. Dat is een goeie, er werd al niet bewaakt en zeker niet opgetreden. In cijfers uitgedrukt ga je van min een naar nul.

  1.   

   En dat is dan nog geflatteerd :-)

 22.   

  Hollan, inderdaad, de doodzieke EU op kunst beademing zonder dat de tumor weggehaald wordt. Zolang er iemand van invloed is die de EU liefst vol ziet lopen met migranten kunt je niets redelijks regelen. En dat is gisteren gebeurd. Hopelijk ziet de CSU het ook zo want deze toekomst muziekje van gisteren lost de Duitse probleem niet op.

  1.   

   Ni28, ik ben bang dat het CSU (Horst Seehofer) toe zal geven en een compromis met Merkel sluit over de fakedeal van afgelopen nacht. De belangrijke Duitse kranten waren gisteren vrij unaniem anti-Merkel, maar ze zijn nu volledig gedraaid, juichen Merkel als van ouds weer toe en schrijven dat Seehofer in populariteit is gedaald en hij zal moeten dealen met het resultaat. De MSM zijn hier al even onbetrouwbaar als in Nederland.

   1.   

    Dat vrees ik ook, Holland, Seehofer maakt op mij niet bepaald sterke indruk, dat het zover ging vond ik al ver. Maar eigenlijk komt Merkel met niets naar huis wat op kort termijn iets oplost dus wie weet. De Visegrad landen zijn vol lof want nu komen zij officieel onderuit de quota’s. Opname migranten wordt hun niet verplicht dus kunnen zij ook niet gekort worden op subsidies. Guus G maakt zich blij met een dode mus.

    1.   

     Wie hebben de grootste baat bij deze “migranten”stroom?

     #followthemoney

 23.   

  De vraag is of Seehofer dit bevredigend vindt. Het is een uitstel van executie voor Merkel, vroeg of laat blijken weer van deze zgn vluchtelingen verward gedrag te ver
  tonen, zoals dat vandaag de dag moet worden benoemd. En dan als blijkt dat deze EU aanpak ook niet werkt, dan zijn de kaarten voor Merkel gewoon echt op. Vroeg of laat, let op mijn woorden, zal Merkel het veld ruimen. Dit staat los van wat ik vind van de hele problematiek, gewoon een vaststelling.

 24.   

  Enkele correcties in dit rapport. Volgens de uitgebreide radio nieuws van ochtend:
  1. Over de migratie probleem is er nog niets definitief besloten.
  2. Omdat de meningen zijn verdeeld, zal er dit hele week vergaderd worden in Brussel.
  3. Een aantal landen steunen het plan van voorzitter D. Tusk voor een “EU Fort”
  in Noord-Afrikaanse landen. Verschillende opvang centers voor de niet-toegelaten
  migranten, die grotendeels financeerd zal worden door de EU. Waarbij de EU leiding
  en controle heeft in al die centers. Italie, Nederland, Poland, en Denemarken
  steunen dit plan.
  4. Maar er zijn problemen met sommige andere landen. Merkel en Macron willen
  dat nog steeds het Dublin akkoord van kracht blijft. (Opvang van vluchtelingen en
  migranten wordt verdeeld in alle EU landen). Dus geen opvang in Afrikaanse landen.
  5. Er zijn sommige landen en regeringen dit helemaal niets willen maken met dit grote
  probleem. Zij zijn voor een individuele land aanpak. Bijv. zuid-Duitsland wil alle
  grenzen sluiten. (Dus breken met de Schengen akkoord).
  In middels heb ik net gehoord op het nieuws van 2:00, dat er is alweer een overvolle boot gezonken vlakbij Libie. Er wordt gevreesd voor het leven van velen.

 25.   

  Vreemde zaak : gisteren probeerde ik onder het “Angela Merkel waarschuwt voor de toekomst van de EU bij de migratie-top” een heel beschaafde & informatieve reactie te posten – en kreeg plots een “moderatie” bericht te zien.

  Nadien zag ik, dat ik klaarblijkelijk niet de enige was, want er kwamen gewoon geen reacties meer bij in die thread….

  Ik probeer het bij deze dus nog es…..

  Ik schreef gisteren al, dat deze hele EU Immigratie top, puur voor de show werd opgevoerd en dat de heren & dames EUrocraten in werkelijkheid GEEN ENKELE intentie hebben om een halt toe te roepen aan de massale influx van derde wereld migranten, aangezien ZIJ deze influx ZELF in uitgebreid detail hebben georganiseerd !

  Het onomstotelijke bewijs voor mijn claim, zit vervat in twee OFFICIELE EU documenten :

  Het eerste document, is het INTERN EU document A6-0251/2009 opgesteld in 2009 (dus ZES jaar voor die zogenaamde “vluchtelingencrisis” uitbrak !!!) – en daarin staat LETTERLIJK : “dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting
  60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt ommigratie langs legale weg mogelijk te maken”

  Ja, je leest het goed : ZESTIG miljoen immigranten (!) en men heeft het UITSLUITEND over migranten uit het Midden-Oosten en Africa, NIET over Westerse immigranten….(!)

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A6-2009-0251+0+DOC+PDF+V0//NL

  Wie wil beweren dat dit EUrocratisch plannetje “intussen achterhaald” is, moet het TWEEDE document maar es goed lezen….(!)

  Op 2 mei 2018 – dus TWEE MAANDEN GELEDEN (!), ondertekenden “onze” Eurocratische “leiders” een NIEUW immigratieverdrag in Marrakesh, gedurende een meeting met de leiders van de Afrikaanse landen, waarin ze plechtig beloven aan die Afrikaanse leiders om LEGALE massa-immigratie voor (specifiek !) “Afrikaanse jongeren & vrouwen” uitgebreid te faciliteren EN intussen ook “de xenophobie en het racisme” van de locale Europese bevolking te “bestrijden” …..(!)

  https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/20180503_declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf

  Dit NIEUWE immigratie verdrag kreeg nauwelijks of geen aandacht in “onze” Europese mainstream pers, wat VEEL zegt over de “neutraliteit” van diezelfde pers.
  Het is ook opvallend, dat wie momenteel probeert te refereren naar deze twee EU documenten op de forums van diezelfde pers, METEEN wordt weggecensureerd….(!)

  Ik herhaal : dit zijn OFFICIELE EU documenten, geen “opinies”, geen “fake news”, geen subjectieve krantenarikels – en die 2 EU documenten tonen OVERDUIDELIJK aan dat deze hele EU top ENKEL werd opgevoerd om onderlingen “plooien” glad te strijken EN intussen het Europese publiek zand in de ogen te strooien !!!

  De Europese bevolking wordt gewoon verraden en verkocht door haar eigen politieke “leiders” en wie dat niet wil geloven, moet dringend es deze 2 documenten zeer aandachtig lezen.

  Ik wil bij deze graag iedereen vragen, om beide officiele EU documenten uitgebreid te delen met familie, vrienden & kennissen – het Europese Publiek heeft het RECHT correct geinformeerd te worden over deze massieve EUrocratische zwendel waarvan wij allen het slachtoffer zijn !!!

 26.   

  Zou de Dagelijke Standaard aub zo vriendelijk willen zijn om mijn posting met de links naar EU documenten effectief te publiceren, in plaats van mij telkens weer voor “moderatie” te plaatsen ? Bij mijn weet is de echte inherente waarde van een medium zoals dit, nog steeds afhankelijk van de bereidwilligheid om echte informatie te publiceren. Dank bij voorbaat.

  Mau777.

  1.   

   @Mau777. Vandaag is alweer de zoveelste keer dat ik moet moest me registreren als lid van de DDS. Terwijl ik een van de oudste leden-correspondanten ben. Vanaf het allereerste begin van dit site. De laatste DDS nieuwsbrief die ik heb gekregen was van 4 dagen geleden. Zodat ik opnieuw heb geregistreerd. Helaas heeft dit site momenteel heel veel last van vele ordinaire trollen, die vaak heel ultra-rechts zijn, en proberen IEDEREEN die niet meelopen met hun idealen te intimideren. Volgens die domme, werkeloze lui die niets beters van hun leven hebben te doen, dan uren ieder dag aan internet te zitten, met hun verzameling van ultra-rechts Amerikaanse sensatie artikelen, moeten helaas velen op deze DDS site blijkbaar aangevallen worden. En als de DDS redactie genoeg steun blijft krijgen van de ultra-rechts mannen hoek zullen wij meer artikelen krijgen over:
   1. Volgens hun reporters: waardeloze vrouwen die in de politiek zitten, compleet met
   slechte fotos van hen. Terwijl dat de fotos van Thierry geweldig uitzien, en ook van Geert…hoewel die witte pruik van gorgeous Geert niet meer goed zit op z’n hoofd zit.
   2. En hoe waardeloos de EU is. En dat er nu zo gauw mogelijk moeten komen een
   Nexit, Frexit, Belexit, Itexit, Gerexit, en allemaal verzorgen dat wij geen Europese Unie meer hebben. Dus geen EU meer en wij moeten volgen de voorbeeld van de grote held Orban van Hongarije al die uitheemse mensen achter hoge hekken houd onder vreselijke onmenselijke
   omstandigheden.

  2.   

   Moderatie bij DDS?

 27.   

  In afwachting publiceer ik bij deze alvast mijn oorspronkelijke reactie zonder de twee cruciale links naar de EU documenten – wie echt geinteresseerd is in de realiteit die verscholen zit achter deze “fake” EU top, kan makkelijk de desbetreffende documenten zelf terugvinden op basis van de twee referenties !

  Ik schreef gisteren al, dat deze hele EU Immigratie top, puur voor de show werd opgevoerd en dat de heren & dames EUrocraten in werkelijkheid GEEN ENKELE intentie hebben om een halt toe te roepen aan de massale influx van derde wereld migranten, aangezien ZIJ deze influx ZELF in uitgebreid detail hebben georganiseerd !

  Het onomstotelijke bewijs voor mijn claim, zit vervat in twee OFFICIELE EU documenten :

  Het eerste document, is het INTERN EU document A6-0251/2009 opgesteld in 2009 (dus ZES jaar voor die zogenaamde “vluchtelingencrisis” uitbrak !!!) – en daarin staat LETTERLIJK : “dat er rond 2050 volgens de prognoses van de Commissie naar schatting
  60 miljoen migrerende werknemers nodig zijn, hetgeen de noodzaak met zich meebrengt ommigratie langs legale weg mogelijk te maken”

  Ja, je leest het goed : ZESTIG miljoen immigranten (!) en men heeft het UITSLUITEND over migranten uit het Midden-Oosten en Africa, NIET over Westerse immigranten….(!)

  Wie wil beweren dat dit EUrocratisch plannetje “intussen achterhaald” is, moet het TWEEDE document maar es goed lezen….(!)

  Op 2 mei 2018 – dus TWEE MAANDEN GELEDEN (!), ondertekenden “onze” Eurocratische “leiders” een NIEUW immigratieverdrag in Marrakesh, gedurende een meeting met de leiders van de Afrikaanse landen, waarin ze plechtig beloven aan die Afrikaanse leiders om LEGALE massa-immigratie voor (specifiek !) “Afrikaanse jongeren & vrouwen” uitgebreid te faciliteren EN intussen ook “de xenophobie en het racisme” van de locale Europese bevolking te “bestrijden” …..(!)

  Referentie : Marrakesh Political Declaration 2018.

  Dit NIEUWE immigratie verdrag kreeg nauwelijks of geen aandacht in “onze” Europese mainstream pers, wat VEEL zegt over de “neutraliteit” van diezelfde pers.
  Het is ook opvallend, dat wie momenteel probeert te refereren naar deze twee EU documenten op de forums van diezelfde pers, METEEN wordt weggecensureerd….(!)

  Ik herhaal : dit zijn OFFICIELE EU documenten, geen “opinies”, geen “fake news”, geen subjectieve krantenarikels – en die 2 EU documenten tonen OVERDUIDELIJK aan dat deze hele EU top ENKEL werd opgevoerd om onderlingen “plooien” glad te strijken EN intussen het Europese publiek zand in de ogen te strooien !!!

  De Europese bevolking wordt gewoon verraden en verkocht door haar eigen politieke “leiders” en wie dat niet wil geloven, moet dringend es deze 2 documenten zeer aandachtig lezen.

  Ik wil bij deze graag iedereen vragen, om beide officiele EU documenten uitgebreid te delen met familie, vrienden & kennissen – het Europese Publiek heeft het RECHT correct geinformeerd te worden over deze massieve EUrocratische zwendel waarvan wij allen het slachtoffer zijn !!!

  1.   

   Hallo DDS
   Waar blijven de door mau777 ingebrachte links ?

  2.   

   Mau777,

   Niet zo paranoïde: de top van gisterenavond heeft weinig te maken met Marrakesch. Marrakesch is in feite een wassen neus. Bovendien werd deze verklaring ook ondertekent door migratiekritische naties als Polen.

   Complottheorieën bedenken heeft geen zin. Laten we bij de feiten blijven, adviseer ik iedereen.

   Lees even mee.

   https://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/10344367/verklaring-van-marrakesh

   5. Heeft de verklaring consequenties voor Nederland?

   Nee, er verandert echt niets. Het Nederlandse beleid – ernstige gevallen zijn welkom, migratie houdt je tegen door Afrikaanse landen te helpen en opvang in de regio – past precies in wat er in Marokko is vastgelegd. Zoals gezegd: het is een rituele dans, met als doel in gesprek te blijven.

   1.   

    Guus je vergeet uit 3 te dicteren: “3. Zet de Nederlandse regering inderdaad de poort open voor meer migranten uit Afrika?
    Strikt genomen is het antwoord ja. In de verklaring staat bijvoorbeeld dat migratie gunstig is en bijdraagt aan de mondiale ontwikkeling. In gewone taal: immigranten zijn goed voor onze samenleving.”
    Helaas ik ben een dagje ouder en door de jaren heen voorzichtiger geworden.

    1.   

     Stanly2000,

     Waarna hij vervolgt: “Maar de verklaring van Marrakesh gaat uit van migranten die aan de eisen van immigratiediensten voldoen, dus met controleerbare documenten en bij voorkeur diploma’s.” En in #2: “Omdat het nauwelijks interessant is. Het is een soort rituele dans, waarvan het nut vooral is dat de EU en de Afrikaanse landen met elkaar in gesprek blijven.”

     Ik zou zeggen: zoek er niet te veel in.

     1.   

      Ja hoor Guus. Net die mensen die Afrika kan gebruiken worden de Eu binnengehaald. Moeten we eigenlijk niet willen, toch?

    2.   

     Deze link, van de door rechts bejubelde migratieminister Theo Francken, is ook interessant om te lezen.

     https://theotuurt.wordpress.com/2018/05/15/verklaring-van-marrakesh/

     1.   

      Vriendje van Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek/antisemiet/pedo en kalende vette eenzame speklap.

   2.   

    Je kwekt weer rabiate onzin, Duck……

    Beide EU documenten spreken BOEKDELEN…. en een dergelijk duidelijk Eurocratisch “intentie Verdrag” (!!!) valt NIET zomaar weg te wuiven met het wel ZEER simplistische “paranoia” labeltje – punt uit.

    Dergelijk officiele EU documenten ZIJN feiten (…), GEEN “complottheorieën”(nog zo’n ongelooflijk goedkope dooddoener !)….
    En wat jij (of Bernard Hammelburg…) daar van vinden is volslagen irrelevant. Jullie “opinie” stelt niks voor en jullie posten zuiver vanuit ideologie – ZONDER ook maar enige persoonlijke affiniteit met enige realiteit te hebben.

    Een “opinie”arikel is GEEN “feit” – een OFFICIEEL document WEL.

    Bovendien is het OOK allang duidelijk dat de EUrocratische lobby zowat de hele mainstream pers controleert EN dat sommige zogenaamde “opiniemakers” rijkelijk vergoed worden om het ruime publiek te “sussen” – net zoals jij hier dagelijks probeert te doen, samen met je vriendje Kwispel.

    Verder laat ik iedereen hier ZELF over de waarde van die officiele EU documenten oordelen….!

    Ik vermoed dat ze daar de hulp van de links regressieve forumtrollen NIET bij nodig hebben. (….)

    Ik herhaal bij deze de referenties naar de officiele EU documenten die cde ware omvang van deze massieve zwendel onomstotelijk aantonen : A6-0251/2009 en Marrakesh Political Declaration 2018.

    1.   

     Mau777,

     Vanuit welke ideologie zou ik hier, volgens u, in ‘s hemelsnaam berichten plaatsen?

   3.   

    @Guusslim statement van Juncker.

    Juncker in de frontlinies

    In een artikel van Der Spiegel uit 1999 beschreef Juncker eens zijn visie op hoe de Europese worst gemaakt wordt. ‘We beslissen iets,’ legde Juncker uit. ‘Dan maken we het bekend, we wachten een tijdje om te zien wat er gebeurt. Wanneer er geen geschreeuw komt en geen opstand, omdat de meeste mensen toch geen idee hebben van wat er is besloten, dan gaan we door – stap voor stap tot er geen weg meer terug is.’ Zo bouwt Juncker blijkbaar voort aan, in de woorden van het verkiezingsmanifest van zijn partij , een ‘opener en democratischer Europa’

  3.   

   Die verdrag van Marrakesh, daar is men snel over gewalst dus daar kan veel vervelende nieuws in staan. Overigens weten wij ook niet wat gisteren besproken is en niet openbaar is gemaakt. Zij zijn niet vies van vuile spel.

   1.   

    Nou, er is een kamerbrief over geschreven door de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Mark Harbers.

    https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2018/06/11/tk-brief-over-de-verklaring-van-marrakesh-naar-aanleiding-van-het-verzoek-van-de-tweede-kam

    Theo Francken, die door populistisch rechts wordt geroemd om zijn conservatieve migratiebeleid, schrijft over de Verklaring van Marrakesh op zijn website (vet zelf toegevoegd):

    Zoals steeds staat zo’n document bol van wollig diplomatiek taalgebruik. Dat is onvermijdelijk, want de Afrikaanse landen moeten immers over de streep getrokken worden om mee te ondertekenen. Maar tegelijk wordt er in de Verklaring diep ingegaan op de uitdagingen rond terugkeer en op de strijd tegen mensensmokkel. Dit zijn ook de punten die ik sterk beklemtoonde tijdens de Belgische tussenkomst.

    Daarenboven betreft zo’n verklaring een louter politiek document. Er werden geen engagementen aangegaan voor de toekenning van meer visa, noch werden er nieuwe migratiekanalen geopend. Anders had ik daar evident mijn steun nooit aan verbonden.

   2.   

    Volgens mij is ie niet door iedereen goed gelezen. Of was de helft weer zwart gelakt?

    1.   

     Ja, alle Europese regeringsleiders, met inbegrip van de migratiekritische, hebben het niet goed gelezen.

     – sarcasme modus uit -

   3.   

    “Zoals steeds staat zo’n document bol van wollig diplomatiek taalgebruik”.
    Dit wordt al niet uitgelegd, de bekende kleine lettertjes. Hoe kan men het dan vertrouwen terwijl de politiek al niet wordt vertrouwd. Je wordt verkocht waar je bij staat.

    1.   

     Ja, er zaten kleine lettertjes in de verklaring, die alle Europese regeringsleiders, met inbegrip van de migratiekritische, niet hebben waargenomen. Ze leden allen aan een acute Afrikaanse Slechtziendheid.

 28.   

  De naïviteit van de “blije winnaars”is ongelooflijk. Je kunt ze met een dode mus al blij maken. Hetgeen gisteren gebeurd is.

 29.   

  Enkele veelzeggende citaten uit het op 2 mei 2018 door de EUrocraten ondertekende Marrakesh verdrag :

  “Domain 2: Legal migration and mobility
  Taking note of the above-mentioned Goal 10.7 of the 2030 Agenda for Sustainable Development, the Rabat Process partners recognise the need to encourage and to strengthen the pathways to regular migration, based on efficient civil registration systems, and to promote the mobility of certain categories of travellers (in particular, businessmen and businesswomen, young professionals or researchers) between European and North, West and Central African countries.
  Objective 3: Promote regular migration and mobility, especially of young people and women, between Europe and North, West and Central Africa, and within these regions.”

  “3. Increased attention to the fight against xenophobia, racism and discrimination: the
  partners will undertake efforts to combat these phenomena, and to promote a balanced
  narrative on migration and diasporas, based on facts and highlighting their positive
  contribution to the development of societies in countries of origin, transit and destination”

  Deze 2 citaten onthullen duidelijk de ECHTE EU planning – dit zijn niet zomaar ‘vage beloftes”….(….) en gekoppeld aan het 2009 EU statement (document A6-0251/2009)

  “projections presented by the Commission estimate the need for 60 million migrant workers by 2050 and this requires the opening-up of channels for legal migration”

  zien wij een onmiskenbare EUrocratische blauwdruk voor INTENTIONELE & systematische facilitering van massa-immigratie uit 3de wereld landen verschijnen – dit duidelijke patroon word totaal NIET doorbroken, ook NU niet.

  (Men sprak op de EU top immers enkel over “illegale migratie” (….) en de “noodzaak” om LEGALE migratie te reguleren…. !).

  Wie DAT wil blijven “negeren” of onder het “vliegend tapijt” vegen, is gewoon van bijzonder kwade wil en werkt vermoedelijk voor de “hoogste bieder”…..

 30.   

  Ik zal wel te simpel denken als ik zeg dat bijna alles wat van Afrika afkomt economisch vluchteling is .Dus liegt bij asiel procedure .Dan rijst mij de vraag .Doen al die lidstaten dat ook als men liegt bij aanvraag van bv een uitkering. Nee .Dan overtreedt je de wet en daar staat een sanctie op .Is het dan zo moeilijk om te zeggen u komt er hier niet in . En als u asiel aanvraagd en we ontdekken aal is het over 10 jaar fraude dan vervolgd uitzetting.

  Dan ex.oostblok landen weigeren ik snap dat.maar al te goed .ooit docu gezien over opvang van wezen en geestelijk en lichamelijk gehandicapten .Da’s in sommige van die landen echt een ramp .Maw ze kunnen nog niet fatsoenlijk voor hun eigen volk zorgen .Dan wel berg goudzoekers erbij . Oogkleppen hebben die regering s leiders op

 31.   

  Het wordt dus tijd voor opstand. Aangezien er beter resultaat nodig is dan ene Pieter Jelles Troelstra ooit bewerkte moet dat in fasen gaan. Eerst een fase van bewustmaking en realisatie van veilige havens voor de oorspronkelijke bevolking terwijl er steeds meer publiek gemaakt wordt om gekochte media en politici in verlegenheid te brengen. Veilige havens ontstaan intussen al in Oost-Europa maar het zou toch bijzonder naar zijn voor degenen die zich wat minder flexibel een andere taal en gewoonten eigen maken om het daarbij te laten. Er wordt dus beschaafde actie van iedereen gevraagd die er geen zin in heeft om overspoeld te worden met lieden met andere mores die op zeker het vigerende sociale systeem en maatschappelijke vertrouwen benodigd voor veiligheid op straat, gedegen onderwijs en handelskansen opblazen. Licht familie, buren, vrienden, bekenden, collega’s en vage kennissen in waar je komt. Maak de mensen politiek bewust dat de noodzaak is ontstaan om politici te gaan vervangen voordat ze het volk zullen laten vervangen.

  1.   

   Die opstand komt er dus niet juist vanwege de vergrijzing en de immigratie. If you can’t beat them; join them, mischien tijd voor adaptatie?

 32.   

  Honger, armoe, oorlog hebben één oorzaak; OVERBEVOLKING. de reden dat er niks aan gedaan word; POLITIEK en RELIGIE.

 33.   

  Als je naar de foto kijkt en naar Rutte wat een lulletje rozenwater is dat zoals hijnerbij staat achter moefti merkeloos.

  1.   

   Waarom drukt u zich zo ostentatief uit.

 34.   

  In plaats van die bootjes geladen met profiteurs elke keer maar op te halen zouden ze er ook voor kunnen kiezen om ze met een sleepboot terug naar libie te brengen maar nee we halen ze op om maar 1 reden de boel te islamiseren nog meer criminaliteit veroorzaken .maar ja als je dat zegt ben je een rassist nou ik voel mij een realist

 35.   

  Merkel is de oorzaak van deze crisis waarin zij de afspraken van Dublin genegeerd heeft en Europa laten overspoelen door een enorme golf migranten waarvan maar een kleine percentage echte vluchtelingen zijn. Een bijna criminele daad. Haar humaniteit gaat ten koste van de Europese burger. Europa is aangetast door onverenigbare culturen die hier haar plaats eisen. Vanuit die punt gezien wordt Europa eigenlijk bezet of gekoloniseerd door een minderheid die zich weigert aan te passen. Hopelijk brengt de voorzitterschap van Oostenrijk wat licht in het donkere tunnel die migratie veroorzaakt heeft.

 36.   

  Ze willen niet dat er een oplossing komt heel Europa islamiseren dat is het doel van de Eu zodat we straks n groot eurabia zijn

 37.   

  is de EU een keer bescheiden, is het wéér niet goed, volgens DDS.

 38.   

  Nou mag Kurz het opknappen en zo zijn de gladde mooipraters er weer even vanaf. Dit is echt een soap zonder einde, maar wel de duurste soap ooit.

 39.   

  Er worden ‘stellingen’ bedacht dat WE!!!! de alcoholistenclub nodig hebben met de migratie crisis, BULLSHIT!!!!! het is een landelijk probleem voor de Zuid Europese landen en die lossen het eigenhandig. En die zitten niet te wachten op die bemoeienissen van die notoire zuipschuiten uit Brussel. Ook wordt beweerd dat er een sterkere EU is gekomen na de laatste bijeenkomst,Pffffffffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! toch belachelijk??????? die alcoholistenclub hangt als los zand aan elkaar, omdat er landen zijn : Oostenrijk Italië,Hongarije. Die aan het belang denken van de bevolking en niet aan het belang van die zuipschuiten die zich werkelijk overal maar mee meent te bemoeien met hun misplaatste politieke correctheid. Kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen ipv altijd maar de oren te laten hangen naar de alcoholistenclub.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!