Sylvana Simons wil na Zwarte Piet en PVV-spotjes nu ook mannelijkheid opheffen: ‘Een keurslijf!’

sylvana-mic
Foto: Sylvana Simons in de radiostudio. Bron: Amsterdam BIJ1 / Instagram.

Samen met vertegenwoordigers van haar partij BIJ1 zet Sylvana Simons de aanval in op het fenomeen mannelijkheid. Het zou maar een “keurslijf” zijn. Veel beter zou het wezen, als alle mannen zich tot het feminisme bekeren. Zo schrijft Sylvana’s partijgenoot Jens van Tricht, en de diva zelf sluit zich daar van ganser harte bij aan.

sylvana-mannelijkheid

We hebben al veel gekke plannetjes gehoord van Sylvana Simons. De bekendste is natuurlijk om Zwarte Piet (op al dan niet homocidale wijze) af te schaffen. Maar ook heeft La Simons gepleit voor het verbieden van tv-spotjes van de PVV en heeft met een mattenklopper alle sponsoren van Johan Derksen achtervolgd. Maar het nieuwste BIJ1-plannetje slaat echt álles. Als het aan de BIJ1-partijleidster en haar trouwe volgelingen ligt, gaat de mannelijkheid namelijk aan diggelen gegooid worden.

Dat kunenn we opmaken uit een verhaal dat Sylvana op Facebook plaatste, getiteld “Tijd om uit keurslijf mannelijkheid te stappen”. Sylvana deelt haar favoriete citaat uit het stuk, waarin wordt uitgelegd hoe mannen het feminisme nodig zouden hebben voor een “beter leven.” Het stuk zelf rammelt van de genderneutrale clichés aan elkaar:

“Deze overdreven mannelijkheid van jongens en mannen leidt tot grote problemen, voor henzelf en voor hun omgeving. Het is die mannelijkheid die mannen ontmenselijkt en ze vraagt geweld te gebruiken tegen zichzelf, tegen andere mannen – je kunt beter dader zijn dan slachtoffer – en tegen vrouwen en kinderen. Die jongens van een intieme ontwikkeling van hun eigen seksualiteit berooft: want hoe kan je je seksualiteit ontdekken als er voortdurend bagger over je wordt uitgestort? Die je vertelt dat het belangrijker is aan status te werken dan een zorgzame vader te zijn en die voortdurend de genderpolitie afstuurt op mannen die buiten de lijntjes van mannelijkheid kleuren.”

Ronduit hilarisch dat juist een lid van het opperste politburo van de genderheilstaat gaat zitten zeveren over het sturen van de genderpolitie – het is de hypocrisie zelve, maar bij BIJ1 schijnt dat niet zo’n bezwaarlijke karaktereigenschap te zijn.

Nog een aardig weetje over het Parool-artikel: het is geschreven door Jens van Tricht. U weet wel: de meneer die net als Sylvana op de BIJ1-kieslijst stond en ook toen al blaatte dat hij de mannelijkheid bij het oud vuil wilde zetten. Rare vent, natuurlijk. Maar ook daarvoor geldt bij BIJ1: dat spreekt voor je, en niet tegen je. Wat een circus is het toch ook daar.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

71 reacties

 1.   

  Zwaar gestoord, die heeft tbs nodig

  1.   

   Zolang als ze aandacht blijft krijgen zullen haar uitlatingen steeds driester worden. Er is dus maar een goede remedie “TOTAAL GEEN AANDACHT MEER AAN SCHENKEN”

  2.   

   Je neemt mij de woorden uit mijn mond. Nou is mij dus niet duidelijk, hoe zij dan tegenover de moslim heren staat. Dat verbaast mij overigens ook bij al die doorgeslagen feministen.

 2.   

  Wat er gebeurt met een land als je de teugels geeft aan de feminazi’s en islamisten kun je dagelijks zien in Mälmo.
  Zweden is verkrachtingshoofdstad nummer 1 met de complimenten van de feminazi’s die een oorlog voeren tegen de Verlichting en de blanke bevolking van Zweden en hun benen spreiden voor de islam-fascisten.
  Dode meisjes, ongekende aantallen meisjes verkracht, festivals afgeschaft en een Staatsmedia dat al decennialang wegkijkt en de moorden en verkrachtpartijen in de doofpot stoppen.

  Zie hier de retweet van Richard Dawkins die hem enkele de-platforming op universiteiten opleverde dankzij de feminazi’s en islamisten.

  https://www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08

  1.   

   staatsmedia die al decennia wegkijkt , dacht dat je het even over nederland had

 3.   

  Ze richt zich op overdreven mannelijkheid, debiel macho- dan wel Rambogedrag.

  Dat is natuurijk heel juist. We zien immers in het Bokito-gedrag van figuren als Trump, Putin en Erdogan waartoe dat leidt.

  1.   

   Volgens mij heb je het niet helemaal begrepen. Het is de bedoeling dat jij en ik straks in jurken rokjes ga lopen om niet meer uit de toon te vallen. Dan is iedereen gefeminizeerd en iedereen gelijk. Dat is de doelstelling. Persoonlijk lijkt mij het maar niks. Dan ben ik toch liever maar een bravoure stoere man.

   1.   

    Nee, netwat, dat bepleit Sylvana helemaal niet.

   2.   

    @Netwat Ernst is een hele vieze smerige islamitische prostituee die graag mee denkt met dit soort types en vooral pleit voor afschaf van dé Nederlandse cultuur.
    SS moet haar feministische rotsmoel houden.

  2.   

   “Dat is natuurijk heel juist.”

   Zodra jij dat schrijft weet de rest genoeg, vukkertje.

   :)

   1.   

    ernst loopt al in korte rokjes en knal oranje pums, daarom voelt ernst zich niet aangesproken

  3.   

   Blablablabla! Pisvlek/Blaaskaak/lafaard/parasiet!

  4.   

   Het ideaal beeld van Silly Sil en natuurlijk Quispel is Jesse met zijn eikeltjespyjama.
   Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw creëer je niet door mannelijkheid te bekritiseren.
   Gelijkwaardigheid begint met respect voor elkaar

   1.   

    @Bloem: In islam bestaat geen gelijkwaardigheid. En bij linksaf bestaan er geen kleuren, iedereen is gelijk.

    1.   

     Quispel is gewoon uit op een rel (en de vernietigiging van Israël en haar Joodse inwoners) en valt niet serieus te nemen als gelijkwaardige gesprekspartner

  5.   

   Het gedrag van Hillary is een schoolvoorbeeld van onbesproken gedrag.https://www.youtube.com/watch?v=JHyt6qVbOSc
   Ik weet niet wat gevaarlijker is.

  6.   

   Waar zijn die nederlandse Rambo’s Ernstig als er weer een een oude dame of homo in mekaar getrapt wordt?De macho motorbrigades zijn dan druk met hun vehicles poetsen en nooit te zien…zo ook niet de andere machoos in minirokjes.Geef mij die kerels in Moermansk dan maar.Ome Putin heeft millioenen mossels in huis,maar ze zijn gewaarschuwd,dus houden ze zich gedeist.

 4.   

  ik word zooo geil van deze prachtige negerin!

  1.   

   Frits Jansen is een absolute malloot die “geil” meent te worden van dertienjarigen, meisjes in hoofddoekjes en spijkerbroeken en van Sylvana Simons.

   De vraag is waarom hij zijn seksuele verlangens, van een typische oude viezerik, poneert op een debat-forum.

   1.   

    @guus gelul
    wat is erop tegen dat fritz geil wordt van SS? dat hij zou geilen op dertienjarige meisjes dat verzin je hier en nu. dat heb je eergisteren zeker geleerd van je dominee toen je ll zondag vroom in je kerkje zat te prevelen. Wat ben jij een ongelooflijke klootzak dat je dit durft te schrijven en denkt er mee weg te komen. je vergeet een heel belangrijk ding: het internet vergeet niets!

    1.   

     Seneca: “dat hij zou geilen op dertienjarige meisjes dat verzin je hier en nu.”

     Nee, dat heeft hij zelf gesuggereerd.

     Waarom zou ik dat verzinnen?

     1.   

      @guus
      waar en wanneer heeft hij dat gesuggereerd?

   2.   

    Het opvallende is dat uw goede vriend, dhr. Quispel het in deze lijn voor hem opnam. Kennelijk had hij niet zo’n probleem met de opmerkingen van Fritzel.

    1.   

     Ik heb geen vrienden op het internet, Bloem. :-)

     Hoe het ook zij: jammer dat Jansen zijn verlangens hier uitvoerig moet etaleren. Zo kan heel de community meegenieten.

     1.   

      “Ik heb geen vrienden op het internet…”

      En daarbuiten ook niet, schat ik in. Je bent wel een proactieve rugridder en spoedt jezelf áltijd in de richting van jouw billenmaat Ernst Boudewijn Graatsma wanneer hij weer eens in de problemen is gekomen. Dat is toch echt toch echt jouw keuze en jouw imago.

     2.   

      @Guus Geluk. Ja wel, je heb nog vrienden op het internet. Ik ben nog een van ze. Ik vind je commentaren interessant te lezen. En vaak ben ook met je eens. Let a.u.b. niet op de vele trollen op DDS. En ga je ons niet verlaten. Ik zou je missen.

    2.   

     “Kennelijk had hij niet zo’n probleem met de opmerkingen van Fritzel.”
     ——————————————————————-
     Quispel valt alleen andersdenkenden op zulke opmerkingen aan.

     Hier spelen 2 dingen:

     1) Quispel is er zoals altijd op uit om andersdenkenden te schofferen. Dus zodra hij iets ziet waarmee hij meent een ander “seksuele problematiek” aan te kunnen wrijven zal hij dat als munitie gebruiken. Ook al slaat het als een tang op een varken.

     2) Als ex-griffo is hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelf zwaar seksueel gefrustreerd en projecteert hij dat op anderen. Hetzelfde geldt voor “fatsoensrakker” Guus.

     1.   

      “Hetzelfde geldt voor “fatsoensrakker” Guus.”

      Guus is een rugridder, de vrouwelijk vorm van zo’n ridder werd 73 jaar geleden kaalgeschoren en de straten ingejaagd, ter leering ende vermaeck. Voor wat betreft Guus heb ik het, net als voor Ernst, allang opgegeven, het is terminaal.

     2.   

      Gezien het feit dat enkele reaguurders de comments doorspeken met seksueel getinte termen is seksuele problematiek niet uitgesloten.

      Met Frits is het helemaal erg: de man stelt geen pedofiel te hoeven zijn om aangetrokken te zijn tot dertienjarigen. Anderzijds geeft hij aan te genieten van meisjes aan de overzijde van de straat in de VMBO-school. Waarom moet hij deze verlangens hier uit de doeken doen?

     3.   

      Nee Guus, het is gewoon een manier van uitdrukken.

      Wat Frits betreft: die zie ik niet voor vol aan, maar ook hem dicht ik niet direct een seksuele afwijking toe.

      Het is waarschijnlijk slechts getrol, bedoeld om reacties uit te lokken.

     4.   

      Als men voortdurend seksueel getinte termen worden verwerkt in commentaren is dat een merkwaardige manier van uitdrukken.

     5.   

      Je moet dat in de context zien, Guus.

      Als iemand bijvoorbeeld stelt dat jij en Ernst “holmaten” zijn dan moet je dat niet letterlijk nemen. Bedoeld wordt dat jullie elkaar op overdreven wijze steunen op dit forum.

     6.   

      Floris vindt het kennelijk bevorderlijk voor een goede inhoudelijke discussie alsje elkaar aanspreekt met termen als psychopaat, holmaat en trol.

     7.   

      Nee, dat vind ik niet.

      Het is echter wél een logisch gevolg van de forumvervuiling die is begonnen met de komst van psychopatische trollen zoals jij, waarmee sowieso geen goede inhoudelijke discussie mogelijk is.

     8.   

      Dat is evenwel kort door de bocht.

      Onze oppertrol doordrenkt zijn taalgebruik bijvoorbeeld met rugdekkers, onderbroeken, testikels, en ga zo maar door. En veel andere reaguurders kunnen zich ook niet onthouden van zulke opmerkingen.

      Nee, ik denk dat er meer speelt.

  2.   

   hahahahahahahaha

  3.   

   Naar welke negerin kijk je fritsie?..beyoncé??

 5.   

  In de negentiende en begin twintigste eeuw zouden dit soort uitspraken opsluiten met elektroshocks opleveren. Nu lopen dit soort mensen vrij op straat als verwarden. Prijs van de civilisatie.

 6.   

  Kunnen we haar nu niet vervolgen op discriminatie? Ze spreekt mensen aan op hun sekse!

  1.   

   dit gaat waarschijnlijk om zogehete toxic masculinity watvoor feministen een gevaar is omdat niet iedereen gelijk kan zijn vanwege kracht
   Ik vind ook dat dit niet respect veroorzaakt nog afdwingt maar gewoon angst
   En in actie komen is denk ik beter dan “als je het er niet over hebt gebeurt er niks”
   Waar sommigen niet meteen naar kijken is dat Sylvana Simons wel degelijk politieke macht heeft
   Als je er iets aan wil doen zal men inderdaad actie moeten ondernemen

 7.   

  Ach haar relatie is nog niet zo lang over. Dus aanval op de mannen en hun mannelijkheid. Wat is het toch een ongelooflijke domme muts

 8.   

  Voor ‘t eerst van mijn leven,
  ben ik het bijna eens met Sylvana!
  Om beter te zeggen, hoeft ze in feite
  niks te doen.
  Mannen bestaan niet, hebben geen gevoel
  en worden vanzelf verwijderd.
  Zinloze, zielige en zwakke schepsels.
  Helder.
  Petra Hermans

  1.   

   “Mannen bestaan niet, hebben geen gevoel
   en worden vanzelf verwijderd.
   Zinloze, zielige en zwakke schepsels.”

   Zo waar ik kloten heb, het staat er echt! :P

   1.   

    Die vrouw moet iets nog ergers meegemaakt dan slavernij dat zij zo trauma opliep.

    1.   

     Nee , zo zijn negerinnen nu eenmaal

   2.   

    @lugar. Je moet niet opletten op dit vreselijke onzin van Sylvana! Net als ik zijn er vele vrouwen die houden van hun lieve mannelijke collega’s, en echtgenoten, die ons respecteren, ons steunen op ons werk en ook thuis. Omlangs heeft onze grote
    beste radio omroep radio 4, een nieuwe vrouwelijk dirigent. Die de leiding krijgt van onze Grote Radio Filharmonische Orkest. Dit grote orkest heeft zeer getalenteerde mannen en vrouwen, die met elkaar samen werken zonder discriminatie, tegen wie dan ook. Hier is een geweldige voorbeeld van samen werken en steunen van mannen en vrouwen onder elkaar.

  2.   

   @Babai538, voor de rest gaat het wel goed met je? Zie voor verdere toelichting mijn commentaar over de ‘mannelijkheid’ in België. Helder.

 9.   

  Nog even, dan wordt ook de stijve lul verboden.

  1.   

   want dat is macho gedrag.

  2.   

   Met trollen maak je geen vrienden.

 10.   

  Er is nog baanbrekend werk te verrichten. In de Islam lopen ze nog ver achter. Ze zat bij DENK daar had ze de volgende punten kunnen behandelen;
  Q 2:282
  Bukhari 2658
  Buhkari 1052
  Muslim 142
  Q 4:34
  Bukhari 5825
  Q 23 1 tot 6
  Q 70 22 tot 30
  Q 4:24
  Abduhl Dawud 2150

  1.   

   Volgens mij hebben ze bij Denk gedacht, dat ze de geit was, die Kuzu eventjes te grazen wou nemen.

 11.   

  silvana wie?

 12.   

  Heeft Sylvana nooit gehoord van onze moderne westerse man-vrouw maatschappij die streeft voor gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen. En behalve die algemeen bekend regel, de enorme vooruitgang dat vrouwen in ons maatschappij bereiken…in iedere vaak? Dat vrouwen en mannen werken zij aan zij in alle beroepen
  (behalve sports), om ons wereld beter te maken. Sylvana moet uitkijken voor de positie van mannen die ook soms worden gediscrimineerd. Dat verdienen onze vriendelijke mannen niet! Laten wij mannen en vrouwen meer respect en steun voor elkaar geven!, en elkaars talenten erkennen en waarderen. Kortom: er moet geen onderdrukking meer voor vrouwen zijn…maar ook niet voor mannen. Gewoon met elkaar samenleven en samenwerken.

  1.   

   Onze vriendelijke mannen ,: bedankt rosa dat je me vriendelijk noemt

   1.   

    @denk eens na. Er zijn vriendelijk mensen overal. Maar zoals verschillende van ons al weten, hoort u helaas niet tot dit groep. Ik heb u nooit en nimmer “vriendelijk” genoemd.

 13.   

  Dit bericht is in België als een bom ingeslagen. ‘Mannelijkheid’ staat daar namelijk synoniem voor ‘penis’.

 14.   

  Wanneer wordt die publiciteitsgeile magoggel met de tjoekie tjoekie boot naar Paramaribo gestuurd?

  1.   

   Sylvana is een Nederlands staatsburger. Dus deze opmerking slaat als lul op Dirk.

   1.   

    “lul”
    ——
    Ontwaar ik hier een hardnekkige seksuele problematiek?

 15.   

  Deze SS is niet gestoord, maar in de “war” . Zullen de Linkse Gutmenschen beweren!
  Maar,……….
  deze SS wipt/neukt/pijpt/kleedt-uit/ licht-op/ alléén blanke mannen! (Die nóg stommer zijn dan SS)
  De “mannelijkheid opheffen”, daarmee bedoelt ze haar kleurgenoten; deze “rammen er op los”.
  Uiteindelijk heeft toch liever de blanke man!
  Wat een theater,… leeft van, ja,….ja,… belastingcenten!
  Enfin,
  op de foto heeft ze haar ramen ( bril) gelapt!

  1.   

   Wat een gelul van SS ..vrouwen houden helemaal niet van watjes..
   Wat SS wil is alle mannen castreren……..om daarna te kunnen klagen dat er geen echte mannen in nl rondlopen!!!
   En eh..jammer frits maar SS houd niet van jou soort geile trollen!

 16.   

  het is inderdaad lachwekkend dat ze dit doet vooral als je bedenkt dat de staat een commercial heeft gemaakt dat jongens weer jongens moeten zijn

 17.   

  Ik was in de veronderstelling dat Sylvana geboren was met een PIEMEL.Schagen

  1.   

   Ja…dat dacht de vroedvrouw ook..maar het bleek haar clit te zijn.

 18.   

  Onmiddellijk naar de Psychiater de psychose begint al ergere vormen aan te nemen.
  Wat is het volgende Syl, alle mannen verbannen?? of alleen de witte.

 19.   

  waarom ben ik niet meer verbaast over wat mevrouw er iedere keer weer uit smijt, dat hele gedoe van haar en haar medestaanders raakt kant noch wal?
  er zijn toch niet echt nog mensen die haar en haar gewauwel serieus nemen?
  of vergis ik me?
  hoop van ganse harte van niet?
  wat zal mevrouw Simons ‘ s avonds moe zijn, om iedere dag maar weer zulke onzin er uit te moeten kramen?
  1 ding moet je haar na geven; ze weet niet van opgeven; had ik in haar plaats al lang gedaan!!!

 20.   

  Nee dan Jazie Veltmuis toppunt van vrouwelijkheid, en zo doortastend. Mag ik kotsen?

 21.   

  snel koffers inpakken hop naar Schiphol en oprotten naar Suriname. Ga maar lekker je familie helpen in de reisvelden dan weet je ook eens wat werken is.

 22.   

  Het is toch te gek, dat dit stelletje …….., geef het zelf maar een naampje, maar gekkies zijn het zeker, maar zoals ik al zei, het is toch de gek dat Nederland deze gekkies samen met dat het andere Linkse zooitje zomaar hun gang maar laat gaan. Hier moet toch iets aan te doen zijn, en als dat binnen de huidige wetgeving niet kan, dan moet de wet maar gewijzigd worden, want als je ze hun gang laat gaan heb je binnen een paar jaar geen echte Amsterdammer meer in Amsterdam wonen, dan heb je daar alleen nog maar krakers, onderwereld, “asielzoekers” en die Linkse lijpies en gekkies rondlopen.
  Maar gelukkig hebben ze een nieuwe burgermoeder, die prima bij al deze gekkies past.
  Amsterdam maar ook Rotterdam en de rest van Nederland, zo gaan we langzaam naar de kloten

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!